Eşimle konuşmuyoruz . caresizm dertleşmek istİyorum

LEMIN

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
97
1
6
İzmir
slm arkadaşlar çok morelim bozuk ..sizlerde olmasanız ne yaparım bilmiyorum . kimsem yok sizlerden başka derdimi anlatabileceğim içimde patlıyor kimseye açılamıyorum. ben yaklaşık 1 senelik evliyim ilk başlarda çok kavgalarımız oldu eşimle .. altlı üstlü oturuyorz eşimin ailesiyle.. ben güler yüzlü herkese uyum sağlayabilen ve kimseyi kıramayan bir yapıya sahibim. ben çalışıyorum sabah 8 akşam6,30 bazen yorgun oluyorum eve gelip ayağımı uzatıp dinlenmek istiyorum her çalışan bayan gbi .. kvme kötü demiyorum ama bazı huyları var sinir oluyorum. kaç defa kvme benim işim olabilir 2-3gün öncesinden ayarlayalım gezmeye gidilcekse öyle gdelim işim olabilir arkadaşlarla plan yapmış olabilirz yada aniden işim çıkabilir alınmaca kırılmaca olmasın dedim ama beni anlamıyor.. 1-2 defa tamm dedi yne aynı ..ben hep böyle yapıyormuşumda hep böylemişimde yani onun dediğini yaptığımda benden iyisi yok ama bir an onla gelmeyeyim bana hemen tavır koyuyor . ilk zamanlar kvme misafir gelir bizi çağırırdı bende ses çıkarmayınca yüz buluyordu. her misafir geldiğinde çağırıyordu. artık bunalmaya başladım herşey onun doğrultusunda olmasını sanki onlarla evlenmiş gbi hisetmeye başladım yani kvm bana bunları hissettirdi. bende kvm çağırdığında gitmemeye başladım işim var anne gelemiyeceğim dedim öyle böyle mesafe koymaya çalıştım. bir ara böyle geçti ben mesafe koyduğumu sanmışım ama yanılmışım.. aynı çatı altında olundumu altlı üstlü oturupta kvsinle iyi geçenlerede sonsuz saygı duyorum ama geçinemeyenlerede saygı duysunlar. neden kabul ettin ozaman dye soracaksınız.. ön yargılı olmadım kvme karşı böyle olucağını hiç kimse bilemez sonuçta.. altını bozdurunda eşine destek ol .. yani altlı üstlü oturmanın verdiği rahatlıkmı kvmenin davranışı yoksa yapısımı .. kv yok şöyle olacak yok böyle olacak beni sinir ediyordu . yani eşimle bir aile değilim hep onlara bağımlı hissediyorum kendimi .. ilk başlarda kv akrabamızn düğününde gyeceğim elbiseye ble karıştı yani eşim ilk başta aslında hiç bir şey dememişti ama annesi olmaz dedği için eşimde olmaz demesi beni yıktı. arkadaşlar altlı üstlü oturupta kvsinle iyi geçinende var geçinmeyende herkesin yorumanada saygım var. şimdi eşimle konuşmuyoruz geçen kbme misafir geldi. ben kme gidemedim işim vardı eşimede söyledim . kvm surat yaptığı için eşimde benmle konuşmuyor . yaklaşık 1 hafta oldu eşimle konuşmuyoruz. eşime başka yerde ev tutalım böyle daha tatlı olucak gelip gitmelerimiz dedim ama cvp ble vermedi bana .. böyle caresizm hayatım böylemi geçecek nasıl olacak bilmiyorum yorumlarınız bekliyorum.
 
Rahatsız olduğunuz konularda çok haklısınız ,tüm bunların yanı sıra eşinizin sizi anlamak yerine tavır alması hiç hoş olmamış.Eşinizle aranız sakin huzurluyken bu konuları tatlı bir şekilde konuşmayı deneyin, empati kurdurmaya çalışın kendinize.
 
Son düzenleme:
Madem anlamıyorlar üstüne üstük birde surat yapılıyor küsülüyorsa size bir önerim var:
Hergün işten çıkınca direkt olarak kv gidin.Evde yemek yapmayın çay içmeyin tv izlemeyin
Yani tüm geceyi orada geçirin.Eşinizle orada muhabbet edip eve gelince doğrudan yatın uyuyun.
Belki ilk başlarda 'körün istediği bir göz allah vermiş iki göz 'olur ama siz bunda istikrarlı olursanız ana-oğul kuyrukları sıkışır.
 
al işte
çok sevdiğim bir söz vardır
Kötü kaynana yoktur kötü eş vardır.
Asıl sizin surat yapmanız lazımken eşinize ne oluyor ki. Bir kere aranızı bulacak kişi eşiniz.
Uygun bir fırsatta bu durumu eşinizle konuşmalısınız ama ona ben oraya gitmek istemiyorum rahat edemiyorum vs şeklinde değil.

Yorgun oluyorum onlarında beni yanlış anlamalarından korkuyorum, güzel hizmet edemiyeceğimi düşünüyorum vs şeklinde konuşmalısınız.
Kvnizide bence hiç takmayın. Evinizin ayrı olduğunu ona hissettirin. Gerekirse eşinizi kullanın. Bugün yemek istedi deyin, dışarı çıkma dedi deyin ne bileyim uyduru verin birşeyler ama bu ben yorgunum işten geldim olmasın.

Erkekler kendi ailelerini çok net tanırlar ama bunun eşleri tarafından konu olmasından hoşlanmazlar
 
Ben anlamıyorum böyle herşeye burnunu sokan insanları ya... Çalışıyosun bi taraftan yeni evlisin bi taraftan bi taraftanda altlı üstlü oturuyosun çok zor olmalı senin için. Hem eşin açısından da ailesiyle aynı yerde oturmak eşinin bazı sorumlulukalrı üstlenememesine de neden olur . Öncelikle sakin olmaya ve tepkilerini gizlemeye çalış. Eşinizde belliki ailesine düşkün. Bu nedenle arada yıpranan siz olursunuz malesef ki
 
Son düzenleme:
Ne yapıp edip taşınmanın yoluna bakacaksınız.
Sakın taviz verip siz barışmayın yoksa önünü alamazsınız bu durumun.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…