Eşimle Konuşmuyoruz

Anlattığınıza göre uyuyakalmış ve siz kıyamadığınız için uyandırmamışsınız. Yani bile isteye üç saat bekletmemiş ki.
Akşam saati babaya götürünce, baktınız geç kalacak gibisiniz, durumu izah edip daha vakitli çıkabilirdiniz. Kurulumu daha sonra yapardınız. Böyle şeyler demediniz mi ?
Yani ne bileyim, bu kadar basit şeyler için yatak ayıracak kadar kavga etmeyin. Genç ve yeni evli olduğunuz için farkına varmazsınız ama çok yıpratırsınız bu şekilde evliliğinizi.
Demedim bir şey babasına üzülmüş
Saat te 2saat anca kuruldu babası gidin sonra Bakarız çoçuklar dedi benimkisi yok olsun yok felan
Ben beni 2.plana atıp umursamıyor olmasına kızgınım bir şey istiyorum arada hep bir tartışma kavga oluyor bir şey istemeyince istemiyor oluyorum valla sıkıldım artık ben

Adam kahin değil, uyuyakaldıysa ve bir plan yapıldıysa bi süre sonra beklemek yerine uyandırmalıydınız. Babana gidersek kalkamayız geç kalırız saati alıp yarın gidelim diyebilirdiniz. 22 yaşındaymışsınız, yaşınızın hakkını vermişsiniz :)
26 yaşındaym
Basket maçına gidecektik uyuya kalınca ses etmedim konser de 2.planımızdı 7de evden çıktık BİM’e gidelim saat e bakalım mı dedi abi gelişti olay tatlım

Siz evli olduğunuza emin misiniz? Yazdıklarınız sanki 18 19 yaşında birlikte yaşayan bir çiftin tavırları gibi. Evlilik olgunluk ister. Bu kadar kızacaksanız adamı uyandırsaydınız öyleyse. Saat konusuna gelince de babana yarın götürelim deseydiniz eğer çok çok ısrar edip "eşiniz" olmaz babama şimdi gideceğiz dediyse o zaman da bırakıp çıkmanız gerektiğini söyleyebilirdiniz. Siz hem ağzınızı açmamışsınız hem de adamcağızın müneccim gibi anlamasını beklemişsiniz. Ortada elle tutulur bir şey yokken siz şimdiden yatak ayırırsanız iki gün sonra eşim beni terk etti diye burada konu açarsınız

Aslında sebep konser falan değil. Siz sizinle etkinlik yaparken isteksiz olmasına ve ikinci plana atılmaya kızmışsınız. Tartışma esnasında da konseri değil bu durumu uygun bir dille konuşsaydınız keşke. Hala da geç değil. Gidip içinizdeki gerçek duyguları konuşun, bahaneleri değil. Anlattığınız olay yatak ayırmak için çok saçma bir neden nitekim yatağı biriken kırgınlık ve kızgınlıklar ayırmış.
Ben ciddiye alınmamaya kızıyorum
Ya benim isteklerimi bir gör anlasın istiyorum
Uyuşuk uyuşuk saatle uğraştı hiç acelesi yok salak salak hareketler
Babası bile dedi oğlum gidin diye
Bu yok olsun diyor
Babasıda sevindi saat alınmasına
Bende olsun bitsin diye dört göz le bakıyorum
Bunun umurunda değil
Ya ben çok sinirliyim
Çok doluyum bana sesini yükseltmeseydi böyle olmazdı
Bende siktiri çektim ona
Yanlış ama yaptım

Siz evli olduğunuza emin misiniz? Yazdıklarınız sanki 18 19 yaşında birlikte yaşayan bir çiftin tavırları gibi. Evlilik olgunluk ister. Bu kadar kızacaksanız adamı uyandırsaydınız öyleyse. Saat konusuna gelince de babana yarın götürelim deseydiniz eğer çok çok ısrar edip "eşiniz" olmaz babama şimdi gideceğiz dediyse o zaman da bırakıp çıkmanız gerektiğini söyleyebilirdiniz. Siz hem ağzınızı açmamışsınız hem de adamcağızın müneccim gibi anlamasını beklemişsiniz. Ortada elle tutulur bir şey yokken siz şimdiden yatak ayırırsanız iki gün sonra eşim beni terk etti diye burada konu açarsınız
AğZımı açtığımda hep olay oluyor ondan olabilir mi? Ya alınıyor eşim yada babası afta tafra yapacaktı
Yatak ayıran konuşmayan o
Çok açıtasyon yapınca eşim babasına kıyamamış alalım hemen dedi
Ne diyim
Tamam dedim nerden bileyim 2saat orda olcağımızı

Başlangıç 8 bçk biz evden 7de çıktık çok rahat yetişirdik
Götünü kaşınıyor illa alıp hemen verecek
Düşünmüyor ki bütün gün beni beklemiş uyandırmamış bile
Saati yarın veririm

Sonradan kavga etmek yerine , baştan söyleyebilirmişsiniz.

Şu anda geçmişe bakmanın size faydası yok ; testi kırılmış bir kere , bundan sonraki testilerin kırılmaması için bu olaydan çıkarmanız gereken dersi çıkarıp ilerlemeye çalışın.

Özensiz demek ki, eminim daha önce bu sıkıntıyı anlatmışsınızdıt o yüzden tepkiniz haklı bence
Bana gelince özensiz
Ailesi başka biri olsun uçar anında
Ciddiye alınmamak canım sıkıyor
Ona kalsa ben hep düşünürmüş
İstediğimi alır hatta elime aldığım gördüğün her şeyi özenmeyeyim bir şeye diye
Ama benim duygusal boşluğum nolcak

Ben ciddiye alınmamaya kızıyorum
Ya benim isteklerimi bir gör anlasın istiyorum
Uyuşuk uyuşuk saatle uğraştı hiç acelesi yok salak salak hareketler
Babası bile dedi oğlum gidin diye
Bu yok olsun diyor
Babasıda sevindi saat alınmasına
Bende olsun bitsin diye dört göz le bakıyorum
Bunun umurunda değil
Ya ben çok sinirliyim
Çok doluyum bana sesini yükseltmeseydi böyle olmazdı
Bende siktiri çektim ona
Yanlış ama yaptım
Böyle küçük olayları büyütürseniz gerçek bir problemle karşılaştığınızda iş çok başka yerlere gelir. Evet konuda haklısınız ama çok fevri davranmışsınız.

Siz haklısınız fakat yatakları ayırmak abartı olmuş.
Bu arada ben de bir etkinlik vs yapilacakken eşim uyuyakalsa sinirlenirim. Uyumayiversin bir zahmet sonuçta o gün bir şeyler yapılacağı belli.

Böyle küçük olayları büyütürseniz gerçek bir problemle karşılaştığınızda iş çok başka yerlere gelir. Evet konuda haklısınız ama çok fevri davranmışsınız.
Daha yeni aramız düzelmişti
Benimle 1 ay durabiliyor kavga etmeden
Ben biraz umursanmak istiyorum biraz ya
Birazda karımın gönlü olsun demiyor
Varsa yoksa formule1 izler Eve işini taşır
Zaten onu sık boğaz etmiyorum
Bir kere de bir şey isteyince ben gönülden yapsın

Adam kahin değil, uyuyakaldıysa ve bir plan yapıldıysa bi süre sonra beklemek yerine uyandırmalıydınız. Babana gidersek kalkamayız geç kalırız saati alıp yarın gidelim diyebilirdiniz. 22 yaşındaymışsınız, yaşınızın hakkını vermişsiniz :)
ayyynen katılıyorum, asla iletişim icin bir girisim yok. uyumus uyandırmamıssınız, gidelim demis hayır dememissiniz, gidince kalkalım dememissiniz. keske düsündügümüz her seyin hemen oldugu bi dünyada yasasak ama olmuyor. istediklerinizi söylemeyi öğrenin hemen bence, ilerde rahat edersiniz

Siz haklısınız fakat yatakları ayırmak abartı olmuş.
Bu arada ben de bir etkinlik vs yapilacakken eşim uyuyakalsa sinirlenirim. Uyumayiversin bir zahmet sonuçta o gün bir şeyler yapılacağı belli.
Ben ona bile kızmadım sen düşün
Ama hadi onu geçtin konsere gitmeden yemek yiyelim dedin hazırlandık çıktık saati alalım babama üzüldüm deyince kıyamadım
Ama kıyılan benim

ayyynen katılıyorum, asla iletişim icin bir girisim yok. uyumus uyandırmamıssınız, gidelim demis hayır dememissiniz, gidince kalkalım dememissiniz. keske düsündügümüz her seyin hemen oldugu bi dünyada yasasak ama olmuyor. istediklerinizi söylemeyi öğrenin hemen bence, ilerde rahat edersiniz
Uyudu uyandırmadım çok yorgun gözüküyordu konsere gideriz uyusun dedim burda kötü bir şey yok takıldığım babasına gidip 2saat saat kurcalamayla geçmeyebilirdi

Yorgunmuş uyumuş 3 saat tamam ama kalktıktan sonra daha babasına saat götürme kısmına girmemeliydi eşiniz. Ertesi günde götürebilirdi. Sizde söyleyebilirdibiz bugün gitmeyelim, zaten geç oldu diye. Eşiniz bu konuda haksız ama yatak ayıracak birşey de yok ortada.

Yorgunmuş uyumuş 3 saat tamam ama kalktıktan sonra daha babasına saat götürme kısmına girmemeliydi eşiniz. Ertesi günde götürebilirdi. Sizde söyleyebilirdibiz bugün gitmeyelim, zaten geç oldu diye. Eşiniz bu konuda haksız ama yatak ayıracak birşey de yok ortada.
Bende kıramadm saati götürelim mi çok üzüldüm dedi
Bende tamam dedim
Saati kuruyor saat 8bçk olmuş artık zaten sinirlendim
Bir şey olmaz yetişiriz herhalde dedim
Yemek ye felan oooo konser mi kalır

cuma günü yarım gün çalışmış olan adam cumartesi öğlen uyuyakalmışsa ve plan varsa şahsen ben uyandırırım. ona göre planımıza bakarız. ama uyandırmayıp hazır beklediyseniz de bu konuda bir şey diyemezsiniz. bazı şeyleri söylemezseniz öyle olduğuna memnun olduğunuzu düşünür karşı taraf. "aman bir şey demeyeyim" diyipte sonrasında surat asmak iletişimsizlik oluyor. fakat bence sizi üzen değersiz hissetmeniz, bunu da yatak ayırmak yerine güzelce ifade edebilirsiniz. aldığınız cevaba göre de beklentilerinizi söyleyebilirsiniz. iletişim kurun açıkçası.

O yüzden hep derler evleneceğiniz insan aynı zamanda en yakın arkadaşınız da olsun yoksa o ömür geçmez. Sizinle plan yapmak istemeyen sıkılmış bir eşle ne yapılır bilmiyorum ben de

Bende kıramadm saati götürelim mi çok üzüldüm dedi
Bende tamam dedim
Saati kuruyor saat 8bçk olmuş artık zaten sinirlendim
Bir şey olmaz yetişiriz herhalde dedim
Yemek ye felan oooo konser mi kalır
Uyandırmaya kıyamadım, saati götürmek isteyince kıramadım, saati kurmak isteyince ses çıkarmadım...Siz de kendinizi saydırmıyorsunuz. Tamam geçerken saati alalım yarın götürürüz babana konsere yetişemeyiz ve ben gitmek istiyorum diyebilirdiniz. Son ana kadar kocanızı idare ediyorsunuz en sonunda patlıyorsunuz. Baştan söyleyeceksiniz, bak bugün için plan yaptık ben heves ettim lütfen bozma diyeceksiniz.

Yalnız bu münferit bir olay değilmiş, arkadaşı veya ablası çağırırsa hemen gider yazdınız. Asıl sorun burada, niye size aynı değil niye benimle kavga etmeden en fazla 1 ay durabiliyor yazdınız? Daha çok gençsiniz evlilik uzun bir maraton. Yatak ayırarak sorunu halının altına gizliyorsunuz. Evliliğinizi şekillendirmek sizin elinizde. Ben sayılmak istiyorum diyorsunuz ama sadece sizin istemeniz yetmez.

Evlenmeden önce bunları görüp evlendikten sonra düzelir hastalığı sadece bizim millete mahsus. Eşiniz bir günde karakter değiştirmedi değil mi?

Back
X