esimle Nasil konusmaliyim ??

aziza111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2016
34
12
3
Mrb kizlar hamileyim 9 haftalik bir tane de cocugum var 2 bucuk yasinda

Ben suanki bebegimi ilk ögrendiimde aldirmayi düsündüm fakat kalp atislarini duyduktan sonra yapamadim aldirmamin sebebi de ilk cocugumda yasadigim zorluklar

Esim cocukla hic ilgilenmiyor suan bile ve Bebek kene cok zorlandim yemek yaparkene kucagimda tasidim sürekli temizlik yaparken ayni Sekilde esimde o siralar Ya uyuyordu yada keyif yapiyordu ve Halen öyle Ama cocugum büyüdügü icin daha kolaylasti Benim icin

Suanda hamileligin verdigi halsizlikten ve migde bulantisindan cok fazla yemek ve temizlik yasamiyorum cocugumda ilgi istedigi icin onunla vakit geciriyorjm

Bu durumdan cok sikayetci Esim ikinci bebegim düNyaya geldiginde ne yapcam hic bilmiyorm hergün baskasindsn yardim da alamam esime cocuga bak az dedigim zaman bile somurtuyor ...

Ne yapmam lazlm kizlar Nasil konusmam lazim esimle bir fikriniz olan varmi?? Simdidenn Tesekkür ler

Konuşmaya gerek yok, bebeğinizi vereceksiniz eline haydi oyun zamanı diyeceksiniz.
Yemek hazırlıyorum, şunları doğra diyeceksiniz.
Sen süpür, ben de sileyim diyeceksiniz.
Bir şey istemek, karşıdakinin lütfuna bakar.
Fakat zaten yapılması gereken iş paylaşımlarında utanıp kızarıp, olmayacak bir şey talep ediyormuş gibi davranmak sadece sizi yorar.
Onun yerine direkt olarak söylemek, işi yarayandır her zaman.

Öyle deyincede Bana Emir mu veriyorsun Diye cikisiyor ilk bebegimde sizin dediginiz gibi yaptim her defasinda kayinvaldeme götürmeye kalkisti yani hergün elinde versem hergün götürür üsenmeden malesef cok zor bir kocam var

Cocugu eline verince somurtuyor mu incilerimi dokulur kendi cocuguna bakinca millet neler cekiyor bir bebek sahibi olabilmek icin Allah akil fikir versin.

Bence kocanız zor değil geçimsiz ve sorumsuz biri ... Çocuğnuza ve doğacak çocuğunuza üzüldüm şimdiden madem yardım etmiyor iş yaparken çocuğunuz örn mutfakta boş alana yastıkları doldurun koyun oyuncaklarıda oyalansın biraz da olsa resmen evde baba varken babasız büyümek bu

Rabbim kolaylık versin..

Çok zor bir hayat, kendisi hayatını zorlaştırıyor.Bir çocuğun anneye olduğu kadar babaya da ihtiyacı var.Bunun farkında değil sanırım. Oyun oynasa çok değil yarım saat 1 saat oynasa çocuğa da kendisine de iyi gelir aslında. Siz de bu arada ufaktan evi toplarsınız. Siz de rahat edersiniz kendisi de çocuk insan ruhuna gelen en iyi varlık nimet.Bulmuş nimeti şükür etmiyor.

Ayni benim bbmi anlatmşsnz ben babam varken bbsız buyumuş bir cocugum annem 3 tanesni tek bsina bytmuş suanda bnimd bebegm var ve bbm cok pisman keske oyle bri olmasaymsm szin kokunuzu icime cekip oyunlar oynasaymism dyo
Esiniz gercktn cok zor biri cocuklari bkmaya zorlayin snucta o bebkleri bebrber yaptinz o zman guzldi byutmeye gelnce mi kotu oldu yavrular esiniz ayni bbm gbi cok dusuncesiz

Yapar misin? Degil.
Yardimci olur musun? Degil.
Benim şu şu şu islerim var sen de cocuga bak. Derim ve direk odadan cikarim.
Ben bu sekilde yapiyorum. Ben de çalışıyorum. Cocugu kreşten aliyoruz,hep beraber giriyoruz eve. Geldikten sonra ustumuz basimiz deisir eller yikanir ben direk mutfaga yemek hazirlamak icin gecerim. Esime bi isyuklemezsem gecer televizyonun karsina oturur. O yuzden yaptirmak istedigim isi direk söylerim. Saolsun yapmam demez ama ben demezsem yardim da etmez. Ben ona is dayamasam herseyle ilgilenmekten yemek gecikir, aciktik yauww diye mizirdanmaya baslar gelir kontrol eder sonra gene televizyonun karsisina oturur... her gunumuz boyle gecer.

Konuşmaya gerek yok, bebeğinizi vereceksiniz eline haydi oyun zamanı diyeceksiniz.
Yemek hazırlıyorum, şunları doğra diyeceksiniz.
Sen süpür, ben de sileyim diyeceksiniz.
Bir şey istemek, karşıdakinin lütfuna bakar.
Fakat zaten yapılması gereken iş paylaşımlarında utanıp kızarıp, olmayacak bir şey talep ediyormuş gibi davranmak sadece sizi yorar.
Onun yerine direkt olarak söylemek, işi yarayandır her zaman.
Bende bakarken anlama kazandım böyle senin dediğin gibi derdim ama olmuyor gerçekten de. Oral ite kalkan yaptırmaya çalışmak daha çok yoruyor insanı, bende şuan eşime hiç birey yaptırtamıyorum. Üstelemek beni daha çok yoruyor. Ve kırıyor.

Bende bakarken anlama kazandım böyle senin dediğin gibi derdim ama olmuyor gerçekten de. Oral ite kalkan yaptırmaya çalışmak daha çok yoruyor insanı, bende şuan eşime hiç birey yaptırtamıyorum. Üstelemek beni daha çok yoruyor. Ve kırıyor.
Bekar değilim, yolda gelen bir bebeğim de var.
Evlendiğim ilk günden beri eşime evde verdiğim sorumluluklar var, o yapmazsa yapılmaz.
Örneğin kirlilerini makinaya atacak yoksa yıkanmaz, sofrayı toplamazsa günlerce kaldırmam, eve misafir gelecekse servis yapma ve ev süpürme zorunluluğu vardır, aksi takdirde çağırmam, dolabını kendi düzenler, hiçbir şekilde ellemem.
Hamile olduğumdan beri kahvaltı görevi de onda, yoksa aç kalır, hayatta o yapmıyor diye ben taviz verip yapmam.
İşin sırrı burada, kadınlar iki kere söyleniyor ve üçüncüye yapıyor.
Hazır işini yapan biri varken adam niye yorsun kendini?
Önemli olan istikrar.
Bebek olunca da durum değişmeyecek, sorumlulukları artacak.
Ve yine yapmadığı takdirde başının çaresine bakacak.

Kizlar esimin Bana siddeti falan yok sadece dedigim gibi ilgilenmiyor Tembel isine geldigini yapiyor Ama dediginiz gibi yapicam tekrar Tesekkür ederim yorumlariniz icin demekki tek Benim Esim böyle degilmis

Beni cok Iyi anladiginizi düsünüyorum esiniz Halen böylemi yoksa degistirebildiniz mi ?

Ya böyle adamlardan niye çocuk yapıyorsunuz hadi bi tane yaptınız ikincisi niye.Valla müstahak size...

Ilk bebegim evlendigimiz ilk ayinda oldu ikincizide korundugumuz halde oldu malesef de demek istemiyorum cünkü düNyaya gelince herseyim olacagini biliyorum Ama korunmustuk her defasinda ...

Mrb kizlar hamileyim 9 haftalik bir tane de cocugum var 2 bucuk yasinda

Ben suanki bebegimi ilk ögrendiimde aldirmayi düsündüm fakat kalp atislarini duyduktan sonra yapamadim aldirmamin sebebi de ilk cocugumda yasadigim zorluklar

Esim cocukla hic ilgilenmiyor suan bile ve Bebek kene cok zorlandim yemek yaparkene kucagimda tasidim sürekli temizlik yaparken ayni Sekilde esimde o siralar Ya uyuyordu yada keyif yapiyordu ve Halen öyle Ama cocugum büyüdügü icin daha kolaylasti Benim icin

Suanda hamileligin verdigi halsizlikten ve migde bulantisindan cok fazla yemek ve temizlik yasamiyorum cocugumda ilgi istedigi icin onunla vakit geciriyorjm

Bu durumdan cok sikayetci Esim ikinci bebegim düNyaya geldiginde ne yapcam hic bilmiyorm hergün baskasindsn yardim da alamam esime cocuga bak az dedigim zaman bile somurtuyor ...

Ne yapmam lazlm kizlar Nasil konusmam lazim esimle bir fikriniz olan varmi?? Simdidenn Tesekkür ler

canim telaslanma.
sen simdi bu cocugunla aktif zaman gecir .
bebegin dunyaya gelince o da biraz biraz büyümüş olur. üzülme .

bu konularda egitim sart. adem gunes okut dinlet kocana. ben yaninda kendim dinliyirdum esim de dinlemek zorunda kaliyodu . :)

B
Beni cok Iyi anladiginizi düsünüyorum esiniz Halen böylemi yoksa degistirebildiniz mi ?
Yapar ama ben hasta oldugumda. Oda is yapmasini mutfal toplamasini beceremez. Bulasiklaro makinaya duzmesini beceremez.. kahvalti hazirlar. Yemek ismarlar eve. :))
Hasta oldugumda iyi bakar bana ama iyilestigimde tonla is beni bekliyordur. Ama gercektende beceremedigini bilmediğini biliyorum. Cocuk olunca yardim eder diye umit ediyorum.
Degistirmeye pek calismadim. Isi vardiyali ve agir ve ben evdeyim butun gun.
Cocuk olunca bakacagiz artik. :)
ALLAH sizede kolaylik versin.

Bekar değilim, yolda gelen bir bebeğim de var.
Evlendiğim ilk günden beri eşime evde verdiğim sorumluluklar var, o yapmazsa yapılmaz.
Örneğin kirlilerini makinaya atacak yoksa yıkanmaz, sofrayı toplamazsa günlerce kaldırmam, eve misafir gelecekse servis yapma ve ev süpürme zorunluluğu vardır, aksi takdirde çağırmam, dolabını kendi düzenler, hiçbir şekilde ellemem.
Hamile olduğumdan beri kahvaltı görevi de onda, yoksa aç kalır, hayatta o yapmıyor diye ben taviz verip yapmam.
İşin sırrı burada, kadınlar iki kere söyleniyor ve üçüncüye yapıyor.
Hazır işini yapan biri varken adam niye yorsun kendini?
Önemli olan istikrar.
Bebek olunca da durum değişmeyecek, sorumlulukları artacak.
Ve yine yapmadığı takdirde başının çaresine bakacak.
Aslinda haklisiniz ama iNanin yapiramayinca yaptiramiyorsunuz.
Kocanizin kendinden kaynanklanan birsey azda olsa. Eger gercektrnde az da olsa icinde yoksa nekadar basina birakirsaniz birakin nekadar ustune is yuklerseniz yukleyin yapmaz. Kocanizin diyerekte olsa uyararakta osla yapacağı varmis yapiyor.

Back
X