Eşimle Oğlumun Doğum Günü Tartışmamıız

casper87

mutluyuzzzz
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2010
825
24
118
Kızlar çok büyük bir dert değil ama eşimle anlaşamamıza sebep olan bir konu.29 Şubat 2012 doğumlu bir oğlum var 3 martta doğum gününü kutlamayı düşünüyoruz.Karar veremediğimiz nokta ben evde yapalım aileler ve bir kaç arkadaş çağıralım istiyorum.Eşimde dışarıda bir restorant'ta kutlayıp yemek verelim diyor.Bende restorantta kutlarsak oğlum kucakta durmuycak sıkılıcak yerlerde gezmek istiyecek masada ki tabakları çatalları yakalamaya çalışıcak kısacası zor olucak ve maddi açıdan da şu aralar sıkışık olduğumuz bir dönem olduğundan istemiyorum.En sonunda evde yapmaya karar verdik ama bu sefer de eşim alkol de olacağını söyledi, bende 1-2 saat içinde pasta keser yenilir herkes evlerine dağılır diye düşünmüştüm.Ama işin içine alkol girince gündüz yapmayı düşünüyorduk akşama kadar sürücek ve ben o kadar koşuşturmak istemiyorum.Başka zaman olsa tamam yemeğe alırım içilir ama doğum günü kutlamasında içkinin ne işi var eşime anlatamadım..Dedim sen kendinizi eğlendirmek istiyorsun zaten oğlumuz bişey anlamıcak doğum gününün amacı çocuğun eğlenmesidir gelenleri eğlendirmek değil.Eşimde benimde oğlum ben öyle istiyorum dedi.Şimdi sizce evde oınun dediği gibi mi yapmayalız zaten işin içine içki girerse hemen hemen dılşarıdakine yakın bi masraf yapmış olucaz.Sizler nasıl kutladınız hangisi daha iyi olur?

bence de sizin dediğinz doğru ama yumuşak bi şekilde oratyı bulmayı deneyin ne diyiym ki anlaşılan kocanız bu işleri size bırakmıyo.bi daha kine ona fikrini sormayın mesela :P belki daha iyi olur bilemedim :S

bence eşinizle tekrar konuşup orta yolun bulun derim. eğer ki eşinizin içki konusunda fikri değişmiyorsa ve dediniz dışardakinin masrafıyla aynı olacak o zaman dışarıda kutlayın hem sabahtan akşama kadar koşuşturmak zorunda kalmazsınız oğlunuzla ilgilenirsiniz....

4-5 yasındayken bu olabılır
1 yasındakı cocuk kucaklarda durmayamı gıdecek dogum gunune
esınız kendı dusunuyor gıbı geldı bana en ıyısı ev ortamında halı battanıye anakucagı neyse yuvarlanması keyıflenmesıdır benım oglum 10 aylııkken yurudu ılk dogum gunundede gayet yuruyor oynuyordu

Restoran işini unutmalı eşin.:31:
Sıkıntı çeken sen olursun arkadaşım...
Çocuğun doğumgününde içkinin işi ne :19:
Eşin bencilce davranıyor .
İkna etmelisin kesinlikle.
Kendi doğumgününde içsin :ssz:

Yılbaşı partisi mi bebeğin doğum günü mü belli değil,,,çocuk bile değil bebek bu henüz,,, ne alaka içki? Eşine kendi doğum gününde içkili bi parti düzenle de adam hevesini alsın, baksana bebeğin doğum gününe sarmış, bence kendini düşünüyor gibi geldi bana... Yoksa tartışacağınız konu kaç kilo pasta alalım arabalı mı süpermenli mi, hangi oyuncağı alalım falan olmalıydı..

cnm konuyu ilk okuduğumda ne var dışarda yapılsın ne güzel işte demiştim ki içki meselesini okuyana kadar ufacık çocuğun doğum gününde içkinin işi ne eşin bence doğum gününü bahane ederek eğlenmek istiyor ama allah korusun hep çocuklu aileler gelecek kutlama bitiminde herkes evine dağılacak sonu kötü bitmesin içkili araç kullanmanın sonuçları kötü oluor malesef:50: ben maddiyattan çok bu yönünü düşündüm nedense

Eşini babama benzettim,abartıyı,gösterişi seviyor.
Ama oğlunuzun ilk doğum günü,bu duygularını tatmin etme yeri değil.
Bence asla izin verme.Doğum günü bu,küçük çocukların olacağı bir ortamda,
makara tukara yapan,kadehleri peş peşe deviren,sigara ve alkol kokan koca koca adamların ne işi var?
Daha masumane,daha soft bi plan yapmalısınız.
Eşin de diğer arkadaşların dediği gibi kendi doğum gününde yapsın alemini.
Çok kızdım...

Kızlar çok büyük bir dert değil ama eşimle anlaşamamıza sebep olan bir konu.29 Şubat 2012 doğumlu bir oğlum var 3 martta doğum gününü kutlamayı düşünüyoruz.Karar veremediğimiz nokta ben evde yapalım aileler ve bir kaç arkadaş çağıralım istiyorum.Eşimde dışarıda bir restorant'ta kutlayıp yemek verelim diyor.Bende restorantta kutlarsak oğlum kucakta durmuycak sıkılıcak yerlerde gezmek istiyecek masada ki tabakları çatalları yakalamaya çalışıcak kısacası zor olucak ve maddi açıdan da şu aralar sıkışık olduğumuz bir dönem olduğundan istemiyorum.En sonunda evde yapmaya karar verdik ama bu sefer de eşim alkol de olacağını söyledi, bende 1-2 saat içinde pasta keser yenilir herkes evlerine dağılır diye düşünmüştüm.Ama işin içine alkol girince gündüz yapmayı düşünüyorduk akşama kadar sürücek ve ben o kadar koşuşturmak istemiyorum.Başka zaman olsa tamam yemeğe alırım içilir ama doğum günü kutlamasında içkinin ne işi var eşime anlatamadım..Dedim sen kendinizi eğlendirmek istiyorsun zaten oğlumuz bişey anlamıcak doğum gününün amacı çocuğun eğlenmesidir gelenleri eğlendirmek değil.Eşimde benimde oğlum ben öyle istiyorum dedi.Şimdi sizce evde oınun dediği gibi mi yapmayalız zaten işin içine içki girerse hemen hemen dılşarıdakine yakın bi masraf yapmış olucaz.Sizler nasıl kutladınız hangisi daha iyi olur?

ben oglumun ilk yas gününü büyük bir oyun parkinda yapmistim.
cok ama cooook pismanim ,cocugum daha iyi yürüyemiyor yerlerde sürünüyordu .
oglumun dogum gununde arkadaslar ve cocuklari eglendi ben ve oglum degil.
bir de üstüne yerlerde sürünmekten (tozlu ve serin) cocugum bronsit oldu.
yürümeyen cocuklara disarida parti düzenlemek cok sacma geliyor artik bana ilk deneyimimden sonra

çocuğum yok ama fikrimi söyleyeyim.
gündüz sizin istediğiniz gibi bir kutlama yapın, evde, yakınlarla, içkisiz, pasta-börek vs olsun...
akşama doğru eşiniz isterse arkadaşlarıyla içkili bir kutlama yapabilir(arkadaşları bildiğiniz ve güvendiğiniz kişiler ise)...
bebeğin doğum gününde içkiyi hoş karşılamadım açıkçası. gereksiz...

istediği gibi bir kutlamayı evde yaparsanız siz çok yorulursunuz. doğum gününden birşey anlamazsınız.
eşinizin esas beklentisi ne? içki sofrası mı, arkadaşlarla vakit geçirmek mi, oğlunun doğum gününde güzel bir eğlence düzenlemek mi? önce buna karar versin, ona göre seçenekleri sınırlarsınız.

Son düzenleme:
evde ve sade bı dogum gunu esının neyıne yetmıyor kı zaten amaç cocugu hedıyelerle mutlu etmek degılmı

Evde sade bir kutlamayla cok da guzel kutlanir 1. dogum gunu.
Gecenlerde 1 yasini dolduran bir cocugun dogumgunune gittik, bir kafeyi kapatmislar, orda kutluyorlardi. Yani cocuk 1 yasinda, hicbirseyden haberi yok, annesinin kucaginda saskin saskin bakiyordu garibim. Eglendigi filan yoktu, ne anlar ki o dogum gunu partisinden filan o yasta. Bir arkadasin da dedigi gibi buyuk cocuklar egleniyorlardi ancak, esas dogumgunu cocugu degil. Son derece fuzuli masraf bence. Cocuk biraz buyusun, amenna.
Esinin ickili partisi cok egreti kalmis bence. Resmen cocugu bahane edip kendini ve kendi akranlarini eglendirecek. Izin vermezdim buna.

bence ilk 2 yaş da yapılan doğumgünleri tamamen ailelerin kendilerini tatmin etmeleri için yapılan bir şey.

çocuğun bir şey anladığı yok.

doğumgünü olmayan başka bir gün pasta alıp 3-5 kişi daha çağırsan çocuk onu da doğum günü zannediyor.

hatta kekin üstüne mum koysan bile doğumgünü zannediyor.

önemli olan çocuğun eğlenmesinden ziyade ilk yaş gününde aile üyelerinin bütünlük içerisinde bir arada olabilmeleri.

o yüzden yer çok önemli değil bence.

Back
X