Esimle olan iletisimimiz..Siz nasil basa cikiyorsunuz?

Senı cok ıyı anlıyorum,bızde turkıyeye geldıgımızde oglumy bır yasındaydı esım aldı havaalanından cıktık taksıye bınerken kafasını carpmıstı. O anı gercekten unutamam Allahtan oglum aglamamıstı da ıyıce krız gecırmemıstım. Bence konus daha dıkkatlı olmasını ıste yada gozun hep uzerınde olsun.

Tatlilikla anlat bağırıp çağırma canım. İş hayatı o kadar stresli ki kafa bazen bir milyon oluyor anlayışlı ol. Canım söyle tut söyle yap sen yönlendir ama kesinlikle bağırma. Aranız bozulur.

Benim esim de bebegin tirnagini keserken derin kesmisti kanamisti tirnagi.cocuk katila katila agliyodu ben de aglayacaktim neredeyse ama hevesini kacirmamak icin uzulme bebek bu basina hicbi sey gelmeden buyuyemez dedim.zaten yeterince uzulmustu cunku.Sonra bunu dusununce mantikli geldi ve kendimi kontrol etmeye basladim.Bebeklere kolay kolay bi sey olmaz kemikleri daha esnektir simdi.Hepimiz duserek yaralanarak buyuduk.Psikolojisine bi sey olmasin diger her sey gecer.Korumacilik psikolojik olarak da zarar veriyor bize.Bence esinle guzelce konus.İkimiz de stresliyiz oyle tepki vermemeliydim ozur dilerim de.Bebegimizin ikimize de ihtiyaci var de.O bakarken de gozlemle.Zaten muhtemelen daha dikkatli olacaktir.Zor bir hayat malesef her sey degisiyo bebek dogunca.Biz de ayni alisma donemindeyiz.
Uff cok kotu olmus tirnak kesme olayi :(
Ben hic zannetmiyorum sizin gibi davranabileyim. Olmuyo iste.
Bebek zaten hatirlamycak bile o anki acisini ,esimle arami bozmayayim dyemiyorum.. ben bebek dogdugundan beri merkeze hep onu aldim. Esimi ikinci belki ucuncu planlara attim. Ne kendim mutluyum ne esim mutlu..

Tatlilikla anlat bağırıp çağırma canım. İş hayatı o kadar stresli ki kafa bazen bir milyon oluyor anlayışlı ol. Canım söyle tut söyle yap sen yönlendir ama kesinlikle bağırma. Aranız bozulur.
Soyluyorum,soyledigim seyi 3 dk sonra gerceklestiriyo ..oyle bi huyu var. Dun dedim kafasini bak carpabilirsin cok kaldriyosun lambalara dikkat et,kapilardan gecerken kucagndayken bak.. dun dedm, 1dk bile olmadan kafasini carpti cocugun. Demesem neyse..

İletişimi bırak şimdi de evi bebek için güvenli bir hale getirin bence , adam sakarsa riskleri minimuma indirmek için herşeyi düşünmüştüm şimdiye kadar elli kere ben ,o avizeye kafa çarpmak nasıl oluyor ben anlamadım

Senı cok ıyı anlıyorum,bızde turkıyeye geldıgımızde oglumy bır yasındaydı esım aldı havaalanından cıktık taksıye bınerken kafasını carpmıstı. O anı gercekten unutamam Allahtan oglum aglamamıstı da ıyıce krız gecırmemıstım. Bence konus daha dıkkatlı olmasını ıste yada gozun hep uzerınde olsun.
Yaziiik. Cocuk aglasa siz bence cildriridiniz. Erkekler neden boyle. Yani ben tek elimle biseyleri halledebilirken kocam iki eliyle bile ise yaramiyo bazen. Cocuk kucagmda oraya buraya gidip bseyler alip gelip cocugn yastigini duzeltip yatiriyorum mesela..esime diyorum yap diye ..o yapana kadar bebek uyaniyo yada sacma sapan yanlis seyler yapiyo sinir oluyorum..

İletişimi bırak şimdi de evi bebek için güvenli bir hale getirin bence , adam sakarsa riskleri minimuma indirmek için herşeyi düşünmüştüm şimdiye kadar elli kere ben ,o avizeye kafa çarpmak nasıl oluyor ben anlamadım
Hoppidi hoppidi diye havalara kaldiriyo cocugu,boyu da uzun ..oda kucuk.. caaat! Beklenen sey...

Yani adam yorgunsa sakarsa olabilir ona her zmn çocuk emanet edilmez şuan küçük bu günler geçecek siz bir şekilde idare edeceksiniz olduktan sonra bağırıp çağırsan nolcak kafasında kaç tane hücre zarar görür çocuğun niye vursun ki kafası yani bizim oğlan büyüyene kadar evin şeklini 50 kere değiştirdim riskleri önceden görüp siz müdahele edeceksiniz

Erkeklerin fazla çalışmaz böyle şeylere kafası sonradan olup üzüleceğine bağıracağına olabilecekleri az çok tahmin eder olmuş olman lazım artık ona göre müdahele edeceksin yapcak bişey yok anlatsanda anlamaz ki

siz esiniz bebegi kucagina aldiginda öyle izledikçe o da farkediyor tedirgin oluyor yapmayacagi varsada o stresle oraya buraya çarpıyor. Bebek sizin değil bir tek aynı zamanda eşinizin de bebeği.. bilerek yapmıyor kaza bunlar üstelik küçük kazalar.. ev işi de çok abartmıyor musunuz sizce hem çalışıp hem çocuk bakanlar ne yapsin? böyle yaptıkça bebeğinizle babası arasında ki iletişimi zayıflarısınız aman dikkat!
Haklisiniz.. calismayi dusunuyorum bi muddet sonra. Tabi is bulabilirsem.. ama o zaman nasil yetisicem hic bilmiyorum..

cok kaygilisiniz ondan oluyor. Siz sakinlesmeden cocuk da sakinlesmez anneden etkileniyor. Bu kaygi bozuklugunu asmaniz lazim. Bir de tibbi konularda bilinclenmeniz lazim. Bebegin kizlik zari hakkinda kaygilanmak falan... Cok uç seyler ama normal gelen birine de ne denli uç oldugunu ne desem anlatamam, biliyorum
Evet kaygili ve evhamli oldugumu kabul ediyorum. Nasil aşacagim onu bilmiyorum.. :(
Cahil biri de oldugumu pek sanmam da,cok takiliveriyorum ufak seylere bazen. O diger konumda da sanki dunyanin en onemli seyi oymus,kiz cocugumu sirf ilerde evlensin bana laf getirmesin diye buyutuyormusum gibi algilayanlar olmustu.. hayir alakasi yok. Hayat onun,istedigi gibi yasayacak. Kendi secimlerini yapacak. Kimse de ay senin suran boyleymis diyemiycek ,ozguveni de tam olacak erkek egemenligine giren biri de olmycak..ve ben onun arkasinda olacagim..her seyiyle ilgilenecegim...bana kalirsa oyle yetistirmek istyorm aslnda. Ama bu konuda bilgisizligim tecrubesizligim....bana o soruyu sordurtmustu yani... Ilerde hic biseyi benim yuzumden eksik olmasin,tek dusuncem korkum buydu.. yoksa orumcek kafali biri degilim ben de..

Evet kaygili ve evhamli oldugumu kabul ediyorum. Nasil aşacagim onu bilmiyorum.. :KK43:
Cahil biri de oldugumu pek sanmam da,cok takiliveriyorum ufak seylere bazen. O diger konumda da sanki dunyanin en onemli seyi oymus,kiz cocugumu sirf ilerde evlensin bana laf getirmesin diye buyutuyormusum gibi algilayanlar olmustu.. hayir alakasi yok. Hayat onun,istedigi gibi yasayacak. Kendi secimlerini yapacak. Kimse de ay senin suran boyleymis diyemiycek ,ozguveni de tam olacak erkek egemenligine giren biri de olmycak..ve ben onun arkasinda olacagim..her seyiyle ilgilenecegim...bana kalirsa oyle yetistirmek istyorm aslnda. Ama bu konuda bilgisizligim tecrubesizligim....bana o soruyu sordurtmustu yani... Ilerde hic biseyi benim yuzumden eksik olmasin,tek dusuncem korkum buydu.. yoksa orumcek kafali biri degilim ben de..
ben ailesi yuzunden vajinismus yasamis biri olarak yazdim. Benim bilincaltimi yanlisliklarla doldurmaya haklari yoktu, en guzel gunlerimi mahvetmeye haklari yoktu. Ben ailesi yuzunden hala karanlik korkusu yasayan biriyim. Kaygili ailenin zararlarini uygulamasiyla yasiyorum. Maddi manevi yipratiyor bu insani. Dusunsene balayina gitmedim 3000 tl vajinismus tedavisine verdim.

Yani kaygilarin icin yardim almani oneriyorum bu sebepten.

Arkadaslar ..Esimle.olan.iletisimimiz bi garip hal aldi. 5aylik bi bebegimiz var. Sorumluluk,yorgunluk ,uykusuzluk.. onun is stresi, ki gercekten yorucu bi isi var beden ve zihin gucu isteyen..benim ustumdeki ev isleri yemek utu camasir bulasik sorumlulugu ve hepsine birden yetisememem..Bizi oldukca gergin yapiyor.
Soyle ki, esime hep dikkatli.olmasini soyledigim halde bebegi kaldirirken kafasini lambaya carpma,koltuktan dusurmenin kiyisindan donme,yada bana birseyi uzatirken cocugun kafasina carpma..gibi hadiseler oldu.. ve ben hic birinde kendime hakim olup da sakin kalamadim. Esime bagirdim o an. Kucagimda aglamaktan katilmak.uzere olan bi bebek,kipkirmizi olmus nefessiz kalcak diye korktugum... Biliyorum o da isteyerek yapmiyor cani babasinin da yanmistir elbet ,uzulmustur.. Biliyorum ben de yapabilirim bunlari belki bilmeden,o.bana bagirsa uzulurum.. Ama o an kendime hakim olamiyorum. Cocuk zaten bu aralar yine cildirma halinde buyume atak doneminde midir nedir. Dun de basini avizeye carpinca iyce zivanadan ciktm.. ve bagirdim kotu seyler de dedim..Esim o dakikadan beri bebekle ilgilenmiyo ,ben zarar veriyorum al.kendin bak ilgilen diyo falan. Benle de konusmuyo küstu..Ve isi de zor ,is kazasi riski yuksek bir iste calisiyor,kafasi dolu oldugundan dikkatsizliginden basina birsey gelecek diye de korkuyorum aslinda..
Siz nasil basa cikiyosunuz boyle durumlarla kizlar? Sakin kalabiliyo musunz? Oneriniz var mi bana?
Benim biri iki dieri 8 aylık kızım vr sen işlere yetişemiosan ben nerelere gidem bilemedim şimdi:işsiz:
Benim eşiminde işi seninkinin gbi zor.aksam çocklarla ilgilenrse öpüp başıma koyuyorum.küçük kzımı beş aylıkkn kanepeden dşürdü bebeğim iki takla açtı resmen.bi kezde bisiklete oturtmuş resmini çekeyim dedim kndi görünmeye diye kızımı bıraktı vee kafa üstü yerree:kızgın: ama hiç agzımı açmadım geri kndi kaldırp öptü sonra bn aldım.isteyerek yapmıyor sonuçta bende düşürebilirdim.sende çok tepki gösterme.braz dikkatli ol babası o daha minnak büyürse baban hep seni sag a sola çarptı derim bak flan de şakayla.Allah bebişini korusun.:KK46::KK46:

Hem adamı o kdar korkutmuşsunki adam belkide çok dikkat etmeye çalıştgı için oraya buraya çarpıyor.gözlerini üstünden çeksen belki senden iyi bakacak çocuga bakan koca bulmuşta bakmasına laf edio:lülülü::lülülü:

Hem adamı o kdar korkutmuşsunki adam belkide çok dikkat etmeye çalıştgı için oraya buraya çarpıyor.gözlerini üstünden çeksen belki senden iyi bakacak çocuga bakan koca bulmuşta bakmasına laf edio:lülülü::lülülü:
:110: himm ... e baska babalar da bakiyodur canim heralde.

Benim biri iki dieri 8 aylık kızım vr sen işlere yetişemiosan ben nerelere gidem bilemedim şimdi:işsiz:
Benim eşiminde işi seninkinin gbi zor.aksam çocklarla ilgilenrse öpüp başıma koyuyorum.küçük kzımı beş aylıkkn kanepeden dşürdü bebeğim iki takla açtı resmen.bi kezde bisiklete oturtmuş resmini çekeyim dedim kndi görünmeye diye kızımı bıraktı vee kafa üstü yerree:kızgın: ama hiç agzımı açmadım geri kndi kaldırp öptü sonra bn aldım.isteyerek yapmıyor sonuçta bende düşürebilirdim.sende çok tepki gösterme.braz dikkatli ol babası o daha minnak büyürse baban hep seni sag a sola çarptı derim bak flan de şakayla.Allah bebişini korusun.:KK46::KK46:
Valla.siz cok sakinmissiniz masallah,ben gozumun onunde dusurse oyle foto cekincez diye uf ne olurum bilmiyorum. Aslinda dogru olani yapiyosunuz. Cocuk unutuyo gidiyo,ama benim bagirmalarimi esim unutmuyo. Sonra kavga ediyoruz ikimz kac gun küs geziyoruz. Ve herrrseye yansiyo.. evde suratsiz geziyoruz falan..

Valla.siz cok sakinmissiniz masallah,ben gozumun onunde dusurse oyle foto cekincez diye uf ne olurum bilmiyorum. Aslinda dogru olani yapiyosunuz. Cocuk unutuyo gidiyo,ama benim bagirmalarimi esim unutmuyo. Sonra kavga ediyoruz ikimz kac gun küs geziyoruz. Ve herrrseye yansiyo.. evde suratsiz geziyoruz falan..
Bnce bebeğin canı acıdıgı için değil.senin bagırtndan korkuyo.aslında hiç sakn değilimdr ama eşime bebek için bağırmam çnkü eşim olmasa bebişlerimde olmazdı:anne::anne:

Bir evebeyn olarak ne çok rahat nede çok kaygılı olmamalıyız iki durumdada çocuklar bunların olumsuzluklarını yaşar

Back
X