eşimle ortak hesap

eşim ticaret yapıyor ben yeni işe başladım. ortak hesap kullanmıyoruz çünkü işi nedeniyle hesaba girdi çıktı oluyor devamlı. evin giderlerini eşim karşılıyor, kredi kartını eşim ödüyor, kiramiz yok. benim aldığım genelde bana kalıyor ama ikimizde birbirimizin hesabında ne var ne yok biliriz genelde.

çalışan bayanlar eşinizle para konusunu nasıl yapıyorsunuz..hesaplar kimde duruyor kim neyi üstleniyor. ortak hesap mı var ayrı hesaplarınız mı bizim sürekli para yüzünden kavgamız oluyor...
Kendi hesabım var, evin giderlerine karışmıyorum.
Arada sırada iş çıkışı markete uğrayıp eksik alıyorum onun dışında herşey eşimde.

Hesapların tamamı bende.
Kocam ne kazanırsa elime sayıyor, benim ne kazandığımı ne kazanmadığımı da bilmiyor. 3 kuruş harçlık ayırıp ihtiyacı olunca benden istiyor.
Başta bu durum tatlış gelse de geçen delirtti beni. Adam kart ödemesi, kredi vs geç fatura takibi bile yapmıyor çünkü yapan var. Birikim takip etmiyor çünkü yapan var. Bilmem kaç bin TL para gönderince bitiyor sorumluluğu. Yavaştan ona yıkıyorum bu işleri.

Hedefim kazancımı zor durum olmadıkça birikim ve kişisel dışında kullanmamak, kalan maddi manevi yükü de onun sırtına bindirmek.

Ben maasimin belli kismini esime gonderiyorum.hersey onda kendim icinde harclik gibi birakiyorum.

Her evin bütçesi farklıdır. Eşinizin geliri her gidere yetmezse ne yapacaksınız benim param deyip vermeyecekmişsiniz. Benim eşimin geliri tüm harcamalarımıza yetmiyor. Hesaplar ayrı ama şifreleri biliriz birbirimize para yollarız. Birikim yapmak şu dönemde hayal zaten. Bu nedenle siz kendi gelir gider tablonuzu yapın. Yada tüm paranız size kalsın istiyorsanız ona göre geliri olan bir eş seçmeniz gerekirdi

Her evde bu durum değişir. Eğer eşimin maaşı yeterli gelmese tabii kendime harçlık alır kalanı borca yada ev giderine kullanırım. Bizim şuanki durumumuzda şöyle
Kira giderimiz yok. 2 kişiyiz çocuk yok. 20 bin kadar borcumuz var.
Eşimin maaşı ile tüm ev masrafı faturalar ve özel giderlerimiz karşılanıyor. Harçlığım dahil.
Beraber kurduğumuz bir işimiz var oradan gelen para borca gidiyor.
Benim maaşım bende kalıyor hesabımda. Orada birikim yapıyoruz. Yıllık tatil masrafımız bir gezi veya tur yapacaksak bunları ben karşılıyorum. Bunlar dışında harcamıyorum maaşımı.

çalışan bayanlar eşinizle para konusunu nasıl yapıyorsunuz..hesaplar kimde duruyor kim neyi üstleniyor. ortak hesap mı var ayrı hesaplarınız mı bizim sürekli para yüzünden kavgamız oluyor...
Eşim de bende aynı maaşı alıyoruz, aylık araba borcumuzu ortak veriyoruz, yani ne varsa hepsini ödüyoruz ( faturalar , kira vs) elimizde çok az para kalıyor , eşim benim kartıma dokunmaz hesabimda bana yetecek kadar para kalır, hatta bazen ben eşime takviye yaparım, kendime ait birikim kartım da var o ayrı tabi bama ait, yani bu şekilde yapıyoruz, senin paran benim param mevzularına girmiyoruz, önemli olan birbirinden para kaçırmamak ve gizli iş yapmamak, ne alsak birbirimize söyleriz, evlilikte para kavgası çok çirkinleşiyor, bence ortak hesap yerine sizde bizim gibi yapın bu şekilde herkesin cebinde kartı ve parasi olur, ev giderleri de ortak ödenir..

Herkesin kendi üstüne düşen sorumlulukları var, misal ev kredisi-toplu market alışverişi (her ay yapılmıyor stok tükendikçe gidiyoruz),kendi şahsi masraflarım, evin vergileri, şahsi elefon faturamı ben ödüyorum.
Aidat, doğalgaz-elektrik-su-internet-netflix vs abonelikleri ve apartmana ve eve yapılacak tadilat masraflarını, kızımın okul ücretini eşim ödüyor (geçen aya kadar bende takviye veriyordum çünkü hem şimdi gittiği okul öncesi kurumu hemde seneye gideceği ilkokulun taksitlerini ödüyorduk , okul öncesi bende diğeri eşimde idi, anaokulundan mezun oldu onun ödemesi kalktı)yine kendi masrafları sigarası-faturası-giyim ve sağlık harcamaları kendisinde.
Çocuğun giyim kuşam-sağlık-eğitim-kırtasiye-oyuncak vs masrafları ortak.
Para kalırsa maaşlardan ki kalmıyor herkesin harcama yetkisi kendi insiyatifinde.
Not: Bahsi geçtiği için söylemek istedim üniversiteden beri çalışıyorum ve maaşım-maaş kartım hep kendimde idi, ortak hesaba da ben karşıyım. Yatırım maksatlı olabilir sadece onu da bireysel hesaplarda farklı alternatiflerde de değerlendirebilir kişiler. Yada maaşımı eşime vereyim,o bana versin ben ona harçlık atayım da bana ters.

Faturalar,toplu market alışverişleri yakıt,dısarıda yenen yemek vb eşimde ,çocuğun ihtiyaçları bende,gündelik eve alınanları kim müsaitse o alır.Onun gelir durumu benden iyi o sebeple böyle bir düzen kurduk.Tersi olsaydı bunu dert etmezdim

Yani sanki evlenirken çalışmayıp sonradan çalışanların kendi maaşı kendine kalıyor. Ama evlenmeden önce çalışanlar evlendikten sonra ortak hesap yapıyorlar gibi geliyor bana

evlenmeden önce çalışıyordum ki zaten iş arkadaşımdı eşim ,

evlendikten sonra maaşa kartım ondaydı ki zaten annesinin yüzünden akla zarar bir borçla evlendik ,
birkaç sene onda kaldı sonra toparlandık ve artık kendi kartımla maaşımla eve ekmek almıyorum , kızımada harcamıyorum ,
bireysel emeklilik
cilt kremlerim
kredi kartlarım oluyor tabii
altın günlerim
ve kalan parada dolar alırım 5 dolar almışlıgım bile vardır ,( büyük rakamlar gelmesin aklınıza )

Evin kredisi, kredi kartım ve eve alınacak bazı şeyler bende, mutfak , yakıt, araç bakımı, faturalar ve tüm ekstra giderler eşimde. Biz de ilk evlendiğimizde bu konular yüzünden hep kavga ediyorduk. Eşim sürekli benim çok fazla harcama yaptığımı söylüyordu. Sonra ek iş yapıp rahatlayınca beni de sıkmamaya başladı.

benim eşimle maaşlarımız arasında çok fark olduğu için her şeyi o karşılıyor . Ek kredi kartı var bende onu verdi. Benim maaşıma hiç dokunmaz.
Ha ev işleri vs de beraber hallediyoruz . Para bende ev işi sende gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.

Not: Eşim yabancı herkese yabancı eş şiddetle öneririm :)

kira aidat benim maaşımdan, ev için mutfak temizlik yada eşya ne alınacaksa işte öyle alışverişleri eşim ödüyor, faturalar ve benim cep tel de dahil eşim ödüyor, benim kişisel alışverişlerimi de eşim ödüyor öyle ufak tefek don çorap değil ayakkabı kıyafet takı falan büyük kalemler yani. hastane masraflarımızı da eşim ödüyor. onun haricinde her ay belli bir miktarda altın yada döviz getirip bana veriyor ben saklıyorum. ha bir de ek olarak 2000 tl lik bir kredi kartım var kenarda ama ona gerek kalmıyor pek. bizde ben sabit maaşlı eşim ticaretle uğraştığı için böyle. ikimiz de sabit maaşlı olsak eşit bölüşülürdü her şey.

ilk zaman 2ayrı kkartımız vardı borç çoğalınca onun kartınıek kart çıkartıp ortak kullanmaya başladık. o maaşıyla kredi borcu ve faturaları öder kalanını kredi kartına yatırır benim maaşımlada kalan borcu kapatırıp elde sıfır :D ev alışverişini ben yaparım. artan bi para olmadıgı için örne veremiyorum ama zaten ev alışverişini vs ben yaptıgım için artan parayı ona göre ec eksiklerine harcarım

eşler evlendiği zaman ayrı gayrı olmuyor. bilemedim.
araya para girmesi saçma.
faturalar kredi eşimde. eve eksiklikleride kendı alır bazen. parası kalmazsa ben gonderırım benden arta kalanıda değerlendiririz.seni beni bilmem nesi yok.

Gıderlerı bolusuyoruz.
Kıra ,kızıın kresı onda,mutfak kahvaltılık vs kım o an cıkarsa alıyor.,elektrık bende,su/dogalgaz esımde.Cunku onun maası benımkının 2 katından fazla.Ben kızın gıderlerını ustlenıyorm genelde.Kızıma harcıyorm maasımı.Kalan parayı herkes kendı değerlendırıyor.
Kavga edıyorsanız gıderlerı bölusun,kalanı herkes kendı değerlendırsın.

İlk sabit giderler ödenir, sonra ihtiyaçlar karşılanır tabi kalırsa birikim yapılır. Hiç senin hesabın benim hesabım olmadı hep ortaktı.

Back
X