Eşimle Para Mevzuları

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Hanımlar hepinize merhabalar. Uzun zamandır sessiz takipçinizim ve bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız bir para mevzusu var. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi. Eşim 3800 ben 3200 tl maaş alıyoruz. Eşimin eli çok açık ve çok büyük bir kalbi var. Herşeyi bölüşmekten yana. Bu durum zaman zaman kullanılmasına da neden oluyor. Bense gelecekten korkuyorum ve hep zor günler için bir miktar paramız olması gerektiğini savunuyorum. Eşimin savrukluğunu biraz olsun azaltabilmek için arabamızı değiştirttim. Aylık 1800 araba taksidi ve kendi kredi kartım+ kendi masraflarım bende. Eşim de 1400 ev taksidi, faturalar ve market ödüyor. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle de abisi. 3 yıllık evliliğimizde abisine 10.000 tl para yardımı yaptık. Annesi ve ablasına buna göre daha düşük miktarlarda (2.000 tl). En son ben de bardağı taşıran damlaya gelirsek. Çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz kısmet olmuyor. Abi bize bitkisel bir ilaç önerdi bulunduğu şehirde satılan sorduk fiyatını 600 tl dedi. Bizim pek bu konuya inancımız olmadığı için çok pahalı gerek yok dedi eşim. Ama abisi alıp gönderdi bize fiyatını 100 tl’ye indirttim dedi. Biz gönderdik ücretini. Sonra da bizden istemese de çaktırmadan kalan miktarı kendisinin ödediğini hissettirdi eşime bir şekilde. Şimdi mail geldi ortak kullandığımız mail hesabına eşim abisine 200 tl göndermiş. Sanırım kalan 500 tl’yi gönderecek abisine. Bu ay sıkışık olduğumuz için bu kadar gönderebilmiş. Cinnet noktasına geldim. Biliyorum 500 tl için mi diye beni ayıplayacak hanımlar olacak ama elimde değil kendimi enayi gibi hissediyorum. Biz ona 600 tl’ye alma dediğimiz halde alması, sonra ödemek zorunda kalmamız. Eşime de 3 yıldır tatlılıkla konuşsam olmuyor, küssem olmuyor, kavga etsem olmuyor. Siz ne dersiniz ne yapayım? O benim maaşıma karışmıyor diye ben de hiçbirşeye karışmayayım mı?

S
Hanımlar hepinize merhabalar. Uzun zamandır sessiz takipçinizim ve bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız bir para mevzusu var. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi. Eşim 3800 ben 3200 tl maaş alıyoruz. Eşimin eli çok açık ve çok büyük bir kalbi var. Herşeyi bölüşmekten yana. Bu durum zaman zaman kullanılmasına da neden oluyor. Bense gelecekten korkuyorum ve hep zor günler için bir miktar paramız olması gerektiğini savunuyorum. Eşimin savrukluğunu biraz olsun azaltabilmek için arabamızı değiştirttim. Aylık 1800 araba taksidi ve kendi kredi kartım+ kendi masraflarım bende. Eşim de 1400 ev taksidi, faturalar ve market ödüyor. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle de abisi. 3 yıllık evliliğimizde abisine 10.000 tl para yardımı yaptık. Annesi ve ablasına buna göre daha düşük miktarlarda (2.000 tl). En son ben de bardağı taşıran damlaya gelirsek. Çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz kısmet olmuyor. Abi bize bitkisel bir ilaç önerdi bulunduğu şehirde satılan sorduk fiyatını 600 tl dedi. Bizim pek bu konuya inancımız olmadığı için çok pahalı gerek yok dedi eşim. Ama abisi alıp gönderdi bize fiyatını 100 tl’ye indirttim dedi. Biz gönderdik ücretini. Sonra da bizden istemese de çaktırmadan kalan miktarı kendisinin ödediğini hissettirdi eşime bir şekilde. Şimdi mail geldi ortak kullandığımız mail hesabına eşim abisine 200 tl göndermiş. Sanırım kalan 500 tl’yi gönderecek abisine. Bu ay sıkışık olduğumuz için bu kadar gönderebilmiş. Cinnet noktasına geldim. Biliyorum 500 tl için mi diye beni ayıplayacak hanımlar olacak ama elimde değil kendimi enayi gibi hissediyorum. Biz ona 600 tl’ye alma dediğimiz halde alması, sonra ödemek zorunda kalmamız. Eşime de 3 yıldır tatlılıkla konuşsam olmuyor, küssem olmuyor, kavga etsem olmuyor. Siz ne dersiniz ne yapayım? O benim maaşıma karışmıyor diye ben de hiçbirşeye karışmayayım mı?
Söz konusu aileleri olunca mangalda kül bırakmazlar. Sanmıyorum ki değişsinler.
Bence maaşına sahip çık .
Eşin de ne yaparsa yapsın.
Çünkü aynısı başımda

yine bir abi faciası,fakat sizin durum farklı eşin senin maaşına karışmıyor,demekki buda çözüm değil para mevzusunda

S

Söz konusu aileleri olunca mangalda kül bırakmazlar. Sanmıyorum ki değişsinler.
Bence maaşına sahip çık .
Eşin de ne yaparsa yapsın.
Çünkü aynısı başımda

Evet. Ben de sırf benim maasima güvenip fazla acilmasin diye araba borcuna girdim.
Bakalım bana ne zaman söyleyecek abisine yine para gönderdiğini.

Ya o bu degilde ;
Abinin sizin bebeginizin olup olmamasini bilmesi tuhaf geldi .

Bende bunu okuyunca üzüldüm. Boyle bir konunun bilinmesi uzucu olmali. Heleki abinin boyle hassas konuda dolandirmaya calismasi da ayri bir ayip.

Aslında eminim 600 TL ye almıştır. Ama biz talep etmedik ki. Eşim bizi düşündüğü için diyor. İyi güzel de her düşünen birşey alsa ve biz odesek nasıl cikariz içinden.

Siz hesaplarına müdahele etmeyin.. Kendisi oyle uygun goruyorsa bırakın yapsın.. Kendı farkına varsın.. Siz soyleyınce daha cok gozune batacak.. Hesapcı bırı oldugunuzu bile dusunebilir.Ama davanızda haklısınız..

siz evin tüm giderlerini taksitlerini eşinize yükleyin evin yiyecek alışverişini kendi maaşınızdan yapın kalanıda biriktirin eşinizin maaşını komple kredilere yükleyin.

biz herşeyi deftere yazarız. kira, faturalar, market, benzin..(ufak tefek ve kişisel harcamalar hariç). Ay sonunda kim daha fazla harcamışsa, diğer ona para havale eder. Misal ben bu 2000 tl harcamışım ev için; eşim 1500 tl. 2000- 1500= 500/2=250 Eşim bana 250 tl havale eder ay sonunda. Herkesin parası kendi kartında kalır. Kimse kimsenin şahsi harcamasına karışmaz. Herkes kendi birikimini yapar. Kadının parası olacak abicim ben bunu bilir bunu söylerim

ya cnm yanlış anlamanı istemem can cıkarda huy çıkmazmış senin maaşına karışmıyorsa sende karışma biraz sen at köşeye bilmesn biraz rahat bırak bakalm görsün etrafındakileri verdiğine değiyomu değmiyo mu bazen tecrübe etmesi gerekiyo ikinizin maaşıda çok iyi maşallah gerek görüyosa versin. sana işi düşerse söylersin sende lafını abisinin yaptığıda densizlik istemiyorum diyosunuz ilacı alıp gönderiyo madem öle kendi vermiş parasnı size sormadan vermemk lazm aslnda sizin bütçenizide bozuyo durduk yere eşiniz iyi niyetli bir insan belli ki allah onada iyi niyetinin karılığını verir inş

borca sokmak da işe yaramıyor bir noktadan sonra. hem ev hem araba borcumuz var, hepsini ben ödüyorum.kalanla da evi geçindiriyorum. kredi kartına da araba ile ilgili borçların taksitleri dolu eşimin tüm maaşı karta gidiyor ama eşim cebinde beş kuruşu olmasa da gidip kredi kartından nakit çekip verecekse yine de veriyor ailesine. engel olamıyorsunuz istediğiniz kadar kavga edin. çözüm bilen varsa söylesin.

miktarın küçüğü büyüğü bana göre önemli değildir...
sizin tedavi sürecnde paraya ihtiyacınız olacak bunu düşünmeyip ne koparsam kar modunda olmaları iğrençç :KK51:

Back
X