- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
Hanımlar hepinize merhabalar. Uzun zamandır sessiz takipçinizim ve bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Eşimle bir türlü aşamadığımız bir para mevzusu var. İkimiz de çalışıyoruz. Maaşlarımız iyi. Eşim 3800 ben 3200 tl maaş alıyoruz. Eşimin eli çok açık ve çok büyük bir kalbi var. Herşeyi bölüşmekten yana. Bu durum zaman zaman kullanılmasına da neden oluyor. Bense gelecekten korkuyorum ve hep zor günler için bir miktar paramız olması gerektiğini savunuyorum. Eşimin savrukluğunu biraz olsun azaltabilmek için arabamızı değiştirttim. Aylık 1800 araba taksidi ve kendi kredi kartım+ kendi masraflarım bende. Eşim de 1400 ev taksidi, faturalar ve market ödüyor. Benim sorunum eşimin ailesi özellikle de abisi. 3 yıllık evliliğimizde abisine 10.000 tl para yardımı yaptık. Annesi ve ablasına buna göre daha düşük miktarlarda (2.000 tl). En son ben de bardağı taşıran damlaya gelirsek. Çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz kısmet olmuyor. Abi bize bitkisel bir ilaç önerdi bulunduğu şehirde satılan sorduk fiyatını 600 tl dedi. Bizim pek bu konuya inancımız olmadığı için çok pahalı gerek yok dedi eşim. Ama abisi alıp gönderdi bize fiyatını 100 tl’ye indirttim dedi. Biz gönderdik ücretini. Sonra da bizden istemese de çaktırmadan kalan miktarı kendisinin ödediğini hissettirdi eşime bir şekilde. Şimdi mail geldi ortak kullandığımız mail hesabına eşim abisine 200 tl göndermiş. Sanırım kalan 500 tl’yi gönderecek abisine. Bu ay sıkışık olduğumuz için bu kadar gönderebilmiş. Cinnet noktasına geldim. Biliyorum 500 tl için mi diye beni ayıplayacak hanımlar olacak ama elimde değil kendimi enayi gibi hissediyorum. Biz ona 600 tl’ye alma dediğimiz halde alması, sonra ödemek zorunda kalmamız. Eşime de 3 yıldır tatlılıkla konuşsam olmuyor, küssem olmuyor, kavga etsem olmuyor. Siz ne dersiniz ne yapayım? O benim maaşıma karışmıyor diye ben de hiçbirşeye karışmayayım mı?