- Konu Sahibi sahtehayat
-
Klasık kayıvalide oyunları ve huyları canım.
Onlardan anlayış bekleme,eşinle geçireceğin 1 günün olmasını onlar hiç mi hiç düşünmezler işlerine gelmez çünkü,
Bu konularda eşinin tavrı çok önemli...
benim kaynana da altta. kocası iş bahanesi ile şehir dışında hep. o para kazanıyor kaynana bize kalıyor. eşimle bir tek pazar sabahımız var. babası işte olunca eşim annem evde yalnız onu da çağıralım diyor. gıcık oluyorum. bazen çağırıyoruz bazen annesi yedim deyip gelmiyor ama illa ki bir kahvaltı konusu geçiyor evde.
Peki sen bunları eşinle konuşuyo musun?Mesela, bi pazarımız var, sen zaten hafta içi hep annendesin, pazarları bari yalnız kalalım falan dedin mi hiç. Hatta en önemlisi, ocağın yokmuş kaç gündür ve kayınvalidenin umrunda olmamış ancak sizin evde yemek piştiği zaman eşin hemen annemi de çağıralım dermiş.. bu gibi bizimle paylaştığın konuları eşinle de paylaştın mı?
anne tabiki önemlidir ama, artık annenin yükümlülüğünden çıkıp yeni bi yuva kurulmuştur.
böyle şeyler beni çok sinir ediyo, siz evlenmeden önce eşinizin annesine olan dşkünlüğünü biliyor muydunuz?
Nedir yarabbim bu kaynana ve kocalardan çektiğimiz! biz de yakın oturuyoruz, benimki de ramazanda shaura gitti annesine! gece gece kalktı, üşenmeden sahura gitti! önce "ya biz gitcez, ya annem gelcek sahura" dedi, ben de "canım sahura gelecekse zaten burda yatar, gitmez bu da olmaz yani" dedim. "o zaman biz gitcez" dedi, ben de "ben gecenin bu saatinde pılımı pırtımı toplayıp gidemem, kusura bakma" dedim. kendi gitti!!! ben kaldım, o gitti!!! canı isterse...iftarları söylemiyorum bile size, her iftarda beraberdik zaten. aman annesi yanlız yemesin...
kayınvalidemle aram 5 dk. ama hiiç öyle zırt pırt gitmeyiz. eşim sağolsun. hayır demeyi çok iyi biliyo bana söz düşürmüyo :))
taşınma ihtimalin varsa, taşın uzaklara derim canım...
bizdemi böyle olucaz ya çünkü bütün kaynanalar aynı
Ya biz de bmyle kaynana olursak... o daha kötü be.
genclık yıllarım aklıma gelır benım boyle kaynana olmayacagım kesın...
benimde...(alahhım korusun)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?