• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle problemlerim

Denizdalgasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
77
Puanlar
88
merhaba arkadaşlar, şimdiden hepinize yorumları için teşekkür ederim.
eşimle ortak noktada buluşamıyoruz maalesef, sizden fikir almak istedim. ikimizin de maaşları denk sayılır. çocuklar özel okula gidiyor onun ücretleri benim kartımdan kesiliyor, mobilya aldık onun taksitlerini ben ödüyorum, faturalar otomatik talimatta bendeydi, bu aya kadar tatil paramızı ben ödedim, kasko sigorta ben ödedim. illaki ev için, araba için harcamam oluyor ve inanın maaşımın hepsi karta gidiyor.
eşim çocukların kurs ücretini ve mutfak alışverişini yapıyor. ayda bir dışarı gideriz yemeğe onu ödüyor.
kendisine birçok kez mutfak alışverişini ya da diğer harcamaları kontrol etmesini, eğer fazlaya kaçtıysak idareli olmamız gerektiğini söyledim. kenara 3-5 birşey atalım dedim. baktım hiç oralı değil. maaşı 2-3 taksitte yatıyor, her yatan paradan kendisine ayırır, herşeyi hemen alalım satalım der hiç kart borcunu takip etmez. artık bende ona güvenimi kaybettim.
faturaları sen öde bana da biraz para kalsın, aldığımı hep karta yatırmaktan bıktım dedim. ama bu sorun oldu, oda kendine ayırmıyormuş, hepsini karta yatırıyormuş, ben hesap kitap yapıyormuşum. bütün taksitleri ben öderken hiç problem yoktu. keşke herşeyi ben düşünmek zorunda olmasaydım, güvenebileceğim bir insan olsaydı, o zaman ben bütün maaşımı harcasaydım o birikim yapabilseydi biraz.
açıkçası yanlış gelebilir ama geri adım atmayı düşünmüyorum, biraz sorumluluk alsın harcamalarını kontrol etsin istiyorum. siz ne düşündünüz, ben mi çok hesapçı bir insanım?

eşimle ortak noktada buluşamıyoruz maalesef, sizden fikir almak istedim. ikimizin de maaşları denk sayılır. çocuklar özel okula gidiyor onun ücretleri benim kartımdan kesiliyor, mobilya aldık onun taksitlerini ben ödüyorum, faturalar otomatik talimatta bendeydi, bu aya kadar tatil paramızı ben ödedim, kasko sigorta ben ödedim. illaki ev için, araba için harcamam oluyor ve inanın maaşımın hepsi karta gidiyor.
eşim çocukların kurs ücretini ve mutfak alışverişini yapıyor. ayda bir dışarı gideriz yemeğe onu ödüyor.
kendisine birçok kez mutfak alışverişini ya da diğer harcamaları kontrol etmesini, eğer fazlaya kaçtıysak idareli olmamız gerektiğini söyledim. kenara 3-5 birşey atalım dedim. baktım hiç oralı değil. maaşı 2-3 taksitte yatıyor, her yatan paradan kendisine ayırır, herşeyi hemen alalım satalım der hiç kart borcunu takip etmez. artık bende ona güvenimi kaybettim.
faturaları sen öde bana da biraz para kalsın, aldığımı hep karta yatırmaktan bıktım dedim. ama bu sorun oldu, oda kendine ayırmıyormuş, hepsini karta yatırıyormuş, ben hesap kitap yapıyormuşum. bütün taksitleri ben öderken hiç problem yoktu. keşke herşeyi ben düşünmek zorunda olmasaydım, güvenebileceğim bir insan olsaydı, o zaman ben bütün maaşımı harcasaydım o birikim yapabilseydi biraz.
açıkçası yanlış gelebilir ama geri adım atmayı düşünmüyorum, biraz sorumluluk alsın harcamalarını kontrol etsin istiyorum. siz ne düşündünüz, ben mi çok hesapçı bir insanım?
Bu kadar fedakarlık yapmayın hayat müşterektir diye diye kaybeden biz olduk her şeyi o ödesin de görsün dünya kaç budak bucakmış birikim siz yapın laf ederse de erkek evi geçindirmek zorundadır deyin erkeklik taslamayı biliyorlar ya sorumluluk da alsınlar ben öyle yapıyorum artık

Genelde okul ücreti kira vb. büyük kalemler eşin maaşıyla ödenir ama sizde biraz tersi olmuş. İkinizin de toplam kart borcunuzu hesaplayın, ödenmemiş kredi kartı borcu varsa önce onları sıfırlamaya yönelik birkaç aylık plan çıkarın. Sonrasında her ay sabit giderleri belirleyin okul kurs ücreti fatura vs, bunlar ödendikten sonra elde kalan parayı nasıl harcayacağınızı/birikim yapacağınızı belirleyin. Eşiniz savruk biri mi yoksa masrafları size ödetip sizden ayrı birikim mi yapıyor?

Ben şunu sormak istiyorum objektif bir yorum yapabilmek adına eşiniz kendi maaşından şahsi harcamalar mı yapar atıyorum teknoloji bağımlılığı mı vardır İşte bilgisayarlar laptoplar cep telefonlarımı alır ya da marka mı giyinir yani burada yaptığı bir suistimal söz konusu mu yoksa şeffaf mıdır Siz gerçekten 2 maaşı ortaya koyup tamamını bir ay içerisinde bitiren birikim yapmayan yapma imkanı da olmayan bir aile misiniz yani onun maaşının da tam olarak nereye gittiğine Vakıf mısınız

Genelde okul ücreti kira vb. büyük kalemler eşin maaşıyla ödenir ama sizde biraz tersi olmuş. İkinizin de toplam kart borcunuzu hesaplayın, ödenmemiş kredi kartı borcu varsa önce onları sıfırlamaya yönelik birkaç aylık plan çıkarın. Sonrasında her ay sabit giderleri belirleyin okul kurs ücreti fatura vs, bunlar ödendikten sonra elde kalan parayı nasıl harcayacağınızı/birikim yapacağınızı belirleyin. Eşiniz savruk biri mi yoksa masrafları size ödetip sizden ayrı birikim mi yapıyor?
eşim keşke birikim yapabilse. aşırı derecede yemek düşkünüdür, sürekli arabayı değiştirelim der ama kenara 3 kuruş ayıramaz . kendisine harcıyor sadece diyemem, istediğimizi hemen alır ama hiç kontrolü yoktur maalesef. ben mesela aldığımı sattığımı, kartımı kontrol ederim, bu ay çok harcadım ödeyemem der kendimi tutarım, zaten kendime ayda 500 tl anca ayırırım, alacaklarımı karttan alırım, yemeğimi evden getiririm, haftada bir dışarıdan söyleme günümüz var arkadaşlarımla sadece o gün dışarıdan yerim. kıyafet almayı severim ama gidip uçuk markalardan almam her ay uygun yollu bir kaç ihtiyacımı alırım. kendisinden de hiç öyle çok beklentim olmadı, tek istediğim en azından faturaları sen öde bende o parayla bir gram ya da çeyrek alayım kendimi iyi hissedeyim. cidden çok mu?

Ben şunu sormak istiyorum objektif bir yorum yapabilmek adına eşiniz kendi maaşından şahsi harcamalar mı yapar atıyorum teknoloji bağımlılığı mı vardır İşte bilgisayarlar laptoplar cep telefonlarımı alır ya da marka mı giyinir yani burada yaptığı bir suistimal söz konusu mu yoksa şeffaf mıdır Siz gerçekten 2 maaşı ortaya koyup tamamını bir ay içerisinde bitiren birikim yapmayan yapma imkanı da olmayan bir aile misiniz yani onun maaşının da tam olarak nereye gittiğine Vakıf mısınız
çocukların kurs ücretleri var 12000 tl onu ödüyor, 1500 tl bireysel emeklilik ödüyor ( ben bireysele çocuklar için 6500 ödüyorum yazmayı unutmuşum), şimdi faturaları öderse maksimum 10000 ödeyecek, daha ödemedi. onun harici harcamalar ve mutfak. oyun bağımlılığı yoktur. mutfak gideri diyor kalan için. ama bende diyorum ki bu kadar mutfak gideri olmaz, biraz kontrollü harcayalım. 84000 maaşı var, 8400 yemek kartı var. arabası şirketten benzin parası ödemiyor. şimdiye çoğu zaman kartının hepsini bile kapatamaz

çocukların kurs ücretleri var 12000 tl onu ödüyor, 1500 tl bireysel emeklilik ödüyor ( ben bireysele çocuklar için 6500 ödüyorum yazmayı unutmuşum), şimdi faturaları öderse maksimum 10000 ödeyecek, daha ödemedi. onun harici harcamalar ve mutfak. oyun bağımlılığı yoktur. mutfak gideri diyor kalan için. ama bende diyorum ki bu kadar mutfak gideri olmaz, biraz kontrollü harcayalım. 84000 maaşı var, 8400 yemek kartı var. arabası şirketten benzin parası ödemiyor. şimdiye çoğu zaman kartının hepsini bile kapatamaz
Kesinlikle yönetime el koyun🤭

Yooo sizinki normal olan.erkekler geneli para yönetimi konusunda yeteneksiz

Geliriniz ne seviyede birikim için imkan kalmıyor olabilir mi?

Eğer eşin hesap kitap bilmiyorsa büyük kalemlerin onun maaşından ödenmesi daha mantıklı. Evlilikte ayrı kese olayını anlamıyorum. Evin kesesi birdir. Bizde eşim her şeyi öder. Krediyi kirayı ve kredi kartlarımızı. Hatta temizlikçi pilates ve acil durum fonuna para atmak da ondadır. Kalanı birikim.

Son düzenleme:
Senin maaşın ne kadar okul ücretleri ne kadar

Geliriniz ne seviyede birikim için imkan kalmıyor olabilir mi?

Eğer eşin hesap kitap bilmiyorsa büyük kalemlerin onun maaşından ödenmesi daha mantıklı. Evlilikte ayrı kese olayını anlamıyorum. Evin kesesi birdir.

Bizde eşim her şeyi öder. Krediyi kirayı ve kredi kartlarımızı. Hatta temizlikçi pilates ve acil durum fonuna para atmak da ondadır. Kalanı birikim.
bence birikim yapabilecek gelire sahibiz, ama kontrolümüz yok. ben kontrol ediyorum bir süre ama tek taraflı olmuyor, bu sefer bende öfkeleniyorum. en azından her ay 1-2 gram atsak, birikim beklentimde o yani çok yüksek miktarlar değil. şimdiye kadar hep ortaktık yani ben düzenli giderleri ödedim o mutfakla küçük bir kaç şey, artık faturaları sen al bende azcık birikim istiyorum demem sorun oldu

okul giderleri aylık 44000, 6000 bireysel emeklilik, 11500 mobilya, faturalar 10000, maaşım 75000 artı ekders aya göre değişiyor ortalama 85000 diyeyim.

bence birikim yapabilecek gelire sahibiz, ama kontrolümüz yok. ben kontrol ediyorum bir süre ama tek taraflı olmuyor, bu sefer bende öfkeleniyorum. en azından her ay 1-2 gram atsak, birikim beklentimde o yani çok yüksek miktarlar değil. şimdiye kadar hep ortaktık yani ben düzenli giderleri ödedim o mutfakla küçük bir kaç şey, artık faturaları sen al bende azcık birikim istiyorum demem sorun oldu
Giderleri tek maaşa düşürün. Mutfak ondan kasko bundan fatura başka yerden yapmayın benim önerim. Bunun için eşinizin işbirlikçi olması lazım tabi

Ben her ay findeks raporunu alıyorum kocamın ne borcu var gerekirse hesap dökümlerine bakın evi sen gsçindiriyorsun yazık değil mi

Giderleri tek maaşa düşürün. Mutfak ondan kasko bundan fatura başka yerden yapmayın benim önerim. Bunun için eşinizin işbirlikçi olması lazım tabi
bunca ödemeyi ben yaptığım halde eşim kartını kapatamıyor çoğu ay :) keşke ortak bir hesap olsa, ama maalesef bu sefer beni kontrol ediyorsun diye başlar

Bu olay niye bu kadar buyuk problem oluyo bicok ailede anlamiyorum. Bi tane ortak hesap olur. Herkes maasini alinca onceden belirlenmis bir miktar iki taraf da bu ortak hesaba atar. Ailenin tum masraflari bu ortak hesaptan odenir. Mutfak, benzin, fatura, cocuklar vs vs. Boylece gercekten mutfak masrafina o kadar para gidiyo mu onu da gorursun. Nereye ne gidiyo iki taraf da gormus olur. Hem de iki taraf da oraya yatirdigi para haricindeki parayi kendi zevklerine rahatca harcar. Baktiniz yatirdiginiz para yetmiyo, sonraki ay oturulur konusulur nerden ne kisalim diye. Cunku hersey seffaf tahmini hesaplara gerek yok. Herkesin kafasi rahat eder. Boyle herkesin karti sir gibi sadece kendinde olmasi bana hic aileye uygun bi yontem gibi gelmiyo. Sevgili gibi herkesin hesabi ayri o ne oyle yav.

Ben her ay findeks raporunu alıyorum kocamın ne borcu var gerekirse hesap dökümlerine bakın evi sen gsçindiriyorsun yazık değil mi
bence yazık ama hesapçıymışım ben, beraber yiyormuşuz. cidden çok zoruma gitti, sesimi hiç çıkarmadım aldığımı eve verdim evlendiğim ilk günden itibaren, bir sürü borç açtı, gıkımı çıkarmadım destek oldum. şimdi tek isteğim faturaları ödemesi oldu, hesapçı oldum

Back
X