• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle problemlerim

Furizenin okumuş kültürlü para kazanan versiyonu gibisiniz…
İlle bir kaç koyuna satılmak gerekmiyor bir hayatın çalışması için.

Para hesabını bilmeyen erkeklerle evlilik azap gibi.
Bir arkadaşımda şahit oldum.

Eşinizi resmen hammal gibi sırtınızda taşıyorsunuz.
Anlattığınız kadarıyla eşiniz sizin bu baş kaldırınızdan dolayı kabule geçmez çok zorun yaşarsınız…

Aylık bütün giderlerinizi yazın. Diyelim ki 150 bin tutuyor. 75-75 ortak hesaba gönderin. Tüm giderler ordan gitsin. Kalan paralarınız da sizin olsun. Biriktirmek isteyen biriktirsin, harcamak isteyen harcasın

merhaba arkadaşlar, şimdiden hepinize yorumları için teşekkür ederim.
eşimle ortak noktada buluşamıyoruz maalesef, sizden fikir almak istedim. ikimizin de maaşları denk sayılır. çocuklar özel okula gidiyor onun ücretleri benim kartımdan kesiliyor, mobilya aldık onun taksitlerini ben ödüyorum, faturalar otomatik talimatta bendeydi, bu aya kadar tatil paramızı ben ödedim, kasko sigorta ben ödedim. illaki ev için, araba için harcamam oluyor ve inanın maaşımın hepsi karta gidiyor.
eşim çocukların kurs ücretini ve mutfak alışverişini yapıyor. ayda bir dışarı gideriz yemeğe onu ödüyor.
kendisine birçok kez mutfak alışverişini ya da diğer harcamaları kontrol etmesini, eğer fazlaya kaçtıysak idareli olmamız gerektiğini söyledim. kenara 3-5 birşey atalım dedim. baktım hiç oralı değil. maaşı 2-3 taksitte yatıyor, her yatan paradan kendisine ayırır, herşeyi hemen alalım satalım der hiç kart borcunu takip etmez. artık bende ona güvenimi kaybettim.
faturaları sen öde bana da biraz para kalsın, aldığımı hep karta yatırmaktan bıktım dedim. ama bu sorun oldu, oda kendine ayırmıyormuş, hepsini karta yatırıyormuş, ben hesap kitap yapıyormuşum. bütün taksitleri ben öderken hiç problem yoktu. keşke herşeyi ben düşünmek zorunda olmasaydım, güvenebileceğim bir insan olsaydı, o zaman ben bütün maaşımı harcasaydım o birikim yapabilseydi biraz.
açıkçası yanlış gelebilir ama geri adım atmayı düşünmüyorum, biraz sorumluluk alsın harcamalarını kontrol etsin istiyorum. siz ne düşündünüz, ben mi çok hesapçı bir insanım?
Burada görünen herşeyi sen ödüyorsun.
Eşin gerektikçe harcıyor sabit bir gideri yok. Kurs derseniz sizin harcamanızın çeyreği ancadır hadi diyelim.
Acil bir şekilde genel tüm giderleri ikiye bölüp paylaşmalısınız.
Adam kafasına göre harcıyor siz kendiniize bile özel bütçe ayırmıyorsunuz.

eşim maalesef boğazına çok düşkün, eve bir şeyler almaktan hoşlanan, para kontrolü olmayan birisi. kimse için asla yapmaz demem, kumar oynamasına şaşırırım sadece. mesela hiç ihtiyaç olmayan şeyleri sırf beğendiği için alır gelir, hiç kontrol etmez. yanlış anlaşılma olmasın bana da harcar, mesela zor durumdayız karta eksiye girmişiz atıyorum gider bana hediye saat alır, ben mesela saati almasındansa borcu kapatmasından mutlu olurum, o bana saat aldığı için mutlu olur. bakalım hedefim para alışverişine geçip, kartları sadece taksitli büyük alışverişlerde kullanmak. en azından ben bu ay buna başlayacağım, her ay 2 gr kenara atacağım.

geçmişte açtığı borçlar kendi telefonunu yüksek modelle değiştirip bana söylememiş (kardeşinin hediye aldığını söylemişti), aile üyelerine para göndermiş bana haber vermemiş. tabi bayağı kartını falan saklıyor yalan söylüyordu. sonra patladı her şeyi öğrendim, maaşını ele aldım bütün borçları kapattım. ama sonra baktım çocuğum gibi oldu, açıkçası rahatsız oldum bir insanın sorumluluğunu almaktan. banane dedim, kendisine de bir daha böyle bir şey yapmayacağımı, onun yüzünden kesinlikle borç altına girmeyeceğimi söyledim. eskisi gibi değil o kadar açığı yok, zaman zaman girip bakıyorum kartına. kesinlikle param olsa bile ona söylemiyorum, gr hesabıma atıyorum.

geldiğimiz noktada yine ben düşünüyorum, beni yoran bu oluyor aslında. isterdim ki ikimiz ortak hareket edip bir hesap kitap yapabilelim. çok söyledim gel gelir giderimizi hesaplayalım. kartların limitini minimuma indirelim, nakit alışverişe geçelim ne harcadığımızı bilelim. iyi olur falan diyor ama hiç çaba yok. bende bu sefer yeter diyorum.

eşim maalesef boğazına çok düşkün, eve bir şeyler almaktan hoşlanan, para kontrolü olmayan birisi. kimse için asla yapmaz demem, kumar oynamasına şaşırırım sadece. mesela hiç ihtiyaç olmayan şeyleri sırf beğendiği için alır gelir, hiç kontrol etmez. yanlış anlaşılma olmasın bana da harcar, mesela zor durumdayız karta eksiye girmişiz atıyorum gider bana hediye saat alır, ben mesela saati almasındansa borcu kapatmasından mutlu olurum, o bana saat aldığı için mutlu olur. bakalım hedefim para alışverişine geçip, kartları sadece taksitli büyük alışverişlerde kullanmak. en azından ben bu ay buna başlayacağım, her ay 2 gr kenara atacağım.

geçmişte açtığı borçlar kendi telefonunu yüksek modelle değiştirip bana söylememiş (kardeşinin hediye aldığını söylemişti), aile üyelerine para göndermiş bana haber vermemiş. tabi bayağı kartını falan saklıyor yalan söylüyordu. sonra patladı her şeyi öğrendim, maaşını ele aldım bütün borçları kapattım. ama sonra baktım çocuğum gibi oldu, açıkçası rahatsız oldum bir insanın sorumluluğunu almaktan. banane dedim, kendisine de bir daha böyle bir şey yapmayacağımı, onun yüzünden kesinlikle borç altına girmeyeceğimi söyledim. eskisi gibi değil o kadar açığı yok, zaman zaman girip bakıyorum kartına. kesinlikle param olsa bile ona söylemiyorum, gr hesabıma atıyorum.

geldiğimiz noktada yine ben düşünüyorum, beni yoran bu oluyor aslında. isterdim ki ikimiz ortak hareket edip bir hesap kitap yapabilelim. çok söyledim gel gelir giderimizi hesaplayalım. kartların limitini minimuma indirelim, nakit alışverişe geçelim ne harcadığımızı bilelim. iyi olur falan diyor ama hiç çaba yok. bende bu sefer yeter diyorum.
Adam bir çok kez yalan söylemiş finansal konularda. Banane dersen başına daha büyük borç çıkarır ileride pişman olursun. Paralar sende dursun, ortak hesap fikrinden vazgeçtim. Eksideyken saat almak telefon almak evli barkli adamın hesapsızca yapabileceği şeyler değil.

Bu ne be bu kadar şeyi zaten siz ödüyorsanız adamı boşayın zaten size bi faydası yok, en azından sırtınızdan yükü kalkar. Kadınlar için "zengin erkek arıyorlar, sponsor arıyorlar" falan denir ama esas erkekler bu işin yolunu çok iyi bulmuş. 85.000 tl mutfak masrafı olmaz, eşiniz kimseyi yemesin. Ortalama 190.000 tl aylık geliriniz var yahu, bundan kenara bir çeyrek bile atamamak ne demek.

bunca ödemeyi ben yaptığım halde eşim kartını kapatamıyor çoğu ay :) keşke ortak bir hesap olsa, ama maalesef bu sefer beni kontrol ediyorsun diye başlar
Benim eşimde para yönetimi yapamaz baktığınız da öyle ahım şahım aldığı bir şeyde yoktur ama evde ağzına kadar atıştırmalık olsun çocuk gibi bu yeni çıkmış aldım der hayatımda yemeyeceğim değişik değişik meyve alır hamileyim diye mesela ama 2 kilo onlarda çürür gider😂 bana bşr şey beğenır fiyat fark etmeksizin alır mutlu olurum evet ama o ay gereksiz bir harcamadır mesela. Ben son çözüm eşimi borca sokarak yaptım bilmiyorum size ne denli doğru gelir ama . Kendi arabasını değiştirmeye ikna ettiö onu ödetiyorum şuan en azından birikimi olsun diye 4 aydır ödüyor şuanlık çar çur edemiyor😂

Biz ortak hesap yapmıyoruz, adil bi şekilde bölüştük evin kredisi,fatura,market, ev interneti vs gibi ıvır zıvırlar arabanın benzini, kaskosu eşimde. Birde güne girdik günüde eşim ödüyor. Bende senelik tatil planlarını ve ödemelerini yapıyorum, kızım kreşe gidiyor onuda ben ödedim (3-4ay) yüksek güne girdik diye seneye oda eşimde
Biz de böyle yapıyoruz vergileri kim ödüyor biz hep onun tartışmasını yaşıyoruz sen öde ben öde diye 😂

merhaba arkadaşlar, şimdiden hepinize yorumları için teşekkür ederim.
eşimle ortak noktada buluşamıyoruz maalesef, sizden fikir almak istedim. ikimizin de maaşları denk sayılır. çocuklar özel okula gidiyor onun ücretleri benim kartımdan kesiliyor, mobilya aldık onun taksitlerini ben ödüyorum, faturalar otomatik talimatta bendeydi, bu aya kadar tatil paramızı ben ödedim, kasko sigorta ben ödedim. illaki ev için, araba için harcamam oluyor ve inanın maaşımın hepsi karta gidiyor.
eşim çocukların kurs ücretini ve mutfak alışverişini yapıyor. ayda bir dışarı gideriz yemeğe onu ödüyor.
kendisine birçok kez mutfak alışverişini ya da diğer harcamaları kontrol etmesini, eğer fazlaya kaçtıysak idareli olmamız gerektiğini söyledim. kenara 3-5 birşey atalım dedim. baktım hiç oralı değil. maaşı 2-3 taksitte yatıyor, her yatan paradan kendisine ayırır, herşeyi hemen alalım satalım der hiç kart borcunu takip etmez. artık bende ona güvenimi kaybettim.
faturaları sen öde bana da biraz para kalsın, aldığımı hep karta yatırmaktan bıktım dedim. ama bu sorun oldu, oda kendine ayırmıyormuş, hepsini karta yatırıyormuş, ben hesap kitap yapıyormuşum. bütün taksitleri ben öderken hiç problem yoktu. keşke herşeyi ben düşünmek zorunda olmasaydım, güvenebileceğim bir insan olsaydı, o zaman ben bütün maaşımı harcasaydım o birikim yapabilseydi biraz.
açıkçası yanlış gelebilir ama geri adım atmayı düşünmüyorum, biraz sorumluluk alsın harcamalarını kontrol etsin istiyorum. siz ne düşündünüz, ben mi çok hesapçı bir insanım?
Keşke en baştan bütün yükü almasaydınız, erkekler benciller, alıştığı rahatlıktan çıkmaz, ona sorumluluk vermek için biraz geç kalmışsınız sanki, sizinle parasını güle oynaya paylaşmaz, olay çıkartır gibi geldi bana, bu kadar iyilik erkeklere yaramıyor arkadaşım.

Mutlaka bütün harcamalarınızı hesaplayıp bir hesaba para atın beraber ödeyin. Masraflar 100 bin mi tuttu yarı yarıya hesaba para gönderin. Geriye kalan paraları isteyen istediğini yapsın. İster biriktirin ister kendinize harcayın. Yoksa kimin ne yaptığı görülmüyor. Günün sonunda ben senden çok harcadıma dönüyor iş ve hep bi taraf eziliyor. Bir de çoğu erkek birikim yapmasını bilmiyor. Ya gelişi güzel harcıyor ya başka yerlere yatırıp kaybediyor. O yüzden bu dediğimi mutlaka yapın. Her şey eşit olunca rahat oluyor. Normalde para hesabı yapılmayan evlilik olsun derim ama evlilikler böyle.

Back
X