Esimle problemlerimi cözemiyorum.

Cuore

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
550
305
333
Eski konularimi okumus olanlar esimle problemlerimin oldugunu bilirler.
Kisaca esimin hep kendini ezirmek istememe gibi bir istegi var. Kimseye eyvallahi olmayan (kendi anne babasi dahil, özellikle babaya karsi) bir yapisi var.. Bir diger mevzuda beni ailemin yaninda cok rencide ederdi eskiden, simdi biraz biraz ailemin beni ezdirmeyecegini anladiktan sonra o huyundan vazgecti. Hala yalnizken yapmaya calisir ama eskiye göre az. Simdide ailemle sorunlu. Ailem beni tuttugu icin onlarla sorun yasiyor, konusuyorlar ama ben diken üstündeyim ne Zaman ne olacak diye bekliyorum. Cok yoruldum artik.

Esimde bir eziklik psikolojisi var. Ona biri karsi gelse, hemen ondan soguyor. AsIk suratli, hayata hep negatif bakan bir insan.Gecmiste baba sevgisinden mahrum kaldigi icin olabilir belki, biraz aksi bir adammis kayinbabam. Kayinvalidemde biraz pofpoflamis. Yani cok celiskili büyümüs bir adam. Suan 30 yasinda.

Ben bu adami bu saatten sonra egitebilir miyim? Ne yapmaliyim? Ayrilmak istemiyorum, ama mutsuzum cünkü cok tartisiyoruz, cok yipraniyoruz. Istedigim tek sey herseyi iyi olmasi. Esim eskiye göre biraz daha iyi, o yüzden düzelecegine dair umut var icimde. Nasil yardim edebilirim ona? Psikolaga mi gidelim desem?

en çok ne için tartışıyorsunuz

Aile hekimlerine gidin sorununuzu paylasin dott dortluk evlilik olmaz beraber ustesinden gelin. Ama psikologdan once esinizle sorunlariniz hakkinda sizin konusmaniz gerekir.
Hersey gonlunuzce olur umarim...

eski konularınıza baktım da uzun suredır var bu problemlerınız sanırım :(

bu işin uzmanı degılım elbette ama, dedıgınız gıbı ezıklık yasıyor esınız ve anne babanız da bu duruma karsın sızı savunmaya gecıyor oluşu, belki de kafasında ''yıne benı ezıyorlar kendımı ezdırmemelıyım ''dıye dusunup, kendınce savunma gelıstırıyordur elınde olmadan. özgüven eksıklıklerınde olabılen bır durum olduğunu dusunuyorum, 1. eşinize eğitmek gibi bir yaklaşımla yaklaşmamanızı zira, eğitim çok başka bır sey, 2. ıse anne babanızı sızın ıkılı dıalogları arasına sokmamanızı tavsıye ederım, cunku bu durumdan bız de olsak kayınvalıdelerımız eslerımızı savunduğu anda hoslanmayabılıyoruz, tepkı olarak esınız gıbı yapmasak ta içten içe uzaklaşmaya neden olabılıyor. esınızı sevdıgınızı ve duzelmesını ıstedıgınız ıcın nacızane fıkırlerımı soyledım, anladığım kadarıyla bıraz yuceltılerek ozguvenını kazanmasına ve sadece sızınle evlı olduğunu hıssetmeye ıhtıyacı var, ne olursa olsun eslerın arasına gırılmeme taraftarıyım... Umarım duzelırsınız.

Aile hekimlerine gidin sorununuzu paylasin dott dortluk evlilik olmaz beraber ustesinden gelin. Ama psikologdan once esinizle sorunlariniz hakkinda sizin konusmaniz gerekir.
Hersey gonlunuzce olur umarim...

Cok konustum inanin. Ama bir yerde kitleniyor bizim iletisimimiz. Dinlemek istemiyor. Özellikle ben biraz üstün olunca hakli olunca kestirip atiyor. Sesimi yükseltmeyincede susturuyor, konusamiyorum yani esime bagirmadan asla konusamiyorum onunla, bagirinca isin ciddiyetini anliyor, ama ben böyle olmayi istemiyorum.
Tesekkür ederim.

eski konularınıza baktım da uzun suredır var bu problemlerınız sanırım :KK43:

Evet malesef :KK43: Evliligimizin birinci ayindan beri. Ama simdi eskiye göre az birsey daha iyi. Beni eskisi gibi ezemiyor. O yüzden diyorum ya umut var. Ama cok yoruldum :KK43: Mutsuzum. Mutsuzlugum sevmedigimden degil, yiprandim o yüzden.

bu işin uzmanı degılım elbette ama, dedıgınız gıbı ezıklık yasıyor esınız ve anne babanız da bu duruma karsın sızı savunmaya gecıyor oluşu, belki de kafasında ''yıne benı ezıyorlar kendımı ezdırmemelıyım ''dıye dusunup, kendınce savunma gelıstırıyordur elınde olmadan. özgüven eksıklıklerınde olabılen bır durum olduğunu dusunuyorum, 1. eşinize eğitmek gibi bir yaklaşımla yaklaşmamanızı zira, eğitim çok başka bır sey, 2. ıse anne babanızı sızın ıkılı dıalogları arasına sokmamanızı tavsıye ederım, cunku bu durumdan bız de olsak kayınvalıdelerımız eslerımızı savunduğu anda hoslanmayabılıyoruz, tepkı olarak esınız gıbı yapmasak ta içten içe uzaklaşmaya neden olabılıyor. esınızı sevdıgınızı ve duzelmesını ıstedıgınız ıcın nacızane fıkırlerımı soyledım, anladığım kadarıyla bıraz yuceltılerek ozguvenını kazanmasına ve sadece sızınle evlı olduğunu hıssetmeye ıhtıyacı var, ne olursa olsun eslerın arasına gırılmeme taraftarıyım... Umarım duzelırsınız.

Evet bende sizin gibi düsünüyorum, "kendimi ezdirmem" psikolojisi var, ve biz benim aileme daha yakin oturuyoruz, evlenmeden önce asla kesinlikle esimin ailesine yakin oturmam, ic güveysi olmam gibi laflari olmustu, büyük konustu simdi isimiz geregi benim aileme yakiniz. Ilk zamanlar buda cok etkiledi onu, cünkü esimin ailesi cok geleneksel, onlar bu konularda farkli düsünüyorlar. Ailem ilk basta inanin cok iyi davrandilar esime. Esiminde aileme hic saygisizligi olmadi ilk zamanlar, ama hep beni ezmeye calisti. Öyle oluncada bizimkiler tabi fark ettiler bunu ve mesefa koydular esimle aralarina, ve tepki gösterdiler. Direkt degil, ama hal ve hareketlerle.

Bende özgüven eskikligi oldugunu düsünüyorum ve bunu kendini ezdirmeyerek kamufle ediyor. Cok istiyorum herseyin düzelmesini.

Evet bende sizin gibi düsünüyorum, "kendimi ezdirmem" psikolojisi var, ve biz benim aileme daha yakin oturuyoruz, evlenmeden önce asla kesinlikle esimin ailesine yakin oturmam, ic güveysi olmam gibi laflari olmustu, büyük konustu simdi isimiz geregi benim aileme yakiniz. Ilk zamanlar buda cok etkiledi onu, cünkü esimin ailesi cok geleneksel, onlar bu konularda farkli düsünüyorlar. Ailem ilk basta inanin cok iyi davrandilar esime. Esiminde aileme hic saygisizligi olmadi ilk zamanlar, ama hep beni ezmeye calisti. Öyle oluncada bizimkiler tabi fark ettiler bunu ve mesefa koydular esimle aralarina, ve tepki gösterdiler. Direkt degil, ama hal ve hareketlerle.

Bende özgüven eskikligi oldugunu düsünüyorum ve bunu kendini ezdirmeyerek kamufle ediyor. Cok istiyorum herseyin düzelmesini.

anladım, siz kestırıp atmıyorsunuz, duzelmesını ıstıyorsunuz. onunla konuşup, bu konuda ıkna edıp (belki de kendı daha cok ıstıyordur) bır uzmana gıdersenız duzelebılecegını düşünüyorum. ne kadar zamandır evlisiniz? belki alışma surecıdır.

Allah göstermesin diyelim. Eğitim ailede başlar. Ailede çevrede nasıl etki bıraktıysa o alışkanlıklar, endişeler devam eder insanın peşini bırakmaz. Siz Eşinizin hayatına girmeden önce ailesinden ve çevresinde aldığı olumsuz etkileşim ağır bir travma yaşatmış. Şu anki durumda ise, ilk başlarda ailenizin size destek olması eşinizi rahatlamış gözüküyor. Yanlız ileri dönemde aranızın tekrar bozulması durumunda. Ailenizin bu desteğini sizin ona köstek olarak kullanmanız yada ailenizin sizin iç işlerine müdahale ederek, sizi kaybedeceğinden korkuyor. Öncelikle eşinizi karşınıza alın konuşun. Ona ne kadar değer verdiğinizi. Anne, babanızın ayrı bir yeri olduğunu, kendisinin ayrı bir yeri olduğunu. Eşiniz olmadan yapamayacağınız çok sevdiğinizi. Onun güvende olduğunu hissettirin. Çünkü o sizi sığınacak limanı olarak görüyor.Kaybetmekten korktuğunuz gibi oda korkuyor. Ardından eşinizle beraber aile terapistinden terapi almanıza fayda olacaktır.

Son düzenleme:
Allah göstermesin diyelim. Eğitim ailede başlar. Ailede çevrede nasıl etki bıraktıysa o alışkanlıklar, endişeler devam eder insanın peşini bırakmaz. Siz Eşinizin hayatına girmeden önce ailesinden ve çevresinde aldığı olumsuz etkileşim ağır bir travma yaşatmış. Şu anki durumda ise, ilk başlarda ailenizin size destek olması eşinizi rahatlamış gözüküyor. Yanlız ileri dönemde aranızın tekrar bozulması durumunda. Ailenizin bu desteğini sizin ona köstek olarak kullanmanız yada ailenizin sizin iç işlerine müdahale ederek, sizi kaybedeceğinden korkuyor. Öncelikle eşinizi karşınıza alın konuşun. Ona ne kadar değer verdiğinizi. Anne, babanızın ayrı bir yeri olduğunu, kendisinin ayrı bir yeri olduğunu. Eşiniz olmadan yapamayacağınız çok sevdiğinizi. Onun güvende olduğunu hissettirin. Çünkü o sizi sığınacak limanı olarak görüyor.Kaybetmekten korktuğunuz gibi oda korkuyor. Ardından eşinizle beraber aile terapistinden terapi almanıza fayda olacaktır.

Evet korkuyor biliyorum, ilk tanistigimiz günden beri vardi bu korkulari, güzel tespit gercekten. Tavsiyenize uyacagim. Esimin psikolojisinin iyi olmadigini uykusunda bile anliyorum, o dislerini öyle bir sIkIyor ki bir gün inanin uykumdan uyandim sesinden. Üzülüyorum ona, cok yardim etmek istiyorum cünkü özünde kötü degil aslinda. Yaptigi kötü seylerle ilgili pismanlik duydugunuda biliyorum, itiraf etmesede. Ama itiraf etmeyisi ve kafasinin dikine gidisi, hatalara evam etmesi beni yipratiyor, yoruyor. Gidip ona onsuz yapamayacagimi söylersem beni iyice kaideye almayacagindan korkuyorum, o yüzden onu sevdigimi söylesemde onsuz yapamayacagimi söylemiyorum, ters teper diye.

anladım, siz kestırıp atmıyorsunuz, duzelmesını ıstıyorsunuz. onunla konuşup, bu konuda ıkna edıp (belki de kendı daha cok ıstıyordur) bır uzmana gıdersenız duzelebılecegını düşünüyorum. ne kadar zamandır evlisiniz? belki alışma surecıdır.

4 yil oldu. 2 sene önce sorsaniz ayrilmayi istiyordum ama yavas yavas azda olsa olumlu yönde gelisme oldugunu görünce umutlandim, demekki degisebilir dedim. Aslinda tek istedigim biraz daha ilimli olmasi. Inanin tek istedigim bu. Ters ters cevap vermesin, biraz daha söyle ilimli olsun. Baska hic birsey istemiyorum.

koskoca 4 yil oldu, ortada fiziksel siddet yok, aldatma yok dedigim gibide evine bagli bir adam bazen diyorum ki bütün bu saydigim seyleri yasayan kadinlar belki bana cok kizar, sen ne yasiyorsun ki diye. Ama inanin mutuz ve ne zaman nerde size ters tepki verecegini bilmediginiz bir es ile yasamak insanin psikolojisini cok olumsuz yönde bozuyor. Ben söyle sicak bir aile olmayi istemistim herzaman. Esimle ailem yanyana geldiginde diken üstündeyim artik bende de psikolojik birsey oldu. Böyle karsiliki atismalar yok, bir kere kardesimle yasadi o da yine beni ezmeye calistigi icin kardesim direkt karsi cikti, anne babam direkt demektense mesafe koyuyor aralarina. Su an dedigim gibi karsilikli atisma yok ama olacak diye kendi kendimi sIkIyorum. Insan en cok esi ve ailesi yaninda mutlu olmaz mi? Baska nerde o kadar mutlu olabilir ki bir insan? Ben olamiyorum iste.

Etki tepkiyi doğurur. Öncelikle eşinizin size açılması lazım. Ona özel bir günmüş gibi sevdiği şeylere odaklandırın. Yemeğe çıkın sinemaya gidin. Ortak arkadaşlarınız varsa onlarla takılın. bu mutluluğun yanı sıra onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin Bunun yapamıyorum derseniz. tek başınıza bir aile terapistinden tek seanslık bir destek almanız. sizin ruh halinize bağlı olarak bir tanısın. O görede eşinizin ruh haline bağlı olarak bu meseleyi tatlıya bağlayacayacağını düşünüyorum.

yukari tükürsem biyik asagi tükürsem sakal. Ama inanin sorunlarin cogu esimin hal ve hareketlerinden kaynaklaniyor. Aileme toz kondurmamak degil bu. En basta zaten olay beni ezmeye calismak istemesiyle patlak verdi. Kardesiminde esime karsi yanlis hareketleri oldu, bende uyardim onu babamda uyardi. Sevmiyor esimi kardesim, nefret ediyor hatta. Bana iyi davranmadigini düsünüyor. Beni haketmedigini düsündügünü söylemisti. En bastan mutsuz olursun sen bu adamla demisti. Su da var ailem benim kadar esimi taniyamaz. Esim nedense icindeki cocugu baska yerde hic disa vurmak istemez, hep sert bir duvari var, kendini koruyor herseyden ve herkesten. Kendi kendini bu kadar koruyan biri görmedim ben. Tamam korusun ama karsisindakini ezmeden. Ha benim cevremdeki insanlarin cogu esimi cok saygili bulurlar. Hatta cok az görüstüklerimiz bile, cok terbiyeli belli iyi yetistirilmis derler. Öyle herhangi bir ahlaksizligi yoktur disardaki insanlara karsi. Hatta onlara daha yakindir, taa ki taniyana kadar. Biraz taniyinca duvarlarini örüyor. Ve genelde aile icinde daha serttir. Kendi ailesine karsi müthis sert, cogu kez kavga etmisimdir kendi anne babasina iyi davranmadigi icin. Annesini sever ama sert konusur yinede.

Etki tepkiyi doğurur. Öncelikle eşinizin size açılması lazım. Ona özel bir günmüş gibi sevdiği şeylere odaklandırın. Yemeğe çıkın sinemaya gidin. Ortak arkadaşlarınız varsa onlarla takılın. bu mutluluğun yanı sıra onu ne kadar sevdiğinizi söyleyin Bunun yapamıyorum derseniz. tek başınıza bir aile terapistinden tek seanslık bir destek almanız. sizin ruh halinize bağlı olarak bir tanısın. O görede eşinizin ruh haline bağlı olarak bu meseleyi tatlıya bağlayacayacağını düşünüyorum.

Sevgimi cok belli eden biriyim, sevdigimi söylerim, aksine o pek söylemez ama bilirim icinde yasar benim onu sevdigimden onun beni daha fazla sevdiginede eminim. Insallah dediginiz gibi olur cok sagolun

Eşiniz ve ailenizle aynı dairede mi oturuyorsunuz?

Eşiniz ve ailenizle aynı dairede mi oturuyorsunuz?

Hayir, ayni sehirdeyiz sadece. Evlerimiz yakin sayilir ama hergün görüsmeyiz. Esim bazen ailemi 2 haftada bir görür. O aksamlari calistigi zaman ben giderim ailemin yanina görür gelirim.

Bu arada babam esimle baska sehire tasinmami istemiyor. Güvenemiyorlar esime, seni ezmeye calisir yine diye. Babamin bu denli karismasinida istemiyorum acikcasi, o yüzden o benim esim baba bi yere gideceksek beaber gidecegiz dedim. Ama gidersen beni üzersin diyor, aklim sende kalir diyor. Gitmek gibi bir niyetimiz yok ama hani olursa diye. Evlendik ben esimin bulundugu yere tasindim annem üzülüyordu tabi normal olarak babamda hep derdi ki kizim mutlu olun isterseniz Sibiryada olun, annemede kizardi üzülme bu kadar, sacmalama derdi anneme. Simdiyse beni brakmak istemiyor bi yere. Güvenmiyor esime cünkü. Ben kizimi onu ezecek hor görecek bir adama mi verecektim diyor.

Back
X