Esimle problemlerimi cözemiyorum.

Aynı yöntemlerle farklı sonuç alamayız arkadaşım.
İlişkiyi rayına oturtabilmek için kendi tepkilerimizi ve yöntemimizi gözden geçirmemiz gerekiyor.
İletişimde ne söylediğimizden ziyade nasıl söylediğimizin önemini hatırlatmak isterim.
Dilerim sorunlarınızı aşarak huzura kavuşursunuz.

ama sen pohpohlanmayı seven biri misin
madem bir türlü geçinemiyorlar eşinide seviyor hanım he de geç olayı olacak yoksa didişir dururlar :)
bir laf var sen bilirsin deyinnceee kavgaa çıkmazzmışş :D
Evet ben pohpohlanmayı da pohpohlamayı da severim.Okunuşu ne güzel bir cümle :))
Sen şu cümleyi yazmışsın önceki mesajında;"eşiniz ne isterse tamam deyin ama yine bildiğinizi okuyun"

Aynı evin içinde alınan ortak kararlara uyulmuyorsa nasıl olacak?
Birine sen bilirsin dedikten sonra o zaman o ne biliyorsa o olmalı.Sen bilirisin deyip kendi dediğini yapmak en hafif ifade ile yalan söylemek yani karşındakini kandırmaktır.

Evlilik böyle yürür mü?Belki anı kurtarırsın ama erkek demiyecek mi hani ben biliyordum o zaman neden benim dediğimi yapmadım bu sefer daha şiddetli bir kavga kopmaz mı?Hani geçim olacaktı?

Bu konu benim için direkt güven başlığı altında incelenmeli yani bana he he deyip kafasına göre takılan kişiye ben güvenmem.Güven olmadan evlilik olur mu?

Evet ben pohpohlanmayı da pohpohlamayı da severim.Okunuşu ne güzel bir cümle :))
Sen şu cümleyi yazmışsın önceki mesajında;"eşiniz ne isterse tamam deyin ama yine bildiğinizi okuyun"

Aynı evin içinde alınan ortak kararlara uyulmuyorsa nasıl olacak?
Birine sen bilirsin dedikten sonra o zaman o ne biliyorsa o olmalı.Sen bilirisin deyip kendi dediğini yapmak en hafif ifade ile yalan söylemek yani karşındakini kandırmaktır.

Evlilik böyle yürür mü?Belki anı kurtarırsın ama erkek demiyecek mi hani ben biliyordum o zaman neden benim dediğimi yapmadım bu sefer daha şiddetli bir kavga kopmaz mı?Hani geçim olacaktı?

Bu konu benim için direkt güven başlığı altında incelenmeli yani bana he he deyip kafasına göre takılan kişiye ben güvenmem.Güven olmadan evlilik olur mu?
bana karşı çok mesafelisin ama :D
tamam sustum ben
gidiyorum
:KK53:

...
Sevgiliyken öyle temiz seviyordum ki öyle aşıktım ki
Şimdi de seviyorum ama aynı şekilde değil ..
Sence eskisi gibi nasıl olurum ki ..
Bundan da sonra da mutlu oluruz, şuanda da hatta ..
Ama eskisi gibi değil ne yazık ki .

Aslında evleneli çok olmamış.Uzmanlar bir evliliğin oturma süresi en az 5 yıl diyorlar.
Eskiden ona hangi gözle bakıyorsan bugünde aynı şekilde bakmayı başarabilirsen eskisi gibi olabilirsin belki...
Ama bunca yaşanan şeyden sonra bu elbette kolay değildir...
Belki unutmaya başarmalısın.
Yaşanılan kötü şeyler zorda olsa sizi şu an daha iyi bir noktaya getirdi.

Bundan sonrasında hem şu anki durumun tadını çıkararak devam etmek ,hemde artık onun yaptıkları olumsuzlukları hiç düşünmemek belki çare olabilir.

Yani durup durup o eski aşık olduğunuz adamı hatırlayıp o günlerde hangi özellikleri sizi etkilemişti onları düşünüp sonrada o güzel yönlerini bugünde onda görmeye çalışmak işe yarayabilir belki.

Siz fırtınalı günlerden sonra eşinize dahada iyi davrandıkça bakarsınız oda sizi seven eski adama dönmeye başlar.İnşallah.

Bizim zaten tedavi ile olacak olursa bir dönem Ocak ayı diye düşünmüştüm ama vazgeçtim,
biraz daha beklemek istiyorum ..
Hiç umutsuzluğa kapılma sen kendinden emin, çok mantıklı bir insansın belli ..
O yüzden kendini ezdirme, sınırlarını çiz emin ol eşin de anlayacaktır zamanla ..
Ben neden bu kadar uğraşıyorum sorusunu çok sordum kendime,
ama çabalamasam vicdanım rahat etmezdi çünkü hep bir umut vardı,
Eminim ki eşinin o huysuz halinden eser olmayan zamanlarınız çok güzel ki
sen de çaba göstermekten yanasın ..
Benim için de bilmiyorum gerçekten iyimiyiz yoksa bir süreç mi bu bakalım zaman gösterecek .
Hayırlısını diliyorum ..
Sen kendinden emin duruşunu bozmadıkça herşeyin üstesinden gelirsin ..
Sağduyulu bir insansın belli eşinde olmayan en önemli özellik sen de var ..
Eşinde olmayanı da tamamlayabilirsin o yüzden .

Tesekkür ederim canim. Bende ayni seyleri senin icin düsünüyorum.
Insanin vicdani rahat olmali, cok dogru diyorsun. Kestirip atinca pisman olmaktan korkuyor insan, belki caba gösterirsem olmasada, cabaladim derim diyorsun. Umut herzaman var, senin esinde de güzel gelismeler var, insallah simdilik sindirilmis gibi gözüksede, ileride bu hali kemiklesir ve daha uyumlu olur.
Bir arkadas, erkeklik hormonlarinin azalmasini bekliyorum, ozaman rahata kavusacagim diye espiri yapmisti, gülmüstük, yillar gectikce düzeliyorlar ama cok fazla zaman gecmemesini ümit ediyorum bu sorunlari yasayanlar icin, cünkü sonuc yine hüsran, bir taraf sinir hastasi oluyor artik. Vazoyu kir, tekrar yapistir, icine su koy, su sizar icinden, suyu vazoda tutamaz. Insallah o sisenin her tarafi kirilmazda, vazomuzdan sular sizmaz.
Allah herkesin yuvasina huzur versin, aile ile imtihan bambaska birsey. Kimsenin yasamasini istemem.

Aslında evleneli çok olmamış.Uzmanlar bir evliliğin oturma süresi en az 5 yıl diyorlar.
Eskiden ona hangi gözle bakıyorsan bugünde aynı şekilde bakmayı başarabilirsen eskisi gibi olabilirsin belki...

Bundan sonrasında hem şu anki durumun tadını çıkararak devam etmek ,hemde artık onun yaptıkları olumsuzlukları hiç düşünmemek belki çare olabilir.

Yani durup durup o eski aşık olduğunuz adamı hatırlayıp o günlerde hangi özellikleri sizi etkilemişti onları düşünüp sonrada o güzel yönlerini bugünde onda görmeye çalışmak işe yarayabilir belki.

Siz fırtınalı günlerden sonra eşinize dahada iyi davrandıkça bakarsınız oda sizi seven eski adama dönmeye başlar.İnşallah.

bana karşı çok mesafelisin ama :D
tamam sustum ben
gidiyorum
:KK53:

Mesafeli dogru söylüyor. Sen bilirsin tamam diyip kendi bildigini okumak, resmen karsindakine "sen söyle dur, dediklerin benim icin önemsiz" demek. Empati kurmak lazim, ayni seyi esimiz bize yaparsa ne olur? Sinirleniriz.
O sekilde mutlu bir yuva kurulmaz. Bir süre sonra esiniz size olan güveninide kaybeder. O da bu sefer kafasina göre hareket eder. Yanlisla dogruyu ögretmek hem imkansiz hem cok zararli.

Yazdıklarınız umut dolu çok güzel
şeyler çok Teşekkürederim yorumlarınız
için terapi gibi geldi
belki de duymaya ihtiyacım olan şeyler
İyi dilekleriniz için de çok teşekkürler
Allah razı olsun
size de yaşamınızda mutluluklar diliyorum
olumsuzluklardan uzak olsun sizden inşallah

Tesekkür ederim canim. Bende ayni seyleri senin icin düsünüyorum.
Insanin vicdani rahat olmali, cok dogru diyorsun. Kestirip atinca pisman olmaktan korkuyor insan, belki caba gösterirsem olmasada, cabaladim derim diyorsun. Umut herzaman var, senin esinde de güzel gelismeler var, insallah simdilik sindirilmis gibi gözüksede, ileride bu hali kemiklesir ve daha uyumlu olur.
Bir arkadas, erkeklik hormonlarinin azalmasini bekliyorum, ozaman rahata kavusacagim diye espiri yapmisti, gülmüstük, yillar gectikce düzeliyorlar ama cok fazla zaman gecmemesini ümit ediyorum bu sorunlari yasayanlar icin, cünkü sonuc yine hüsran, bir taraf sinir hastasi oluyor artik. Vazoyu kir, tekrar yapistir, icine su koy, su sizar icinden, suyu vazoda tutamaz. Insallah o sisenin her tarafi kirilmazda, vazomuzdan sular sizmaz.
Allah herkesin yuvasina huzur versin, aile ile imtihan bambaska birsey. Kimsenin yasamasini istemem.

Amin canım. .
Allah hepimizin yuvasına huzur mutluluk
versin.
gelişmelerinden haberdar edersen sevinirim
inşallah güzel haberlerini alırım

Amin canım. .
Allah hepimizin yuvasına huzur mutluluk
versin.
gelişmelerinden haberdar edersen sevinirim
inşallah güzel haberlerini alırım

Amiin, insallah. Haberdar ederim tabii. Canimi sIkarsa yine gelirim zaten buraya. Yazdikca rahatliyorum sanki. Sende öyle yap ;)

Aynı benim eşim gibiymiş eşin aynı beni her yerde şakayla karışık ezmeye çalışır bende çok yoruldum ne yapacagımı bilmiyrm inş seninki düzelir benimki dahada kötüye gidiyor.

Evet aynen dediginiz gibi oldu. Aslinda doru,ipuclari cok ama göremiyor insan. Görüyorda, safsin yani ilerisini düsünemiyorsun. Sizinkide mi böyleydi?

Canım benimki cidden kader, yani adamın bakışları psikopat, huyu değişik, ailem zerre hoşlanmadı ben hele
hiç sevemedim ama o kdr ilginç ki o yüzük takıldı, o kdr sorun yaşandı o yüzük parmağımdan bi türlü çıkmadı.

yani yaşanması gerekiyomuş, yaşandı ve bitti, Allah bundan sora hayırlı insanlarla karşılaştırsın inş. Amin..

Canım benimki cidden kader, yani adamın bakışları psikopat, huyu değişik, ailem zerre hoşlanmadı ben hele
hiç sevemedim ama o kdr ilginç ki o yüzük takıldı, o kdr sorun yaşandı o yüzük parmağımdan bi türlü çıkmadı.

yani yaşanması gerekiyomuş, yaşandı ve bitti, Allah bundan sora hayırlı insanlarla karşılaştırsın inş. Amin..

Dilim tutuldu, elim kolum baglandi derler ya, öyle olmus sizinki. Olsun bundan sonrasi güzel olur insallah. Yol yakinken dönmek daha iyi.

A
Durup dururken ters ters cevap verdigi icin. Bir anda iyiyken birden degisiyor. Noldu simdi diyorsunuz. Garip yani, surati asiliyor hic yoktan. En cok bu yüzden tartisiyoruz.
aynı sorun bizdede var.eşim şizofren bir annenin oğlu bunlar çocukluk tramvası

Amiin, insallah. Haberdar ederim tabii. Canimi sIkarsa yine gelirim zaten buraya. Yazdikca rahatliyorum sanki. Sende öyle yap :KK66:

Evet yazmak iyi geliyor insana ..
Doğup büyüdüğüm şehirden uzağım, bu adamın aksiliği yüzünden görüşmeye, görüşmeye
arkadaşlarımı kaybettim gibi bişey, konuşacak hiç kimsem kalmadı,
Keşke burasıyla daha önce karşılaşsaymışım diyorum .

Evet insanlar değişmez can çıkar huy çıkmaz demişler ..
Ama insan kendilerinin sivri yönlerini törpüleyebilir ..
Bazı anlarda bu bile yeterli gelebiliyor insana .

bunun için kişinin içinden gelmesi lazım biz değiştiremeyiz ki karşımızdakini.o isterse değişir. çok zor

bunun için kişinin içinden gelmesi lazım biz değiştiremeyiz ki karşımızdakini.o isterse değişir. çok zor

Evet aynen öyle kişi önce yaptıklarını hata olarak görmeli sonra da değişmek istemeli ..
Bu konuda kesinlikle katılıyorum size .

Back
X