eşimle sohbet edemiyorum !!!

pakizee

14.07.2012
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
2.055
1.465
373
7 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var
öyle oturup sohbet muhabbet edemiyoruz
bende kendi iş yerimde çalışıyorum (iş yeri babamın)
eşimde kendi iş yerinde çalışıyor
fakat konu yok sohbet yok fikir alışverişi yok
genelde dizi/telefon la zaman geçiriyoruz...
hafta sonları arkadaşlarla çıkıyoruz dolaşıyoruz vs ama eve gelince tık yok
gün içinde 3/4 defa konuşuyoruz telde şuraya gidiyorum napıyosun eve geldim haberin olsun gibi
bu bir sorun mudur sizce ??
çünkü ben mutsuz hissediyorum kendimi

Ben de 7 yıllık evliyim ve 5 buçuk yaşında oğlum var ve benzer sorunu bende yaşıyorum. Ben çözümünü bulamadım doğrusu. Oturup konuştum, yeri geldi isyan ettim, boşanmayı bile dile getirdim kafama koydum. Ama nafile. Bakalım nereye kadar gidecek. Zor ve üzücü biliyorum çünkü bende yaşıyorum bu durumu.

teknolojiyi hayatınızdan çıkarıp birbirinize vakit ayırsanız beraber etkinlikler yapsanız yalnız ikiniz olacak şekilde konuşup isteklerinizi anlatıp ortak karar vermenizde fayda var baktınız olmuyor destek alın uzmandan

Bence sorun...

2 çocuğum var ve ona göre de hayat koşuşturmacamız var.
Eşim ve ben farklı iş yerlerinde çalışıyoruz ve farklı sektörlerde.
Gün içerisinde bile en az 10-15 sefer iletişime geçeriz.
İşlerimiz yoğun olduğundan, whatsup üzerinden durmadan yazışırız.
İlla birbirimize diyecek birşeyimiz vardır.

Evde konuşmadığımız zamanlarda olur, ancak eşim bu zaman rahatsızlık duyar ve hemen der zaten "hayırdır senin bugün neyin var, hiç konuşamadık seninle" dikkatini çeker yani.
Bazen yorgunluktan, bazen halsizlikten, bazen zamansızlıktan biz de konuşmadan gün geçirdiğimiz oluyor, olmuyor değil, ancak bu arada bir oluyor.

Birlikte plan yapmaz mısınız mesela?
Haftasonu şunları yapabiliriz, alışverişe çıkarız vs. gibi.
Veya çocuk hakkında hiç konuşmaz mısınız? Gelişimi hakkında, gün içerisinde neler yaptığı hakkında?
Nasıl hiç sohbet etmeden zaman geçer onu da anlayamadım açıkçası.

Biz eşimle genelde akşamları çocuklar uyuduktan sonra birer kahve yapar oturup konuşuruz.
Televizyon izlemeyiz, eğer ikimizin ortak sevdiği birşey yoksa, sohbeti tercih ederiz.
Günlük yaşadıklarımızdan, sıkıntılarımızdan, çocuklardan, haftasonu yapabileceklerimizden, ailelerimizden bahsederiz.
Bazen sorunlarımızı anlaşmazlıklarımızı konuşuruz, ama günü güzel kapatırız.

Tavsiye ediyorum, iletişim çok önemli.
Bir ailenin huzurunun temeli bence.

Yani evet konuşuyoruz kısa ve net
Günün nasıl geçti ?? İyidi
Oğlumun okulda birşeyler olduysa onu kısaca konuşuruz
Ama şöyle bir kahve yapalım yarım saat konuşalım olmuyor
Gün sohbet tıkanıyor
Daha çok olumsuz birşeyler yaşandıysa konuşuluyor çok rutin
Hafta sonları boş geçmiyor illaki plan program birşeyler yapıyoruz hafta içide bir gün filan misafirliğe gider geliriz
Bilemiyorum ama rutine bağlanmış olması canımı sıkıyor

Yani evet konuşuyoruz kısa ve net
Günün nasıl geçti ?? İyidi
Oğlumun okulda birşeyler olduysa onu kısaca konuşuruz
Ama şöyle bir kahve yapalım yarım saat konuşalım olmuyor
Gün sohbet tıkanıyor
Daha çok olumsuz birşeyler yaşandıysa konuşuluyor çok rutin
Hafta sonları boş geçmiyor illaki plan program birşeyler yapıyoruz hafta içide bir gün filan misafirliğe gider geliriz
Bilemiyorum ama rutine bağlanmış olması canımı sıkıyor

Haklısınız, bu can sıkar, en azından benim canımı sıkar yani.

Eşim ile böyle bir dönem geçirdik.
Ve gerçekten katlanamadığım bir durumdu.
Aramızda ciddi anlaşmazlıklarımız vardı ben saldırgan bir tip değilim, eşim de sakin bir tip olduğu için, genelde konuşmamayı tercih ediyorduk. Çünkü konuşunca da olumlu şeyler çıkmıyordu ağzımızdan.
Çekilmez bir durumdu gerçekten.

Ama aştık.
Sorunlarımızı yine konuşarak çözdük ve güncel hayatımıza döndük.

Sizin aranızda bu bağlamda bir sorun yok sanırım.
Bazı insanlar konuşmayı çok sevmez, eşiniz böyle biri mi?
Siz konu açsanız? Veya konu açabilecek şeyler yapsanız?
Belki konuşacak çok şey bulacaksınız da, eşiniz mi sizi tıkıyor bir noktada?

Bu aralar nişanlımla aynı problemi yaşıyoruz.Gün içinde defalarca arayan mesaj atan adam gitti yerine sadece bi iki kere mesaj atıp napıyosun nasılsın diye yazan adam geldi.Hatta bazen gün boyunca sadece bir kere yazdığı da olduyor bu aralar.Ama şu sıralar iş yerini kapattığı için psikolojik problemleri var o yüzden böyle olduğunu düşünüyorum.Sorduğumda sebep olarak bunu gösterdi.Çünkü konuşmaya başladığımız an bi sıkıntı yok.Umarım evlendikten sonra da böyle olmaz..

Bence sorun...

2 çocuğum var ve ona göre de hayat koşuşturmacamız var.
Eşim ve ben farklı iş yerlerinde çalışıyoruz ve farklı sektörlerde.
Gün içerisinde bile en az 10-15 sefer iletişime geçeriz.
İşlerimiz yoğun olduğundan, whatsup üzerinden durmadan yazışırız.
İlla birbirimize diyecek birşeyimiz vardır.

Evde konuşmadığımız zamanlarda olur, ancak eşim bu zaman rahatsızlık duyar ve hemen der zaten "hayırdır senin bugün neyin var, hiç konuşamadık seninle" dikkatini çeker yani.
Bazen yorgunluktan, bazen halsizlikten, bazen zamansızlıktan biz de konuşmadan gün geçirdiğimiz oluyor, olmuyor değil, ancak bu arada bir oluyor.

Birlikte plan yapmaz mısınız mesela?
Haftasonu şunları yapabiliriz, alışverişe çıkarız vs. gibi.
Veya çocuk hakkında hiç konuşmaz mısınız? Gelişimi hakkında, gün içerisinde neler yaptığı hakkında?
Nasıl hiç sohbet etmeden zaman geçer onu da anlayamadım açıkçası.

Biz eşimle genelde akşamları çocuklar uyuduktan sonra birer kahve yapar oturup konuşuruz.
Televizyon izlemeyiz, eğer ikimizin ortak sevdiği birşey yoksa, sohbeti tercih ederiz.
Günlük yaşadıklarımızdan, sıkıntılarımızdan, çocuklardan, haftasonu yapabileceklerimizden, ailelerimizden bahsederiz.
Bazen sorunlarımızı anlaşmazlıklarımızı konuşuruz, ama günü güzel kapatırız.

Tavsiye ediyorum, iletişim çok önemli.
Bir ailenin huzurunun temeli bence.
Ne güzel yaa :( bizde kızım doğmadan önce öyleydik. Kızım doğduktan sonra beraber yemek bile yiyemez hale geldik. Hatta doğumdan iki gün sonra biz oturma odamızda kayinvalidemle kızıma bakarken eşim çok yorgunum ben yatayım mı dedi. Gitti yattı. Sabaha kadar ara ara yanına gidip ağladım. Bir gece ayrı kalmak çok zor gelmişti.
Ne zaman o halimize döneriz diye çok düşündüm. Artık düşünmüyorum o kadar ama üzülmüyo da değilim.
Biz de sizin gibi olabilir miyiz? Ne kadar daha kaldı rahat rahat oturup zaman geçirmenize? :(

7 yıllık evliyim 5 yaşında bir oğlum var
öyle oturup sohbet muhabbet edemiyoruz
bende kendi iş yerimde çalışıyorum (iş yeri babamın)
eşimde kendi iş yerinde çalışıyor
fakat konu yok sohbet yok fikir alışverişi yok
genelde dizi/telefon la zaman geçiriyoruz...
hafta sonları arkadaşlarla çıkıyoruz dolaşıyoruz vs ama eve gelince tık yok
gün içinde 3/4 defa konuşuyoruz telde şuraya gidiyorum napıyosun eve geldim haberin olsun gibi
bu bir sorun mudur sizce ??
çünkü ben mutsuz hissediyorum kendimi
Biz de eşimle telefonda kendimizi bildik bileli uzun uzun konusamayiz evde de her zaman bi konu olur ya onun ilgi alanı ya benim ya da haberlerde olan bişey ne biliyim yani zaten her gün sabit bi konu üzerinde kimse konusmuyodur.esim gelir hoş geldin beş gittin sonra günün nasıl geçti derken konu başlar biri diğerini açar ya da normal bi gündü vs yemek yeriz kitap okuruz onun aklına bişey gelir vs vs uzar gider ama biz de evdeyken habire muhabbet etmiyoruz uzun sessizliklerimiz de oluyor ikimizde kitap okuyoruz ya da onun bazı çalışmaları oluyo onlarla ilgileniyo ya da benim yani muhabbet cabalayarak olmaz ki

Ne güzel yaa :KK43: bizde kızım doğmadan önce öyleydik. Kızım doğduktan sonra beraber yemek bile yiyemez hale geldik. Hatta doğumdan iki gün sonra biz oturma odamızda kayinvalidemle kızıma bakarken eşim çok yorgunum ben yatayım mı dedi. Gitti yattı. Sabaha kadar ara ara yanına gidip ağladım. Bir gece ayrı kalmak çok zor gelmişti.
Ne zaman o halimize döneriz diye çok düşündüm. Artık düşünmüyorum o kadar ama üzülmüyo da değilim.
Biz de sizin gibi olabilir miyiz? Ne kadar daha kaldı rahat rahat oturup zaman geçirmenize? :KK43:

Eşiniz ile aranızda iletişimi kurarak bunları aşacaksınız.
Mesela ben çocuk uyutuyorsam eşim umursamazca gidip yatmaz.
Veya o an bir işim varsa umursamaz şekilde davranmaz, bu çok önemli.
Karşılıklı uyum, saygı ve destek ile oluşacak kendinize ayıracağınız zamanlar.

Anladığım kadarıyla kayınvalideniz ile yaşıyorsunuz?

Bi defa çocuk doğdu diye tek sorumluluk annede olamaz.
Bizde öyle değil mesela, ben ufak oğlumu uyuturken babası da büyük olanı uyutur.
Bazen de yer değiştiririz.
İkisi de aynı zamanlarda uyuduğundan, bize de vakit kalıyor.

Dün akşam mesela, çocuklar uyuduktan sonra "hadi bir kahve yapta içelim hatun, özledim seninle sohbet etmeyi" dedi eşim.
Hemen bir kahve yaptım, hava soğuk olmasına rağmen oturduk balkona, aldık kahvelerimizi.
Hem gündemden sohbet ettik, hem de ailelerden.
Son zamanlarda yaptıklarımıza dair bolca sohbet etmiş olduk.

Yattıktan sonra da sohbet ediyoruz biz eşimle.
Hadi uyuyalım artık diyoruz bir noktadan sonra ama illa iletişim kuruyoruz.
Ben eşimle konuşmadan bir gün geçiremiyorum.
Küs dahi olsak, illa diyecek birşeylerimiz oluyor.

Ancak bana göre bunun temelleri bizde biz önce arkadaş olduk eşimle.
Ben her sıkıntımı filtresiz eşim ile paylaşabiliyorum, oda benimle paylaşabiliyor.
Bu olgu da çok önemli.
Ama bunu yaratmak ve diri tutmak eşlerin elinde muhakkak.

Bu her dakika ne yaptığının raporunu vermek veya her dakika aklından geçeni söylemek değil.
Düşüncelerini rahatlıkla paylaşmak benim dediğim.
O an veya daha önceden olmuş olan herhangi bir mevzu hakkında içtenlikle fikirlerini paylaşıp destek vermek veya destek almak.

Umarım siz de o günleri yaşarsınız.

Back
X