• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle sorunlarım var aşmak istiyorum çok seviyorum onu

asiegelim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
45
3
98
Aydın
merhaba arkadaşlar ben iki yıllık evli çalışan bir bayanım bir yaşında oğlum var . eşimle üç buçuk sene bir arkadaşlığın sonunda çok zorluklarla evlendik. benim ailem eşimi istemedi memleketler farklıydı mesafe vardı babam istemedi eşim fedakarlık yaparak benimde yardımlarımla benim yaşadığım yerde düzgün bir iş bulduk babam işi de olunca istemeyerek de olsa verdi ve benim yaşadığım yerde yaşıyoruz 3 yıldır başlarda iyiydi ama eşim ailemi sevmiyor babamın ağır laflarından dolayı beni de göndermek istemiyor birde herşeyi ona sorup öyle yapmamı istiyor bende tepki gösteriyorum çünkü benim için geldi buraya herşeyi unutsun isityorum olmuyor. ailem geldiğinde sorun çıkartıyor güler yüz pek göstermez çok fazla konuşmaz.bende üzülüyorum suratım asılıyor küçük küçük tartışmalar büyüyor sonra kaç kere konuştum ama eşim diyor ki kocanın yanında olmalısın sen aileden çıktın ama ben böyle istememiştim

Eşiniz biraz haklı bu konuda bana göre. Tamam sizin memleketinizde yaşamayı kabul etmiş, ama eğer ki siz adamdan daha fazlasını bekliyosanız kızabilir.Erkekler yapı olarak böyledir. O fedakarlığı yapar ama sadece o, başka bişeyleri de peşi sıra isterseniz çok inat ederler:10:
Babanız ağır lafları neden kullanıyor ve neden başka bi şehirde yaşamıyosunuz ben bunları anlamadım. zaten evlenmişsin kocanla, napıcak baban seni boşatıcak mı, kocanın elinden mi alıcak?:26: Sanki fedakarlık sırası size gelmiş:31:
Hem her şeyi neden unutsun ki, eşinizin de bi ailesi yok mu, çok tek taraflı bakmışsınız olaylara.

Son düzenleme:
baban eşine ağır laflar ediyorsa eşin tabiki mesafeli duracaktır.zaten ailesini bırakıp sizin için başka bi şehre gelmiş. sizin ailenin evladı gibi mi olsun istiyorsunuz.kusura bakmayın ama neticede el oğlu yani.babanıza katlanamaz.

babam beni uzağa vermek istemedi bende aileme rest çektim ya o yada başkasıyla evlenmem diye babamda işi olrsa öyle dedi burdan iş bulduk ama eşimi istemedi farklı memleketinden dolayı burda yaşamak zorundayız şu an düzen kurduk eşimin ve benim maaşım iyi eşim isterse giderim başka memleket ama uygun şartlarda olursa tek taraflı demişsiniz eşim beni hep ailemle arada bırakıyor küçük mevzuları uzatıyor bende ne eşimi ne de ailemi kırmak istemediğim için böyle davrandım

baban eşine ağır laflar ediyorsa eşin tabiki mesafeli duracaktır.zaten ailesini bırakıp sizin için başka bi şehre gelmiş. sizin ailenin evladı gibi mi olsun istiyorsunuz.kusura bakmayın ama neticede el oğlu yani.babanıza katlanamaz.

babam evlenirken ağır sözler sarfetti şu an kendi oğlu gibi görüyor eşimi annemde babamda ama eşim unutmuyor o sözleri ve benim hatrım içinde yaklaşmıyor üzüldüğüm tek nokta bu

merhaba arkadaşlar ben iki yıllık evli çalışan bir bayanım bir yaşında oğlum var . eşimle üç buçuk sene bir arkadaşlığın sonunda çok zorluklarla evlendik. benim ailem eşimi istemedi memleketler farklıydı mesafe vardı babam istemedi eşim fedakarlık yaparak benimde yardımlarımla benim yaşadığım yerde düzgün bir iş bulduk babam işi de olunca istemeyerek de olsa verdi ve benim yaşadığım yerde yaşıyoruz 3 yıldır başlarda iyiydi ama eşim ailemi sevmiyor babamın ağır laflarından dolayı beni de göndermek istemiyor birde herşeyi ona sorup öyle yapmamı istiyor bende tepki gösteriyorum çünkü benim için geldi buraya herşeyi unutsun isityorum olmuyor. ailem geldiğinde sorun çıkartıyor güler yüz pek göstermez çok fazla konuşmaz.bende üzülüyorum suratım asılıyor küçük küçük tartışmalar büyüyor sonra kaç kere konuştum ama eşim diyor ki kocanın yanında olmalısın sen aileden çıktın ama ben böyle istememiştim

Canım çok üzüldüm durumuna burda iş yine sana düşüyo, arayı yumuşatacak eşini sakinleştirecek sensin. Baban belki pişman olmuştur ama söylenen sözler eşinin içinden çıkmıyodur eminim.. Dua et canım bol bol rabbim yardım eder...

babam beni uzağa vermek istemedi bende aileme rest çektim ya o yada başkasıyla evlenmem diye babamda işi olrsa öyle dedi burdan iş bulduk ama eşimi istemedi farklı memleketinden dolayı burda yaşamak zorundayız şu an düzen kurduk eşimin ve benim maaşım iyi eşim isterse giderim başka memleket ama uygun şartlarda olursa tek taraflı demişsiniz eşim beni hep ailemle arada bırakıyor küçük mevzuları uzatıyor bende ne eşimi ne de ailemi kırmak istemediğim için böyle davrandım

Bakın benim babam da eşime ve bana çok laflar etti zamanında, o yüzden arada kalmak nedir iyi bilirim. Eşiniz kabul ettiyse bi şekilde katlanmalı diyeceğim ama eğer ailenize karşı mesafeliyse onu da böyle kabul etmesi lazım ailenin.
Ben bi ilişkiye ne kız ailesinin ne de erkek ailesinin karışması taraftarıyım. Mümkünse iki aileden de uzak bi yer sizin için en hayırlı olacak. Yuvanızın devamlılığını istiyorsanız 3. kişi aile bile olsa mutluluğunuzun önüne geçirmeyin:10:

Canım çok üzüldüm durumuna burda iş yine sana düşüyo, arayı yumuşatacak eşini sakinleştirecek sensin. Baban belki pişman olmuştur ama söylenen sözler eşinin içinden çıkmıyodur eminim.. Dua et canım bol bol rabbim yardım eder...

teşekkür ederim dua ediyorum çok zaten açık bir bayandım eşim istediği için kapandım ama sorunlar olunca çok üzülüyorum çok isteyerek evlendik severek evlendik eşim benim için memleket değiştirdi ben babama rest çektim daha farklı istemeştim sadece hiç sorunumuz olmasın sorunda sorun değil aslın da küçük şeyler ama işte oluyor

Bakın benim babam da eşime ve bana çok laflar etti zamanında, o yüzden arada kalmak nedir iyi bilirim. Eşiniz kabul ettiyse bi şekilde katlanmalı diyeceğim ama eğer ailenize karşı mesafeliyse onu da böyle kabul etmesi lazım ailenin.
Ben bi ilişkiye ne kız ailesinin ne de erkek ailesinin karışması taraftarıyım. Mümkünse iki aileden de uzak bi yer sizin için en hayırlı olacak. Yuvanızın devamlılığını istiyorsanız 3. kişi aile bile olsa mutluluğunuzun önüne geçirmeyin:10:

ailem evliliğime hiç karışmadı sadece torunları olduğu için haftada bir kere geliyorlar eşim buna bile laf söylüyor çok sık geliyorlar diye
arada kalmak da zoruma gidiyor eşimden anlayış istiyorum çoğu konuda pek göstermek istemiyor.

Eşiniz sizin için fedakarlık yapmış.
Ağır sözler duymasına rağmen ailesini düzenini bırakıp yanınıza gelmiş sizin için.
Şuan aileniz dünyanın en iyi anne babası bile olsa eşinize her dediklerinin batması gayet normal.
Kendimi onun yerine koyuyorum da bana ağır sözler söylense bende sıcak davranmazdım.
O yüzden suratının asık olduğunu gördüğünüzde ailenize ayıp oluyo şeklinde yorumlamayıp,
Onu üzgün görmek istemediğinizi dile getirseniz daha uygun olur.
Size ailenizle ilgili şikayetlendiğinde onun yanında olduğunuzu hissettirmeniz gerek.

Ve de merak ettim babanız özür diledi mi ettiği sözler için eşinizden?

Eşiniz sizin için fedakarlık yapmış.
Ağır sözler duymasına rağmen ailesini düzenini bırakıp yanınıza gelmiş sizin için.
Şuan aileniz dünyanın en iyi anne babası bile olsa eşinize her dediklerinin batması gayet normal.
Kendimi onun yerine koyuyorum da bana ağır sözler söylense bende sıcak davranmazdım.
O yüzden suratının asık olduğunu gördüğünüzde ailenize ayıp oluyo şeklinde yorumlamayıp,
Onu üzgün görmek istemediğinizi dile getirseniz daha uygun olur.
Size ailenizle ilgili şikayetlendiğinde onun yanında olduğunuzu hissettirmeniz gerek.

Ve de merak ettim babanız özür diledi mi ettiği sözler için eşinizden?

hayır özür dilemedi hiç babam banada ağır sözler söyledi ama uzatmak zara veriyor eşime güzelliklede söyledim ama çözemedik

hayır özür dilemedi hiç babam banada ağır sözler söyledi ama uzatmak zara veriyor eşime güzelliklede söyledim ama çözemedik
Siz onun kızısınız babanızı elbette ki affedersiniz.
Ama eşinizin kanı değil canı değil..
Eğer özür dilemediyse unutmasını beklemeyin bence.
Uzatmak zarar verir evet ama aynı şey sizin başınıza gelse eminim siz de aynı tepkileri verirdiniz.

Eşinize bunu güzellikle söylemek yerine babanızı karşınıza alıp konuşsanız sorununuzu daha kolay çözersiniz.
Babanız madem şuan eşinizi oğlu gibi seviyor.
Bir kusura bakma oğlum senin hakkında çok yanlış düşünmüşüm de diyebilir bence..

Son düzenleme:
Arada kalmak çok kötüdür tahmin edebiliyorum ama eşin bence haklı gibi kırılmakta.

Sonuçta eşlerimizin ailesi, akrabalarıda bizlere ağır laflar söylese bizde tavırlı oluyoruz.

Bence biraz zamana bırak, zamanla unutur belki.

sana abla nasihati eşinin yanında ol.ailen gerekirse evine gelmesin.sen onlara git.zamana bırak eşinin üstüne gitme.aynı şeyleri sen yaşasan ne yapardın onu düşün

bben biraz daha anlayışlı yaklaşmaya çalışırdım çünkü eşimi kırmak istemezdim ama eşim beni ailem yüzünden çok kırdı üzdü ufak tefek sorunlardan dolayı sadece eşimden biraz daha anlayış bekledim sizlerde haklı olabilirsiniz eşimin yanında olursam geçer belki herşey

Benim eşim de doğup büyüdüğü ve yaşadığı şehri yani memleketini terkedip İstanbul'a geldi. Burada ailesinden hiçkimse yok. Bunlar güzel fedakarlıklar fakat unutmayalım ki bunları sadece bizler için yapmıyorlar. Bizler olmadan mutlu olamayacaklarını düşündükleri için yapıyorlar. Yani iki kişinin mutluluğu için yapılıyor. Eşlerden biri fedakarlık yaptı diye başka bir şekilde karşılığı alınmamalı bence. Neleri unutuyoruz ya da unutmak zorunda kalıyoruz şu dünyada. Eşiniz de birkerecik unutmayı denesin. Zaten geçmişte yaşanan olaylarmış bunlarda. Bence eşiniz istemiyorsa görüşmesin ama size de müdahale de bulunmaması gerektiğini de bir şekilde anlaması gerekiyor.

Benim eşim de doğup büyüdüğü ve yaşadığı şehri yani memleketini terkedip İstanbul'a geldi. Burada ailesinden hiçkimse yok. Bunlar güzel fedakarlıklar fakat unutmayalım ki bunları sadece bizler için yapmıyorlar. Bizler olmadan mutlu olamayacaklarını düşündükleri için yapıyorlar. Yani iki kişinin mutluluğu için yapılıyor. Eşlerden biri fedakarlık yaptı diye başka bir şekilde karşılığı alınmamalı bence. Neleri unutuyoruz ya da unutmak zorunda kalıyoruz şu dünyada. Eşiniz de birkerecik unutmayı denesin. Zaten geçmişte yaşanan olaylarmış bunlarda. Bence eşiniz istemiyorsa görüşmesin ama size de müdahale de bulunmaması gerektiğini de bir şekilde anlaması gerekiyor.

unutmuyor işte elimden geleni yapıyorum ama bir türlü memnun olmuyor sorun çıkartıyor annem çağırıyr gitme daha yeni gittin diyor yengem çağırıyor gitme diyor inşallah değişir çok dua ediyorum

suan senın yazını okuyunca sankı kendı yasadıklarımı okumus olsum benımde aynıydı benımde aılem esım ıstemedı ben memurdum esımde normal bır ısteydı aılem sabıt bır ısı olsun ondan sonra evlenın dedı sonra ısde esımde ders calıstı kpps benımde yardımımla memur oldu sonra 6 ay ııcnde evlendık ama kendısı hep derdı ıyıkı bana ıs konusunda ısrar etmıs yoksa ne ders calısırdık nede rahat bır ısım olurdu derdı ama bız aynı sehırde degıldın ben onun yasadıgı sehırdeydım senede sadece 1 kez gıderdı ama ben ara ara gıder gelırdım ama hep senınde dedıgın gıbı arada kalan ben oldum hep bana ısde senın aılen hep benı kucuk gordu yok soyle yok boyle neymıs ben evlıgımız ıcın hıc fedakarlık yapamamısm yerı geldı aıleme karsıma ama ben hep dengede tutmaya calıstım ama ben aıleme daha deger verıyomsum soyleymıs boyleymıss ıcınde okadar kın gutmuskkı ben hıc bır zaman esımle sorunlarımı anlatmadım aıleme ama bırbırımız okadar cok sevıdyodukkı ama ben oyle sanıyodum tabı bu sırada bızım cocougumuz olmuyodu esımden sorun vardı 3 kez tup bebek denemıs yaptık malesef tutmadı ama en sonkı tup bebek denem sırasında esımın basak bır kadınla gorustugunu ogrendım tabı ben ortalıgı kaldırdım gorustugu kısıde 19 yasında bır orospu bende sordum ne buldun onda dedım bana dedıgı tek sey o benım ıcın bugun gel desem arkasınada bakmadan aılesını sılıp gelecek ama sen gelmedın dedı yanı ben onun ıcın hıc bırsey yapmamaısm 7 senedır aılemden uzagım gurbetteyım yerı geldı 3 4 ay aılemle evlenmeden once kus kaldım sonra ıse gırmesınde yardımcı oldum ama ben hıc bırsey yapmamaısım onun gozunde suan ne mı oldu son hatasından sonra 2 ay once bosanma dıılekcesını verdık eyluldede mahkemem var suan senı en ıyı ben anlarım allah kocana akıl fıkır versın evıne sahıp cıksın allahta yardımcın olsun...

suan senın yazını okuyunca sankı kendı yasadıklarımı okumus olsum benımde aynıydı benımde aılem esım ıstemedı ben memurdum esımde normal bır ısteydı aılem sabıt bır ısı olsun ondan sonra evlenın dedı sonra ısde esımde ders calıstı kpps benımde yardımımla memur oldu sonra 6 ay ııcnde evlendık ama kendısı hep derdı ıyıkı bana ıs konusunda ısrar etmıs yoksa ne ders calısırdık nede rahat bır ısım olurdu derdı ama bız aynı sehırde degıldın ben onun yasadıgı sehırdeydım senede sadece 1 kez gıderdı ama ben ara ara gıder gelırdım ama hep senınde dedıgın gıbı arada kalan ben oldum hep bana ısde senın aılen hep benı kucuk gordu yok soyle yok boyle neymıs ben evlıgımız ıcın hıc fedakarlık yapamamısm yerı geldı aıleme karsıma ama ben hep dengede tutmaya calıstım ama ben aıleme daha deger verıyomsum soyleymıs boyleymıss ıcınde okadar kın gutmuskkı ben hıc bır zaman esımle sorunlarımı anlatmadım aıleme ama bırbırımız okadar cok sevıdyodukkı ama ben oyle sanıyodum tabı bu sırada bızım cocougumuz olmuyodu esımden sorun vardı 3 kez tup bebek denemıs yaptık malesef tutmadı ama en sonkı tup bebek denem sırasında esımın basak bır kadınla gorustugunu ogrendım tabı ben ortalıgı kaldırdım gorustugu kısıde 19 yasında bır orospu bende sordum ne buldun onda dedım bana dedıgı tek sey o benım ıcın bugun gel desem arkasınada bakmadan aılesını sılıp gelecek ama sen gelmedın dedı yanı ben onun ıcın hıc bırsey yapmamaısm 7 senedır aılemden uzagım gurbetteyım yerı geldı 3 4 ay aılemle evlenmeden once kus kaldım sonra ıse gırmesınde yardımcı oldum ama ben hıc bırsey yapmamaısım onun gozunde suan ne mı oldu son hatasından sonra 2 ay once bosanma dıılekcesını verdık eyluldede mahkemem var suan senı en ıyı ben anlarım allah kocana akıl fıkır versın evıne sahıp cıksın allahta yardımcın olsun...

Konu sahibi arkadaşım ve bu yorumun sahibi arkadaşım ...biriniz yaşamış aşmasına az kalmış bu sorun öyle yada böyle hayatından çıkacak inşallah..Aile -rest çekme-onun için her istenileni yapma felan hikaye...bir düşünsün bakalım--19 yaşında bir genç için karısı onu bırakıp kaçsa adı neye çıkar-hangi son onu bekler-olay nerelere gelir.KİMSE KENDİ ÇİRKİNLİĞİNE KILIF YARATMASIN..Allah sana g
ç -kuvvet-ve bundan sonra kıymetini bilecek insanlar nasip etsin...

Konu sahibi arkadasımız eşin fedakarlık yapmış yapmasına ama ÖMER SEYFETTİN İn DİYET hikayesinde ki gibi sürekli DİYET in bedeli ödetmek istiyor.Ne kıymeti var?

Hiç yoktan sorun çıkmaz tabii.Bence baban konuşmaya müsait bir insansa ilk ve tek kez erekek erkege olanları konusup anlaşsınlar.
Özür kelime olarak kullanılmasa da eşin ARTIK İSTENDİGİNİ-ONAY ALDIGINI-SEVİLDİGİNİ hissederse yumuşayabilir.

Ama ŞU ARTIK SEN ONLARDAN ÇIKTIN BENİM DEDİGİMİ DİNLEYECEKSİN durumu çok sakat...Evlilikte aidiyet çift taraflıdır.
Kadın Kocasının malı degildir ve sürekli biat etmek zorunda degildir.

Ben bu konularda çözüm araman,iletişimi kuvvetlendirmen,kendini -duygu ve düşüncelerini iyi ifade edip HAKLARINI SAVUNMANI tavsiye ederim.Gerekirse artık belediyelerde dahi olan EVLİLİK DANIŞMANlarından yardım isteyin...

bence eşin ve ailen iyi geçinmek zorunda degl ki fedakarlık konusunda elbette sadece sen mutlu ol diye yapmamıştır bunları kendi içiin de yapmıştır.babanın konuşmalarını affetmesi ona kalmış birşey kişilik meselesi bazıları vardır herseyi unutup effeder bazıları vardır benim gibi en yakınlarımı en sevdiklerimi bile affetmem eşine saygı duyman lazım. birde kendini onun yerine koy onun ailesi aynı şeyleri sana yapsaydı bu konularda senin eşine davrandığın gibi o da sana devransaydı sen nasıl yaklasırdın bu durumu?herkes yaptığı konuştuğu seyleri çok düşünmeli bence hele ki yası buyuk tecrübeli insanların şimdi konuşması kolay ama ya yarın birgün o laf söylediğimiz insanla muhattap olmak zorunda kalırsak ...

Back
X