- Konu Sahibi Dolunay19c
Eşinin maaşı ne kadar? Çalışma şansın var mı?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Babam daha beterini yapardi anlatsam cilt cilt kitap olur annem calisip babamin ailesi icin actigi borçları ödedi yillarca bitti mi hayir huylu huyundan hic vazgeçmediMerhabalar yeni üye oldum sorunlarıma çözüm bulmak için yardımınıza ihtiyacım var 2 senelik evliyim Eşim bu sene ailesine aşırı derecede ilgili benim bileziklerimi bozdurup rızamı almadan babasına araba aldı hiçbirşekilde razı değildim ama asla ne hissettiğim ne istediğim umurunda olmadı sadece kendi ailesini düşünüyor beni yok sayıyor 5 bin TL kredi çekmişti bin lirasını yazları köyde kalan (kışları benim oturduğum evde kalan) babacıgına gönderdi ihtiyaçları varmış dedi ve benim o sıralarda dolabım boştu kendi evinin rızkını hiç düşünmüyor varsa yoksa sadece ailesi onların sözünden çıkmıyor bana sürekli kötü davranıyor aşırı anlayışsız ve bencil şuanda 1 haftadır ailesinin yanına gitti tatil amaçlı beraberinde götürdüğü krediden kalan 2500 TL yi 1 hafta içerisinde bitirmiş buradayken bana 50 liranın lafını eden bir insan Dı kendi ailesine har vurup harman savuruyor ve bu benim çok zoruma gidiyor söz konusu sadece maddiyat değil kesinlikle manevi anlamdada kendimi kötü hissettiriyor ne yapmalıyım düşünceleriniz benim için çok önemli lütfen desteğinizi esirgemeyin![]()
Esiniz babasi ile mi ortak iş yapiyor anlayamadim ki bu kadar kendini borclu hisseder gibi ? Benim bildigim babalar cocuklarina yapar varsa tabii ama bunun tam tersini gordukce sasiriyorum burda inanin. Cunku ,ne benim be de esimin sulalesinde ,ne de arkadas cevremde hic boyle cocuklarin buyuklere bi seyler yaptigini aslaa görmüyorum.Nereli oldugunuzla mi ,kültürle mi alakali bilemiyorum gercekten.Kac yasindayim hicc sahit olmadim cevremde.Bu arada yerli Bursaliyiz.Hani memleket ,sülale konusu gecti diye yazdim.Kp nize sinir oldum ayricaKv iyidir ondan yana sorunum yok çok şükür hatta kp ilk 5 bilezik istedi kv verdirmedi alma gelinin bilezigini ben hiç görmedim alıp sonra geri verildiğini hep arada kayboldu diyip engel oldu zamanında ama işte kocam sorun şimdi o arabanın parasını verirse diye stres yapıyorum babası der bende üstüne para koyayım iyi Bi araba alalım der alsak da ortak olunca sorun spnra sarılınca bizim para yine arada kaybolur kendi arabası vardı 80 bin e sattı hepsi borca gitti hala da borcu var kp nin bizim para araya gitmez inşallah çünkü arabayı alırken ben yine bileziklerimi verdim de aldık eşim sürekli babama para lazım bilezik verelim mi diyordu ona engel olmak için araba al kendine dedim de arabaya verdim hiç degilse ihtiyacımız giderilir diye ama şimdi korkuyorum benim çocugumun rıskını yedirecek diye çok zoruma gider gerçekten gece 2 ye kadar çalışıyor pazar günü bile çalışıyor eve geliyor konuşmaya bile hali olmuyor buna ragmen kendini düşünmeyip verirse o parayı gerçekten çok büyük kavga ederim canıma tak etti çünkü evliyim ama kocamla zaman geçiremiyorum onu da anlıyorum para olarak benim sıkıntısız Bi hayat sürmemi istiyor herşeyin en iyisini yapayım diyor bunun için çok çalışıyor ama babasına gelince dayanamıyor
Yok canım yaşanan yerle alakalı degil kp elinden gelse oglumu soyacak öyle Bi kafada yaşıyor ben agayım herkesten iyiyim havasında yedirir içirir herkese kendi borç içinde yüzüyor benim bildigim harçlığı baba çocuga verir benim kocam babasına harçlık veriyor kp cebimde para yok az bana para ver der kocamdan ister adamın bu seneki fitre parasını bile benim kocam ödedi bütün ailenin eşimle beraber oturduk 6 ay onlarla her maaş zamanı babası hemen elinden parasını alıyordu hiç beyaz eşya parası falan ödeyemedik 6 ay oturup 1000 TL bile borç ödeyemedik düşün sonra evi ayırdık hem evin gideri hemde 24 bin TL mobilya vs borcunu 1 senede ödedi kocam kp soyuyordu onu Bildigin hala da öyle sürekli gidip gelip sende para koy şunu yapalım diyip para almaya çalışıyor eşim hemen inanıyor ben izin vermiyorum yoksa şuana kadar altınlar falan hep giderdi geri de gelmez bizden bir bilezik aldı arabasını satınca kocamı aramış neymiş bilezigini yapıyım mı istiyon mu diye anlamadığım sen bunu borç aldın yapıyım mı ne demek yapacak olan bu benim borcum al yaptım getirdim der verir bu bilerek soruyor kocamı kandıracak aklı sıra bilezigini istedigin de yaparım diye kandırıp daha çok isteyecek kocamdan zaten yapmaya niyetli diye verecek hemen hesabı o yaniEsiniz babasi ile mi ortak iş yapiyor anlayamadim ki bu kadar kendini borclu hisseder gibi ? Benim bildigim babalar cocuklarina yapar varsa tabii ama bunun tam tersini gordukce sasiriyorum burda inanin. Cunku ,ne benim be de esimin sulalesinde ,ne de arkadas cevremde hic boyle cocuklarin buyuklere bi seyler yaptigini aslaa görmüyorum.Nereli oldugunuzla mi ,kültürle mi alakali bilemiyorum gercekten.Kac yasindayim hicc sahit olmadim cevremde.Bu arada yerli Bursaliyiz.Hani memleket ,sülale konusu gecti diye yazdim.Kp nize sinir oldum ayrica
Bosanacak durumunuz var mi ? Aileniz destek olur mu? Eşinizle ilgili yorum yapmıyorum banlanmak istemiyorum çünkü.
Karın tokluğuna yaşıyorsunuz zaten o evde. Gerek var mı evli kalmaya devam etmeye sizce?
Eşinin maaşı ne kadar? Çalışma şansın var mı?
Her erkek aynı mıdır bilemem ama eşine 50 liranın hesabını yapan insandan hayır gelir mi herkese bankör sana nankör olan adamdan eş olmaz. Babasına annesine ihtiyaçları gerçekten varsa sizinde durumunuz süper iyiyse para gönderirsiniz. Ama gelipte size 50 liranın hesabını yapıp siz açken annesinin dizinin dibinde üzümleri brbirlerine uzatıp yiyen insandan koca olmaz arkadaşım. Anneye babaya göre karısını aç bırakan bize bakan hayırlı evlat olur ayıp yazık o anne baba bunu bilipte o üzümleri yiyorsa vay hallerine.... Allah yardımcın olsun imkanın varsa gir bir işe çalış sonrada boşan demek isterim . iki gün sonra senin alnının terinide göndermeye kalkar eşin inş düzeleri bu durum.
Benim eşim istisna olanlardan sanırım eşim bekarkende ailesine düşkün değildi 7 senelik evliyiz hiç düşkün olmadı ne manevi olarak ne maddi olarak bana sürekli benim ailem sensin evlenince öyle olmalı zaten derGercekten merak ettigimden soruyorum, evlenince erkekler ailelerine mi önem veriyor? Bi insan nasil degisir? Mesela ,Önceden ailesinin hayirsiz oglu ,evlenince neden aniden dönüş yapar? Bunu bi cok yerde okudum ama hayatta hic karsilasmadim .meraktan soruyorum ?
Yani ben de öyle düşünüyorum.Her erkek farkli oluyor bence de.Burda cok okudugum icin bu " evlendikten sonra aileci " oluyorlar cümlesini,o yüzden sormak ihtiyaci hissettim.Benim mesela ablamin iki oglu da ablama cok düşkünlerdi ,evlendikten sonra her ikisi de eşlerini ve eşlerinin ailelerin birinci plana koydulat,ben sahitim hepsine yakinen.Erkegin karakteri ile alakali ,evet ,net !Benim eşim istisna olanlardan sanırım eşim bekarkende ailesine düşkün değildi 7 senelik evliyiz hiç düşkün olmadı ne manevi olarak ne maddi olarak bana sürekli benim ailem sensin evlenince öyle olmalı zaten der
Sanırım bu erkeğin kişiliğiyle alakalı tam emin değilim ama
Aynen tamamen karakterle alakalı bu durumYani ben de öyle düşünüyorum.Her erkek farkli oluyor bence de.Burda cok okudugum icin bu " evlendikten sonra aileci " oluyorlar cümlesini,o yüzden sormak ihtiyaci hissettim.Benim mesela ablamin iki oglu da ablama cok düşkünlerdi ,evlendikten sonra her ikisi de eşlerini ve eşlerinin ailelerin birinci plana koydulat,ben sahitim hepsine yakinen.Erkegin karakteri ile alakali ,evet ,net !
Aileniz destek olmuyorsa işe girip bu adamı boşayın.Kıt kanaat geciniyoruz diyim kirada değiliz Allahtan kesin kovulurduk çalışmayı Eylül ayı gibi düşünüyorum bu zamana kadar çalışmak istemememin sebebi çok hazır yer oldugu için zaten kışları çalışma huyu yok benim sigortalı bir işim olsa bana kredi çek araba alalım der en ufak birşey de benden para ister vermezsem olay çıkar gibi gibi
Öyle oluyor. Bence sebebi biz kadınların ailelerine düşkün olması. Her gün aileyle konuş, anneyle babayla kardeşle, görüntülü vs. Erkek görüşmüyor bu kadar, sende görünce de hee ben niye görüşmüyorum ki ailemle diye dank ediyo bence. Çünkü kadın dolayısıyla kadının ailesiyle de daha fazla görüşüyor ve hımm benim ailemle de göörüşmeliyiz ben de aramalıyım sürekli moduna giriyo benim düşüncem bu. Ben 2 yıldır evliyim 2 3 güne 1 görüntülü konuşuruz ailemşe. Eşim ailesi ile asla konuşmazdı. Kızımız oldu sonra ailem kızı görmek için aradı sık sık. Bizim konuşma bitince eşim ay ben de ailemi arayayım demeye başladı. Çünkü o aramıyordu ama ben görüşüyorum diye o da görüşmesi gerektiği kanısına vardı kısacası ben bundan olduğunu düşünüyorum. Hafif kıskançlık.Gercekten merak ettigimden soruyorum, evlenince erkekler ailelerine mi önem veriyor? Bi insan nasil degisir? Mesela ,Önceden ailesinin hayirsiz oglu ,evlenince neden aniden dönüş yapar? Bunu bi cok yerde okudum ama hayatta hic karsilasmadim .meraktan soruyorum ?
Benim benim eşimde tam bi saf.. benimde kp har vurup harman savuranlardan. Eşimle evlendiğimde 32 yaşındaydı 32 yasına kadar 1 kuruş kendine ayırmamış ailem ailem diyen saf yürekli biri. Evlendik görümcem çıktı başıma bela . Benim hikayemde çok uzun anlatsam ohoo sayfalar tutar. Ben çaremi şöyle buldum eşimi borçlandırıyorum. Kendimde çalışıyorum kenara ondan gizli para atıyorum. Eşimden maaşımı az söyledim kesintiler oluyor filan diyerek para vermiyorum. Parası olmayınca da veremiyor . Şuan evlilik kredilerimizi bitirmek üzereyiz. Ev borcuna sokacağım adamı . Bırakırsam kocamı yerler çiğ çiğ