Eşimle tartışmalarımızda oluşan iletişimsizlik ??

sensizlink

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mart 2016
686
146
33
Kızlar eşimle evleneli 2.5 ay oldu.. Genel itibari ile eşim uyumlu, uysal biri.. Bana olan sevgisini hissettirir, ev içinde devamlı benle ilgilenir, bana ev işlerinde yardımcı olan biri..
Ama şöyle bir sorun varki eşinle tartıştığımız Zaman birbirimize lafı sayıp sayıp o başka odaya gidiyor, ben başka odaya.. Bir daha bir araya gelip konuşmuyoruz, o genelde uyuyor oluyo..
Bende çıldırıyorum bu duruma ben canım sıkkınken asla uyuyamam.. Sonra uykum gelince gidip yatıyorum yerime o da gelip yatıyor yanıma ..
Ama tartıştığımızda birbirimizle asla iletişim halinde olmuyoruz..
Konuşmak için ikimizde adım atmıyoruz..
Bunu Nasıl çözebiliriz??

Sakin oldugunuz bir aninizda tartisma kurallari koyabilirsiniz. Asla ayri uyumak istediğinizi, konuyu çözmeden uyuyamadiginizi anlatabilirsiniz.
Bende sinirlenince uzulunce hemen uyuyanlardanim müstakbel esimde asla gözüne uyku girmez. Ben uyudugumda kendisini değersiz hissettiginiz ifade ettigi günden beri daha dikkat ediyorum. Konusmadan olmaz.

yazışın...
şaka yapmıyorum, gerçekten yazın sorunlarını ona.
Telefonla, mesajla, mektupla...
En azından sizden bir adım görsün. O da bir adım atacaktır merak etmeyin

Sakin oldugunuz bir aninizda tartisma kurallari koyabilirsiniz. Asla ayri uyumak istediğinizi, konuyu çözmeden uyuyamadiginizi anlatabilirsiniz.
Bende sinirlenince uzulunce hemen uyuyanlardanim müstakbel esimde asla gözüne uyku girmez. Ben uyudugumda kendisini değersiz hissettiginiz ifade ettigi günden beri daha dikkat ediyorum. Konusmadan olmaz.

Benden ayrı yatmıyor ama mesela o genelde salına gider ben oturma odasında olurum...
Hani olayın sıcaklığı ile odadan çıkmıyoken uyuya kalıyor.. Ben yatak odasına gider gitmez arkamdan geliyor

2.5 ayda neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamıyorum. Cicim ayları daha.

Ayrı odalara gitmek mantıklı. Sakinleştikten sonra oturup konuşmalısınız ama.

Saydiginiz laflardan dolayi adim atmiyosunuz.o anda sakin kalmak lazim zor olsada.oda sende isittiginiz laflardan dolayi geri donus yapilamiyor.

Saydiginiz laflardan dolayi adim atmiyosunuz.o anda sakin kalmak lazim zor olsada.oda sende isittiginiz laflardan dolayi geri donus yapilamiyor.

Aynen öyle.. Akşam ben yatak odasına gittiğim Zaman o da geliyor ancak öyle aynı ortamda bulunuyoruz...

2.5 ayda neyin kavgasını yapıyorsunuz anlamıyorum. Cicim ayları daha.

Ayrı odalara gitmek mantıklı. Sakinleştikten sonra oturup konuşmalısınız ama.

Ufak tefek tartışmalar olabiliyor..
Ayrı odalara gidiliyor ama bir daha konuşmak için o da çıkmıyor ben de o gün.. Sadece ben yatak odasına gittiğim Zaman o da geliyor arkamdan..
Ama konuşmuyoruz..

Ufak tefek tartışmalar olabiliyor..
Ayrı odalara gidiliyor ama bir daha konuşmak için o da çıkmıyor ben de o gün.. Sadece ben yatak odasına gittiğim Zaman o da geliyor arkamdan..
Ama konuşmuyoruz..

Ufak tefek tartışmaları bu kadar büyütmek ayrı odalara gitmek konuşmamak falan normal değil ama.

Ilk evlendigimde birebir ayni seyleri yaşadım. Esimin canı sıkıldığında morali bozuldugunda hemen uyur ben de sinirden bağırır çağırır kendi kendimi yerim. Basta biz de yakalayamadik o frekansı ayni ev icinde kus gezdik. Bir gun oturduk konustuk bu konuyu ve cozmemiz gereken noktalar ustunde durduk. Sinirler yatistiktan sonra oturup konusmaya çalışın cunku iletisim kopukluğuna mudahale edilmeyince oyle gidiyor sonra bir yerde patlıyor ve temcit pilavlari isitilmaya başlanıyor;)

Bizde eşimle böyleyiz biz mesajla yazıyoruz birbirimize tartışmaya girdik mi yüzyüze daha ağır konuşuyruz mesajla en azından kelimeleri iyi seçilip söyleniyor

Bizdede önceleri ben senin gibi çok kafaya takan biriydim esim olayları dahada uzatan ama tartışma olmazdı bağırma çağırma vs kusluklerimiz uzun surerdi yeri gelince mesajda veya yüzyüze bi konuşma geçerdi simdi ise kusluk nadiren uzuyo ve cogunlukla o an oluyo ve geciyo konu kapaniyo ama sinirlendiğim veya çok karildigim zaman artik sözlerim daha agir oluyo ve nadirende olsa sesim ciddi manada yukselebiliyo ve artık eskisi kadar takmadigimi umursamadigimi farkettim artik ve daha mutluyum

Tavsiyem eğer çok önemli bi mevzu değilse konuyu uzatmaya değmeyecekse kendini yıpratmana değmez hakaret bagirma azarlama küfür vs vs yoksa karildigin konuyu ve yapmasini istedigini beklediğin hareketi soyle ve kus değilmiş gibi davran ha soğuk durursun tabi ama günlük rutin yemek muhabbetidir ekmek alinacaktir bunları konuşmayacak kadar uzaklasmayin zamanla herşey yerine oturacak alışacaksınız birbirinize sinirlendigin kirıldığın zaman neşeli bi müzik ac ve dinle oda duysun görsün sen görmezden geldiğin zaman duzelecektir

Henuz cok yenisiniz. Kusecek, ayri odalarda takılacak kadar buyuk konular olmamali. Ne olursa olsun olayları büyütmeden, tartismadan cozmeye calisin. Tartisirsaniz da bu hem degecek mevzular icin olsun hem de uzun surmesin. Bizde herkes fikrini soyler, orta yol bulunmazsa da kimse biryere gitmez. Biraz susariz sadece. Sonra ikimizden biri daha sakin ses tonuyla yeniden konusmaya calisir. Esim bunu yapmakta gecikirse ben gider sarılırim, uyuyor olsa bile uyandirir onu sevdigimi soylerim.

Bizde tartışırız ara sıra.
Ve o tartışma ilerlediğinde kaçar. Atıyorum mutfaktaysak başka odaya gider bende buna deli olurum. Konuşmadan hallolmayacak şeyler oluyor çünkü.. Karşıma alıp uyardım konuşurken kaçma benden bırak kavga edelim, saygısızlaşmadığımız sürece sorun yok.
Şunu da huy edindik, (uzun ilişkinin yararları bu sanırım) asla küs yatmıyoruz olayı halledip öyle yatıyoruz.

Kızlar eşimle evleneli 2.5 ay oldu.. Genel itibari ile eşim uyumlu, uysal biri.. Bana olan sevgisini hissettirir, ev içinde devamlı benle ilgilenir, bana ev işlerinde yardımcı olan biri..
Ama şöyle bir sorun varki eşinle tartıştığımız Zaman birbirimize lafı sayıp sayıp o başka odaya gidiyor, ben başka odaya.. Bir daha bir araya gelip konuşmuyoruz, o genelde uyuyor oluyo..
Bende çıldırıyorum bu duruma ben canım sıkkınken asla uyuyamam.. Sonra uykum gelince gidip yatıyorum yerime o da gelip yatıyor yanıma ..
Bunu Nasıl çözebiliriz??
daha 2.5 aylık evlisiniz. zamanla olgunlaşacak sorunlarının çözmeye başlayacaksınız. ama öncelikle iletişim kurmaya çalışın mutlaka iletişim. baştan bunu yapmazsanız zamanla her tartışmada evde 2 yabancı gibi olursunuz

Peki sonra nasıl barışıyorsunuz

yani geldi yattı hop barıştık mı

bak 10 yılı aşkın süredir evliyim
yani öyle tamam sen haklıydın özür dilerimli sorun çözen kavgamız çok da fazla değildir zira kimse zaten haksız olduğu konuda çok diretmez susar

ama bir aşamada da adım atılıp barışmak lazım kim nasıl adım atıyor

Peki sonra nasıl barışıyorsunuz

yani geldi yattı hop barıştık mı

bak 10 yılı aşkın süredir evliyim
yani öyle tamam sen haklıydın özür dilerimli sorun çözen kavgamız çok da fazla değildir zira kimse zaten haksız olduğu konuda çok diretmez susar

ama bir aşamada da adım atılıp barışmak lazım kim nasıl adım atıyor

Adım atan hep o oluyor, bir şeyi bahane edip konuşmaya çalışır ya da akşam işten dönüşte marketten benim sevdiğim şeyleri alıp gelir, bu şekilde yani

Adım atan hep o oluyor, bir şeyi bahane edip konuşmaya çalışır ya da akşam işten dönüşte marketten benim sevdiğim şeyleri alıp gelir, bu şekilde yani

işte sevdiğin şeyleri aldı geldi

sonra yani eline poşeti verdi ahh canım mı oluyorsunuz

bu bir adım değil ki zira o ağlayan çocuğa şeker vermeye benzer

kızdığınız husus ortadan kalkmaz

ikiniz için de geçerli bu durum

işte barıştıktan sonra oturup konuşabilmek önemli

mesela gerçekten siz hatalı olduğunuz bir gün konuşun işte

fevri davrandım

ne bileyim regl olacaktım

esasen belki şunu söylemem gerekirdi ama kızınca bunlar da ağzımdan çıktı

işte seni seviyorum iyi anlaşıyoruz ama şu tarz davranışların beni rahatsız ediyor gibi gibi

sonra da ona dönüp sen ne düşünüyorsun hangi tavır ve davranışlarım senin için kırıcı vs vs

zira kişilik özellikleri de farklı

ben bağırıp çağırıp kavga severim mesela

karşımdaki cevap vermedikçe çileden çıkarım

bence öyle değil böyle desin ki sakinleşeyim azıcık düşüneyim ama o sen boş yere sinirlenmişsin modunda susarsa ben bağırıp çağırmaya devam ederim ve doz artar

kendinizi tanıyıp karşınızdakine de tanıtın zira daha yolun çok başındasınız

Bunu Nasıl çözebiliriz??
Gurur yapmaya ne gerek var. Bir çay koyup gidin yanına.

Back
X