Eşimle tartıştık, çıkıp gitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Nastasya flipovna

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2014
3.435
9.511
358
Bugün öğleden sonra çocukları alıp eşimle parka filan götürdük.Yolda hafiften dişim ağrımaya başladı, yanımda da ağrı kesici filan yoktu, eşime eczanenin birinden ilaç alalım dedim, biraz ilerde de eczane görünüyordu zaten, arabayı oraya çekip ilaç almak yerine dönerken alırız dedi. Ağrımda daha başlangıç aşamasındaydı neyse dedim sesimi çıkarmadım.

Üç yaşındaki oğlum çişinin geldiğini söyledi parkta, eşim götürdü doğru dürüst yaptıramamış, suratı on karış çıkıp geldi, geçende de bu sebepten tartışmışlığımız vardı evde, küçük bebeğim emerken bari sen götür tuvaletine demiştim, ben anlamıyorum bu işlerden, erkeğim doğamda yok falan filan deyip tartışmıştı benimle. Bugün de yine kızmış anladığım kadarıyla ben götürmedim diye.

Neyse çok kalmadık geldik zaten, bu arada benim diş ağrım da iyice ağırlaştı eve geldiğimizde feci haldeydim, ilaç aldım, eşim uzandığı yerde uyuyup kaldı. O uyurken benimde ağrı hafifledi, evi topladım, birkaç bulaşık vardı yıkadım yemek yaptım filan, bu arada iki küçük çocukla da uğraştım ki hep yaptığım şey zaten, yemeğe kaldırdım. Çocuklarla biz sofradan kalktık eşim hala yemek yiyordu ama kalkmak üzereydi neredeyse o da. Çocukların uykusu geldi huzursuzlanmaya başladılar, üç yaşındaki oğlum uyumak istiyorum dedi.

Eşim sen yatır çocukları sofrayı ben toplarım deyince ben de götürdüm çocukları yatırdım. Çocuklarla birlikte bende biraz dalmışım, yarım saat sonra eşim geldi uyandırdı, gittiğimde sofra hala ortadaydı. Kaldıracağım dediği sofrayı kaldırmamış. Açıkçası oldukça kırıldım ve sinirlendim. Çünkü söz vermişti ve bende çok yoruluyorum. İki küçük bebekle hep ben uğraşıyorum, ev işleri tamamen bende ve üstelik eşim kendisi kalkıp bir bardak su bile almaz. Bununda tartışmasını yaptık daha önce, " benim için bir şeyler yapmak zor geliyorsa yapma " deyip trip atıyor.

Söz vermiştin niye kaldırmadın sofrayı dedim, anında mı kaldırmam gerekiyor kaldıracaktım filan diyor, ben seni sofra kaldır diye mi uyandırdım çay koyarsın vakit geçiririz diye uyandırdım bundan spnra bir daha uyandırmam dedi. Bende öfkeliydim konu biraz büyüdü galiba, sonra giyindi gecenin bu vakti çıktı gitti. Sinirlerim ciddi anlamda bozuk arkadaşlar. Böyle yapınca o değer görmediğimi hissediyorum, ben sırf o uyusun dinlensin diye ağrılı halimle kendimi paraladım. İnsan her zaman değilse bile arada bir uyandırıldığında, gel hayatım çay yaptım ne bileyim kafve yaptım desin istiyor. Ben mi fazla beklenti içindeyim onu da bilmiyorum, Sizce bu durum normal mi ben mi abartıyorum. Arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım açıkçası. Ben haklı olduğumu düşünüyorum ama o da sanırım haklı olduğunu düşünüyor . Sizce ne yapmalıyım?

Haklısınız. Hiçbir kadın "Bir erkek olsa da hayatımda ona çocuk doğurup hizmet etsem" diye evlenmiyor, eşinizin dediği gibi erkeğin "doğasında" da yayılıp yatmak yok. İki çocuk başınızda, o çocukları tek başınıza yapmadınız, yaparken nasıl katkısı olduysa büyütürken de olsun. Çocuğa kadın baksın, yemeği o yapsın, çayı o koysun, beyefendi yayılıp yatsın adalet mi bu? Ben olsam aramam.

Haklısınız. Hiçbir kadın "Bir erkek olsa da hayatımda ona çocuk doğurup hizmet etsem" diye evlenmiyor, eşinizin dediği gibi erkeğin "doğasında" da yayılıp yatmak yok. İki çocuk başınızda, o çocukları tek başınıza yapmadınız, yaparken nasıl katkısı olduysa büyütürken de olsun. Çocuğa kadın baksın, yemeği o yapsın, çayı o koysun, beyefendi yayılıp yatsın adalet mi bu? Ben olsam aramam.
çok teşekkür ederim , gerçekten çok zoruma gitti ve gidiyor da. Yıllardır uyandığımda sıcak bir şey içmedim, belki çok önemsiz görünecek ama benim için önemli, ne zaman bu konuda konuşmaya kalksam, öyle erkekler yok sen uyduruyorsun, ben elimden geleni yapıyorum zaten diyor, sırf çay koymak ve sofra toplamak için uyandırılmaktan sıkıldım. Eskiden daha kötüydü gerçi, su getirmem için falan uyandırıyordu şaka gibi ve işin tuhafı o bu durumda bir tuhaflık görmüyor.

Söz vermiştin niye kaldırmadın sofrayı dedim, anında mı kaldırmam gerekiyor kaldıracaktım filan diyor, ben seni sofra kaldır diye mi uyandırdım çay koyarsın vakit geçiririz diye uyandırdım bundan spnra bir daha uyandırmam dedi.

Adam alismamis aninda kaldiramiyor demek ki. Cay yapsaydin sonra kaldirirdi belki.

Baba olmaya da alismamis. Tez zamanda alistirin.

Aramaya gerek yok. Nasil olsa gelecegi yer kurkcu dukkani.

Hayat eşinize güzel valla....
Ben bunu söylediğimde aşırı tepki gösteriyor, ona göre bu durum çok normal.Hasta olduğumda bile bir bardak çay getirmişliği yok inanın, en iyi ihtimalle kendisine koyup geliyor hiç sormaz bile ben söyleyince de, ben müneccim miyim, isteseydin diyor, illa istemem mi gerekiyor anlamıyorum.

Çok sımartmıssın eşini bütün yapılması gerekenleri kendi üstüne almıssın görev edinmissin. Hal böyleyken sızlanmaya, yorulmaya hakkın olmadığını düşünmüş beyefendicik. Çayı koyup kaldırsaymış birlikte çay içecekmiş ama uyuyan karısından bekliyor haklılık oranı sıfır. Aramanı düşünmene çok sasırdım ne yaptında bu kadar pasif kaldın.

çok ağrım olmadığını mı düşündü yoksa uğraşmak mı istemedi bilmiyorum. Belki parka çocuk götürmeyi angarya saydığı için ekstra bir şeyle uğraşmak istememişte olabilir.
öyle ya da böyle kocalar istediği gibi at koştursun bizler de şundan dolayi bunu düşündü bundan dolayı bunu yaptı diye yiyelim kendimizi...aynı benim öküz değişmedi değişmez ben çoktan yularini çözdüm sonra da aldatıldım.

Adam alismamis aninda kaldiramiyor demek ki. Cay yapsaydin sonra kaldirirdi belki.

Baba olmaya da alismamis. Tez zamanda alistirin.

Aramaya gerek yok. Nasil olsa gelecegi yer kurkcu dukkani.
Çay yapmakta istemedim açıkçası, sofrayı toplamış olsaydı belki çay meselesine bu kadar takılmazdım ama sofrayı toplayıp su ısıtıp bir kahve yapsa eline yapışmazdı diye düşündüm. Bende pek mantıklı düşünecek halde değildim galiba.Baba olmanın bakım üstlenmek olmadığını düşünüyor maalesef.Onun doğasında yokmuş.

Çok sımartmıssın eşini bütün yapılması gerekenleri kendi üstüne almıssın görev edinmissin. Hal böyleyken sızlanmaya, yorulmaya hakkın olmadığını düşünmüş beyefendicik. Çayı koyup kaldırsaymış birlikte çay içecekmiş ama uyuyan karısından bekliyor haklılık oranı sıfır. Aramanı düşünmene çok sasırdım ne yaptında bu kadar pasif kaldın.
pasiflik değilde yaptığının iyi niyet olduğunu ciddiyetle düşünüyor olmasından dolayı elim kolum bağlanıyor. Kendince o aslında benle vakit geçirmek istiyor güya ondan uyandırıyor. Ama ben uyandıktan sonra zaten bütün işler bana kalmış oluyor ki sofrayı da ben topladım yine.

Adam kendi cay ihtiyacı olmasa uyandirmayacak ...geçenlerde hastayım çok fena.. yattım 3 saat uyumuş saat 23 gibi uyandım rüyamda da rahmetli annem yemek yapmış hastayım diye...bir ümit gittim mutfağa bizim öküz belki hazırlamıştır diye ...ne dese çok güzel makarna yap biz acıktık kızımla merhametsiz öküz işte.

Bugün öğleden sonra çocukları alıp eşimle parka filan götürdük.Yolda hafiften dişim ağrımaya başladı, yanımda da ağrı kesici filan yoktu, eşime eczanenin birinden ilaç alalım dedim, biraz ilerde de eczane görünüyordu zaten, arabayı oraya çekip ilaç almak yerine dönerken alırız dedi. Ağrımda daha başlangıç aşamasındaydı neyse dedim sesimi çıkarmadım.

Üç yaşındaki oğlum çişinin geldiğini söyledi parkta, eşim götürdü doğru dürüst yaptıramamış, suratı on karış çıkıp geldi, geçende de bu sebepten tartışmışlığımız vardı evde, küçük bebeğim emerken bari sen götür tuvaletine demiştim, ben anlamıyorum bu işlerden, erkeğim doğamda yok falan filan deyip tartışmıştı benimle. Bugün de yine kızmış anladığım kadarıyla ben götürmedim diye.

Neyse çok kalmadık geldik zaten, bu arada benim diş ağrım da iyice ağırlaştı eve geldiğimizde feci haldeydim, ilaç aldım, eşim uzandığı yerde uyuyup kaldı. O uyurken benimde ağrı hafifledi, evi topladım, birkaç bulaşık vardı yıkadım yemek yaptım filan, bu arada iki küçük çocukla da uğraştım ki hep yaptığım şey zaten, yemeğe kaldırdım. Çocuklarla biz sofradan kalktık eşim hala yemek yiyordu ama kalkmak üzereydi neredeyse o da. Çocukların uykusu geldi huzursuzlanmaya başladılar, üç yaşındaki oğlum uyumak istiyorum dedi.

Eşim sen yatır çocukları sofrayı ben toplarım deyince ben de götürdüm çocukları yatırdım. Çocuklarla birlikte bende biraz dalmışım, yarım saat sonra eşim geldi uyandırdı, gittiğimde sofra hala ortadaydı. Kaldıracağım dediği sofrayı kaldırmamış. Açıkçası oldukça kırıldım ve sinirlendim. Çünkü söz vermişti ve bende çok yoruluyorum. İki küçük bebekle hep ben uğraşıyorum, ev işleri tamamen bende ve üstelik eşim kendisi kalkıp bir bardak su bile almaz. Bununda tartışmasını yaptık daha önce, " benim için bir şeyler yapmak zor geliyorsa yapma " deyip trip atıyor.

Söz vermiştin niye kaldırmadın sofrayı dedim, anında mı kaldırmam gerekiyor kaldıracaktım filan diyor, ben seni sofra kaldır diye mi uyandırdım çay koyarsın vakit geçiririz diye uyandırdım bundan spnra bir daha uyandırmam dedi. Bende öfkeliydim konu biraz büyüdü galiba, sonra giyindi gecenin bu vakti çıktı gitti. Sinirlerim ciddi anlamda bozuk arkadaşlar. Böyle yapınca o değer görmediğimi hissediyorum, ben sırf o uyusun dinlensin diye ağrılı halimle kendimi paraladım. İnsan her zaman değilse bile arada bir uyandırıldığında, gel hayatım çay yaptım ne bileyim kafve yaptım desin istiyor. Ben mi fazla beklenti içindeyim onu da bilmiyorum, Sizce bu durum normal mi ben mi abartıyorum. Arayıp aramamak konusunda kararsız kaldım açıkçası. Ben haklı olduğumu düşünüyorum ama o da sanırım haklı olduğunu düşünüyor . Sizce ne yapmalıyım?
O bunalımda şuan ,çok anlayissizsin. .

Kendini sorumlu tutmadığı ev işlerinden , çocuk bakımından , kari-koca ilişkisinden ve daha saymaya gerek duymadigim pek çok ortaklığı bulunan durumlardan ..

Hem ona ne ki senin ağrından, o mu çekiyor ? İnip alsaydın ağrı kesicini. .

Bunların karşılığında birde sitem isitiyorsundur ,ne kadar doyumsuz bir kadın olduğunla alakali !!!

Değil aramak ,kapıyı bile açmazdım. .okey arkadasimisin sen onun, oyun bitince çekip gidiyor ? Çocuk gibi küsüp gidiyorsa sonuçlarına da katlanmalı ..birde şimdi senin kafan bozulsa çekip gitmeye kalksan iki tane çocukla bunu yapamazsın ..belki de olgun tavrın bunu engeller ..eşitlik olacaksa her alanda olacak ..ergen ergen trip atmak yerine oturup konuşmayı denesin. .olmuyorsa alma iki gün eve ,düşünmeye bolca vakti olsun ...

Offff Offff !!!

Adam kendi cay ihtiyacı olmasa uyandirmayacak ...geçenlerde hastayım çok fena.. yattım 3 saat uyumuş saat 23 gibi uyandım rüyamda da rahmetli annem yemek yapmış hastayım diye...bir ümit gittim mutfağa bizim öküz belki hazırlamıştır diye ...ne dese çok güzel makarna yap biz acıktık kızımla merhametsiz öküz işte.
Aynı benim durumda bu, annemi 14 yaşımda kaybettim ben de. O günden beri daha kimsenin elinden bir sıcak yemek, bir fincan sıcak kahve içmişliğim yok. Çok ihtiyaç duyuyorum bazen. Hastayken bile bizde de böyle durum.Her şeye koşan gene benim ve benim yorulmaya hakkım yok gibi davranıyor. Daha doğrusu yaptığım şeyleri yorulunacak bir şeymiş gibi bile görmüyor bence. Ona göre altı üstü çocuk bakıp yemek temizlik yapıyor, onun ayak işlerini yapıyorum.

Annesi çok şımartmış siz de biraz alttan almışsınız. Hayat müşterek, bence artık öğrenmesi gerekiyor erkek denen varlığın üreme organı dışında bir farkı olmadığını ve azıcık ev işi yapsa ya da çocuklara baksa incilerinin dökülmeyeceğini...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X