Eşimle tartıştık, çıkıp gitti.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim anlamadigim,evlenmeden once bu erkeklerin zihniyeti anlasilmiyor mu? Yani bir insanin bir cumlesinden bile anlasilabilir toplumsal rollere bakis acisi. Konuda bahsi gecen koca tam bosamalik. Hicbir ise yaramiyor okudugum kadariyla, cok para kazanmiyorsa tabi.

Erkeklerin çoğunluğu böyle. Yapsalarda kadın isteyecek, neyi nasıl yapacağını söyleyecek ancak öyle. Kendiliğinden dusunmuyolar yada bizim gibi o işi sorumluluk olarak görmüyorlar.
Mesala erkekle kadın iş bölümü yaptı erkek sadece ona düşen şeyi o da ikazlar yönlendirmelerle yapiyo. Kadin hem eşini yönlendiriyor hem kendine düşen işi yapıyor hem de kırk tane şeyi düşünüp düzenliyor. İşte bu bizi çok yoruyor. Herdeyi düşünmek zorunda olmak. Mesele bı evin supurulmesi yada bulasik değil ki biraz sorumluluk verebilmek hafifleyebilmek aman o halleder bilir diyebilmek. Bunu hiç bir zaman diyemiyorum. :( Amma doluymusum heee

Benim anlamadigim,evlenmeden once bu erkeklerin zihniyeti anlasilmiyor mu? Yani bir insanin bir cumlesinden bile anlasilabilir toplumsal rollere bakis acisi. Konuda bahsi gecen koca tam bosamalik. Hicbir ise yaramiyor okudugum kadariyla, cok para kazanmiyorsa tabi.

Her zaman anlaşılmayabiliyor. Yani şöyle söyleyeyim, aynı evi paylaşmadıkça anlayamıyorsun.

Aynen öyle diyorum. :KK48: Bağlayıcı bir durumları varsa (aileden kopamama, dini inanç olabilir vesaire) o zaman bilemem; ama yapabileceklere öneririm bir süre aynı evi paylaşmalarını.
Dini inancim yok, aile de sorun degil ama ben gene de evlenmeden beraber yasamayi gereksiz buluyordum. Son gorduklwrimden ve okuduklarimdan sonra cok degisti bu dusuncem, artik mutlaka olmali diyorum. Evlensem kocam bu konudaki gibi ciksa dayanamam hayatta, arti bir de kisisel hijyenle ilgili hic hos olmayan ornekler duydum:olamaz: Basima gelse klinige kaldirilirim kesin.

Dini inancim yok, aile de sorun degil ama ben gene de evlenmeden beraber yasamayi gereksiz buluyordum. Son gorduklwrimden ve okuduklarimdan sonra cok degisti bu dusuncem, artik mutlaka olmali diyorum. Evlensem kocam bu konudaki gibi ciksa dayanamam hayatta, arti bir de kisisel hijyenle ilgili hic hos olmayan ornekler duydum:olamaz: Basima gelse klinige kaldirilirim kesin.

Olabiliyorsa olsun bence, ne örnekler biliyorum sırf aynı evde yaşarken gördükleriyle evlenmeden dönen. Bence bir tür evlilik fragmanı gibi oluyor.

Arkadaşlar ancak girebildim, herkese tek tek cevap veremiyorum. Ama fikirleriniz ve desteğiniz için teşekkür ederim. Eşim o gün bir saat sonra kendisi geldi zaten. Oturup konuştuk. Kötü bir niyeti olmadığını, bunların alışkanlıktan geldiğini ama değiştirmek için çaba sarf edeceğini, yalnız uzun süredir böyle yaşadığı için benim sık sık hatırlatmam gerektiğini, yoksa arada unutabileceğini söyledi, o günden beri ara ara hatırlatıyorum, kendisi bir şeyler yapmak için çaba sarf ediyor ama hatırlatmakta ayrı bir yorucu açıkçası. Alışmadık bilmem neyde hesabına dönmezse yakında iş iyidir :) tekrar herkese teşekkür ederim.

Benim esim de kendi yapar cayini ama diğer isleri hep bana birakir.Bir de eskiden sadece kendine cay getirirdi bana getirmezdi.Ben söylene söylene getirttirmeye basladim.Sen de onu yap falan diyorum.Her şeyi yapmaya calismiyorum valla napiyim bi seyler eksik oluyor mutlaka yoruldum diyorum.Ütüsünü kendi yapmaya alisti biraz ben önemsemeyince.

Erkeklerin çoğunluğu böyle. Yapsalarda kadın isteyecek, neyi nasıl yapacağını söyleyecek ancak öyle. Kendiliğinden dusunmuyolar yada bizim gibi o işi sorumluluk olarak görmüyorlar.
Mesala erkekle kadın iş bölümü yaptı erkek sadece ona düşen şeyi o da ikazlar yönlendirmelerle yapiyo. Kadin hem eşini yönlendiriyor hem kendine düşen işi yapıyor hem de kırk tane şeyi düşünüp düzenliyor. İşte bu bizi çok yoruyor. Herdeyi düşünmek zorunda olmak. Mesele bı evin supurulmesi yada bulasik değil ki biraz sorumluluk verebilmek hafifleyebilmek aman o halleder bilir diyebilmek. Bunu hiç bir zaman diyemiyorum. :KK43: Amma doluymusum heee
Çok haklisiniz,ben de ayni seyleri düsünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X