eşimle tartıştık, kızımı terbiye edecekmiş....

canım senin için dilediğim şu: Rabbim ya eşine akıl fikir izan versin ya da sana ve kızına hayırlı kapılar açsın

haklıısnız bende düşünemedim bir an keşke karışmasaydım en azından olay daha çabuk kapanırdı... sonra tüm gün ilgilenmeye oynatmaya çalıştı ama hala içim sızlıyor ağladı kuzucuğum... daha küçücük yaaa ne kadar zayıf ne kadar nefsine yenik düşüyor senin dedim ruhsal bir problemin var bazen banada olur olmadık çıkışıyorsun ağzını eğdin yüzünü eğdin diye dedim git tedavi ol bunda ne var dedim ama çok sinirlenmişti.... neden bu kadar zoruna gidiyor onuda anlamıyorum. çok pişman oldugu belliydi ama neden bağırma, terbiye etme, öğretme meraklısı anlamış değilim.

Eger bir evlilik yürümüyorsa, yürümüyor. Neden sana ve kizini daima sinirli, öfkeli davranan insan ile beraber kalmayi tercih ediyorsunuz? Bak bu kiziniza bile yansiyor. Artik esinize karsi o kadar öfkelisinizki, 3.5 yasindaki kizin yaninda esinize bagriyorsunuz. Bu yetmezmis gibi bide kizin yaninda agliyorsunuz. Kisacasi burda sizde hatalisiniz.

Ben artik sadece o kücük kiza üzülüyorum :(

Baba şiddetinin ne kadar kötü ne kadar çocuğun hayatını etkileyen birşey olduğunu biliyorum.Hala etkisindeyim 26 yaşındayım ama hala içimdeki o ezilmiş küçük kız duruyor.Eşinizin ve sizin hele de şu an kızınızın herşeyi anlama kavrama çağında olması sebebiyle çok ama çok dikkatli olmanız gerekiyor.Mümkünse aile terapisine gidin ayıp değil bu.

Ama biz sana zamanında söylemedik mi?
Bu adam seni terbiye ediyor ,
zamanı gelince aynısını kızına yapacak demedik mi?

Şimdi hiç sızlanmanın anlamı yok,
zira bunlar daha başlangıç...

Son düzenleme:
dün eşim kızıma bir konuda izin vermedi. kızım henüz 3,5 yaşında ama birkaç gündür bu tür durumlarda babasına ağzını falan eğiyor, el kol hareketleri yapıyor. yine suratını değişik bişeyler yapmış mutfakta yanımdaydı aldı oturma odasına götürdü nasıl bağırıyor bu hareketinden vazgeçeceksin falan.. yanlarına gittim kızım nasıl korkmuş tamam tamam diyor sessizce bende eşime çıkıştım sen çokmu mükemmelsinki küçücük çocuğu terbiye etmeye çalışıyorsun dedim bu defa inanılmaz kavga ettik... karışmasam iyi olurdu ama gerçekten kızıma kıyamadım zaten sakin akıllı bir çocuk. bilmiyorum çok üzgünüm. birde defol git evden bizde huzur bırakmayacaksan biz kendimiz kahvaltı yaparız dedim öyle dediğim halde oda sonradan kızına üzülmüş olmalıki gitmedi... beraber ekmek almaya gittiler kahvaltı ettik ama çok mutsuzum :( kızımda bende çok ağladık. sonrada suçlu ben oldum, kızının ruh sağlığını çok düşünüyrdun değilmi şimdi çokmu iyi oldu bak ne kadar ağladı üzüldü diyor. ya hep böyle oluyor, bikerede sakince bir olayı çözdüğümüzü görmedim. hatasını kabul etmiyor, sen neden karışıyorsun bu böyle alışır ben vazgeçirmek için yapıyorum sanane diyor. bende henüz çok küçük oldugunu zamanla zaten yapmayacagını söylüyorum.... offff gerççekten kötü bir pazar geçirdik oysa uzun süredir çok iyiydik...

çocuğunuzun yanında eşinize bağırıp sen nekadar düzgünsünki çocuğu düzeltiyosun demeniz hiç iyi olmamış. bağıran ebeveyn haksız dahi olsa diğeri müdahale etmemeli. eşini sakinleştirmeye çalışıp başbaşa bunu konuşmalıyınız. 3,5 yaş bu terbiyeyi vermek için erken değil. yanlış anlamayın terbiyesizlik etmiyor çocuğunuz henüz küçük ama bunun doğru bişey olmadığını ona anlatmalısınız.

dün eşim kızıma bir konuda izin vermedi. kızım henüz 3,5 yaşında ama birkaç gündür bu tür durumlarda babasına ağzını falan eğiyor, el kol hareketleri yapıyor. yine suratını değişik bişeyler yapmış mutfakta yanımdaydı aldı oturma odasına götürdü nasıl bağırıyor bu hareketinden vazgeçeceksin falan.. yanlarına gittim kızım nasıl korkmuş tamam tamam diyor sessizce bende eşime çıkıştım sen çokmu mükemmelsinki küçücük çocuğu terbiye etmeye çalışıyorsun dedim bu defa inanılmaz kavga ettik... karışmasam iyi olurdu ama gerçekten kızıma kıyamadım zaten sakin akıllı bir çocuk. bilmiyorum çok üzgünüm. birde defol git evden bizde huzur bırakmayacaksan biz kendimiz kahvaltı yaparız dedim öyle dediğim halde oda sonradan kızına üzülmüş olmalıki gitmedi... beraber ekmek almaya gittiler kahvaltı ettik ama çok mutsuzum :( kızımda bende çok ağladık. sonrada suçlu ben oldum, kızının ruh sağlığını çok düşünüyrdun değilmi şimdi çokmu iyi oldu bak ne kadar ağladı üzüldü diyor. ya hep böyle oluyor, bikerede sakince bir olayı çözdüğümüzü görmedim. hatasını kabul etmiyor, sen neden karışıyorsun bu böyle alışır ben vazgeçirmek için yapıyorum sanane diyor. bende henüz çok küçük oldugunu zamanla zaten yapmayacagını söylüyorum.... offff gerççekten kötü bir pazar geçirdik oysa uzun süredir çok iyiydik...

kızının babasına o hareketleri yapmasının nedeninin sen olduğunu düşünüyorum.farkında olmasan da kızının yanında babası hakkında konuştuğunu düşünüyorum ki,verdiğin tepkiden belli,sen çok mu mükemmelsin ki diye.eşin bağırarak terbiye etmesi yanlış ama senin yaptıkların daha yanlış.
ayrıca 3,5 yaş tam terbiye zamanlarıdır.her şeyi çocuklar bu yaşlarda daha iyi kavrar,:34:

eşim kızıma herhangi bir şiddette bulunmaz sadece böyle bazen kızdığı şeylerde sert tepkiler veriyor. kıyamaz yani. evet düşününce ilk defa bu kadar eşime hak verdim. kendi sorunlarımızda kesinlikle haksızlığa ugradıgımı düşünüyor günlerce sıfır moralle geziyordum ama bu defa sanıyorum birazda suç bende. işte kızımı korkmuş görünce dayanamadım. birde çalıştığım için zaten sadece haftada bir kere hep beraber kahvaltı ediyoruz huzur bırakmayacaksan defol git dedim. kovduğum halde çekip gitmedi. düzeltmeye çalıştı. artık karışmayacağım baba kız arasına girmeyeceğim tabi eşimin kızma derecesi çok ileri boyutlarda değilse.

3,5 YAŞ İYİ BİR TERBİYE YAŞIDIR AMA TERBİYE YUKSEK SESLE BAGIRARAK DEĞİLDİR TATLI DİLLE İZAH EDEREKTİR.CEZALANDIRMAK VS ILE COZUME ULASILMAZ...ESINIZ COK YANLIŞ YAPMIŞ AMA SIZIN YANLISINIZ ONUDA GECMIS KORKAK URKEK BIR COCUK YETISTIRIRSINIZ.BIZLER HAYATA BIR FIDAN YETISTIRIYORUZ GELECEKTE TERBIYELI AHLAKLI SEVECEN GENÇLER YETISTIRMEK ISTIYOSAK SESIMIZIN TONUNU BILE AYARLAYARAK KONUSMALIYIZ ONLAR BIIZM AYNAMIZ FARKINDA OLMADAN BIZI KOPYALIYORLAR...

erkek sesi böğürünce daha bi ürkütücü oluyo kaldı ki 3,5 yaşında bir çocuk nasıl etkilenir bundan... aklıma babam geldi terliksiz dolaşınca evde bir bağrırdı salak.... onun üzerine vazife sanki... yıllar sonra aynı şeyi yiğenime yapmaya kalktı noluyo be dedim dikildim karşısına valla.... ben hiç kıyamam çocuklara.... bağırarak sadece kendinden nefret ettirir.. şimdi çocuktur unutur ama büyücek... asıl eşin bunu alışkanlık haline getirmesin.... ne zor sende hep arada kalcan... Allah yardımcın olsun... Ama müsade etme bunu yapmasına.... bence doğru olanı yapmışsın...
aklıma babam geldi terliksiz dolaşınca evde bir bağrırdı salak....
:53: bagırması normal degıl elbette bır babaya bu laf nasıl denır bılemedım kucukken sızede bagırma yerıne terbıye verılseymıs bır babaya bu lafın denmeyecegını bılırdınız ...

Son düzenleme:
Cocugun aklınımı cıkarmak ıstıyor? delimi etmek istiyorda ufacık cocuga bagırıyor?

Back
X