- 27 Mayıs 2018
- 374
- 317
- 18
- 41
- Konu Sahibi venezia2017
-
Ben öyle düşünmuyorum zaten.sacı döküldğ diye aldatılır demedim eklemişsiniz. Kilo almak keyif işi saç dökülmesi keyfi değil. Herkes biliyor istediği her leyi temryi diyorum.kendinize dürüst olmalısınız.kendım ıcın kılo vermelıyım diye de bir şey yok.pekala eşiniz için de verebilirsiniz.sadecr kendiniz için vermelisiniz madem neden üzülğyorsunuz eşimle tanıstgımda boyle değildim diye.öyle ezberlemiş herkes her şeyi önce kendin için yapmalısın sözğnü.Bu çok garip oldu. Bi insanın fazla kilosu var diye aldatılmamalı. Bir de siz hakvermişsiniz.erkeklerde kilo alabiliyor saçları dökülüyor vs kaç kadın vardır eşi kilo aldığı için aldatan? Kiloyu siz kendiniz için vermelisiniz.. başkaları için değil.
:)) yalnız kilolu olan ben değilim. Kilolu olmayıda savunmuyorum. Kilolu diye kadın yada erkek aldatılmamalı diyorum.Ben öyle düşünmuyorum zaten.sacı döküldğ diye aldatılır demedim eklemişsiniz. Kilo almak keyif işi saç dökülmesi keyfi değil. Herkes biliyor istediği her leyi temryi diyorum.kendinize dürüst olmalısınız.kendım ıcın kılo vermelıyım diye de bir şey yok.pekala eşiniz için de verebilirsiniz.sadecr kendiniz için vermelisiniz madem neden üzülğyorsunuz eşimle tanıstgımda boyle değildim diye.öyle ezberlemiş herkes her şeyi önce kendin için yapmalısın sözğnü.
Öyle bir dğnya yok. Eşimle sevişiypruö ben, evde beni her halimle görüyor.biraz kaybetme korkum olmalı.eşime saygım için kıloma ve temizliğime dikkat etmek zorundayım.diyelim ki kendim için edemiyorum:)
Sizi neden çekici bulsun.bulduğunuz her şeyi yiyorsunuz diye mi. Mesela benim için cinsellik çok önemli.eşim de bunu biliyor.kilosuna dikkat etmek zorunda.ben ona sadık olacağıma söz vermişim evlenmişim.karşılığını vermek zorunda iki taraf da böyle düşünüyorum.
Kendinize acımasız olun dürüst olun.cok yiyorsunuz çünkü iradesizsiniz.ipin ucunu bıraktıkça bırakasanız geliyor.
Böyle olmaz.her şey düzelir, ama istemeliniz.iki ayda kendinizdeki değişimi hissedersiniz.spor yapmalısınız bence diyete ek olarak.
Haha cok komik olmuş ya:)) ya ben sürekli spor yaapıyorum ve yemeyi de cok severim. Onun hırsıyla yazmısım herhalde. Ben yapıyorsam herkes yapabilir diyprum:):)) yalnız kilolu olan ben değilim. Kilolu olmayıda savunmuyorum. Kilolu diye kadın yada erkek aldatılmamalı diyorum.
Ben yapıyorsam herkes yapabilir kafası da değişik. O zaman her kumarbaz da ben öyleyim herkes olabilir desin. Her kumarı bırakan ben biraktim herkes bırakabilir desin tersi. Tüm kişisel farklılıkları atalım bir kenara gitsinHaha cok komik olmuş ya:)) ya ben sürekli spor yaapıyorum ve yemeyi de cok severim. Onun hırsıyla yazmısım herhalde. Ben yapıyorsam herkes yapabilir diyprum:)
Tekrar düşğndüm tekrar yazıyorum. Ben yapabiliyorsaö herkes yapabilir. Boğazını tutmak ya bu mesele.irade.iradesizsindir ama bunu aşabilirsin. şişman olan ve bundan şikayet eden kimseye üzülmiyprum. Hastalık yüzünden değilse bu şişmanlık tabiki. öyle her fün hamur işi börek çörek yiyip sonra 100 kilo olduö kendimi sevmiyorum kocam da beğenmıyor zaten diye kımse ağlamasın. maalesef gerçekler acıtır.Ben yapıyorsam herkes yapabilir kafası da değişik. O zaman her kumarbaz da ben öyleyim herkes olabilir desin. Her kumarı bırakan ben biraktim herkes bırakabilir desin tersi. Tüm kişisel farklılıkları atalım bir kenara gitsin
Ben de tekrar düşünüp tekrar yazıyorum. Siz haklısınız. Bu olay sadece hastalık ile ilgili değilse sadece psikologlar veya psikayatristler bu konuyla ilgilenmesin o zaman. Büyük yanlış yapıyorlar çünkü onları ilgilendiren bir şey yok. Olayı çözdük yeee sadece irade meselesiymis.Tekrar düşğndüm tekrar yazıyorum. Ben yapabiliyorsaö herkes yapabilir. Boğazını tutmak ya bu mesele.irade.iradesizsindir ama bunu aşabilirsin. şişman olan ve bundan şikayet eden kimseye üzülmiyprum. Hastalık yüzünden değilse bu şişmanlık tabiki. öyle her fün hamur işi börek çörek yiyip sonra 100 kilo olduö kendimi sevmiyorum kocam da beğenmıyor zaten diye kımse ağlamasın. maalesef gerçekler acıtır.
Şuan kaç kilosunuzkeşke sadece irade meselesi olsa.daha önce 28 kg verdim ve gayet iradeliydim arkadaşlar.düzenli terapiye de gidiyorum ama bu okb gibi bir şey.karnım aç olmasa da yemek yemek istiyorum.psikolojim berbat.
Merhaba. Ben diyetisyen değilim ama spor eğitmeniyim. İlk öncelikle söyleyeceğim şeylerin bir uzman görüşü olmadığını, kendi düşüncem olduğunu var sayarak size bir kaç Öneride bulunmak istiyorum;
Son olarak, kendinize “ben çirkinim, eşimin bana yağlı kollarım yüzünden dokunmasını istemiyorum” vs gibi şeyleri yakıştırmayın. Her kadın güzeldir ve en önemlisi siz kendinizin farkındasınız, sorununuzun ne olduğunun farkındasınız. Sorun varsa çözümü de vardır. Bir uzmana başvurursanız bu dediklerimden çok daha fazla size yardımcı olacaktır, dediğim gibi bunlar şahsi fikirlerimdir uzman görüşü değildir. Size biraz yol göstermesi amacıyla paylaştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
- Aslında “diyet” diye bir şey yoktur. Yoktur derken, sağlıklı beslenme düzeni ve spor yapmak vardır. Diyet devam ettirilemez, ama sağlıklı beslenme devam ettirilebilir. Bunun için kendinizi “diyet” kelimesiyle sınırlamamalı, sağlıklı beslenme düzeninizi uzman bir diyetisyen eşliğinde oluşturmalısınız. Bu diyetisyen size sağlıklı beslenme düzeninde eşlik etmeli, siz iyi bir sağlıklı beslenme düzeni oluşturduktan sonra bu düzene kendiniz devam etmelisiniz. Diyetisyene gitme amacınız diyet yapmak değil, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve bunu hayat boyu sürdürebilmek olmalı.
- Hiçbir yiyecekten sonsuza kadar uzak duramazsınız. Elbette canınızın tatlı, fast food, kızartma vs istediği zamanlar olacaktır. Önemli olan bu yiyecekler de hayatınızın içindeyken, bu yiyecekleri yiyeceğiniz yeri ve zamanı bilmektir. Kendinizi kasarak sadece kendinizi geriletirsiniz çünkü. Metabolizma hızına bağlı olarak değişmekle birlikte, abartıya kaçmadan bu yiyecekleri tüketmek sizi geriye atmayacaktı.
- Kendinize en uygun spor dalını bulun. En uygun spor dalı derken şunu kast ediyorum; yapmaktan en çok keyif aldığınız spor dalını bulmalısınız. Bu kickboks olur, yoga olur, fitness olur, pilates olur... yaptığınız spor size bir zorunluluk olarak gelmemeli, size keyif vermeli. Bu yüzden kendinize en uygun spor dalını ancak siz bulabilirsiniz. Spor salonuna gitmekten hoşlanmıyorsanız Evde de çeşitli egzersizler yapabilirsiniz (YouTube aracılığıyla vs.)
- Yeme bozukluğu için daha önce almadıysanız profesyonel bir yardım almayı deneyin. Sağlıklı beslenmeyi “diyet” olarak görmeyip bütün hayatınıza yayacak şekilde oluşturduğunuz, size uygun spor dalını bulduğunuz, spor yapmayı zorunluluk olarak değil keyif olarak gördüğünüz takdirde ve uzman bir psikolog ve diyetisyenden yardım aldığınız takdirde sorununuzun çözülebileceğini düşünüyorum.
Ne kadar güzel anlatmışsınız.Merhaba. Ben diyetisyen değilim ama spor eğitmeniyim. İlk öncelikle söyleyeceğim şeylerin bir uzman görüşü olmadığını, kendi düşüncem olduğunu var sayarak size bir kaç Öneride bulunmak istiyorum;
Son olarak, kendinize “ben çirkinim, eşimin bana yağlı kollarım yüzünden dokunmasını istemiyorum” vs gibi şeyleri yakıştırmayın. Her kadın güzeldir ve en önemlisi siz kendinizin farkındasınız, sorununuzun ne olduğunun farkındasınız. Sorun varsa çözümü de vardır. Bir uzmana başvurursanız bu dediklerimden çok daha fazla size yardımcı olacaktır, dediğim gibi bunlar şahsi fikirlerimdir uzman görüşü değildir. Size biraz yol göstermesi amacıyla paylaştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)
- Aslında “diyet” diye bir şey yoktur. Yoktur derken, sağlıklı beslenme düzeni ve spor yapmak vardır. Diyet devam ettirilemez, ama sağlıklı beslenme devam ettirilebilir. Bunun için kendinizi “diyet” kelimesiyle sınırlamamalı, sağlıklı beslenme düzeninizi uzman bir diyetisyen eşliğinde oluşturmalısınız. Bu diyetisyen size sağlıklı beslenme düzeninde eşlik etmeli, siz iyi bir sağlıklı beslenme düzeni oluşturduktan sonra bu düzene kendiniz devam etmelisiniz. Diyetisyene gitme amacınız diyet yapmak değil, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve bunu hayat boyu sürdürebilmek olmalı.
- Hiçbir yiyecekten sonsuza kadar uzak duramazsınız. Elbette canınızın tatlı, fast food, kızartma vs istediği zamanlar olacaktır. Önemli olan bu yiyecekler de hayatınızın içindeyken, bu yiyecekleri yiyeceğiniz yeri ve zamanı bilmektir. Kendinizi kasarak sadece kendinizi geriletirsiniz çünkü. Metabolizma hızına bağlı olarak değişmekle birlikte, abartıya kaçmadan bu yiyecekleri tüketmek sizi geriye atmayacaktı.
- Kendinize en uygun spor dalını bulun. En uygun spor dalı derken şunu kast ediyorum; yapmaktan en çok keyif aldığınız spor dalını bulmalısınız. Bu kickboks olur, yoga olur, fitness olur, pilates olur... yaptığınız spor size bir zorunluluk olarak gelmemeli, size keyif vermeli. Bu yüzden kendinize en uygun spor dalını ancak siz bulabilirsiniz. Spor salonuna gitmekten hoşlanmıyorsanız Evde de çeşitli egzersizler yapabilirsiniz (YouTube aracılığıyla vs.)
- Yeme bozukluğu için daha önce almadıysanız profesyonel bir yardım almayı deneyin. Sağlıklı beslenmeyi “diyet” olarak görmeyip bütün hayatınıza yayacak şekilde oluşturduğunuz, size uygun spor dalını bulduğunuz, spor yapmayı zorunluluk olarak değil keyif olarak gördüğünüz takdirde ve uzman bir psikolog ve diyetisyenden yardım aldığınız takdirde sorununuzun çözülebileceğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?