eşimle yemeğe çağırıldık (sorun asosyal ben)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tabii ki etkileyen çok fazla faktör var ama geneli bu şekilde , istisnalar her daim var. İnsanların yanında içim sıkılıyor, geriliyorum biraz sıkıntı gibi m bir uzmanla görüşün derim iç sıkıntınız olması ilerde başka şeylere sebebiyet verebilir. Siz yardım alın yine gorusmemek sizin tercihiniz olsun
İçe/dışa dönüklük belki tabiat da olabilir
Ama kendi ailesi içinde büyüyen çocuk toplumsal kurallar, durumlar açısından eksik kalıyor
Çünkü evde hep çekirdek aile halindeler
Arkadaş ortamı nasıl olur, farklı ortamlarsa nasıl davranılır, kutlamalar, cenazeler filan hepsinin ayrı ayrı yol yordamı oluyor

ilk etapta aile büyüklerimiz var, sonrası park olur kreş olur tabiki çocuğu eve kapatmayacağım :) bazen konuşmak gerekiyor ben doğaçlama şeylerde çok gerilmiyorum da sanki planlanan ve uzun süren şeyler beni geriyor gibi bir de daha çok. yani tamamen cümle kurmayan biri değilim. hatta çocuğuma birçok şeyi çok iyi bir şekilde aktarabileceğimi düşünüyorum. çocuk eğitimine önem veriyorum.
Bu durumu gerçekten aşmak istiyorsanız bu tarz yemeklere, organizasyonlara katılın derim zamanla sohbete dahil olursunuz hatta zevk alırsınız belki de. Kendinizi bu duruma alıştırdınız için memnunum diyorsunuz fikriniz değişebilir. Bu arada herkesin enerjisi yüksek, çevresi geniş olacak diye bir şey yok ama siz gerildiginizi söylüyorsunuz bu normal değil.

devamlı kendini anlatan, kendini göstermeye çalışan kişilerin beğenilme arzusu vardır özgüven sorunu vardır diyor uzman kişi,
siz çocukluğunuzdan beri kendi kendinize yeten kalabalık şamata sevmeyen biriymişsiniz mizacınız bu, sadece bulunduğunuz ortamda sessizliğinizden sizin ezik olduğunuzu düşünmelerini istemiyorsunuz neyin var neyin var dediklerinde boş konuşuyorsunuz sohbetiniz sarmıyor veya keyif almıyorum demek istemediğiniz için kasılıyorsunuz :)

bu adamı dinleyin derim

Konfor alanınızın içindesiniz şu anda, size tatlı geliyor o yüzden bu durum.

Ama bir aşsanız, o alanın dışına çıkıp kendinizi adım adım zorlasanız kendinize o kadar çok şey katacaksınız ki…

Ben diğer insanların aksine mizacın değişebileceğine inanan biriyim. Çocukken ve ergenlikte çok içime kapanıktım, hakkımı bile savunamazdım. Çünkü üniversiteye geçene kadar karakterimi ben değil ailem şekillendiriyordu. Ama büyüdükçe ipleri kendi elime aldım. Çok çok daha dışa döndüm her seferinde yeni ortamlar yeni adımlar. Değişim sizin elinizde.

Orda herkes geyük yapıyordu benümkinin de geyik oldugu acık ..hayırdır sen
yoo kimse degil bir tek siz dediniz bana nisanlini gonder seninle ugrasmasin diye. biz burada kimin ne oldugunu az cok anliyoruz. yani kendi yorumlariniza, sacmaliklariniza bakmadan insanlari elestirmeye calismayin bosuna.

Ben de aslinda senin gibiyim. Belli etmiyorum cogu zaman. Yani insanlarla konusur, güler, eğlenirim. Ama içimden bitsin bu eziyet, bu insanlarla ne işim var, ne salak yorumlar bunlar gibi düşürüm çoğunlukla. Hizli dusunmuyorlar, soyledigimi hemen anlamiyorlar, sığlar ve gerçekten çoğunluktan sıkılıyorum. 3 kişi var benim gibi onlar yormuyor beni.
Sonucta düşüncelerimi dile getiremiyorum çünkü çalışıyorum ve ister istemez o insanlarla konuşmak zorundayım. Kendimle mutluyum senin gibi. Boş boş konuş, mutlaka konu konuyu açar, rol yap işte.

Bu durumu gerçekten aşmak istiyorsanız bu tarz yemeklere, organizasyonlara katılın derim zamanla sohbete dahil olursunuz hatta zevk alırsınız belki de. Kendinizi bu duruma alıştırdınız için memnunum diyorsunuz fikriniz değişebilir. Bu arada herkesin enerjisi yüksek, çevresi geniş olacak diye bir şey yok ama siz gerildiginizi söylüyorsunuz bu normal değil.
ben herşeyi aşırı ince düşünüyorum ya.. mesela basit bir diyalog. bugün küçük bir çocuk tek başına oturmuş ağlıyor, niye ağlıyorsun diye sordum annem kızdı dedi. bende barışırsınız üzülme dedim, sonra annesi gelince gerildim mesela hani belki çocuğuyla yabancı birinin konuşmasını istemez diye. o da cips almadım ondan ağlıyor dedi. bende tebessüm ettim gittim , sonra giderken dedm bak konu açmıştım burda o yabancı insanla birkaç kelime edebilirdim bu çevrede oturuyordur muhtemelen. ama çekindim belki hoşuna gitmez yaptığım davranış diye niye böyleyim bilmiyorum ya 😥

devamlı kendini anlatan, kendini göstermeye çalışan kişilerin beğenilme arzusu vardır özgüven sorunu vardır diyor uzman kişi,
siz çocukluğunuzdan beri kendi kendinize yeten kalabalık şamata sevmeyen biriymişsiniz mizacınız bu, sadece bulunduğunuz ortamda sessizliğinizden sizin ezik olduğunuzu düşünmelerini istemiyorsunuz neyin var neyin var dediklerinde boş konuşuyorsunuz sohbetiniz sarmıyor veya keyif almıyorum demek istemediğiniz için kasılıyorsunuz :)

bu adamı dinleyin derim

sessiz kalarak özgüvenli görünmek başlığı tam olarak benim sormak istediğime göre bir başlık olmuş, teşekkür ederim 😊
bense hem sessiz, hem özgüvensiz görünüyorum. bir de böyle biri bir ortamda bana yönelip niye sessizsin diyip gülüştüklerinde gerçekten özgüvensiz hissediyorum bu da anlaşılıyor karşı taraftan daha fazla üzerime geliyorlar

ben herşeyi aşırı ince düşünüyorum ya.. mesela basit bir diyalog. bugün küçük bir çocuk tek başına oturmuş ağlıyor, niye ağlıyorsun diye sordum annem kızdı dedi. bende barışırsınız üzülme dedim, sonra annesi gelince gerildim mesela hani belki çocuğuyla yabancı birinin konuşmasını istemez diye. o da cips almadım ondan ağlıyor dedi. bende tebessüm ettim gittim , sonra giderken dedm bak konu açmıştım burda o yabancı insanla birkaç kelime edebilirdim bu çevrede oturuyordur muhtemelen. ama çekindim belki hoşuna gitmez yaptığım davranış diye niye böyleyim bilmiyorum ya 😥
Demek ki sizde halinizden memnun değilsiniz, değişmek istiyorsunuz bu güzel bence. Dediğiniz gibi o kadınla konuşabilirdiniz aslında bu saatten sonra bu tarz olaylara dikkat edin fırsatları değerlendirin. İnsan değişmez diye bir şey yok kesinlikle.

eşime gelince hani ben fazla alışık değilim ya sence sıkıcı mıydı, normal miydi diye sordum ilk tanışmaya göre gayet normaldi dedi. Sende beni arkadaşın ve eşiyle yemeğe çağırsan ben onların yanında senden sessiz dururdum dedi, dahası zaten bana moral olamaz. 😍

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X