- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
- Konu Sahibi Dream Catcher
-
yüzsüzlük işte. zamanında kaynı destek olmuş olsaydı her şekilde onlarda destek olurdu. çocuk istiyorlarmış neden o bebeğin zırkını elin kızına yapılacak düğün için versinler. düğün isteyen kendi de yapmak orunda.Arkadaşlar merhaba telefondan yazdığım için yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın. Bir arkadaşımın sıkıntısı var onunla ilgili değerli görüşlerinize ihtiyacımız var. Arkadaşım 4 yıllık evli maddi imkanları olmadığı icin sade bir nikahla evlendiler.Simdi arkadaşımın eşinin kardeşi yani kayinın düğünü var ve bunlardan destek istiyorlar 6000 TL civarı. Bunların zaten maddi imkanları yok kendi yağlarında kavruluyorlar ki bu kız çok çalışıp eşiyle olan borclari ödedi şimdi bebek planlıyorlar. Diyorki ben kendim düğün yapmadım neden başkasına yapayım. Kocası da destek oluyor karısına haklı buluyor ve ailesiyle tartışmis. O aile destek isterken hiç utanmadılar mi acaba. Bu geline hiç birşey yapmazken birde destek istemeleri.(bunları arkadaşım yanındayken yazıyorum kendi düşüncelerim değil ben araya girmeyi sevmem bana danisti bende en objektif cevapları buradan alabileceğimizi belirttim, bu yüzden size danisiyorum.)
Evet ailesi zorluyor ve daha öncede konu açılmış söylemişler destek olamayacağız diye ama aile ısrar ediyor.Etrafta eşi ailesine destek olmayan sadece kendini düşünen biri olarak görülüyor. Bu da onları üzüyor.
Bende bunu yaşayacakmışım gibi hissediyorum. Eşimle nikahımız yapıldı tayin için ama düğünümüz haziranda her şeyi birlikte yapıyoruz ailemde yardım ediyor. Tamam ailesinin durumu yok ama erkek kardeşi evlendiğinde bizede böyle bir sorumluluk düşecekmiş gibi hissediyorum. Çünkü biz memuruz kardeşi beyaz eşya tamiriyle ilgileniyor. Çok uzun zaman var önümüzde ama öyle bir durum olduğunda cüzi bir rakam dışında büyük bir yardımda bulanacağımı düşünmüyorum. Okuyup güvenilir bir iş sahibi olmak varken o bunu seçmediyse arkasını biz toplamak zorunda değiliz. Sizin durum içinde bu geçerli şayet parasını biriktirmediyse kendi yaşayamadığımı başka birine dalga geçer gibi yaşatamam. Herkesin bir geliri gideri var hayalleri var hayatı var. Güvenmediği yola çıkmayacak çıkıyorsada kendi sorumluluğunu bilip kimseye güvenmeyecek. Anne ağlasın dursun evlat ayırmayacak o zaman daha önce düğününü yapmadığı evladından diğer oğlu için para isteyemez istememeli
Sonuçta belirli bir geliri var ailesinden gelecek yardım olmayacağı için karı koca çalışan kurban biz seçileceğiz. Kimseyi işi yüzünden hor görmüyorum ama sonuçta birikim yok illa ki bir şeyler gerekecek geleceği ön görmek çok zor değilŞimdiden planlar içine girmişsiniz. Beyaz eşya tamiri yapıyor diye borç ile evlenecek diye bir kaide yok.
Neyin ne getireceğini kimse bilemez.
Sonuçta belirli bir geliri var ailesinden gelecek yardım olmayacağı için karı koca çalışan kurban biz seçileceğiz. Kimseyi işi yüzünden hor görmüyorum ama sonuçta birikim yok illa ki bir şeyler gerekecek geleceği ön görmek çok zor değil
Borç parayla düğün yapılmaz .hadi yaptın diyelim ...kredi çekersin sonra da paşa paşa ödersin . Abiden alınan borç geri odenmeyebilir ama bankadan aldığını ödemek zorundasın .borçla evlenmek istemedikleri için abiden alır üstüne yatarız gibi düşünmüşler sanırım ..böyle insanlar evlenip ,üreyip, çoğalmasın lütfen ! Herkes borcuna sadık olsun ,kimseyi de zora sokmayip kredi çeksin . Kimse kimsenin arkasını toplamak zorunda değil ..Arkadaşlar merhaba telefondan yazdığım için yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın. Bir arkadaşımın sıkıntısı var onunla ilgili değerli görüşlerinize ihtiyacımız var. Arkadaşım 4 yıllık evli maddi imkanları olmadığı icin sade bir nikahla evlendiler.Simdi arkadaşımın eşinin kardeşi yani kayinın düğünü var ve bunlardan destek istiyorlar 6000 TL civarı. Bunların zaten maddi imkanları yok kendi yağlarında kavruluyorlar ki bu kız çok çalışıp eşiyle olan borclari ödedi şimdi bebek planlıyorlar. Diyorki ben kendim düğün yapmadım neden başkasına yapayım. Kocası da destek oluyor karısına haklı buluyor ve ailesiyle tartışmis. O aile destek isterken hiç utanmadılar mi acaba. Bu geline hiç birşey yapmazken birde destek istemeleri.(bunları arkadaşım yanındayken yazıyorum kendi düşüncelerim değil ben araya girmeyi sevmem bana danisti bende en objektif cevapları buradan alabileceğimizi belirttim, bu yüzden size danisiyorum.)
Yani istesinler vermedikten sonra gelip zorla parayı alcak halleri yok ya. Gelin olark bence arkadşn hiç karışmasn oğulları vermeyeceklerini söylesin. Ne düşünürlerse düşünsünler. Arkadaşmzda bunları düşünp kendini yıpratmasınArkadaşlar merhaba telefondan yazdığım için yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın. Bir arkadaşımın sıkıntısı var onunla ilgili değerli görüşlerinize ihtiyacımız var. Arkadaşım 4 yıllık evli maddi imkanları olmadığı icin sade bir nikahla evlendiler.Simdi arkadaşımın eşinin kardeşi yani kayinın düğünü var ve bunlardan destek istiyorlar 6000 TL civarı. Bunların zaten maddi imkanları yok kendi yağlarında kavruluyorlar ki bu kız çok çalışıp eşiyle olan borclari ödedi şimdi bebek planlıyorlar. Diyorki ben kendim düğün yapmadım neden başkasına yapayım. Kocası da destek oluyor karısına haklı buluyor ve ailesiyle tartışmis. O aile destek isterken hiç utanmadılar mi acaba. Bu geline hiç birşey yapmazken birde destek istemeleri.(bunları arkadaşım yanındayken yazıyorum kendi düşüncelerim değil ben araya girmeyi sevmem bana danisti bende en objektif cevapları buradan alabileceğimizi belirttim, bu yüzden size danisiyorum.)
Arkadaşlar merhaba telefondan yazdığım için yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın. Bir arkadaşımın sıkıntısı var onunla ilgili değerli görüşlerinize ihtiyacımız var. Arkadaşım 4 yıllık evli maddi imkanları olmadığı icin sade bir nikahla evlendiler.Simdi arkadaşımın eşinin kardeşi yani kayinın düğünü var ve bunlardan destek istiyorlar 6000 TL civarı. Bunların zaten maddi imkanları yok kendi yağlarında kavruluyorlar ki bu kız çok çalışıp eşiyle olan borclari ödedi şimdi bebek planlıyorlar. Diyorki ben kendim düğün yapmadım neden başkasına yapayım. Kocası da destek oluyor karısına haklı buluyor ve ailesiyle tartışmis. O aile destek isterken hiç utanmadılar mi acaba. Bu geline hiç birşey yapmazken birde destek istemeleri.(bunları arkadaşım yanındayken yazıyorum kendi düşüncelerim değil ben araya girmeyi sevmem bana danisti bende en objektif cevapları buradan alabileceğimizi belirttim, bu yüzden size danisiyorum.)
para vermesinler.Arkadaşlar merhaba telefondan yazdığım için yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın. Bir arkadaşımın sıkıntısı var onunla ilgili değerli görüşlerinize ihtiyacımız var. Arkadaşım 4 yıllık evli maddi imkanları olmadığı icin sade bir nikahla evlendiler.Simdi arkadaşımın eşinin kardeşi yani kayinın düğünü var ve bunlardan destek istiyorlar 6000 TL civarı. Bunların zaten maddi imkanları yok kendi yağlarında kavruluyorlar ki bu kız çok çalışıp eşiyle olan borclari ödedi şimdi bebek planlıyorlar. Diyorki ben kendim düğün yapmadım neden başkasına yapayım. Kocası da destek oluyor karısına haklı buluyor ve ailesiyle tartışmis. O aile destek isterken hiç utanmadılar mi acaba. Bu geline hiç birşey yapmazken birde destek istemeleri.(bunları arkadaşım yanındayken yazıyorum kendi düşüncelerim değil ben araya girmeyi sevmem bana danisti bende en objektif cevapları buradan alabileceğimizi belirttim, bu yüzden size danisiyorum.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?