Esin kardeşi için düğün

Bizim borcumuz var desinler ve aldıkları parayı söylemesinler oluyor ailenin böyle saçma istekleri hatta sizde varsa siz bize verin bebek düşünüyoruz desinler

yüzsüzlük işte. zamanında kaynı destek olmuş olsaydı her şekilde onlarda destek olurdu. çocuk istiyorlarmış neden o bebeğin zırkını elin kızına yapılacak düğün için versinler. düğün isteyen kendi de yapmak orunda.

Paraları olmasa istemezlerdi durup durup... Sanırım paraları olduğunu düşünüyor kv. Bence kulaklarını kapatıp çözüm olarak nikah yapmalarını tavsiye etsinler paraları yetmiyoırsa.

Gelin haklı. Kendim bir kuru nikâha razı olmuşum, çalışmış çabalamış borç ödemişim, ele niye yardım edeyim? Hem de 6000 lira. Hiç oralı bile olmasınlar. Evlenmeye kalkan düğününü de yapar. Bunlara mı güvenmişler?

Bende bunu anlamiyorum, imkanimiz yok veremeyiz dedikten sonra nasil israrla ailesi isteyebiliyor? Yani ben olsam istemem ama oldu ki istedim karsi taraf yok dedi ikinci defa insan yerin dibine girer de yine isteyemez.. Bana cok garip geliyor.. Istemiyorsaniz ki zaten durumunuz yok galiba tekrar yok deyin tavriniz net olsun..

Ben olsam amaaan ne düşünürlerde düşünsünler derim. Kimsenin düğününe destek çıkmak zorunda değilim, kaldı ki birilerine öyle bir iyilik borcum da yok. Ee o zaman? Boşversene, millet her türlü konuşur. Hem 6000 tl az para mı? Milletin kaç aylık kazancı ya, biriktirmesi de öyle kolay değil ne yazık ki.

Küsen küssün , kim ne derse desin. Çok düşünceli lafı sözü dinlenecek insanlar olsalar zaten böyle bir istekte bulunmazlardı. Hadi böyle bir istekte bulunduğunuz .hayır cevabını aldıktan sonra ısrar etmek ne. Siz kendi inşallah dolacak olan bebeğinizin rızkını düşünün. Onlar da ne yaparsa yapsın. Söyleyin para yok diyin. olmayan parayı nereden bulup da verelim diyin

Düğün yapmaları aileden destek almaları sorun değil. Alan mutlu veren mutluysa eşinin ailesiyle tartışması çok anlamsız. Ama onlardan para istemeleri biraz fazla olmuş. Olsa tabii ki istesinler ve kardeşine yardım etsin ama hem para yok hem bebek düşünüyorlar diyosun o yüzden durumu açıklayıp geri çevirsinler. Kavga gürültüye hiç gerek yok. Biz yapmadık onlar da yapmasın düşüncesi yanlış.

Şimdiden planlar içine girmişsiniz. Beyaz eşya tamiri yapıyor diye borç ile evlenecek diye bir kaide yok.
Neyin ne getireceğini kimse bilemez.

Çocuk düşündüklerini ve çocuk için yatırım yapacaklarını kusurlarına bakmaması gerektiğini söylesinler. Kesin bir dille ama.
Arkadaş bu nedir ya? Düğün yapmaya paraları yoksa biriktirip öyle yapsınlar. Kimse mecbur değil.

Şimdiden planlar içine girmişsiniz. Beyaz eşya tamiri yapıyor diye borç ile evlenecek diye bir kaide yok.
Neyin ne getireceğini kimse bilemez.
Sonuçta belirli bir geliri var ailesinden gelecek yardım olmayacağı için karı koca çalışan kurban biz seçileceğiz. Kimseyi işi yüzünden hor görmüyorum ama sonuçta birikim yok illa ki bir şeyler gerekecek geleceği ön görmek çok zor değil

Kardeşe,aileyw yardım çok gorulmemeli eğer imkan varsa.
Germeye bu sizin bileceginiz iş tabi.

Borç parayla düğün yapılmaz .hadi yaptın diyelim ...kredi çekersin sonra da paşa paşa ödersin . Abiden alınan borç geri odenmeyebilir ama bankadan aldığını ödemek zorundasın .borçla evlenmek istemedikleri için abiden alır üstüne yatarız gibi düşünmüşler sanırım ..böyle insanlar evlenip ,üreyip, çoğalmasın lütfen ! Herkes borcuna sadık olsun ,kimseyi de zora sokmayip kredi çeksin . Kimse kimsenin arkasını toplamak zorunda değil ..

Yani istesinler vermedikten sonra gelip zorla parayı alcak halleri yok ya. Gelin olark bence arkadşn hiç karışmasn oğulları vermeyeceklerini söylesin. Ne düşünürlerse düşünsünler. Arkadaşmzda bunları düşünp kendini yıpratmasın

arkadaşınız sade nikahla evlendi diye yeni gelin de o şekilde evlenecek değil.
herkesin beklentisi birbirinden farklıdır.
ancak sorumluluk sanki abiyle eşine düşüyormuş gibi davranan anne-babanın sorumsuzluğu baya büyük.
arkadaşınız ve eşi ortak kararları ise destek olamayacağız durumumuz müsait değil desinler.
ama biz düğünsüz evlendik siz de öyle evleneceksiniz demesinler.

Arkadasinizin parasi olupta benim dugunum olmadi onlarinda olmasin dese yapmayın kardessiniz sonucta derdim. Ama maddi yönden sıkışıklarsa yardım etmek zorunda değiller.

Birde şu açıdan bakarım. Kardeş sonucta. Biz kardeslerimle acayip bagliyizdir ben evliyim onlar bekar bu arada. Düğünlerinde herseyin en iyisi olsun isterim elimden geldiğince de yardimda bulunmaya çalışırım. Evlilik bu sonucta hayatlarında 1 kere baslarindan gececek (istisnalar haric)

para vermesinler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…