• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşin soyadını kullanmama boşanmada suç olur mu ?

bu yasa normaldede derhal degistirmeli nedir yani kadın daha mücizevi bi varlık neden erkeklerin soy adınını alıyoruz mal mıyız biz yaa evlendin kocanın bosandın babanın bence herkez kendi soyadını kullanmalsı

Ama siz yeni kimlik çıkarmamış eski kimliğinizi kullanıyorsunuz. Bu suç. Yeni kimliğinizde kendi soyadınızı yazabilirdiniz.

Dilekçe fotoğrafını atmış bana wpden
Annesigile giderken huzursuzluk çıkardığımı yazmış
Soyadını kullanmadığımı yazmış
Sigara içmemi istemediği halde sigara içtiğimi
Onun istediği gibi giyinmediğimi (yalan)
Evde yemek temizlik vs şeyleri yapmadığımı yazmış
Ruh hastası Allah belasını versin
Bide altında mesaj seni tüm bu kötülüklerine rağmen hala seviyorum dön nah dönerim

Eşiniz cahil mi?
Bunların hiçbirini yapmak zorunda değilsiniz ki?????
Hukuki olarak böyle kanunlar yok :) Ay ölcem şimdi.
Asıl siz ona dava açabilirsiniz bu adam benim kişilik haklarımı ihlal etti, beni kısıtladı, bana dayatma ve baskı uyguladı diye :)

Biliyorsunuz hanımlar bitiriyorum artık barodan avukat talebine gittik.
Ben eşimin soy adını kullanmıyordum. Tüm sosyal medyalarda kendi soyadım vardı.
Bazılarında da soy adım bile yazmıyordu.
Bugün babamı arayıp o benim soyadımı bile kullanmıyordu bekar hayatı yaşıyordu demiş tabi suçlu ben oldum babamın gözünde ne olacaktı yazsaydın dedi ama ben hiç benimsemedim o soyadını hep kendi soyadımı kullandım benim erkeklik gururumu incitti demiş
Davada bunu öne sürse ben suçlu duruma düşer miyim

Sosyal.medyalar yasal platform değil birşey çıkacağını sanmam.

Dilekçe fotoğrafını atmış bana wpden
Annesigile giderken huzursuzluk çıkardığımı yazmış
Soyadını kullanmadığımı yazmış
Sigara içmemi istemediği halde sigara içtiğimi
Onun istediği gibi giyinmediğimi (yalan)
Evde yemek temizlik vs şeyleri yapmadığımı yazmış
Ruh hastası Allah belasını versin
Bide altında mesaj seni tüm bu kötülüklerine rağmen hala seviyorum dön nah dönerim

Ay seninkileri okuyunca benimki ne yazcak acaba merak ettim :halay:

aslinda islam hukukunda esin soyismini kullanmak diye birsey yok... arabistanda bayanlar kendi soyisimlerini kullanirlar. SOYUN nesyse o... bakmaIn bizde erkek soyisminaldi basini gidiyor

Kendi soyadınızı kullanma hakkınız var
Ben iki soyadı kullanıyorum hatta bazı yerlerde unutup kendi soyadımı kullanıyorum direk :D

sen tüm raporlarını avukatına ver kararının arkasında dur ve eşinle hiçbir şekilde iletişim kurma. mahkemen ne zaman?
Avukat talebinde bulunduk biz bugün o gidip koşa koşa avukat tutmuş annesini babasını heryerden engelledim az önce de wp durum atmış hödük aile saadeti diye

Çok umrumda sanki aile saadetleri biz de toplandık ben de atıcam birazdan kulaklarım çın Çın çınlıyor dedikodumu ediyorlardır :KK47:

Ay boşver yaa . Hiçbirşey paylaşma. O yokmuş gibi davran. Sen nasi çok umurunda diyorsan oda der. Hayatına bak.
Söke söke alacaz o tazzminati :D

Back
X