• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi eşinde doğuştan meni kanalı yok olanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

elizabethhh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2011
42
0
36
- Yurtdışı
arkadaslar merhaba.16 aylık evlıyız evlendıgımızden berı cocuk ıstedık olmuyordu 1 yıl gecınce doktora gıttım benım tum tahlıler normal cıktı.esımden de sperm testı yaptırması ıstendı ancak sperm bulunamadı hıc.Birer ay ara ile tekrar test yapıldı yıne sperm cıkmadı.Bu sıteden kaan beyi öğrendık ve ona maıl attık. 3 hafta endol sudafed kullanmamızı ve tekrar test yapıp yanına gıtmemızı soyledı.Aynen dedıgı gıbı yaptı esım.3 hafta sonra yıne sperm bulunamadı.Kaan hoca muayenede esımde meni kanallarının dogustan olmadıgı tanısı koydu.emın olmak ıcın ultrason cektırmemızı ıstedı yaptırdık malesef dogustan menı kanallarının yok oldugu kesınlestı.Kıstık fıbrozıs genetık mutasyon testı yaptırmasını istedi eşimden.1 ay sonra testın sonucu cıktı.Esımde g542x mutasyonu oldugu yanı kıstik fibrozis tasıyıcısı oldugunu ogrendık.Doktorumuz sımdı aynı testı benım yaptırmamı ıstedı.Ben de gıdıp yaptıracam en kısa zamanda.Bu test bana da yapılmadan tüp bebek denemesıne gecmeyız dedı.
Benzer durumda olan arkadaslarımız var forumda ve kımısı bebegıne kavusmus kımısı hamıle.inşallah darısı bızlerın basına artık.Aynı sorunu yasayan arkadaslar burada deneyımlerımızı paylasalım lütfen..

geçmiş olsun inşallah siz de bebeğine kavuşanlardan olursunuz. peki 16 yıl olmuş hiç mi tüp bebek denemesi yapmadınız. doktorlar bunu hiç farketmedi mi..

doktorumuzun kıstık fıbrozis testı ıcın yonlendırdıgı kurum esıme bazı testlerın yapılmasının faydalı olacagını soylemıs ve esım yaptırmıs.
dıger b testler normal.kromozom analızı 46 xy cıkmıs.olması gereken de bu imiş.azf a azf b azf c azf d alanları taranmıs bu alanlarda herhangı bır delesyon saptanmamıs.sadece kıstık fıbrozıs testı olumsuz geldı.tasıcı ımıs ben de tasıyıcı cıkarsam olursa cocugun yuzde 25 hastalıklı dogma rıskı varmıs.
bıızım durumda olup da esınde tese de sperm bulunan var mı ? bu durumda olup da anne olan yada hamılelıgı devam eden arkadasların mesajlarını takıp ettım okudum onlarda genetık sorun cıkmamıs.merak ettıgım esınde kıstık fıbrozis tasıyıcısı olup da sperm bulunan var mı ?
arastırdım dogustan kanal yoklugu olan erkeklerde genelde sperm bulunuyormus tese de.ancak esımde kıstık fıbrozıs tasıyıcılıgı da var.

geçmiş olsun inşallah siz de bebeğine kavuşanlardan olursunuz. peki 16 yıl olmuş hiç mi tüp bebek denemesi yapmadınız. doktorlar bunu hiç farketmedi mi..

tesekkur ederım inşallah kavusuruz.16 yıl degıl 16 aylık.benım test de düzgün cıkarsa inş ilk denememızı yazın yapacaz.

kusura bakma malum gecenin bi vakti iyice de uykum var yanlış görmüşüm. Erkenden öğrenmeniz çok iyi olmuş. İnşallah sperm bulunur ve bebişinize kavuşursunuz sağlıklı bir şekilde:16:

arkadaslar merhaba.16 aylık evlıyız evlendıgımızden berı cocuk ıstedık olmuyordu 1 yıl gecınce doktora gıttım benım tum tahlıler normal cıktı.esımden de sperm testı yaptırması ıstendı ancak sperm bulunamadı hıc.Birer ay ara ile tekrar test yapıldı yıne sperm cıkmadı.Bu sıteden kaan beyi öğrendık ve ona maıl attık. 3 hafta endol sudafed kullanmamızı ve tekrar test yapıp yanına gıtmemızı soyledı.Aynen dedıgı gıbı yaptı esım.3 hafta sonra yıne sperm bulunamadı.Kaan hoca muayenede esımde meni kanallarının dogustan olmadıgı tanısı koydu.emın olmak ıcın ultrason cektırmemızı ıstedı yaptırdık malesef dogustan menı kanallarının yok oldugu kesınlestı.Kıstık fıbrozıs genetık mutasyon testı yaptırmasını istedi eşimden.1 ay sonra testın sonucu cıktı.Esımde g542x mutasyonu oldugu yanı kıstik fibrozis tasıyıcısı oldugunu ogrendık.Doktorumuz sımdı aynı testı benım yaptırmamı ıstedı.Ben de gıdıp yaptıracam en kısa zamanda.Bu test bana da yapılmadan tüp bebek denemesıne gecmeyız dedı.
Benzer durumda olan arkadaslarımız var forumda ve kımısı bebegıne kavusmus kımısı hamıle.inşallah darısı bızlerın basına artık.Aynı sorunu yasayan arkadaslar burada deneyımlerımızı paylasalım lütfen..

meraba elizabeth benim eşimde de aynı sorun var sperm taşıyan kanallardan biri yokmuş.bizde şu anda devlet hastanesınde rapor çıkarmaya çalışıyoruz.bizde bu olayı 2 senelik evliyken öğrenmiştik araya giren başka olaylardan dolayı çocuk meselesini ikinci plana ztmak zorunda kaldık ama şu anda tekrar başladık.internetten çok araştırdım kaan hocaya mail attım.genelde bu tür hastalardan sperm bulunma ihtimalini yüksek görüyor.bizde henüz kistik fibrozis taşıyıcı olup olmadığına bakılmadı.y kromozom testi var o çıksın.ondan sonra bakıcaztekrara gidicez doktora rabbim cümlemize yardım etsin inş

inşallaah arkadasım.eşim tasıyıcı olunca ben de test yaptırcam önumuzdekı gunlerde.diger 2 test normal eşimde.Y delesyonu ve azf a ,b,c, ile ilgili olan testler temız.inşallah ben de tasıyıcı cıkmam

rapor olayı nedır?neler yapmak gerekıyor rapor ıcın.bız yaza dusunuyoruz tüp bebek işini.onun için o kısımları arastırmadık daha hiç

devlet sana bazı testler yaptırıyor ve tüp bebek yapılır diye rapor çıkıyor o raporda özel hastanelerde tüp bebek ücretinin bir kısmını karşılıyor.aslında maddi durumun iyi ise hiç gerek bile yok süründüğüne değmez.

meraba elizabeth benim eşimde de aynı sorun var sperm taşıyan kanallardan biri yokmuş.bizde şu anda devlet hastanesınde rapor çıkarmaya çalışıyoruz.bizde bu olayı 2 senelik evliyken öğrenmiştik araya giren başka olaylardan dolayı çocuk meselesini ikinci plana ztmak zorunda kaldık ama şu anda tekrar başladık.internetten çok araştırdım kaan hocaya mail attım.genelde bu tür hastalardan sperm bulunma ihtimalini yüksek görüyor.bizde henüz kistik fibrozis taşıyıcı olup olmadığına bakılmadı.y kromozom testi var o çıksın.ondan sonra bakıcaztekrara gidicez doktora rabbim cümlemize yardım etsin inş

Kızlar bizde 3 yıldır evliyiz eşimde klınefelter sendromu var dogustan meni kanalı gelişmemiş dolayısıyla sperm yok. Eşim ameliyat oldu emre beyde sperm bulunamadı beni de hazır tuttular çıkarsa benden yumurta toplıycaklardı ama hepsi boşa gitti sperm çıkmadı bendeki yUMURTALAR toplanmadı ve çok üzüldük ben tam 10 kg aldım size önerim sperm çıkmadan kesinlikle tüp bebek olayına girmeyin Rabbim acil şifalar versin kimsenin kucagını boş bırakmasın
.

benim eşimde sadece kanal yokluğu var.genetık test sonucu 5 t 9t genotipi oldugu ortaya cıktı.5t ve 9t olanlarda sperm yuzde yüz bulunurmuş,hangi doktora profa sorduysak sperm yuksek ıhtımalle bulunur hatta yuzde yuz bulunur da dıyen doktorlar cıktı.içimiz rahatladı.hatta doktorlar keşke herkesın sorunu sızınkı gıbı olsa dedi.sizin cocugunuz yuksek ıhtımalle olacak muhakkak bunun için sıze kistik fibrozis taraması yapılmasını sart kosuyoruz dedıler.yaza dusunuyoruz bızde.yine de hayırlısı olsun hepimiz ıcın.

Kızlar bizde 3 yıldır evliyiz eşimde klınefelter sendromu var dogustan meni kanalı gelişmemiş dolayısıyla sperm yok. Eşim ameliyat oldu emre beyde sperm bulunamadı beni de hazır tuttular çıkarsa benden yumurta toplıycaklardı ama hepsi boşa gitti sperm çıkmadı bendeki yUMURTALAR toplanmadı ve çok üzüldük ben tam 10 kg aldım size önerim sperm çıkmadan kesinlikle tüp bebek olayına girmeyin Rabbim acil şifalar versin kimsenin kucagını boş bırakmasın
.

.Allah yardımcınız olsun sabır versin..
benim eşimde azosperm.
bizde ocaak sonuna tese yaptıracağız ama ben hazırlanmayacağım..
inşAllah çıkar spermlerimiz de bende bir-iki aya hazırlanırım...

mrb medine04 yazdıklaırnı okuyunca üzüldüm.Klinefelter sendromu dediğin 47xxy olayımı oluyor.kromozomlarla ilgili olan değil mi?peki eşinde kistik fibrozis taşıyıcılıgı varmı? menı kanalı olmayan hastaların yuzde 80-85i kistik fibrozis tasıyıcısı imiş.eşim de de cıktı.kromozomlar normal.peki size teseden önce yüzde kaç olasılık verdiler? okudugum arastırdıgım kadarı ıle Klinefelter sendromu olanlarda bile sperm bulunuyormuş artık.

benim eşimde sadece kanal yokluğu var.genetık test sonucu 5 t 9t genotipi oldugu ortaya cıktı.5t ve 9t olanlarda sperm yuzde yüz bulunurmuş,hangi doktora profa sorduysak sperm yuksek ıhtımalle bulunur hatta yuzde yuz bulunur da dıyen doktorlar cıktı.içimiz rahatladı.hatta doktorlar keşke herkesın sorunu sızınkı gıbı olsa dedi.sizin cocugunuz yuksek ıhtımalle olacak muhakkak bunun için sıze kistik fibrozis taraması yapılmasını sart kosuyoruz dedıler.yaza dusunuyoruz bızde.yine de hayırlısı olsun hepimiz ıcın.

elizabethh bizim testin bir taneside 46xy çıktı zaten normali öle imiş ama y kromozom henüz çıkmadı oda inşallah temiz çıkarsa ondan sonrasıda doktor nasıl yönlendirirse öle devam edecek5t ve 9 t ne demek acaba hangi test sonucu çıkıyor.rabbim cümlemize anne baba olmayı nasip eder inş

kistik fibrozis testı sonucunda yazıyor.genotipi: 5 t 9t ..5 t olması kistik fibrozise baglı kanal yoklugu anlamına gelıyormus,ve sperm bulunurmus,üretımde sıkıntı olmazmıs.öyle dedı genetık danısma veren prof.inşallah temiz cıkar testlerınız ve hayırlısı ile hepimiz anne baba oluruz

.
peki şimdi ne tedavisi uyguluyorsunuz?

Back
X