- Konu Sahibi elizabethhh
güncel güncel güncel
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
kızlar size bi sorum olacak..sperm kanalının olmadığı nasıl anlaşılıyor?muayeneyle mi?bizde azosperm var o yüzden soruyorum....
benim eşimde sadece kanal yokluğu var.genetık test sonucu 5 t 9t genotipi oldugu ortaya cıktı.5t ve 9t olanlarda sperm yuzde yüz bulunurmuş,hangi doktora profa sorduysak sperm yuksek ıhtımalle bulunur hatta yuzde yuz bulunur da dıyen doktorlar cıktı.içimiz rahatladı.hatta doktorlar keşke herkesın sorunu sızınkı gıbı olsa dedi.sizin cocugunuz yuksek ıhtımalle olacak muhakkak bunun için sıze kistik fibrozis taraması yapılmasını sart kosuyoruz dedıler.yaza dusunuyoruz bızde.yine de hayırlısı olsun hepimiz ıcın.
mrb belki doktorunda söylemiştir genotipi 5t olanlarda yüksek ihtimalle sperm bulunurmuş pesa yöntemi ile.Siz daha şanslısınız kistik fibrosiz mutasyonu çıkmamış.hem ben de hem eşimde kistik fibrosiz mutasyonu cıktı ayrıca ben de translokasyon taşıyıcılıgı da var pgt uygulancak.hem translokasyon hem kistik fibrosiz için toplam 4000 dolarlık pgt uygulancak.Parasında falan da değiliz insallah bebeğimize kavuşuruz.matemetiksel olarak yüzde yirmi beş basarı.bakarsın saglam embriyo hiç çıkmaz transfer olmaz bakarsın çoğu sağlam çıkar.önceden bilemeyız dedı doktorumuz.eşime proxeed plus önerdı doktoru.kullanacak artık temmuza kadar.bakalım sabırla beklıyoruz artık.
mrb öncelikle sunu söylemek istiyorum.kistik fibrosiz olması ve kanalların doğuşman olmaması sperm olmadıgı anlamaına gelmıyor.Eşimde de kanallar doğuştan ypkmus,bu da kistik fibrosiz taşıyıcılıg belırtısı imiş,eşime test tapıldı tasıyıcı cıktı.sonra bana yapıldı ben de de tasıyıcılık cıktı.bu durum da çocugun yuzde 25 ıhtımalle hastalıklı olma ıhtımalı varmıs.ayrıca ben de translokasyon da cıktı.2 defa pgd desteklı tüp bebek denedık.1 er tane saglıklı bulundu transfer edıldı ancak tutunmadı.3.denemeyı yapıcaz.yazı beklıyoruz.Nasipse olur değilse olmucak 2 yıldır bu sorunla ugrasıyoruz,hem manevı ham maddı olarak yorucu bir süreç.Allah hakkımızda hayırlısını verecektır.nasip kısmet bu işler.eşinde kolaylıkla sperm bulunur.tesa ile (iğne ile yapılan)acık amelıyata gerek kalmadan bulunur.Sen de taşıyıcılık cıkmazsa pgd ye gerek kalmaz.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Bizim sorunumuzda azosperm ben de hep bir mucize olacak diye inanıyorum can -ı gönülden. Allah kimsenini kucağını boş bırakmasın.
arkadaşlar merhaba bende 2 yıllık evliyim 1 ay kadar önce öğrendik bizde eşimin doğuştan kanallarının olmadığını emre bey elle muayenede söyledi. genetik test istedi kistik fibrozis hastallığı için... nerde yaptırdınız testleri yapan devlet hastaneleri varmı ne kadar ücreti bilgi verirmisin yapan arkadaşlar
8sevgi8 mrb daha önce seninle konuşmuştuk sanırım bizde aynı sorun var karı-koca kistik fibroz taşıyıcısıyız ve eşimde doğuştan kanal yok..bu 5.tup bebek denememiz ve bize maliyeti pgt ile birlikte 40 binden fazlaca oldu..oyle zor ki bu süreç boşanmanın eşiğindeyim artık çok yoruldum..Allahım herkese versin ama dayanacak gücüm kalmadı artık..keşke normal Bi tüp bebek sureci yaşasam ona bile razıyım pgt de ilk toplanmada 11 embriyoda sadece 2 tane çıktı oda olmadı..şimdi 12 yumurta var kaç tanesi sağlam çıkacak belli değil..eğer bu hastalık olmasa hepsi çok sağlıklı ama gen taramasında hiç birini kullanamıyoruz emeklerimiz zayi oluyor..inşallah bu son olur olmazsa da bırakıyorum artık dayanamıyorum..Arkadaşlar hala bu sıkıntıyla uğraşan yada böyle bir sorunu olduğunu yeni öğrenen varmı