Erkek İnfertilitesi Eşinde sperm kalitesizliği olanların çözüm önerileri

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Merhaba arkadaşlar 1.5 senelik evliyim 8 aydır çocuk istiyoruz 1 kere kimyasal gebelik geçirdim. Eşimin semen analizinde ileri hızlı hareketli sperm sayısı %7 çıktı. Dr düşük dedi promen k adlı Bi vitamin verdi yaklaşık 2 aydır bunu içiyor bunun yanında incir kürü ve keçiboynuzu kürü de uyguluyorum. Bunları uygulayıp sonuç alan var mı🤷🏻‍♀️🙋🏻‍♀️
Keçiboynuzu özü (soğuk sıkım) hunnap çok iyi eczanelerde satılıyor bır kaşık hergun en kesin çözüm

Bende geçen ay başladım ovülasyona ama ben geçen ay kırmızıyı tam anlamıyla yakalayamadım geçen ay sanki yumurtlama yeterli olmadı. Kıpkırmızı olmadı benim T çizgisi. Şuan adetin 3.günü bitsin başlıcam tekrar. Ben de İstanbuldayım bakayım o aktara
Adetlern düzenli mi canm. Yani bazıları 2 ayda bir falan adet oluyo. Eğer düzenliyse illaki yumurtlama olmuştur. Hergün yaptn mı ovulasyonu. Çünkü kişi her ay farklı günlerde yumurtluyomus

Adetlern düzenli mi canm. Yani bazıları 2 ayda bir falan adet oluyo. Eğer düzenliyse illaki yumurtlama olmuştur. Hergün yaptn mı ovulasyonu. Çünkü kişi her ay farklı günlerde yumurtluyomus
Açıkcası tahmini yumurtlama zamanımda yaptım zaten aşırı kasık ağrım vardı 10 gün boyunca yaptım ama bu ay ger gün yapacağım. Adetim çok düzenidir asla şaşmaz

Yavaş hızlınız ne kadar canım
Yavaş %42 canım hiç hareketsiz %20 ama bize ileri hızlı lazım. Ve morfoloji düşük. Yine buna şükür buna rağmen 1 kere kimyasal da olsa gebelik gördüm. O bile ne kadar heycan vericiydi 6. Haftaya gitmiştim. Prenses gibi davrandı herkes. Beta 1660 da düşük oldu

Canım kırmızı et şu zamanda çok zararlı aslında yememesi lazım. Benim eşime dana eti ve tavuk etini yasakladı ancak bildiğiniz kesim olursa yeyin dedi. Çünkü bu etlere östrojen basıyolar ve östrojen erkekler için çok zararlı bişey.
Hadi yaa bunu bilmiyordum nette hep kırmızı et yazıyor. Bir de avokado ve kabak çekirdeği uyguluyorum. Adam dev gibi oldu enerji basmaktan😂

Ya kızlar şimdi şunu da düşünüyorum dr zaten promen k verdi vitamin ilacı. Ben ekstra şeyleri çok mu uyguluyorum acaba. Belki de abartmakta iyş değil belki de bu şeyler asıl aldığı o vitaminin emilimini azaltıyor olmaz mı. Aslında dr a danışmadan her şey uygulamamak lazım. İyi gelen bir şey belki başka gıdalar yüzünden pasif kalıyor

Bulunduğunuz yerde aktar araştırmalsnz. Istanbulda yanıklar baharat var instgrmda da var. Ordan da sipariş vereblsnz. Burda ordan hamile kalan çok var. Sayfayı incelersenz adam baya paylasms hamile kalanları. Ben bulundgm yerden buldum. haftaya baslicaz. Ovulasyon testleri de aldm sana da onerrm yumurtlma gününü kacrmaman için kullanablrsn
Bu arada aradım o aktardı vatsaptan mesaj da attım hala cevap bekliyorum

Yavaş %42 canım hiç hareketsiz %20 ama bize ileri hızlı lazım. Ve morfoloji düşük. Yine buna şükür buna rağmen 1 kere kimyasal da olsa gebelik gördüm. O bile ne kadar heycan vericiydi 6. Haftaya gitmiştim. Prenses gibi davrandı herkes. Beta 1660 da düşük oldu
Canım merhaba benim eşimin de 8.8 milyon sperm sayısı ileri hareketli %62.5 toplam hareketli %75 morfoloji 10.9 herkes sayı az olduğu icin hareketli diyor şimdi klomen falan kullanıyor artış oldu mu bilmiyorum sizin değerler nasıl

Canım merhaba benim eşimin de 8.8 milyon sperm sayısı ileri hareketli %62.5 toplam hareketli %75 morfoloji 10.9 herkes sayı az olduğu icin hareketli diyor şimdi klomen falan kullanıyor artış oldu mu bilmiyorum sizin değerler nasıl
Bence toplam sayının artması hareketin artmasından daha kolay. Yani bence senin şansın daha yüksek. Sayı daha kolay artıyor. Sayının ne önemi var ki önemli olan hızlı harelet edip tüpten geçip yumurtayı dölleyecek kadar hızlı olması. İleri hızlı hareketlin mi bu peki

Bence toplam sayının artması hareketin artmasından daha kolay. Yani bence senin şansın daha yüksek. Sayı daha kolay artıyor. Sayının ne önemi var ki önemli olan hızlı harelet edip tüpten geçip yumurtayı dölleyecek kadar hızlı olması. İleri hızlı hareketlin mi bu peki
İleri hareketli %62.5 yerinde hareketliyle birlikte %75 ama sayı arttıkça hareketlilik azalabilir diyorlar ben de ona üzülüyorum

Morfoloji yüksek olması çok iyi gebe kalırsan düşük riskin çok az senin. Eşimin %2 morfoliji yani sperm kalitesiz daha doğrusu sağlıksız. Bu yüzden de vücut gebeliği sonlandırdı. Şansıma eğer sağlıklı bi sperm döllenseydi benim gebelik devam ederdi. O açıdan şanslısın

Morfoloji yüksek olması çok iyi gebe kalırsan düşük riskin çok az senin. Eşimin %2 morfoliji yani sperm kalitesiz daha doğrusu sağlıksız. Bu yüzden de vücut gebeliği sonlandırdı. Şansıma eğer sağlıklı bi sperm döllenseydi benim gebelik devam ederdi. O açıdan şanslısın
Allah hepimizin yüzünü güldürsün bizim de sayımız çok az işte insallah düzelir hepimiz güzel sonuçlar alırız :(

Benim Eşiminde 23 milyon o da çok değil ki. Ama buna rağmen Bi kez olsun oldu yani. Bence senin daha kolay olur ❤️

Benim Eşiminde 23 milyon o da çok değil ki. Ama buna rağmen Bi kez olsun oldu yani. Bence senin daha kolay olur ❤
Ben hiç yaşayamadım o hissi :( sizin de artar promen bir kutu kullandık biz de bir daha test vermedik ama 1 hfta sonra vericez

Allah hepimizin yüzünü güldürsün bizim de sayımız çok az işte insallah düzelir hepimiz güzel sonuçlar alırız :KK43:
İnşallah hepimizin... Yazık bu eşler de çok üzülüyor. Aslında düşüdüm de ben o konuda da hata ediyorum. Yanında çok üzülüyorum o da ben üzülüyorum diye üzülüyor çok yansıtıyorum. Öyle olunca adamları da kötü etkiliyoruz üzüntü ve stres spermi etkiliyor. Yani bizim yapmamız gereken biraz içe atmak çok yansıtmamak. Kendi elimizle bazen biz engel oluyoruz

İnşallah hepimizin... Yazık bu eşler de çok üzülüyor. Aslında düşüdüm de ben o konuda da hata ediyorum. Yanında çok üzülüyorum o da ben üzülüyorum diye üzülüyor çok yansıtıyorum. Öyle olunca adamları da kötü etkiliyoruz üzüntü ve stres spermi etkiliyor. Yani bizim yapmamız gereken biraz içe atmak çok yansıtmamak. Kendi elimizle bazen biz engel oluyoruz
Elde olmadan oluyor ya düzelsin diye bir şeyler yaptıkça bile kendilerimi kötü hissediyorlar ama napalım mecbur

Ben hiç yaşayamadım o hissi :KK43: sizin de artar promen bir kutu kullandık biz de bir daha test vermedik ama 1 hfta sonra vericez
Nedem 1 kutu dr eşime 3 kutu dedi. 3.kutu martta bitiyor o zaman tekrar gidecek. İnşallah sizin sonuçlar güzel gelir.. Buradan haber ver

Ben hiç yaşayamadım o hissi :KK43: sizin de artar promen bir kutu kullandık biz de bir daha test vermedik ama 1 hfta sonra vericez
Ya bi de benim Antalya Kemere tayin çıkmıştı eşimden 1 ay ayrı kaldım hafta sonu 2 gün beraber kaldık 1 kere ilişki oldu ve o 1 kere de hamile kalmıştım. Belki de hava değişimi ve ayrı kalmak bile etki etti

Elde olmadan oluyor ya düzelsin diye bir şeyler yaptıkça bile kendilerimi kötü hissediyorlar ama napalım mecbur
Bazen kendime şey diyorum ben onu çok bekliyorum eğer o beni seviyorsa yani bebişim o bana gelmek istesin diye olmayan çocuğa trip atıyorum ve bu beni rahatlatıyor sen de öyle yap🤭

Back
X