eşine maddi konuda destek olmama kararı alan var mı?

panik atak oldum zaten.....
6 aydır var maalesef, hep aynı sorunlar yüzünden terapi de aldım ama terapist diyor ki hayatındaki sorunları çözmedikçe senin durumun değişmez dedi, sen hasta değilsin köşeye sıkışmışlık var sende dedi, çok da güzel dedi

o zaman çok geçmiş olsun. zor bir hastalık ben de 6-7 aydır mücadele ediyorum. en güzeli boşverecek yoluna bakacaksın. çünkü sağlığın hepsinden kıymetli. kes maddi desteği. kardeşi destek olsun ona

Eşiniz kurtarıcı pozisyonuna girmek istiyorsa önce kendisini kurtarmalıdır.Sizden aldığı ile çarkı döndürüp kardeşine veriyorsa direk sizden alıp kardeşine vermesinden farkı yok.Bir karar vermek zorundasınız.Yeter ki eşim yanımda ,kollarımda olsun diyorsanız düşünmeden vermeye devam edin.Ben bu şekilde çok mutsuzum diyorsanız vermeyin para,eşiniz ne yapmak hangi kararı almak istiyorsa alsin

Canım bak öncelikle şunu bir kabul etmelisin ki geçmişi geçmişde bırakmalısın !

Geçmişte sana yapılan haksızlıkları düşünüp içinde tutup büyüterek bir yere varamazsın!

Bunu hiç kimse için değil kendin için yapmalısın!

Eşinin üstüne gitmekten vazgeç
Hatta eşine bu konuda tek harf etme

Kaynın ve eşi sana Hale’n saygısızlık etmeye devam ediyorlarsa hemen ama anında bak hemen anında ver tepkini

Susma içinde tutma sende duracağına onda dursun

Ne olacaksa da olsun

Senin hastalanmadan iyidir!

Yardımı kes ama hemen değil kademeli azalt ki eşinle de kötü olma

Politik ol ancak öyle kazanırsın

zaten bi ay susuyorum sonra içim içimi yiyince tekrardan söylüyorum sakince ,
ama hayvanlaşıyor ben ağzımı açınca, bi daha kardeşin dersem boşanacakmış

İlişkinin, aradaki saygının bozulmaması için bazen sinsi davranmak gerekiyor. Bunu bende pek beceremiyorum hemen parlıyorum.
Mesela para vermeme kararı aldıysan bunu açık açık söyleme. Elinde para tutma ya da elinde para olsa da bundan haberi olmasın anneme verdim babama verdim ya da işte bişey aldım bende de yok falan de. Biraz zor durumda kalsın. Onun sorumluluklarını arttır ama sen sakin kal iyi davran bilerek yaptığını farketmesin

Ben bu durumlarda ayak oyunu yapmıyorum.Bir kere kendimi belli ediyorum bir daha da o konuyu açmıyorum.Cok küçük yaşta çalışmaya başlamam yokluğun dibini gormemden mıdır nedir,paramin beni enayi yerine konularak alinmasindansa kendi yoluma devam ederim.

çok haklıısn,
eşim kardeşim öküz huyu böyle diyor , o halde karıştırma maddi konulara diyorum görüş et sev onu ama bana bulaştırma, işine bulaştıma çünkü razı değilim benm de hakkım var diyorum,
bi de sıkıştıkça benden para alıyor eşim, asla razı değilim,
aşırı ciddii sorunlar yaşadık en suçlusu eşim bunu da biliyorum

Çocuk istiyorsunuz ya , o kişide çocuğunuzun amcası olacak bunu uunutmayın.
Yani her yerden bağımız olmuş oluyor aslında eşimiz ve ailesiyle.

Bazen evdeki huzursuzluk bitmeyecek gibiyse ve ayrılma düşüncesi yoksa bırakmak lazım oluruna.
Belki iş yapacak ve eşinizin hiç hoşuna gitmeyecek bir durum olacak ve o kesecek bağını .

Düşünün biraz , bunca zaman tartıştınızda ne oldu , sonuç her defasında daha kötü olmadı mi ?

Böyle bir durum olmasa da benzerini yaşadım. Eşimin iş yapmasını istemediğim biri vardı , bir iki söylendim baktım olacak gibi degil, dedim "benim gördüğümü görmüyor olabilirsin , vardır bir bildiğin, hayırlısı olsun " iki sene sonra büyük bir ihanet gördü bu kişiden ve yolları ayırdı.

Ne huzurum kaçtı ne de onun dediği oldu.

Anlatabildim mi , yapabilir misiniz bilmiyorum ancak yolunuz şuan yanlış.

Hem sıkışınca senden biriktirdiğin parani istiyor hem de sözünün degeri yok. Bence kesinlikle para vermeyin vadeli hesaba yatirdim bozamiyorum deyin ya da aileme lâzımdı verdim deyin. Ya da açıkça sen benim istemediğimi yaptigin surece boyle devam edecek kendimi daha fazla harap edemem deyin. Ama kesiblikle paranızı vermeyin.

Ben, eşim ailesine para veriyor diye ikinci çocuğumu doğurduktan sonra istifa ettim. İkinci çocuğum kreş yaşına gelene kadar evdeyim. Sonra iş arayıp döneceğim tekrar. Geçenlerde ailesi 15000 istedi. 500 verdi tek maaş veremem dedi. Yani şu anda benim desteğim olmaksızın zorlandığının farkında. Çalışırsamda kendi birikimimi yapıp; önce arabamı değiştirmeyi sonrada kurslara gitmeyi düşünüyorum. Bir süre planım bu. Eşimde bu planlarımı biliyor. Bunları yaptıktan sonra yazlık alalım diyor.

Bence birikiminiz varsa bişeyler alın. Taksitlere girin ondan ümidi keser en azından

Allah sizi bu huydan kurtarsın
bence ölümü düşünmek size iyi gelir
bugün ölecek olsanız yanınıza ne alıp gideceksiniz ? bu insanlar sizi böyle mi hatırlasın istersiniz?
uç günlük dünya sonuçta. bu kadar affedememek neden?
benim paramla dedikleriniz hepsi geçici. rizki veren de Allah. sizi sadece aracı etmiş diye kendinizi sebep sanmayın. mütevazı olmayı deneyin. o zaman kalbiniz de yumuşar bence. bedeninize yaptığınız zulmü görün. bebeğiniz de rahat etsin tutunsun sizin rahmetinize kalbinizin yumuşaklığına. affedin siz rahat edin. kimse hak ettiği için değil siz hak ettiğiniz için. siz bu yükü bu sıkıntıyı taşımamak için. enerjinizi olumlu s eyler için kullanın. saygı göstermeyen kendisi sorunludur siz hak etmediğiniz için değil. onu affedin bırakın nasılsa öyledir değiştiremezsiniz. siz ancak kendinizi değiştirebilirsiniz ve rahatlatabilirsiniz. kendinize merhamet edin yuvanıza merhamet edin yavrularınız tutunsun yeşersin zamanla inşallah
Allah kalbinize ferahlık versin

Allah sizi bu huydan kurtarsın
bence ölümü düşünmek size iyi gelir
bugün ölecek olsanız yanınıza ne alıp gideceksiniz ? bu insanlar sizi böyle mi hatırlasın istersiniz?
uç günlük dünya sonuçta. bu kadar affedememek neden?
benim paramla dedikleriniz hepsi geçici. rizki veren de Allah. sizi sadece aracı etmiş diye kendinizi sebep sanmayın. mütevazı olmayı deneyin. o zaman kalbiniz de yumuşar bence. bedeninize yaptığınız zulmü görün. bebeğiniz de rahat etsin tutunsun sizin rahmetinize kalbinizin yumuşaklığına. affedin siz rahat edin. kimse hak ettiği için değil siz hak ettiğiniz için. siz bu yükü bu sıkıntıyı taşımamak için. enerjinizi olumlu s eyler için kullanın. saygı göstermeyen kendisi sorunludur siz hak etmediğiniz için değil. onu affedin bırakın nasılsa öyledir değiştiremezsiniz. siz ancak kendinizi değiştirebilirsiniz ve rahatlatabilirsiniz. kendinize merhamet edin yuvanıza merhamet edin yavrularınız tutunsun yeşersin zamanla inşallah
Allah kalbinize ferahlık versin

Bu yazılanları boşver. ENAYİ olma.

Hatta bu adamı boşa.

Enayi olma. Ben de seninle aynı durumdayım eşimin asalak kardeşi ve evde kendini yayan eli kisisinden nefret ettim. Sürekli onlara para vermekten nefret geldi. Ben de artık eşime para vermiyorum çünkü kendim yiyorum. Özel reformer pilates e başladım sırf para harcayim diye. Oh keyfi më bakıyorum. Millet yerine ben yiyorum. Eşim kendi parasini versin ne hali varsa görsün ama benden kuruş alamaz çünkü parayi son kurusuna kadar harciyorum:)

Bence bu konuyu bi süre göz ardı etmeyi deneyin iki kardeş arasına girmemeye çalışın çünkü kardeşi surekli issizse ve saygisizsa zaten hic bi sekilde tutunamaz hic bi yere yani bi sure sonra onlar kendi yolunu ayırır cunku böyle tipler genelde iş konusunda pek mücadeleci olmaz ve genlede bencil ve cikarci davranirlar bi süre sonra eşinizide zor duruma düşürür ve ayrılır en azindan siz kötü olmayın arada yardımı kesmeyin ama azaltın yani üç bi istiyosa bence bir buçuk var deyin tartışmadan eşinizi seviyorsanız bu durum dışında mutlu bi evliliğiniz varsa sinirle evliliginize de zarar vermeyin yani bu denli kin size ne yaparsanız yapın kazandırmaz kaybettirir hem maddi hem manevi. Ve eşinize kardeşinden cok nefret ettiğinizi de belli etmemeye çalışın o kendisi görene dek yoksa bu bi inatlasmaya dönüşür ikiniz arasında.

Ben burda "aman eşin kardeşi rizk işte" diyemicem. Önce sana saygisizlik yapsin, ondan sonra senin üzerinde para kazansin ha? Sende buna göz yumacaksin, sanki başka iş yeri yokmuş gibi tüm ülkede!

O verdiğin 3500 lira son olsun. Bundan sonra eşin kendi başinin çaresine baksin iş konusunda. Kendisi sikiştiginda birak senin ile değil, kardeşi ile didişsin. Para olmayinca bir görsün kardeşi onu nasil biraktiğini.

Ha ev konusunda mutfak aliş verişi felan beraber yapin. Sadece iş konusunda para verme.

Verme paranı ya.Kimse zorla alamazki.Ben olsam bu durumda asla vermem.Yada varken vermemezlik yapamıyorsan annene yada kardeşine para lazım olduğunu onlara verdiğini söyle.Bende para yok de.Annen de ağız birliği yapsın seninle.Bu gidişle psikolojin bozulacak iyice farkındamısın.Madem abisinin yanında çalışmaya hevesleniyor birazda kardeşi para bulsun.Vermedi diye de kızarsa kızsın,küserse küssün.Senin paran kenarında dursun.Yarın öbürgün beş parasız kalıverirsin.Alıştırma böyle.

Verme para o kardesine yedircek diye sen niye kendini sıkıcan gerekirse bosanirsin maddi anlamda kullanilmaya karsiyim.... Maddiden baslayip buyuk kavgalarla biten evliligim resmi olarakta tam 1 ay sonra biticek...

Canım bak öncelikle şunu bir kabul etmelisin ki geçmişi geçmişde bırakmalısın !

Geçmişte sana yapılan haksızlıkları düşünüp içinde tutup büyüterek bir yere varamazsın!

Bunu hiç kimse için değil kendin için yapmalısın!

Eşinin üstüne gitmekten vazgeç
Hatta eşine bu konuda tek harf etme

Kaynın ve eşi sana Hale’n saygısızlık etmeye devam ediyorlarsa hemen ama anında bak hemen anında ver tepkini

Susma içinde tutma sende duracağına onda dursun

Ne olacaksa da olsun

Senin hastalanmadan iyidir!

Yardımı kes ama hemen değil kademeli azalt ki eşinle de kötü olma

Politik ol ancak öyle kazanırsın
kardeşi ve eşi şuan hakaret ederke değil mesela karşılaştığımzda selam bile vermeyerek beni yok syarak ve de buna bi ılıf uydurarak yollarına devam ediyorlar,
neye nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum o an cevaplık mevzular yapmıyorlar, düşük yaparım kimse umursmamz vs ama kardeşi beni görünce arkasını dönüp gitti kaç kere ben oturup günlerce ağladım aptal gibi,
öncesinde de hakaret boyutu va r bu işin

kardeşi ve eşi şuan hakaret ederke değil mesela karşılaştığımzda selam bile vermeyerek beni yok syarak ve de buna bi ılıf uydurarak yollarına devam ediyorlar,
neye nasıl cevap vereceğimi bilemiyorum o an cevaplık mevzular yapmıyorlar, düşük yaparım kimse umursmamz vs ama kardeşi beni görünce arkasını dönüp gitti kaç kere ben oturup günlerce ağladım aptal gibi,
öncesinde de hakaret boyutu va r bu işin
Birincisi o ikisini kafana takmamayı öğren.
İkincisi eşinin hem senden para alarak işini döndürüp hem de senin fikirlerini yok sayması üstüne boşanmakla tehdit etmesi asıl problem.
Hiç öyle kardeşidir bilmem nesidir diyenlere de bakma. Kesinlikle haklısın. Eşine beş kuruş verme bundan sonra. Ve bence kendini net ifade edemiyorsun yada laf ağzına tıkılıyor. Kardeşini eşine şikayet etme sen kendine odaklan sadece.

ne yaparsan yap bu sorunu çözemezsin en zararsız şekilde atlatmya çalış ,
borca gir mesela araba al ev al , bireysel emeklılık başlat , ama kocana verecek paran olmasın elinde ,

Back
X