Eşine Tekrar Isınabilmek mümkün mü?

7 yıllık evliliğinizde eşiniz nasılsa öyle gider. Kimse sonradan değişmez karakter meselesi bu. Zevkler, hobiler, düşünceler değişir ama huy değişmez.

Nasılsın konu sahibi, naptın ? Değişme var mı ?
Bilmiyorum şu an salmış durumdayım. Konu tek onun değişmesi değildi; değişse bile biseyler bende değişir miydi.. şu an yine vaadlerde bulunuyor ama hayat şartları da el vermedi pek daha şimdilik. Nötrum, biraz da irrite. Boşluktayim. Beklentisizlikteyim de zaten bundan sonra imkanlar el verse de; hayatımı değiştirmeye, hislerimin değişeceğini sanmam. Anca giderse irrite'm gider. Şu an amaçsız boş yaşıyorum günü kurtarmalik. Şimdi veya sonra tekrar tekrar düzen değiştirmeyi de düşünemiyorum keza hiçbir şeyin garantisi yok. Aynı veya daha zor durumlari yaşama korkusu da beni bastırıyor heves bırakmıyor.

Eşiniz açısından düşünmeye çalıştım, bir gün eşim benden tiksinme noktasına gelse, çabalamak istemese, kafasında bitirmiş olsa ondan ne isterdim diye...
Bu halde beni bırakıp gitmesi kendime olan güvenimde derin yaralar açardı bundan eminim. Tamam işte hatalar yaptım hatta batırdım ama kendimi salmadım bir şekilde evin geçimini sağlamaya çalıştım derdim. Üstelik ben batırırken de yanımdaydın, neden bir dağ gibi durmadın engel olmadın hatalarıma derdim. Yine de batırmışken çıkmayı en çok seni mutlu etmek sana kendimi ispat etmek için istemiştim oysa sen şimdi benden tiksiniyor ve bitirme işini bile benim yapmam için öylece bekliyorsun derdim. Ve ona şunun için kızardım, o benden irite oluyor ya hani ben bunu (kim olsa kendine kızan kendinden soğuyan insanı hisseder) hissettiğim için dışlanıp kendi kabuğuma çekilmişken bana değişme yolunu da göstermediği için .

Kısacası değişme yolunu göstermesini beklerdim. Firuze şöyle yapalım yürüyüşe çıkalım evde şunu yapalım, ben bunu yapmak istiyorum sen ne istiyorsun demesini beklerdim. Bana istediklerini söylesin benim yapmam için bir şans versin yapmazsam (yapamamak değil yapmamak) o zaman bıraksın gitsin de ben de kendime şans vermişti ben değerlendiremedim diyeyim.

Çok güzel yazıp, ifade etmişsiniz elinize, kalbinize sağlık farklı, mantikli bir pencere...

Ona haram buna haram demekten dünya hayatını yaşayamıyorsunuz.mantık evliliği yapmışsınız aşk olsa bile insanlar zamanla soğuyor birde aşk yoksa katlanmak daha zordur.30 yaş genç bir yaş ve insanın tam olarak kendi isteklerini iyice farkına vardığı evet ben şunu bekliyorum bu hayattan dediği bir yaş.eşiniz çalışıyor zor zamanlar atlatmış kendi çapında bir meşgalesi var.siz ne yapıyorsunuz buarada?iş var mı?eğitim var mı?çocuk yok yazmışsınız,sosyalde değilmişsiniz o zaman ot gibi evde eşinizi mi beklediniz?kim olsa sıkılır bu şartlarda mutlu olmaz ki.harama çok takan biriyseniz o zaman siz boşansanızda flirt etmeden başka biriyle mi evleneceksiniz tekrar?eğer durum buysa farklı bir sonuç olmayacak elinizdeki kocayla devam edin kendiside sizi mutlu etmek istiyorsa karşılıklı konuşun anlaşın önce ondan sonra boşanmayı düşünürsünüz.kendinizede mutlaka bir meşgale bulun yoksa adama sararsınız.

Hiçbişey düzelmez. İnsan evlenince kendimi evime, kocama asayım derse, sosyal bir haystı, çevresi, özel zevkleri, kendisiyle geçireceği vakte ihtiyaç duymazsa sürekli karşı taraftan beklenti içine girer. Karşı tarafın yaptığı herşey onu rahatsız eder ve kulp takar. Evlilikte iletişim, paylaşım önemlidir. İletişim sen şunu yapmadın, bunu yapmadım, ben sana şunu yaptım demek değildir. Karşı tarafı eleştirip kendi yaptığını göze sokup takdir beklemek iletişim değildir. Konuşurken restleşmek, inatlaşmak vardır bşr de yapıcı olarak konuşmak, karşı tarafı anlamaya çalışmak vardır. Karşı tarafı ne kadar anlarsak o da bizi anlamaya çalışır, çabalar ne azından. Siz de bu ilişki hiç kurulmamış ve şu an olumsuz düşüncelerinizle bu saatten sonra olmaz. Siz kendinizi değiştirmeden sürekli ondan bekliyorsunuz. Ben ona herşeyi verdim saçımı süpürge ettim ama o …… diye devam ediyor konunuz.
Geç kalmadan boşanın, babanızın evine dönün, aynı hayatı babanızın evinde sürdürün böylece harama da bulaşmazsınız.

Karşı tarafın yaptığı rahatsız edici şeylerin olmadığını nerden biliyorsunuz, benim kulp taktigimi falan ... Degistigim için şu haldeyim.

Karşı tarafın yaptığı rahatsız edici şeylerin olmadığını nerden biliyorsunuz, benim kulp taktigimi falan ... Degistigim için şu haldeyim.
Sizin anlattıklarınızdan biliyorum. Daha dazla da anlatabilirsiniz de kendini haklı çıkarma çabası yerine huzurlu olma çabasına gitseniz keşke.

Sizin anlattıklarınızdan biliyorum. Daha dazla da anlatabilirsiniz de kendini haklı çıkarma çabası yerine huzurlu olma çabasına gitseniz keşke.
Haklı çıkarma çabam olsa daha çok şey yazardım asıl. Herkes aynı değildir herkes bir değildir. Boş kaldım diyelim boş kalan hemen karşı tarafa kulp takip saracak değil. Artık boş kalmak neyse.. 7 yıl bomboş geçemezdi herhalde. Tabi ki kendimi oyaladim. Huzurlu olma çabasına tek başına girmenin bir faydası olmadı zamanında simdi de heves kalmadı. Bu durumlar değişir mi tecrübe eden var mı öğrenmek istedim. Yine de saygı duyuyorum her düşünceye açığım. Bu da farklı bir perspektif diyelim.

İşte bakın olay burada, heves kalmadı diyorsunuz ya. Bence yine de ufak da olsa hevesiniz var, yanlış anlamayın kınamak değil bu, umut ışığı gibi geldi bana. Hiç hevesiniz kalmasa bu konuyu da açmazdınız hatta düşünmezdiniz bile. Hiçkimsenin evliliği dört dörtlük değil. Mutlaka eksileri vardır eşinizin. Şimdi eksileri görmezden gelip artıları sıralasanız kendinize, o artılardan yüzünüzde tebessüm oluşsa. Minicik bir heves bile umuttur. Siz sadece yorulmuşsunuz. Elbet anlatamadığınız çok şey vardır. Bir nefes alıp dinlenmeye çalışsanız, artıları görseniz. O zaman da hevesin kalmadı, yorgunum derseniz tamam derin. Umut olmasa insanlar aile terapisti ile evliliklerini kurtarabilirler mi? Biraz sakin, kuruntu yapmayın, sürekli eksileri düşünmeyin. Bir bakın bakalım ne olacak. Düzelmez mi demeniz bile umut ışığı olduğunu gösterdi bana

Eşinize tekrar isinamazsiniz maalesef bir kere tiksinmissiniz çünkü. Onun dışında zaten kendi kendine yeten biri olmuşsunuz. Bozanın anneniz ne düşünürse düşünsün. Harama bulaşmadan da elbet birileri karşınıza çıkacaktır. Sonuçta görücü usulü tanismada bile birkaç kez oturulup çay kahve iciliyor taraflar birbirini tanımaya çalışıyor

Bi kaç kere görüşmek için demedim aslında gorusulurkonuşulur da aynı eve girmeden ya da uzun süre flört etmeden hatta hatta bunlar yapılsa bile neyle karsilasilacagindan emin olunamadigi için de bu çekince. Hayırlısı olsun ya sagolun

O zaman hiç evlenmeyin ne diyeyim. Risk sonuçta burada bir üye evlenmeden aynı evde her şey çok güzelken evlendikten sonra değişen eşinden bahsetmişti aynı eve girseniz bile değişebilir bir kere buluştuğunuz biri kafa denginiz çıkabilir bunlar şans biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…