Eşine Tekrar Isınabilmek mümkün mü?

Mesela çocuk yok çalışıyor musunuz?
Yasaminizi ya bu adamın merkezinden cikaracaksiniz ya da başka meşgale bulacaksınız.
Kendimden de biliyorum soğuyunca yeni den ısınmak bazı insanlar için zor.
Bende mesela soğuyunca birinden hemen irtibatı koparırim ama bu esten kolay degil.
Bir de mesela erken evlenmissiniz ve yıllar sonra bile sanki çocuk hevesinde hiç bahsetmiyorsunuz.
Aslında sizi bu adama bağlayan ne kendi özelliği var ne de çocuk.
Yıllar yıllar böyle geçmesi de zor.

Şöyle söyleyeyim ondan sonra durum değişti fakat bu sefer ben yanıma yaklastiramaz oldum .. evet bende kaç yıldır çaba yok maalesef. Hep ondan bekledim son senelerde. Şartlar belki bundan sonra bir tık rahatlasir ya da aynı devam eder bilmiyorum benim bu son aylarda kendimce değiştigimi düşünmem ona da sirayet etti. Ben de değiştim göreceksin vs diyor ama sanki geçen sefer demelerinden farklı ve bu sefer benim soylenmelerim de farklı.. merak ettiğim bı şeyler degisse guzellese de(olursa, mümkünse) tekrar ısınma olabilir mi sonuçta ben bu adamı sevdiğimi dusunerek, güvenerek evlendim(hala güvenirim). Yanlışları, yanlış tercihleri oldu hem iş hem ailesi konusunda . Anladığını değiştiğini söylüyor tabi Allah bilir ama ben de kimseye taviz vermeyecek duruma gedim yıllar içinde. İnsanlar değişse bileee yani torpulense bilee neden bu hep bir şeyler kayıp giderken ya da gitmisken olur ki ...
Eşinizi yanınıza yaklaştırmayarak nasıl bir ısınma yaşamayı bekliyorsunuz?
Eşler arasındaki yakınlığı, bağlılığı artıran en temel şeylerden biri cinsellik.

Siz olayı patron, işçi ilişkisine çevirip, çalışıp çalabalasın gözüme girsin noktasına getirmişsiniz bu şekilde davranarak bir sonuca varamazsınız.

Kimseye taviz vermem, birşeyler düzelsin diye çaba göstermem diyorsanız, eşiniz kırk takla da atsa bir anlamı olmaz. Geçmişi bırakıp geleceğe bakmaya çalışmalisiniz. Hiçbirini yapmak istemiyorsanız da boşanın. Güçlenmek, değişmek böyle tepkisiz kalmak değil kendi hayatınız için gerçek adımlar atmayla olur.

Mesela çocuk yok çalışıyor musunuz?
Yasaminizi ya bu adamın merkezinden cikaracaksiniz ya da başka meşgale bulacaksınız.
Kendimden de biliyorum soğuyunca yeni den ısınmak bazı insanlar için zor.
Bende mesela soğuyunca birinden hemen irtibatı koparırim ama bu esten kolay degil.
Bir de mesela erken evlenmissiniz ve yıllar sonra bile sanki çocuk hevesinde hiç bahsetmiyorsunuz.
Aslında sizi bu adama bağlayan ne kendi özelliği var ne de çocuk.
Yıllar yıllar böyle geçmesi de zor.
Çalışmıyorum kendi çapımda biseyler yapmaya çalıştigim zamanlar oldu. Her dönem farklı bir şeylerle uğraştım kendimce. Sıkıldığımi da dusunmedim. İlk yıllar çocuk istediğimi zannettim ama hiç öyle bir hevesim yok artık. Maddi manevi sorumluluk ki çocuğun şart olduğunu düşünmüyorum. düşük ihtimalle olursa da mecbur elden geldiğince severek bakılır ama onceligim değil, olamaz. İşte ben evlilik insanıyım diye dusunuyorum tamamlanmak istedim her açıdan. Yani oyalan et, eşini hayatının merkezi yapma tamam da ben eşimi hayatımın merkezi yapmak isteyen biriyim, her şeyle oyalan başını kaldırma ama eş nerde üstelik evlisin(yanımdayken bile belki hissedemedim)😕 boğarak değil, sürekli vakit geçirerek değil o hissiyat olsa fazla vakit geçirmeyecek olsam da kabulum belki. Cabalamasi gerekiyordu ne şartlar el verdi ne de kendisi..

Eşinizi yanınıza yaklaştırmayarak nasıl bir ısınma yaşamayı bekliyorsunuz?
Eşler arasındaki yakınlığı, bağlılığı artıran en temel şeylerden biri cinsellik.

Siz olayı patron, işçi ilişkisine çevirip, çalışıp çalabalasın gözüme girsin noktasına getirmişsiniz bu şekilde davranarak bir sonuca varamazsınız.

Kimseye taviz vermem, birşeyler düzelsin diye çaba göstermem diyorsanız, eşiniz kırk takla da atsa bir anlamı olmaz. Geçmişi bırakıp geleceğe bakmaya çalışmalisiniz. Hiçbirini yapmak istemiyorsanız da boşanın. Güçlenmek, değişmek böyle tepkisiz kalmak değil kendi hayatınız için gerçek adımlar atmayla olur.
Yani dış etken olarak karışan canımı sıkan insanlar için artık taviz veremem dedim. Hak veriyorum zaten amacım da fikir almak. Tam dediğiniz gibi yaptım öyle yapmasam da bu sefer çaba da göstermez diye düşündüm sanırsam ilerleyemeyiz sandım aynı şekilde gider diye düşündüm ve istemedim uzak durdum bekledim 😕

Ben tekrar ısınamayacağınızı düşünüyorum. Bu saatten sonra sihirli değnek dokunmayacak sonuçta. Sizin için çabası olmayan bir adamı zorla aile terapistine de götüremezsiniz.

Boşanmak en doğru yol.

Geçen bir türküde duydum. Anlamını hissederek dinleyince içime oturdu. Belki sizin harekete geçmenizi sağlar.

"Giden gün, ömürdendir."

Ben tekrar ısınamayacağınızı düşünüyorum. Bu saatten sonra sihirli değnek dokunmayacak sonuçta. Sizin için çabası olmayan bir adamı zorla aile terapistine de götüremezsiniz.

Boşanmak en doğru yol.

Geçen bir türküde duydum. Anlamını hissederek dinleyince içime oturdu. Belki sizin harekete geçmenizi sağlar.

"Giden gün, ömürdendir."
Zorla terapiste gelcek biri değil isteyerek gelir. evet çabası olmadı ya da kendi çapında oldu bilmiyorum ama ben farklılaşmaya başladım o da bu zamana kadar sadece çalışıp gerisini salladı sanırsam. İnsan kendi değişince de karşıdaki insan anlayabilcek biriyse ona da sirayet ediyor sanırsam. Yine de bundan sonrasını tecrübe etmeden bişey diyemeyeceğim ben de su vakte kadar bu kadar derinden farketmemisim bir şeyleri. Zaten 7 yıl kesinlikle boşa geçmiş bundan dolayı yeni pişman olabiliyorum. İşte genel bir değişim mümkün müdür belli bir saatten sonra onun merakindayim..

Zorla terapiste gelcek biri değil isteyerek gelir. evet çabası olmadı ya da kendi çapında oldu bilmiyorum ama ben farklılaşmaya başladım o da bu zamana kadar sadece çalışıp gerisini salladı sanırsam. İnsan kendi değişince de karşıdaki insan anlayabilcek biriyse ona da sirayet ediyor sanırsam. Yine de bundan sonrasını tecrübe etmeden bişey diyemeyeceğim ben de su vakte kadar bu kadar derinden farketmemisim bir şeyleri. Zaten 7 yıl kesinlikle boşa geçmiş bundan dolayı yeni pişman olabiliyorum. İşte genel bir değişim mümkün müdür belli bir saatten sonra onun merakindayim..
Mutsuzlugunuzu görmüyor mu? Terapist diye onun demesi gerek. Sizin onermeniz bile tek tarafli bir çaba benim gözümde. Çaba, layik olan erkeklere verilmeli. Miskin, yorgun, umursuz birine değil. Yine de siz bilirsiniz.

Normalde hiç izlemem öyle şeyler ama dün kv de TV açıktı ve Esra Erol vardı Ufuk Şule'den vazgeçecek mi? diye alt yazı ile bu konu ona o kadar çok benziyor ki şu an..😜 Muhtemelen siz güzelleştiniz adam çöktü hissiyatı oluştu 🤔

Son düzenleme:
Merhaba hanımlar.. Hemen konuya giriyorum..
7 yıllık evliyim. 24 yaşında evlendim görücü olarak başladı sevdiğimi dusunerek evlendim, harama bulaşmadan evleneyim dedim... Beni sever üzmez aldatmaz vs temel düşüncelerimdi. Aramızda 7 yaş var. Tabi evlendikten sonra aile faktörü de ortaya çıktı. eşimin fazla ses çıkaramamasi benim de şimdiye göre daha sindirilebilir bir yapım vardı ne kadar söylensem de. İşle ilgili sorunları oldu iş kur iflas et ordan o işe gir..
eldekiler gitti bir yandan ve her elini attığı işte ilerlemek yerine gerilemesi, ailesine ses çıkaramamasi, günde üç dört saat uyuyacak vakti vardı sadece, e yalnızlık, onun bakımsızligi, içine de kapanık olması benim 7 yılı nerdeyse yalnız gecirmem(yanımdayken bile yalnız hisstmem) ve sürekli soylenenmemle geçti. Ama hep daha aşağısına bakıp sukretmeye çalıştım bir şeyler düzelir diye bekledim. En sonunda benim değiştiğimi farkettim son aylarda.

Kendi kendime yetiyordum ama şimdi 30 oldum ve aklımda deli sorular.. çocuğum yok bu arada. Hem olmadı hem olması için çabamız olmadı zaten üç dört senedir öyle bir isteğim de yok.
bir eşle tamamlanmak istemiştim, sosyal hayatım yok ne kadar sağlıksız gelse de kafamın uyusacagi bir eşle tamamlanınca diğer her şey olduğu kadar olsa da olurdu.

Eşim sevdiğini söyler, sarılır, askimli canımli konuşur bende kacc yıldır tık yok. Ama çoğu zaman yayık ayran gibi yayılmasıyla geçmişti. Ben konuştukça öfke patlamaları oluyordu. Son iki yıldır evde çoğu işi ona yaptırırım vakit olursa. Bir kedim var . İşte soğudum, zamanla arttı bu soğukluk. İşte yok ev düzenli görünsün yok fit olsun diye taktım öyle mutlu olurum sandım. Misal önceden hazırlanırdim ederdim ama beklediğim alakayı göremezdim, maç yorumları dinlemeyi tercih ettiği zamanlar oldu ben de zamanla çektim kendimi sadece ondan bekler oldum. Şimdi yanıma yaklastiramiyorum bile😕
Sanki o artık bana rahatsız edici olarak kazandı. Hep duzelcem dedi şimdi ise benim değiştiğimi daha çok farketti, bı tık değişimi de var biraz vakit de gerekiyor bazı şeyler için amaa tekrar ısınmak mümkün mü ? Yani başına gelen var mı.. evliliğim hiç başlamadı diye düşündüm şimdiye kadar.
Ama şimdi başarılı, dikkatli, bakımlı ve yaşadığını hissettigim bı adam olmasını çok istiyorum karşımda ama ona karşı iticilik yerine çekicilik hisstmem mümkün olabilir mi bu saatten sonra.. karşıdaki insan değişse bile ki değişir mi insanlar bı de o var 😕 artık insanları hiç hiç takmiyorum da ama beklentilerim arttı 😕
ailem ise bosaninca millet ne der kafasında annem kaldiramayabilir bile.. ve ben flört etmek isteyen biri değilim(daha doğrusu haramlar(herkes kabul etmeyebilir)) oysa aradığım adamı bulmak için belki Cook insanla takılmam gerekecek o da benlik değil. Yani eldeki eş ve düzenle bir şeyleri değiştirmek mümkün müdür 😕

sağolun okuduğunuz için ..
simdiye kadar degistigini gormedim. sizin icinizde zaten kendisine karsi birsey kalmamis. bir sure sinra bu evlilik ikiniz icin se eziyet olacak. cocuk yapmama kararinizda da haklisiniz. eger duzelecek gbi bir umidiniz varsa da duzelebe kadar cocuk yapmayin derim

Ama sizin de hayatınızda hiçbir şey yok. Boşluğu eşinize suç bularak dolduruyorsunuz.
İşiniz yok, çocuk vs yok, sosyal değilsiniz. Sonra beni tamamlamadı. Adam kötü bu arada, kötü değilse de en iyi ihtimalle ortalama altı. Kabul. Ama sizden yana da elle tutulur bir şey yok ki.

Dürüst olmak gerekirse o daha iyi adamların sizinle olması için bir sebebi yok.

Ama sizin de hayatınızda hiçbir şey yok. Boşluğu eşinize suç bularak dolduruyorsunuz.
İşiniz yok, çocuk vs yok, sosyal değilsiniz. Sonra beni tamamlamadı. Adam kötü bu arada, kötü değilse de en iyi ihtimalle ortalama altı. Kabul. Ama sizden yana da elle tutulur bir şey yok ki.

Dürüst olmak gerekirse o daha iyi adamların sizinle olması için bir sebebi yok.
😃

Mümkün değil,zaten adamdan fiziki değil ruhen soguyorsunuz.
Biz kadınlar için aşkın genellikle görüntüyle alakası olmuyor.
Eger birini sevmissek,kusur kabahat görmüyoruz.Belki de bu yüzden üzülen genellikle kadınlar oluyor.
Bir kadin tekrar zayıflayıp kendisine baktığı vakit ilgisiz kocasını dondurebiliyor.
Ama kadınin verdiği değer fiziksel değilde düşünsel oldugu için bittiği anda bitiyor🤷biraz karışık oldu ama oldu sanki.

Arkadaşlık etmeyi haram görüp önünüze ilk gelenle tanımadan evlendiğiniz için diycem ama linç tayfa gelecek,neyse sustum. Değişmez canım

Pilavı bile ısıttığında tazesi gibi lezzetli gelmiyor zorla yiyorsun değil ilişki. :kahve:

Back
X