Eşini cok severken ailesi yüzünden ayrılmak doğru mu ?

Merhaba arkadaşlar. Biz eşimle 4 yıllık evliyiz. Aramiz cok iyi birbirimizi de seviyoruz. Allah a şükür bir sıkıntımız da yok. Yakin zamanda hamile olduğumu da ogrendim ve cok sevindik. Ama esimin ailesi cok huzursuz bir aile ve onlardaki huzursuzluk da bize yansiyor. Ben su an cok mutsuz bir hamilelik donemi geciyorum hic boyle hayal etmemistim. Normalde biz baska memlekette esimin ailesi baska memleketteydi. Ama bizim bulundugumuz şehre taşınmaya karar verdiler. Yani bu demek oluyor ki surekli bizdeler surekli para istenilecek surekli evimin huzuru kacacak. Ben bayram da bile gittigimde zor sabrediyorum simdi bu durumda ne yapicam? Cok huzursuzum ve bana acik acik biz huzursuz bir aileyiz bizi boyle kabul edeceksin denildi. Bir haftadan beri bosanmayi düşünüyorum. Meslegim var ailem her zaman arkamda. Ama sizce bu eşime haksizlik mi olur? Çünkü o birsey yapmadı ve bensizlik gibi bi dusuncesi de yok ama ben boyle nasil kabullenip yasiycam. Bi de hamile halimle tum bu ayrilma sureclerini nasil atlaticam.
Eşinizle durumu konuşun herkes kendi ailesine sinir çizmeli eğer cizemiyorsa öyle kocam da çok iyi adamdır falan değil.iyi bir adam değil. Boşanmak için şuan geçerli bir sebep göremedim anlatmamissinjz zaten ama çok huzursuz oluyorsaniz ailenizin yanında geçirin bu süreci ki bu fikir bence çok uç noktada gerceklesmeli. Boşanmayı bu dönemde belirttiğiniz sebeplerden mantıklı bulmuyorum dogumunuzu yapın lohusaliginjzj atlatin hormonlariniz vs düzene girsin yani mantıklı düşünmeye başladığınızda hala ben böyle devam edemem diyorsanız o zaman boşanın . Huzur her insanın hakkıdır

Merhaba arkadaşlar. Biz eşimle 4 yıllık evliyiz. Aramiz cok iyi birbirimizi de seviyoruz. Allah a şükür bir sıkıntımız da yok. Yakin zamanda hamile olduğumu da ogrendim ve cok sevindik. Ama esimin ailesi cok huzursuz bir aile ve onlardaki huzursuzluk da bize yansiyor. Ben su an cok mutsuz bir hamilelik donemi geciyorum hic boyle hayal etmemistim. Normalde biz baska memlekette esimin ailesi baska memleketteydi. Ama bizim bulundugumuz şehre taşınmaya karar verdiler. Yani bu demek oluyor ki surekli bizdeler surekli para istenilecek surekli evimin huzuru kacacak. Ben bayram da bile gittigimde zor sabrediyorum simdi bu durumda ne yapicam? Cok huzursuzum ve bana acik acik biz huzursuz bir aileyiz bizi boyle kabul edeceksin denildi. Bir haftadan beri bosanmayi düşünüyorum. Meslegim var ailem her zaman arkamda. Ama sizce bu eşime haksizlik mi olur? Çünkü o birsey yapmadı ve bensizlik gibi bi dusuncesi de yok ama ben boyle nasil kabullenip yasiycam. Bi de hamile halimle tum bu ayrilma sureclerini nasil atlaticam.
Eşinle konuşucaksın direkt ben sürekli böyle huzursuzluk çekemem diye ortak bir yol bulucaksınız artık

Sanirim tek care baska bir sehire tasinmak. Kayinpederin ben iki hafta kalacagini sanmiyorum. O iki hafta degil aylar surebilir.

Eşiniz hiç destek değilmiş. Ben de aynı evde haftalarca kalmak istemem . O haftalar aylar olacak bu arada... Keşke çocuk için bu kadar acele etmeseydiniz.
Ayrılın diyemem ama kesin çizgi çekin. Eşiniz istiyor diye istemediğiniz bir şeye eyvallah demeyin.

Ya varya içim o kadar doluyor ki şöyle konulara ne bu ya oyuncak ettiniz evliliği. Tamam boşan sırtın yere gelmez nasılsa kocana muhtaç değilsin. Zaten bu zamanda sevginin karşılığı nedir ki zoru gördün mü sıvış. Sonra da edebiyat parçalarsınız feysbuk köşelerinde gerçek aşklar eskidendi diye
Daha neler söylerimde banlanmayalım yine
Yarabbim ya.

Esime bu dusuncelerimin hepsini anlattim. Babasi su an issiz burda is bulmus tek basina geliyor sonrasinda ne olur bilmiyorum ama bikac hafta bizde kalacak dedi esim. Ailesindeki sikintilarin farkinda ozellikle bu para meselelerinde kendini bulastirmiyor. Evlendigik gunden beri esime surekli kredi cek denildi. Elimizdeki para istendi. 5 gunlugune memlekete gidiyoruz tatile kendi ailemle vakit gecirdigim zaman kiskaniyorlar ve esimi huzursuz ediyorlar bu da bana yansiyor. Ben surekli onlarla beraber olcakmisim gibi sanki. Esim bazen bana hak veriyor ama elinden hic birsey gelmiyor ailesine asla hayir diyemiyor onlar benden daha baskin durumda yani. Sorunlu oldugunu bilmesine ragmen onlar benim ailem onlari kiramam oluyor. Ben evimde 2 hafta yada daha fazla kimseyi agirlamak istemiyorum buna gucum yok ve bu boyle devam etcek. En iyisi uzaklaşmak buralardan ama ya daha kotu olursa

Siz etkisiz eleman değilsiniz.
Nesne gibi davranmayın.
Eşiniz pasif kalıyor madem siz aktif olun.
Mesela ailesi arayıp sizi rahatsız ettiğinde ben de konuşayım canım diyerek
eşinizden telefonu alabilirsiniz.
Koca sene çalıştık, dinlenmek için buradayız.
Bir sorun varsa da dönüşü bekleyemez misiniz diyebilirsin.

Bir, iki bakacaklar sessiz gelin yok karşılarında.
Biz böyleyiz demek yerine kendilerine ayar vermeye başlayacaklar.
Bunlar boşanma düşüncesinden daha kolay olmalı.
Seviyorsanız eğer..
Kaldı ki bir de hamilesiniz.

İşsiz kp sizin yanınızda 3 hafta kalabilir bu arada.
O kadar da değil.
Adam hayat kurmak adına bir adım atmış.
Oğlundan o kadar destek almasın mı?
Ele bile yapılır yahu.
Günahım kadar sevmediğim kp e bile o iyiliği yaparım ben bir de rahat ettiririm üstüne..

Eşine doktora gidiyorum de
Dönüşte de doktor boş zamanlarımda sürekli uzanmamı söyledi kendimi çok yormamamı belirtti riskli olabilirmiş stresten uzak dur dedi içim çok huzursuz de
Kp gelince standart hayatından ödün verme
Ne izliyorsan ne yiyorsan kaçta uyanıyorsan koltukta nasıl oturuyorsan aynen devam et
İş yapılacaksa eşinden rica et
Hayatım belim ağrıyor doktor da uzan dedi ya sen şunu hallediver de
Sen keyfini bozma yani
Bırak taşınıyorlarsa taşınsınlar
Eşine de ki sen onlara karşı suspussun ama ben huzursuz olmak istemiyorum canımı sıkarlarsa lafımı çekmem vs
Görüşmek zorunda değilsin
Bırak eşin giderse gitsin

Ailesi huzursuzluk çıkarıyorsa, birbirinizi bu kadar sevmenize, baş başa yaşarken mutlu olmanıza rağmen, gelişleriyle hayatınızı kaosa sürüklüyorlarsa, eşinizin bunu görüp önlemlerini alması gerekir. Almıyorsa, boşanma ailesi yüzünden değil, eşinizin pasifliği yüzünden olur.

Siz etkisiz eleman değilsiniz.
Nesne gibi davranmayın.
Eşiniz pasif kalıyor madem siz aktif olun.
Mesela ailesi arayıp sizi rahatsız ettiğinde ben de konuşayım canım diyerek
eşinizden telefonu alabilirsiniz.
Koca sene çalıştık, dinlenmek için buradayız.
Bir sorun varsa da dönüşü bekleyemez misiniz diyebilirsin.

Bir, iki bakacaklar sessiz gelin yok karşılarında.
Biz böyleyiz demek yerine kendilerine ayar vermeye başlayacaklar.
Bunlar boşanma düşüncesinden daha kolay olmalı.
Seviyorsanız eğer..
Kaldı ki bir de hamilesiniz.

İşsiz kp sizin yanınızda 3 hafta kalabilir bu arada.
O kadar da değil.
Adam hayat kurmak adına bir adım atmış.
Oğlundan o kadar destek almasın mı?
Ele bile yapılır yahu.
Günahım kadar sevmediğim kp e bile o iyiliği yaparım ben bir de rahat ettiririm üstüne..

Aslinda pasif bir insan degilim herseyi soyluyorum. Mesela bugun dedim ki sen ise baslayacaksin ama bizde kalmayı dusunmuyorsun dimi dedim o da yok falan dedi ama sonra buyuk ihtimal esim ona nolur kal baba falan demiştir ayip olmasin diye. Kp huzursuz bi adam ve inanin ona hicbir iyilik olmaz. Bu 3. Is degistirisi ve sebepleri calistigi islerde mutlu olmamasi vs. Hatta bi ara cok buyuk miktarda kredi cekecekti evini barkini hipotek ettirip dusunun yani cok mantiksiz bir adam. Elimden geleni yaptim ben ona duzenli bir is kur dedim belli bir yasa geldin dedim ama o tamamen bizim huzursuzlugumuz uzerine duzen kurmaya geliyor.

Aslinda pasif bir insan degilim herseyi soyluyorum. Mesela bugun dedim ki sen ise baslayacaksin ama bizde kalmayı dusunmuyorsun dimi dedim o da yok falan dedi ama sonra buyuk ihtimal esim ona nolur kal baba falan demiştir ayip olmasin diye. Kp huzursuz bi adam ve inanin ona hicbir iyilik olmaz. Bu 3. Is degistirisi ve sebepleri calistigi islerde mutlu olmamasi vs. Hatta bi ara cok buyuk miktarda kredi cekecekti evini barkini hipotek ettirip dusunun yani cok mantiksiz bir adam. Elimden geleni yaptim ben ona duzenli bir is kur dedim belli bir yasa geldin dedim ama o tamamen bizim huzursuzlugumuz uzerine duzen kurmaya geliyor.

Benim kp i geçemez huzursuzlukta, kötülükte emin olabilirsiniz.
Yine de bizde kalmayı düşünmüyorsun dimi denir mi yahu?
Eşiniz sizin babanıza kursa şu cümleyi büyük aşkınız yerle bir olur yüzde yüz.
Çok ayıp gerçekten.
Bu kadar bencil olmayın.
Kötüyse de herkesin ailesi kendine kıymetli.
Aylardan bahsetmiyoruz.
3 hafta kim olsa idare edilir.

Hamile olduğunuz için çok doğru karar veremiyor olabilir misiniz?

Ben hamileyken az daha evi taşıyordum mesela eşim bi doğur o zaman da aynı şeyi istersen söz taşınırız demişti. Şimdi epey kafam iyiymiş diyorum ama o zaman dünyanın en doğru kararıydı mesela.

pire için yorgan yakmak olur. eşinizle konusup bu durumu çözmek daha doğru değil mi?

Neden ayrilacaksiniz ki, mesafeli olup uzak oturduktan sonra..

Benim kp i geçemez huzursuzlukta, kötülükte emin olabilirsiniz.
Yine de bizde kalmayı düşünmüyorsun dimi denir mi yahu?
Eşiniz sizin babanıza kursa şu cümleyi büyük aşkınız yerle bir olur yüzde yüz.
Çok ayıp gerçekten.
Bu kadar bencil olmayın.
Kötüyse de herkesin ailesi kendine kıymetli.
Aylardan bahsetmiyoruz.
3 hafta kim olsa idare edilir.

Yaptigim sey cok ayip haklisiniz. 4 seneden beri sesim solugum çıkmıyordu her isi esim uzerinden hallediyordum ama baktim esim benim istediklerimi onlara daha yumusak sekilde aktarıyor ve hicbir ise yaramıyor bende biraz kotu gelin olmaya karar verdim. Eger bende yumusal davranirsam evet benden iyisi ve enayisi olmaz emin olun.

Dusunun bayram da 5 gun tatiliniz var sadece ve aylardan beri ailenizi görmüyorsunuz. Esimle beraber 2 gun ust uste ailemlr vakit gecirdik diye once esimi ailemim yanında esimi arayip bir suru laf saydilar. Morali alt ust oldu bi yandan aileme bisey yansitmamak icin bi yandan ailesinin sikintilari icin. Hem beni hem ailemi mutsuz ettiler simdi ben bu insanlara nasil iyi davranayım siz soyleyin. Ve bu verdigim ornek sadece 1 tanesi bizim hayatimiz surekli boyle. Ben memlekere gidince bunlar yuzunden aileme doyamıyorum ya doymayi birak beni mutlu göremiyorlar.

Hamile olduğunuz için çok doğru karar veremiyor olabilir misiniz?

Ben hamileyken az daha evi taşıyordum mesela eşim bi doğur o zaman da aynı şeyi istersen söz taşınırız demişti. Şimdi epey kafam iyiymiş diyorum ama o zaman dünyanın en doğru kararıydı mesela.

Hem hamilelik hormonlari hem de yillarin birikmisligi galiba :(

Yaptigim sey cok ayip haklisiniz. 4 seneden beri sesim solugum çıkmıyordu her isi esim uzerinden hallediyordum ama baktim esim benim istediklerimi onlara daha yumusak sekilde aktarıyor ve hicbir ise yaramıyor bende biraz kotu gelin olmaya karar verdim. Eger bende yumusal davranirsam evet benden iyisi ve enayisi olmaz emin olun.

Dusunun bayram da 5 gun tatiliniz var sadece ve aylardan beri ailenizi görmüyorsunuz. Esimle beraber 2 gun ust uste ailemlr vakit gecirdik diye once esimi ailemim yanında esimi arayip bir suru laf saydilar. Morali alt ust oldu bi yandan aileme bisey yansitmamak icin bi yandan ailesinin sikintilari icin. Hem beni hem ailemi mutsuz ettiler simdi ben bu insanlara nasil iyi davranayım siz soyleyin. Ve bu verdigim ornek sadece 1 tanesi bizim hayatimiz surekli boyle. Ben memlekere gidince bunlar yuzunden aileme doyamıyorum ya doymayi birak beni mutlu göremiyorlar.

Bu durumda ben bayramda herkes kendi ailesinde olsun diyenlerdenim.
Kocasından ayrı olan tek kişi olmazsınız ben yıllardır böyle yaşıyorum.
Neden bu zorlama?

Gerçekten madem bu kadar etkileniyorsunuz durumdan, tatiliniz kıymetli ki çok haklısınız.
Eşinize teklif edin.
Sen ailene ben aileme canım 5 gün sonra görüşürüz deyin.
Herkes mutlu olsun..

Birbirine yapışık karı koca hayatı yaşamadığım için ben anlamıyorum böyle üzüntüleri kusura bakmayın.

Bence sen şımarmışsın bu yüzden bosanilir mi bide hamilesin üstelik allah akıl fikir versin

Bu durumda ben bayramda herkes kendi ailesinde olsun diyenlerdenim.
Kocasından ayrı olan tek kişi olmazsınız ben yıllardır böyle yaşıyorum.
Neden bu zorlama?

Gerçekten madem bu kadar etkileniyorsunuz durumdan, tatiliniz kıymetli ki çok haklısınız.
Eşinize teklif edin.
Sen ailene ben aileme canım 5 gün sonra görüşürüz deyin.
Herkes mutlu olsun..

Birbirine yapışık karı koca hayatı yaşamadığım için ben anlamıyorum böyle üzüntüleri kusura bakmayın.

Bende boyleyim. Ben hicbir zaman gel demiyorum zaten. Ama esim oyle degil bensiz olmaktan mutlu olmuyor bu sefer orda bana sarıyor. Yoksa beni bi biraksa bu sorunlari hic yasamiycaz. Ama ailesi de istr yanimiz da gelin olsun onlarla gezelim edelim bahanesinde. Ben zaten bunu da anlamiyorum onlarla vakit gecirmek istemedigimi o kadar net gosteriyorum ki yine de benimle neden vakit gecirmek istiyorlar sirf inat iste

Back
X