Eşini kıskanmayan kocalar...

Bencede kıskanmak değil ana problem sormadıgına göre hiç bir şeyi seni umursamaması ! Yada devamlı giden biriysen ne yapacagını nasıl idare edecegını biliyor sana güvenıyor o yuzden umursamıyor . Kıskanılmak herkes isterde burada kıskanılacak bir durum söz konusu degıl kı umursamamazlık var ortada .

Erkekler evlendikten sonra ciddi bi değişime giriyorlar. Bunu kabul etmek lazım. Bişeyleri görmüyorlar duymuyorlar. Kadınlar kadar özverili olmuyorlar olamıyorlar belki de.. İnanın çok kıskanan erkek ne kadar bıktırıyosa karşı tarafı, ilgisiz ve geniş adamlarda bi o kadar kadın için çekilmez oluyo... ve evlilik öyle bişeyki göz yumuyosun bazı şeylere.. Sorunları defalarca dile getirsende pek değişen bişey olmuyo. Sonra susuyorsun bekliyorsun.. Hele çocukta varsa.........

eşinizn sonradan böyle olması hiç normal değil bence, insan merak etmezmi canm o kadarıda fazla rahatlık sonuçta karşındaki senin eşin canın nerde kalıcak kim olucak ne biliyim insan korumak ister merak eder ,aldatyor falan kesnlikle demicem ama bu konuyu ciddi ciddi konuşmalısnz diye düşünüyorum

bende çoğu arkadaşla aynı fikirdeyim, zaten uzmanlarda kıskanmaması sağlıklı olan diyorlar=) kıskanmak maalesef normal değil, bende kıskançlığımdan kurtulmayı çok isterdim:1:

ama sizin bu durum için şu konuda haklısınız, madem ilk kez gidiyorsunuz biraz daha ilgi görmek istiyor insan.. bence eşinizle konuşun, ona söyleyin yumuşak bir şekilde, hiç merak etmedin üzüldüm falan de=) aranızdaki iletişime göre cümleleri doğru şekilde söylemeyi siz daha iyi bilirsiniz tabi=)

Kıskanılmaktan ziyade ilgisizlik ve umursamazlık canımı sıkıyor açıkçası. Ona ne kadar bağlı bi eş olduğumu çok iyi biliyor.
Ama bu onun bu kadar ilgisiz olmasını gerektirmez diye düşünüyorum. Ona nasıl davranmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum artık. Bende onumu görmezden gelmeliyim artık??? Hakettiği şey bu sanırım

Herşey dozunda güzel haklısınız. Ama bi erkek eşini birazda olsa kıskanmalı diye düşünüyorum. Kadınını sahiplenmeli.. 2 günlük seyahatten bahsetmiştim. İlk kez çıkıyorum böyle bi göreve tek başıma. Hani biraz ilgilense nerde kalıcan napıcan diye sorsa ne bileyim takılmıyıcam bu kadar belki..

Kıskanmamak değil de düşüncesizlik veya önem vermemek gibi algılardım ben olsam.
Tamam kimlerle gidiyorsun,erkek var mı demesin ama...En azından nerede kalacaksın,neler yapacaksın,nasıl döneceksin diye biraz ilgilensin.

Kıskanılmaktan ziyade ilgisizlik ve umursamazlık canımı sıkıyor açıkçası. Ona ne kadar bağlı bi eş olduğumu çok iyi biliyor.
Ama bu onun bu kadar ilgisiz olmasını gerektirmez diye düşünüyorum. Ona nasıl davranmam gerektiğini gerçekten bilemiyorum artık. Bende onumu görmezden gelmeliyim artık??? Hakettiği şey bu sanırım

bence alın karşınıza konuşun bu daha sağlıklı bir çözüm olucaktr baktınız bir şey değişmitor sizin ne hissetğinizi anlaması için sizde ona onun size davrandığı gibi davranın

"İşittiğime göre kadınlarınız çarşı ve pazarlarda erkekler arasında gezip dolaşıyorlar. Sizde kıskançlık duygusu yok mu? Şunu bilin ki kıskanmayan kimsede hayır yoktur."

"Kıskançlığın iki çeşidi vardır: Birincisi güzel olanıdır ki insan onunla aile efradını ıslah ederek onların kötü yollara düşmelerine engel olur. İkincisi de kötü olanıdır ki bu, sahibini cehenneme götürür."

Hz. Ali

Bu sözü yazan arkadaşım sözün tamamını bulup ekledim.

kızlar onu bunu bırakalım biz türk kadınları biraz maço erkeklerden hoşalnıyoruz erkeğimiz bizi kıskansın korusun istiyoruz ama fazlası yanlış bence.konu sahibi hanımefendi bence siz de üzülmeyin sonuçta 3 yıllık evlilik belki daha öncesi de var size güvenmiş.başka şeyler düşünerek aklınızı bulandırmayın evliliğinizi tehlikeye atmayın.başka şeylerden şüpheleniyorsanız ona bir şey diyemem ama ortada bir şey yokken kocana haksızlık etme süslen püslen gez toz hayatını yaşa kocanla mutlu ol :51:

sende onu kıskanma umursamaz dawran belkı kıskanıyordur bellı etmıyordur genelde bellı etmek ıstemez erkekler sımartmamak ıcın,
ama sevmedıgı ıcın kıskanmıyor deıldır yanı sonucta 3 yıllık eşin..

Kıskançlık çok farklı bir olay, aşırı kıskançlık insanlara zarar veriyor, çünkü hayatını kısıtlamak zorunda kalıyorsun.

Ben eşime gittiğim her yeri ve kiminle gittiğimi söylerim, bana verdiği tek cevap tamam dikkat et kendinede çocuğumuzada, eve gidince beni ara olur.

Eşimin huyunu bildiğim için (hemde kendi giyim tarzım olduğu için) çok fazla açık giyinmem, hatlarımı belli etmem, giyimimede karışmaz, sadece beyaz pantolondan hoşlanmaz, onuda giyersem mesela kavga etmez benimle, zora sokmaz beni ama sadece derki, sen onu giyince mutlu olacaksın ama giymeyincede ben mutlu olacağım karar senin, ister giy, istersende giyme der.

Bunlar bence sevgi ve saygı göstergesi için küçük ve basit örnekler olsada yeterli.

Bazı insanlar kıskanılmayı farklı algılayıp çok sevildiğini sanıyor,

Bazı insanlarda kıskanılmamayı farklı yorumlayıp sevilmediğini düşünüyor, ben eşimin beni çok sevdiğini adım gibi biliyorum ama beni aşırı derecede kıskanıpta hayatımı kısıtlamıyor.

Arkadaşın konusuna gelincede eşinin kıskanıp kıskanmasına takılmak yerine, neden eşinin nereye, nasıl bir ortama gittiğini merak etmediğine takıldım ben.

Bence sizin sorununuz kıskançlık değil ilgisizlik...

Eşiniz sizin o şehire nasıl gideceğinizi,nerde kalıcağınızı,orda sıkıntı yaşayıp yaşamıyacağınızı merak etmiyor üstelik bu sizin ilk seyahatinizmiş.

Rahatsız olmak da haklısınız kanımca,ben de olsam üzülürdüm.

Eşinizin size karşı diğer davranışları nasıl sizi beğenir mi iltifat eder mi,cinsel olarak yakınlaşır mı yoksa sadece bir görev gibimidir bunlar da önemli.

Bu soruları cevaplayıp hala bir sıkıntı gözüküyorsa o zaman eşinizle konuşmanız gerekir ,belki de kadınsı oyunlarınız yokdur ki bence her kadın dozunda ve yerinde biraz oyuncu olmalı ...Erkeğinin ilgisini ve merakını üzerinde tutabilmeli...

Benim eski eşim de pek kıskanmazdı,duyarsızdı,ilgisizdi..Bana çok güveniyordu sanırım.Ama bir bayan da üstüne titrensin istiyor,üstelik benim hayatımdaki ilk erkekti...Bu yüzden tartışmamız olurdu hep.Beni terkeden ben değil ama o oldu..Ama yine de ayrıldığımda çok üzüldüm..Onu böyle kabul etmelisin.Boşanma sonrası da kolay olmuyor..

Son düzenleme:
insanlar ne yazık ki kıskanmakla ilgilenmek arasındaki ayrımı kaçırıyorlar
tıpkı sahiplenmekle arasındaki ayrım gibi...
eşiniz nerede kalacaksın nasıl gideceksin diye merak etmiyorsa kıskanmıyordan ziyade ilgilenmiyordur bence
bazıları da her şeyi giydirmemesini her yere göndermemesini sahiplenmeye bağlıyor. kıskanıyor çünkü sahipleniyor diye düşünüyor
oysa ki sahip çıkmak her koşulda arkasında durmaktır "her şekilde yanındayım"ı hissettirmektir......

eşinin davranışının kıskanmamakla ilgisi yok bence tamamen umursamazlık.yani sana nerde kalacağını sormalı seninle gelebiliyorsa gelmeli bunu yapmamasına kızmanız çok normal ama bu kıskanmamaktan ziyade eşinin vurdumduymazlığı umursamazlığı :31:sıkı bir konuşma yap eşinle çok rahat davranıyor bu kadarı da fazla:18:

eşinizin bu davranışları belki bu üç yıl içersinde sizi daha iyi tanıdıgından sizin ne kadar güçlü bir bayan oldugunuzu gördügünden kaynaklanıyor olabilir ne kadar güzel size çok güveniyor demek ki... ama başka şüpheleriniz varsa onu bilemem ama bence kafanızı böyle düşüncelerle doldurmayın sonrasında evliliğinizi yıpratabilirsiniz... ya sizi çok sıksaydı işinize engel olsaydı her yerde peşinize takılıp nefes aldırmasaydı ne fena olurdu...

Back
X