Eşini sopayla döverek öldüren koca ‘iyi hal’ indirimiyle tahliye edildi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

Kadın cinayetleri ve cinsel saldırılara karşı yargının neredeyse geleneksel olarak uyguladığı iyi hal indirimlerine bir yenisi eklendi.

İstanbul Bağcılar’da eşi Remziye Eripek’i sopayla döverek öldüren Celal Eripek’e verilen dört yıl hapis cezası ‘iyi hal’ indirimleriyle üç yıl dört aya düşürüldü. Eripek, tutuklu kaldığı süre gözönünde bulundurularak tahliye edildi.

Avukatlar ‘kasten öldürme’den cezalandırılmasını istedi
taciz.jpg

Evrensel’in haberine göre, Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen karar duruşmasında avukat Raziye Öztürk, sanık Celal Eripek’in kasten öldürme suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Celal Eripek’in ‘Ütü yapmadı’ diye Remziye Eripek’i önce tekme ve tokatla darp etttiğini, ardından da sopayla vurduğunu hatırlatan avukat Züleyha Gülüm ise şunları söyledi: “Remziye Eripek’in kalp hastası olduğu sanık tarafından bilinmektedir. Kalp hastası olan bir kişiye fiziksel şiddet uygulandığında kalp krizinin tetiklenebileceği ve bu durumun ölümle sonuçlanabileceği herkes tarafından ve sanık tarafından da öngörülebilecek bir durumdur, sanık kasten maktüleye şiddet uygulamıştır. Kasten insanı öldürmek suçlamasıyla cezalandırılması gerekir.”

Önce indirim sonra tahliye
Avukatların son sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık Celal Eripek’i önce ‘taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olmak’ suçundan dört yıl hapisle cezalandırdı.

Emniyetteki ifadesinde “Sopayla değil her zaman nasıl dövdüysem öyle dövdüm” diyen Eripek’e iyi hal indirimi uygulayan mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi gerekçe göstererek sanığın tahliyesine hükmetti.

ya gerçekten şaka gibi artık.
bi de utanmadan her zaman nasıl dövdüysem öyle dövdüm demiş ruh hastası.

döve döve öldürmenin en iyi cinayet işleme yolu olduğunu ispat etmiş mahkeme. Özellikle de hasta insanları.

bu kararı verenler belasını bulsun

Bu ülkede erkeksen kadını öldürüyorsan beraat etmeleri gayet normal geliyor artık.
Bu kararı veren hakimlerede vicdan diyorum,söylenecek çok şey varda anlayan anladı zaten..

X