Eşini yeniden sevmek istiyorum

maviss32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2014
504
316
133
42
Merhaba hanımlar. Benim sorunum bir zamanlar aşık olduğum,aşık olarak evlendiğim adama karşı hiç birşey hissetmiyor olmam.
Bu durum Malesef ona karşı hep mesafeli, soğuk durmama sebep oluyor ve ben normalde konuşkan neşeli olmama rağmen, eşim tabiri caizse yüz bulmasın diye sürekli sert ses tonu ya da tavır ile
Konuşuyorum.
Beni üzen ikinci durum ise çocuklarımızın yanında kavga etmesek bile, büyük kızım aramızdaki soğukluğu anlıyor ve bazen babasına (onu çok seviyor) karşı benim gibi konuşup davranıyor ve o da içerleniyor haliyle.
Demem o ki ben bu hissizlik duygusunun yerine sıcaklığın samimiyetin yer alması için ne yapacağım, ne yapmalıyım. Adam değişmeyecek burası kesin. Bu soğukluğu nasıl yeneceğim?

Kaygılanmayın hemen

Çocuklarınızla birlikte küçük tatil planı, deniz yakını otelde 2 3 gün geçirmek, durumu netleştirmenizde işe yarayabilir,

Sonraki hafta eşiniz ve çocuklarınız tatilde olsa

Belki de yoruldunuz,

Denemek kaybettirmez

Neden peki durduk yere mi bitti sevgin hemen biseyler mi sogumana sebep oldu canım
Içinde yaşadıklarımızdan biriktirdiklerim var, aslında hepsini dile getirdim.haklısın tamam diyor.ama hep böyle sözleri, icraat yok. Özür anlamında herhangi bir hareketi veya sözleri yok.
Sanırım o da artık alıştı, ona göre sorunlarımız düzelir....

Bizim en büyük sorunumuz iletişimsizlik. Ben öfkeleniyorum hemen, o da he he deyip geçiyor. Ufacık şeyler büyüyor. Yoruldum, bu aldık Evet ama benim içimdeki soğukluk çok fena. Ben yıllardır eşime seni seviyorum demiyorum, onun beni istemesini istemiyorum, bir kereliğine halimizi konuşalım canım demesini istiyorum sadece

Anlıyorum
Tavsiyemi yineliyorum

Adım atmaksa, böylesi adım olsun mesela

Biz 5 yıl flört ettik. Eşim 22 ben 19 yaşındayım tanıştığımızda.o yüksek okul, ben üniversite mezunuyuz. Bunu hiç sorun etmedim, hala da etmiyorum. Eşim yaşında Abim var, lise mezunu ama başarılı bir iş hayatı var.
Eşim inşaat teknikerliğini bitirdi. Mühendislik için okuması,dgs sınavı çalışması için destekledim onu hep. O da söz verdi ama çalıştığı işyerinde patronuna karşı minnet borcu hissettiğinden iş yerinde geç saatlere kadar kaldı hem sınava çalışmadı hem askerliğini erteledi, bana da napayım dedi. Hep anlayış bekledi. Çok seviyordum ben onu çok. O da hep bu sevgime güvendi
Neyse biz evlendik ama benim tayin onun Memlekete çıkmadı. Evliliğe ilk yıl tam bir kabus oldu bana. Her gün iş yerime 2 saat otobüs ile gidip iki saat de dönüyordum. Arkadaşım, gidecek bir kanım yoktu.eşim de Evde Maç izlemek,yiyip içmeye meşgul.ben sesimi çıkartana kadar, ne o ne de ailesini hiç birşey yapmadılar ve ben de evliliğin ilk yılında boşanma fikirleri oluşmaya başladı. Ben artık yolu çekmek istemiyordum....
Sonra biz il değiştirdik ve o işsiz kaldı bir süre vs. Bir sürü zor zamanlar geçirdik. Sonra işler yoluna girdi, bu arada eşimden hep 2, 3 katı kazandım ama ev alara kadar Sorun etmiyordum. Evi çoğunluğun kredi ile aldık ve ekonomik olarak tam düzeliyorken yine kötü olmaya başladı. Işte benim gücümün yetmediği yerde ona yüklenme başladım.....

Sanirim suan bende oyleyim bunu kendime bile itiraf edemiyorum ama durum bu tavsiyeleri bende bekliyorum

O da hep napayım dedi. Bazen beni paracılıkla suçladı ki bu çok zoruma gitti. Evleneli 4 yıl olmuştu, ve biz hiç yol katedememiştik, kendisi şu anda bana hak veriyor ama ben samimiyetine güvenemiyorum
kızımız olunca işler daha da zorlaştı, maddi manevi yıprandık...aklıma o günleri geçirmek daha istemiyorum. Işte bu süreçte berenden konuştum artık. Yine bir boşanma düşünceleri ile yaşayınca gittik.ama ben o zamandan sonra Eski maviss olmadım.

Maddiyat önemli degil desek de davul bile dengi dengine derler.Bu konu aşabileceginiz bi şey degil bence.Sevgi zaten bittiginde yeniden olusabilen bi sey degil esinizde bunları düzeltemetecegine göre yeniden sevmeniz pek mümkün degil gibi görünüyor

Eşim iyi bir insan, iyi bir baba. Asla iyi bir koca değil ve değişmeyecek biliyorum. Onu nasıl yeniden seveceğim ya

Eşim iyi bir insan, iyi bir baba. Asla iyi bir koca değil ve değişmeyecek biliyorum. Onu nasıl yeniden seveceğim ya
Evet benimki de böyle aslında iyi baba nasıl olunuyor bilmem ama kesinlikle iyi koca değil. Aekadaşlarına akrabalarına karşı çok iyi ama evdeki hanımına değil.

Zaten içimdeki sevginin kıymetini bilmeyip, bitmesine göz yumduğu için çok kızgınım ona.

Birde ben böyle birini sevmek istemiyorum. Çünkü beni sevmediğini hissediyorum beni sevmeyeni ben hiç sevmem artık yoruldum daha fazla seven taraf olmaktan. Bende tıpkı siz gibi sürekli sert konuşuyorum içimden gelmiyor ona üzülmek vs. bu adam değişmicek.

birikmişleriniz var içinizde
Kendi kendinize aşamazsınız, psikoloğa gidip anlatmak iyi olabilir, hatta eşinizle beraber aile terapistine gidin, eski yaşanmışlıklar, içinizde attığınız çözülemeyen sorunlar, ona karşı düşman yapıyor sizi

Anlatılacak o kadar çok şey varki,görümce kayınvalide olaylarındaki tutumuna girmiyorum bile
Pasif bir Adam bu. Benim yanımda olmayan, karşı da durmayan, düşünmesini bilmeyen. Ot gibi bir adam. Neyine sevdim diye kendime de çok kızıyorum ben.
Herşeyi o sormasa da açık açık söylüyorum, Haklısın diyor çekiliyor kenara. Düzelir demez mi bir de, nasıl düzelecek ben o kısımdayım işte...

Direkt bi soru olacak ama: eşinize acımanıza neden olmuş herhangi bir durum oldu mu? Merhamet iyi bi duygudur ama içten içe acıdığımız bir adama aşık olamayız. Yani anca bi yere kadar gider. Eşiniz herhangi bir döneminde ona acıma hissi duyacağınız bir travma yaşadı mı?

Onu teklif etmiştim, ona göre bizim öyle terapilik durumumuz yokmuş. Çocuklar büyüdüğünde, evin borcu bitince düzelecekmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…