Eşinin ailesi ile altlı üstlü oturmak...

flamingo2754

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2009
470
7
96
Muğla
kızlar eşinin ailesi ile altlı üstlü oturmak durumunda kalacağız sanırım evlenince.ne gibi sorunlar yaşanıyor. ne gibi çözümler olabilir.nasıl davranmak gerekir.neye dikkat etmek gerekit.başta tavrını koyarsın diyor herkes ama NASIL????

birderdim var köşesine bir bak istersen epeyce sorun yaşayanlar var.
bence yeme içme beraber olmaz ise çok da fazla sorun yaşanmaz hergün birbirnize gidip gelmeyi de abartmaz resmi ve saygılı olursanız sanırım birbirnizden çekinir ve sorun yaşamazsınız.

ben şu an o vaziyetteyim kimseye tavsiye etmiyorum bir yere çıkman bile göze batıyor misafiri gelse çıkmasan surat yapılıyor istediğin kadar mesafe koy yine olmuyo temizliğine koş gitmesen laf vurmalar insanın psikolojisi bozuluyor adeta o yüzden kimseye önermiyorum

ben şu an o vaziyetteyim kimseye tavsiye etmiyorum bir yere çıkman bile göze batıyor misafiri gelse çıkmasan surat yapılıyor istediğin kadar mesafe koy yine olmuyo temizliğine koş gitmesen laf vurmalar insanın psikolojisi bozuluyor adeta o yüzden kimseye önermiyorum

tamamen katılıyorum

sakın oturma ben beraberim tecrübe konuşuyo.iki tarafta melek bile olsa olmaz:olmaz:yasakkelime

asla ben de tavsiye etmem melakede olsa ne olursa olsun şiddetle karşıyım bende beraber oturdum tecrübeliyim laf olsun diye yazmıyorum çünki baştan okadar iyi gözüküyorlarki annen gelse karışırlar ennene gitsen karışır yani konu koöşuyu şöyle bırak bence asla ve asla oturmayın arada mesafe biraz uzak olsun

altlı üstlü oturuyorum zararını görmedim faydası çok oldu.
iki tarafada bağlı bişey bu.
markete vs giderken izin almıyorum ama haber veriorm istediği bişey varmı die ya da arkadaşımla buluşucaksam haber veriorm sonuçta biri gelip beni sorabilir haber veriorm diye eksilmiyorum.
yemeği beraber yemiyoruzama işten geldiğimde bazen bir tasta yemeği alıp yukarı çıkartıorm eviizde yiyoruz ama haftada 2 falan beraber yemek yeriz o da beraber yiyelim diye değil denk geliyor öyle oluyor.kayınvalidem iyi bir insan olduğu için problem yaşamıyorum hiçbişeyime karışmaz.
bazen beraber yürüyüşe çıkarız ya da haftasonu sabah ya o bana gelir yada ben ona giderim kahve içmeye.5 çayı yaparız kekle börekle..seviyeli bir sevgi saygı çerçevesinde ilişkimiz var.
ama bizimki istisna sorun yaşayan da çok oluyor bizim gibi olanda..
kayınvalidem sakin bi insan karşısındakini kırmaktan korkan bir insan keza ben de kavgacı bir insan değilimdir biriyle tartışıcam diye ödüm kopar.
diyeceğim odur ki kendinize eşnize ve eşinizin ailesine güveniniz tamsa oturmamanız için bir sebep yok.
ha tabi ben olsam kira vermiceksem otururum.yani özellikle gidip yakın ev tutmam kayınvalideme.ama bizim ev kendilerinin olduğu için altlı üstlü oturuyoruz.

canım bızım gırışte kaynanam 1katta buyuk eltım 2katta ortancı eltım 3kattada ben oturuyorum sorun yok fazla gırıp çıkmıycaksın bana geleceklerse onceden haber verıp gelırlırler ben rahatım sorun bazen oluyor ama halledıyoruz aramızda konuşarak canım

bende altlı üstlü oturuyorum ve tavsiye etmiyorum yasanan sorunlar malum... herzaman cıkarsın iyiyisin bi gün cıkmazsın kötüsün.her misafirde her buyuk temizlikte gitmek durumundasın...esinle bile rahat rahat tartısamıyosun duycaklar diye ....vs.vs.vs.zor bi durum canım insanına göre degisir ama bu dengeyi kurmak cok zor karsılıklı anlayıs lazım....

markete vs giderken izin almıyorum ama haber veriorm istediği bişey varmı die ya da arkadaşımla buluşucaksam haber veriorm sonuçta biri gelip beni sorabilir haber veriorm diye eksilmiyorum.
yemeği beraber yemiyoruzama işten geldiğimde bazen bir tasta yemeği alıp yukarı çıkartıorm eviizde yiyoruz ama haftada 2 falan beraber yemek yeriz o da beraber yiyelim diye değil denk geliyor öyle oluyor.kayınvalidem iyi bir insan olduğu için problem yaşamıyorum hiçbişeyime karışmaz.
bazen beraber yürüyüşe çıkarız ya da haftasonu sabah ya o bana gelir yada ben ona giderim kahve içmeye.5 çayı yaparız kekle börekle..seviyeli bir sevgi saygı çerçevesinde ilişkimiz var.
kayınvalidem sakin bi insan karşısındakini kırmaktan korkan bir insan keza ben de kavgacı bir insan değilimdir biriyle tartışıcam diye ödüm kopar.
diyeceğim odur ki kendinize eşnize ve eşinizin ailesine güveniniz tamsa oturmamanız için bir sebep yok.
ha tabi ben olsam kira vermiceksem otururum.yani özellikle gidip yakın ev tutmam kayınvalideme.ama bizim ev kendilerinin olduğu için altlı üstlü oturuyoruz.

ne güzel keske herkes senin kadar sanslı olabilse...

evet maalesef bu devirde saygılı anlayışlı insan daha doğrusu kayınvalide bulmak çok zor.sorun yaşayanlar daha fazla yaşamayanlara nazaran..

ben kendi annemle altlı üstlüyüm.
ben bile bazen yanlızlığı özlüyorum.
iyi yanları çok tabi,ama yapı meselesi.
ben yanlızlığı seviyorum.
en iyisi uzak olmak.
iki tarafada.

bende altlı üstlü oturuyorum ama aramızda sorun yok tek sorun istediğin gibi davranamaman hep bişey derlermi şunu yapsam yanlışmı olur şuraya gitsem ne derler diye düşünmektense ayrı oturmak daha iyi ya yanında büyük olunca istediğin gibi davranamıyosun ve herşeyine karışıyolar malesef bence hiç razı gelme ayrı oturun alt üstte olsa genede başka mahallede başka semtte oturun erkeklere göre hava hoş önemli olan kadının rahat edebilmesi razı gelme bu i,şe

canım bende altlı ustlu oturuyorum.ucuncu kattayım kayınvalıdem zemın katta.bence sevıyelı olduktan sonra hıc bır zararı yok.hatta maddı manevı cok faydaları oluyor.bız evde olmayalım bı bakıyorum fatura gelmıs kayınpederım odemıs bıle.evde ne olmasa asagı ınerım alır cıkarım.kayınvalıdem 65 yasında.yınede kendı ısını yapmaya calısır.haftada bır bazen esımle ıner evını supururuz.zaten ıkı goz bısey.
daha anlatacak olumlu bırsuru sey var ama uzun olur sımdı.bence saygını ve tavrını belırledıkten sonra hıc bır sorun olmaz.nasıl baslarsa oyle gıdıyor cunku.eltım uzakta ama ben yınede boyle oturmaktan cok memnunum.allah onlardan razı olsun.daha bırgun cat kapı gelmedıler bana.hep musaıtmısın dıye ararlar.e daha ne ısterım allahtan..

maşallah :nazar: hayran kaldık.
kayınbaba özellikle de kayınvalide çok önemli faktör her işe karışan,hep benim dediğim olacak tarzı insanlarsa çook zor inanki.
çalışan bayanlar daha az sorun yaşıyor gözlemlediğim kadarıyla. çalışmayan ev hanımları daha çok sorun yaşıyorlar gibi.ama istisnalar elbette vardır.
bir arkadaşım asla anlaşamam diyordu,ama öyle olmadı hatta çok da faydaları oldu.şuan çok memnun

Son düzenleme:
canım herşeye burnunu sokan akıl vermeyi yönetmeyi seven insanlarsa işin çok zor
istediğin kadar mesafe koymaya çalışsanda altlı üstlü oturunca yapamazsın sınırı çizmekte zorlanırsın.tabi eş önemli faktör ama onlarda arada kalıyolar ailelerine bişey diyemiyolar sonuç huzursuzluk oluyu tabii
eğer anlayışlı görgülü kültürlü insanlarsa çok da faydasını görürsün örneğin çarşıya hastaneye pazara falan gitmek istediğinde çocuğunu onlara bırakabilirsin acilen evinde bir eksiğin olduğunda onlardan alabilirsin vb....
kısacası bu durum tamamen karşı tarafın kişiliğine bağlı bişey a.sşimdiden iyi yada kötü olur demek anlamsızyerimseniben

konu sahibi arkadaşım eğer eşin ailesinin ağzına bakan biri değil kişilikli biriyse .ve memnun olmadığın takdirde taşınabilecek durumda olcaksan bu işe kalkış.
kimsenin ne olduğu anlaşılamıyo içine girmeden.bende altlı üstlü oturuyorum ama şu an hiçbir şekilde konuşmuyorum.yine de zararları oluyor .borçlarımız yeni bitiyo bir süre daha oturup ev alıp çıkmayı düşünüyoruz.Uzak otursak hiç olmassa hakkımızdaki dedikoduları kulağımızla duymaz gerilmezdik.konuşmasakta huzursuz edicek bişeyler yapıyorlar.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

konu sahibi arkadaşım eğer eşin ailesinin ağzına bakan biri değil kişilikli biriyse .ve memnun olmadığın takdirde taşınabilecek durumda olcaksan bu işe kalkış.
kimsenin ne olduğu anlaşılamıyo içine girmeden.bende altlı üstlü oturuyorum ama şu an hiçbir şekilde konuşmuyorum.yine de zararları oluyor .borçlarımız yeni bitiyo bir süre daha oturup ev alıp çıkmayı düşünüyoruz.Uzak otursak hiç olmassa hakkımızdaki dedikoduları kulağımızla duymaz gerilmezdik.konuşmasakta huzursuz edicek bişeyler yapıyorlar.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.

arkadasım allah esının aılesıne akıl fıkır versın.kendı cocuklarını huzursuz edıyorlar haberlerı yok.bu ne vıcdan ya.sasırdım dogrusu.allah kolaylık versın..:1hug:

arkadasım allah esının aılesıne akıl fıkır versın.kendı cocuklarını huzursuz edıyorlar haberlerı yok.bu ne vıcdan ya.sasırdım dogrusu.allah kolaylık versın..:1hug:
sağol canım huzursuz ettiklerinin malesefki farkındalar bile bile yapıyorlar.oturduğumuz evi eşim sıfırdan yaptı araba aldı çekemiyorlar.altta zeminde oturuyolar istiyolarki eşim onlarada ev yapsın bizim üstümüze. baktılar olmadı akrabaları dahil herkese bizi yalanlarıyla kötülemişler.Eşimin adı hayırsız evlada çıktı .eskiden bayramlarda gezmekten yorulurduk şimdi gidece bir kapı bırakmadılar.bizi kaçırıp ev e koncaklar evin tapusu bizim üstümüze değil . geçen gelmiş kayınpeder emekli olcakmış 30 milyar kredi çekmesini istemişler o kadar yüzsüzlerki eşimden eşimde hayır demiş.daha öncede eşiminde ortak olduğu ve eşime parasını ödettikleri ev varmış eşim askerdeyken satmışlar imzasını taklt edip.çocukluğundan beri çalışan eşimin parasını yemeğe alışmışlar bundan sonrada hiç çalışmayıp ,sağlam ve genç oldukları halde eşim onlara baksın istiyorlar.ben sessiz bir insan olmadığım için ortalık karışıyo tabi . :jeyyar:
ya bu deveyi güdecen ,ya bu diyardan gidicen.

Back
X