Eşinin ailesi ile altlı üstlü oturmak...

Esının ust katta hapsırması ıle anne ya da babasının alt kattan cok yasa demesı gıbı bısı altlı ustlu oturmak :) Allahtan bızım aramızda 5 kat var

kızlar eşinin ailesi ile altlı üstlü oturmak durumunda kalacağız sanırım evlenince.ne gibi sorunlar yaşanıyor. ne gibi çözümler olabilir.nasıl davranmak gerekir.neye dikkat etmek gerekit.başta tavrını koyarsın diyor herkes ama NASIL????

kesinlikle kabul etmemelisin bunu
evlenmeden tavrini koy
yoksa çok pişman olursun ilerde benden söylemesi:delphin:

maşallah :nazar: hayran kaldık.
kayınbaba özellikle de kayınvalide çok önemli faktör her işe karışan,hep benim dediğim olacak tarzı insanlarsa çook zor inanki.
çalışan bayanlar daha az sorun yaşıyor gözlemlediğim kadarıyla. çalışmayan ev hanımları daha çok sorun yaşıyorlar gibi.ama istisnalar elbette vardır.
bir arkadaşım asla anlaşamam diyordu,ama öyle olmadı hatta çok da faydaları oldu.şuan çok memnun

herşey eşde bitiyor cnm..
biz büyük bir aileyiz biz eşimin ailesi benim ailem hep beraber biyerlere tatilede gidiyoruz
ama ilk önce eşim kendi ailesine karşı mesafeli birbirimizi severiz sayarız ama çok mesafeliyiz o yüzden benim ekstra bir çaba sarfetmeme gerek kalmıyor eşim mesafeli olduundan..
ayrıca evet çalışıyorum çok beraber olmadığımız için gün içerisinde akam yemek yapmak zor geldiğinde onlarda yiyoruz sadece akşamdan akşama gördüğüm içinde çok sıkıfıkı olmuyoruz ama bütün gün evde olsam sanırım hep gezmek istesem..vs sorun olabilir belki ama her halukarda karışmazlar..
cahil insanlarla uğraşmak çok zor.
inanır mısın ben aşktan sevgiden önce ailesine baktım nasıl biriler diye yani eşimden önce ailesine baktım denilebilir ;))

herşey eşde bitiyor cnm..
biz büyük bir aileyiz biz eşimin ailesi benim ailem hep beraber biyerlere tatilede gidiyoruz
ama ilk önce eşim kendi ailesine karşı mesafeli birbirimizi severiz sayarız ama çok mesafeliyiz o yüzden benim ekstra bir çaba sarfetmeme gerek kalmıyor eşim mesafeli olduundan..
ayrıca evet çalışıyorum çok beraber olmadığımız için gün içerisinde akam yemek yapmak zor geldiğinde onlarda yiyoruz sadece akşamdan akşama gördüğüm içinde çok sıkıfıkı olmuyoruz ama bütün gün evde olsam sanırım hep gezmek istesem..vs sorun olabilir belki ama her halukarda karışmazlar..
cahil insanlarla uğraşmak çok zor.
inanır mısın ben aşktan sevgiden önce ailesine baktım nasıl biriler diye yani eşimden önce ailesine baktım denilebilir ;))

ilk önce akıllı davranıp eşinin ailesine dikkat ettiğin için seni tebrik ederim. a.s.
eşinin mesafeyi koruması da çok güzel :nazar:
sevgi ,saygı mesafe= sınır olmazsa olmuyor :1no2:

sen hapı yutmuşusun guselim :1no2:..
sizin geleceğinizi görur gibiyim :delphin:..
ne yaparsan yap olmuor olmuor olmuorr :umursamaz:...

1 mahalle bile ötede ol ama aynı binada olma..
sonra eve girip çıkmaların senin karnına kram şeklinde dönebilir...

bence de sakın oturma valla içine girince olaylar değişiyor herkesi daha iyi tanıyosun.

geçen bir yorumda arakadaşın biri çok güzel bir cümle yazmış ondan alıntıdır

'dışardan baktım yeşil türbe,içine girdim estağfurullah tövbe...'

olay aynen budur.

sevgiyle kal

kızlar çok teşekürler yorumlarınız için.
nişanlımla konuştum aradaki dengeyi koruyabilecek misin diye. ve dedim ki ben her misafirleriyle inip oturmak zorunda değilim. onların da ev işlerini içimden gelrise yaparım,bana emir verir gibi emrivaki iş yaptırmasınlar dedim. ilerde bunlar yaşanınca bana destek olacak mısın dedim. tabi hastalık durumlarında elimnden geleni yaparım,güleryüz gösteririm ama ben kendi yuvamı kurmak isitoyrum.hem evlenip hem de eşimden başka insanlarla sıkıfıkı yaşayacaksam o zmaan kocamın ne anlamı kaldı dedim. uzun uzun konuştuk. benim içimi rahatlattı. merak etme korktukların olmayacak dedi.senden sadece güleryüz göstermeni bekliyorum,hizmet etmeyi içinden gelirse yaparsın zrolamam dedi.
zaten ben çalışan bi bayanım.akşamdan akşama görcez. yeme içme ayrı olcak. eve gelirken yukarı çıkıp iyi akşamlar demek-hal hatır sormak hiç zoruma gitmez. ben de insanlara kötü davrancak değilim tabi.ama ne bileyim korkularım var.hiç kimse memnun değil kaynanasından. benim korkum işimize ev düzenimize burnunu sokmaları..
nişanlım şimdiden beni rahatlatıyo.ben de kira vermek istemıyorum bi de.
siz yine de aradaki mesfa nasıl korunur öğretin bana lütfen...

bende beraber oturuyorum hatta girişte kaynanam üstünde ben benim üstümdede eltim oturuyo şimdi eltimle kaynanamın çoook sıkı bi ilişkisi var eltim baştan tavrını koyamamış ve ilişki çığrından çıkmış ama nasıl kaynanam herşey söler o bi ağzını açıp laf etmez nese gelelim bana bende nişanlılık döneminde eşimle aynı senin gibi konuşmuştum oda bana aynı senin nişanlının dediği şeyleri söylemişti ve sözündede durdu inşallah seninde öyle olur benim bi avantajım var görüntü olarak çok soğuk biri gibi dururum (aslıda öyle değilim)
ama bi gün bunun işime yarayacağını hiç düşünmemiştim :)
benim mesafe koymama gerek kalmadı kaynanam kendiliğinde koydu zaten soğuk olduğum için :)
buda çoooooook işime geldi hiç zoruma gitmiyo valla başkaları kaynanan senin için soğuk diyo dediklerinde :)

kızlar çok teşekürler yorumlarınız için.
nişanlımla konuştum aradaki dengeyi koruyabilecek misin diye. ve dedim ki ben her misafirleriyle inip oturmak zorunda değilim. onların da ev işlerini içimden gelrise yaparım,bana emir verir gibi emrivaki iş yaptırmasınlar dedim. ilerde bunlar yaşanınca bana destek olacak mısın dedim. tabi hastalık durumlarında elimnden geleni yaparım,güleryüz gösteririm ama ben kendi yuvamı kurmak isitoyrum.hem evlenip hem de eşimden başka insanlarla sıkıfıkı yaşayacaksam o zmaan kocamın ne anlamı kaldı dedim. uzun uzun konuştuk. benim içimi rahatlattı. merak etme korktukların olmayacak dedi.senden sadece güleryüz göstermeni bekliyorum,hizmet etmeyi içinden gelirse yaparsın zrolamam dedi.
zaten ben çalışan bi bayanım.akşamdan akşama görcez. yeme içme ayrı olcak. eve gelirken yukarı çıkıp iyi akşamlar demek-hal hatır sormak hiç zoruma gitmez. ben de insanlara kötü davrancak değilim tabi.ama ne bileyim korkularım var.hiç kimse memnun değil kaynanasından. benim korkum işimize ev düzenimize burnunu sokmaları..
nişanlım şimdiden beni rahatlatıyo.ben de kira vermek istemıyorum bi de.
siz yine de aradaki mesfa nasıl korunur öğretin bana lütfen...

canım aynı binada olupta mesafeli olmak çok zor bişey sana şöyle yap yada böyle yap demek anlamsız:1no2:
çünkü sen uzak durduğunda her şekilde adın hayırsız yada soğuk geline çıkar.eğer böyle laflar etmeyecek kadar olgun insanlarsada zaten aranızda önemli bir sorun çıkmaz
kısacası eşinin ailesinin tavırları önemli ve tabii eşina.s

canım benım ılk yapacagın sey esını yenı evıne ıyıce ısındırman.evınde okadar rahat olacakkı zaten kendı gıtmek ıstemeyecek.bu bıraz senın cılvenede bakar.
ıkıncısı ılk gıttıgın gun yemegını ocaga koy.sakın bır muddet beraber yıyelım ayaklarına kanma.hatta kayınvalıdenede arada yaptıklarından gondekı evınde pısırıp myemek ıstedıgınızı anlasınlar..
ucuncusu bıryere gıderken sakın gıdebılırmıyım falan deme.ustunu gıy cantanı al ve ben gıdıyorum bır ıstedıgınız varmı dısardan falan de..
dorduncusu esınle gezmeye cıkarken onları davet etme.tabıkı arada beraber bıyerlere gıdersınız.ama arada olursa daha cok zevk alırsın.kabıle gıbı gezmeye alıstırma kımseyı..
daha cok yazarım ama uzun olur sımdı canım.sen ve esın mesafeyı ıyı ayarlayın.nasıl baslarsa ınan oyle gıdıyor cunku..

bnde altlı üstlü oturucam maalesef
çünkü apartmanları var 5 katlı o yuzden oturmak zorundayım
en azından şimdilik...
başlarda aşırı karşıydım ama kandırdı bni sevgilimm:)
yeme içme ayrı olucak
bakalım nasıl olucak

ben şuanda senin durumundayım ve 3 yıl oldu bizim yememiz içmemiz bile beraber,çalıştığım için kaynanm kızıma baktığı için yeme içmeyi sorun yapmıyorum.:1no2:

ama misafir konusunda çok dertliyim annemler bile gelse kendimi kasıyorum ay nerde oturacakalr,ne ikram edecem malum evimde bi unum bile yok,pasta yapmayı çok severim ama yok masrafmış şuymuş buymuş demeleri beni öldürüyor evini süpürmesen olmuyor,sürüncede niye ben oda yapsın diyorum kızıyorum ama dayanamayıp yine yapıyorum.misafir gelse aşağıda mı yukardamı diye düşünüyorum,valla zor hemde çok ama herşey kocada biter,benimki kaynanada bittiği için halan aşağı yukarı sürünüyoruz.mafoldumben

İnşallah sende böle bi durumda olmassın evin barıkın ayrı olsun ha misafir gelince bakıl biraz işim var de git ne bileyim ama benim
gibi sadece yatmadan yatmaya evin olmaz cnm.

ay walla bende altlı üstlü oturuorum ama çok pişmanım desem yeridir. . .
ay durmadan yukarı çıkıolar sinir oluyorum . özel hayat diye birşey kalmıyor.
kafanı dinlemek istesen çok zor . . off off .ne sen sor ne ben söliyim.imkanın warsa oturma .

kayananaların iyi yönleri diye bi topik açılmış. düşündüm ben de yazdım. hatta şunları yazdım :
ben nişanlıyım.
kayınvaldem ahlaklı bi hanımefendi.dinine bağlı.evlerine gittiğimde hiç iş buyurmaz ama ben üzerime düşen işleri yaparım. el öptürmeyi sever, ben de elini öpmekten gocunmam.bana sarılması samimidir. beni sevdiğini her fırsatta söyler.
ama kızlar ben yine de ÇOOOKKKKK KORKUYORUM.bildiğiniz gibi değil.ya evlenince değişirse diye. altlı üstlü oturma ihtimalimiz yüksek.kafam çok karışık.kaynanasından memnun olan o kadar az kişi var ki çevremde...of offffffff

yani düşünün kadının bi kötülüğünü görmedim ama bu önyargılar beni çok korkutuyor.

ay walla bende altlı üstlü oturuorum ama çok pişmanım desem yeridir. . .
ay durmadan yukarı çıkıolar sinir oluyorum . özel hayat diye birşey kalmıyor.
kafanı dinlemek istesen çok zor . . off off .ne sen sor ne ben söliyim.imkanın warsa oturma .

galıba 28 gunluk evlısın canım.takvımınden bellı.yenı evlı bırının evıne gıdılırmı oyle zırt pırt.arada kapıyı acmam senın yerınde olsam.ısım vardı banyodaydım falan derım.cok sınır bozucu bır durum olmalı ya.allah kolaylık versın arkadasım..:1hug:

Back
X