pohpohperi sakın korkma..benim doğal yoldan oldu bebeğim.tüp bebek falan değil. bende yumurtlama sorunu vardı. o yüzden yumurtlama düzenleyici ilaçlar (haplar falan) kullanıyodum sadece. eşim hiçbişey kullanmadı. keçiboynuzu almıştım yesin diye ama yani 10 tane falan yemiştir zorla o da. ben üroloji profosörü kaan aydosun bu işlerde çok iyi olduğunu duymuştum ve ona bi internet sitesi aracılığı ile eşimin sonuçlarını göndermiştim. o da normal yolla olur dedi. sonra bi üniversitede tüp bebekle özellikle ilgilenen bi kadın doğum profösörüne gittim. o da eşimin sonuçlarının sorun çıkarmayacağını söyledi. ama yine de günlerce uyuyamadığım, çok ama çok üzüldüğüm, geceleri eşim uyuduktan sonra kendi kendime çok ağladığım günler oldu. insan bu konuya kafasını bir taktı mı ne kadar zordur herşey biliyorum. sonra bikaç aydır yumurtlama ilacı kullandığım halde hamile kalmadığım için rahim filmi çektirmemi istedi doktor. film sonucu normal çıktı. doktor şimdi git 3-4 ay sonra gel, filmden sonra bikaç ay kendi haline bırakmak gerekir demişti. gerçekten de o arada kendiliğinden oldu. eşim hiçbir tedavi görmedi. hatta hamile kaldığım ay ben de bişey kullanmıyordum. (omega 3 vitamini, folic asit ve polikistik over sendromu denen bir durumum olduğu için glifor diye bi ilaç kullanıyordum sadece). eşin mutlaka ilk testten 3-4 hafta sonra bi kez daha test yapılsın. bi de sayı ve hareket iyidir umarım. onlar bu morfolojiden daha önemliymiş.. bol şans. en kısa zamanda inşallah siz de bebeğinize kavuşursunuz. ama bu morfoloji işine sakın ola takılma, boş yere bu konuda günlerce ağlamış biri olarak söylüyorum...:))