• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinin narsist olduğunu düşünen var mı?

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.779
388
45
Eşiniz narsist kişilik bozukluğu gösteriyor mu sizce hiç bunu farkedip araştıran var mı? Nasıl başaçıkıyorsunuz?

Eşiniz narsist kişilik bozukluğu gösteriyor mu sizce hiç bunu farkedip araştıran var mı? Nasıl başaçıkıyorsunuz?
Narsist olduğunu yeni mi farkettin önceden de varmıydı.Kişilik bozukluğundan ziayde bi huy asşlında.Hayatın merkezine kendini koymışsa değiştirmek zordur

simdi bir insana narsist demek icin cok bariz belirtileri olup tani konulmus olmasi gerekiyor bildigim kadariyla cunku ciddi bir kisilik bozukluğu esinizin narsist olduğunu nasil anladiniz neler okuor aranizda bilmeden yorum yapmak zor açıkçası

Narsist olduğunu yeni mi farkettin önceden de varmıydı.Kişilik bozukluğundan ziayde bi huy asşlında.Hayatın merkezine kendini koymışsa değiştirmek zordur

Sorun oldugunun farkındaydım ama narsist tanısına yeni ulaştım okuyup araştırınca sanırım yine de emin değilim

Sorun oldugunun farkındaydım ama narsist tanısına yeni ulaştım okuyup araştırınca sanırım yine de emin değilim
burcu ne Eşinizin bence narsist karakterlerin çoğu annelerin hatalı yetiştirme tarzından kaynaklanıyor hala erkek çocuğa padişah muamelesi yapan anneler oldukça narsist kocalarda bitmez

Yapabileceğiniz çok birşey olduğunu sanmıyorum.

Kendine tapan birine nasıl kabul ettirirsiniz ki sen hastasın tedavi olmalısın diye.

İşiniz zor.

Benim eşim tam bir narsistti.beni de aşağılaya aşağılaya özgüvenimi bitirdi.avukatım borderline kişilik bozukluğu dedi ama kuzenim psikolog.kendi gözlemleri ile narsist olduğunu söyledi.Ben internetten çok araştırdım kesinlikle narsist.Ben şubatta boşandım toparlayabilir miyim bilmiyorum.çünkü beni psikolojik olarak mahvetti

Benim eşim tam bir narsistti.beni de aşağılaya aşağılaya özgüvenimi bitirdi.avukatım borderline kişilik bozukluğu dedi ama kuzenim psikolog.kendi gözlemleri ile narsist olduğunu söyledi.Ben internetten çok araştırdım kesinlikle narsist.Ben şubatta boşandım toparlayabilir miyim bilmiyorum.çünkü beni psikolojik olarak mahvetti

Tabiki toparlaya bilirsin. İcindeki isigi kimsenin söndürmesine izin verme.
O isik sadece sindirildi kucuk tutuldu.
Kaybolmadi. Yeniden parlamasini icin beklemede.
Ne zaman hazir isen ozaman isildayacak tekrar merak etme.

benim eski esim de bir narsist ve yaklasik sekiz ay once onun evi terketmesiyle bosandik. Halen hayatimi mahvetmeyle ugrasiyor, tehditler savuruyor.

Narsist biri olması başka, "narsistik kişilik bozukluğu " olması başka. Adı üstünde bir tür kişilik bozukluğu. Bu tanıyı okuyarak koyamazsınız. Uzman birisine danıştınız mı?
İnternetten hastalıklara tanı koymak da son zamanlarda moda oldu. Ben de çok kitap okurum ama kimseye şu hastalığa sahipsin demedim, deme hakkım da yok zaten. Doktorlar bile onca testlere rağmen bu kadar kesin konuşmazken biz nasıl oluyor da şu kişide şu hastalık var diyebiliyoruz hayret doğrusu!
Ayrıca burçlarla ilgilenen biri olarak şunu diyebilirim ki, ben de aslan burcuyum kardeşim babam da. Hepimiz çok farklıyız. Babam anneme çok düşkündür, onu hep yüceltir. Kardeşim sözlüsüne resmen aşık, hatta kız ona ne giyeceğini sorar ona bile karışmaz "sen bilirsin" der.

Ben de aslanım. Bir kere gösteriş sevmem. Çok sadeyim. İşyerinde masamı silerim. İş küçümsemem. Kendimi kraliçe falan sanmıyorum. Hep derim çaycı ile patronum benden aynı saygıyı görür. İnsanlar eşittir...

Bence erkeklerin bir cogunda, yetki verince tepeye cikma olayi var . Amacim asla polemik yaratmak değil , ama fikrimi söylemeden de duramayacağım .
Erkekleri her zaman poh pohlayıp bu duruma sokan yine biz kadinlariz. Henüz sünnet cağındaki çocuklara sünnet düğünü yapıp , pelerinler giydirip kendini kral gibi hissetmesini sagliyoruz . Cocugun pip*si kesiliyor, anneler sultan gibi giyinip , pistlerde göbek atıyor . Ccocuk bunu bilerek yapmıyor , ama bilinç altında •Yahu bendeki bu şey ne değerli birşeymiş, baksana millet kendinden geçti , erkek oldum , kutluyorlar • tarzı düşünceler oluşuyor . Büyüdükçe kral , megaloman ,narsist,bencil düşünceler de hepsi büyümeye başlıyor . Ben hiç regl olan bir kız icin kutlama yapildigini görmedim , aksine, kimse anlamasin diye kose bucak kacardik ilk regl oluslarimizdan... Erkek çocuğu erkek oluyorsa , kız çocuğu da ergen oluyor . Bence bunlar hep yanlış yetiştirilmeden dolayı oluyor.
Ha tabi bilemem sizin kocanız gerçekten psikolojik olarak sorunu var mıdır ama , bence erkekler birazda bilerek yapıyorlar. En iyisi doğrusu tabii ki uzman teşhisi.
Kolay gelsin size ne diyeyim :/

Tam narsist olmasa da babamda da var bu huy. Çok iyidir, yardımsever, duygusal, bilgili, kültürlü, vicdanlı... Say say bitmez iyi huyları amaa dediğim dedik, en doğruyu ben bilirim, egoist, kendini beğenmiş, en iyi en mükemmel kendisi, padişah, kral vs. :-) Gerçi yaşı ilerledikçe ve ben evlendikten sonra daha da uysallaştı şükür :-) cidden zor oluyorlar. ALLAH hayat arkadaşlarına sabır versin. Kardeşimde de görüyorum bu durumu ama yine de kıyamıyorum. Biraz da biz kadınlar yapıyoruz bunları böyle.

Back
X