• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşinin Sperm Dna'sında Kırıklığı Olan Var mı?

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hazelcim eşimde kabullenmiyo.tıbbi olarak yüzde 22 kabul edilebilir diyo tahlil kağıdında.ben de anlamadım niye bu kadar kötü karşıladı. bizim varikosel ameliyatı,proxeed,trental,virigen( yanlış hatırlıyor olabilirim ismini) vs hiç değiştirmedi.ona dayanarak böyle olumsuz düşünmüş olabilir.inan ümit bağladığımız her ilaç ve operasyon sonrası yıkıldık.sağlıklı düşünemez oldum.kim ne dese ona inanıyorum.

canım sızın sayı ıyıde hareket sıfır ise bundan dolayı olabılır.tabı morfolojıde etkı edebılıyor normal yolla olmasına.ama sızın sansınız mıkroda yuksek.super yanı.bu kadar uzuluyorsanız baslayın tedavıye ozaman.evet bızde 3 ay vıtamın kullandık amelıyat oldu falan morfolojı yıne 2 .degısmedı yaa.derlerdıde ınanmazdım.bence ıyı bır merkezde baslayın mıkroya.sansınız yuksek cunku sayı cok hasar az sızde

bu ilaç proxeed falan mı.biz o ve virigen ,trental vb ilaçları kullandık.hiç biri zerre kadar etkilemedi ne hareketli spermi ne de morfolojiyi.kafam çok karıştı sen öyle söyleyince.ilaç isimlerini yazabilir misin .doktoruma sorayım.sizde durum neydi.morfoloji %1 hareketlilik % 0,sperm sayısı 63 mlyn bizde.

canım bize kaan bey tetradox(antibiyotik) ve endol verdi.bunun yanında vitamin takviyeside yapıyoruz. ama buna doktorun karar verir.kimisine trental ve endol veriyor.bir ay sonunda tekrar morfoloji ve sperm dna hasar testi yapılacak ona göre bir tedavi uygulayacak.size sperm dna hasar testi sonunda bir tedavi verilmedimi?
bizimde morfoloji sıfır.tabiiki en son olmazsa tüp yaptırıcam ama tüpde morfoloji çok önemli birazcıkda olsa artarsa tüpdede şansınız artar.bizimde iki negatif tüp denememiz var.
canım (morfoloji için ne kullandı eşlerinizz)topiginde sayfa 8 oku lütfen.krishazel arkadaşımız morfoloji
%1 ileri hareketlilik sıfır olarak dogal yolla hamiş kaldı.
peki siz kaç yıllık evlisiniz.?

selam kızlar bu benim belki de bu sayfada son günüm .artık tüp bebek sayfasına geçiyorum.bizde de morflj yüzde 1di .denemediğimiz ilaç ameliyat vs kalmadı.dna hasar testi yüzde 22 çıktı.artık tüp bebek yapmaktan başka çaremiz kalmadı.doktorumuz aşılama bile yapmam dedi.ankara genart ile görüştük. o hastanede devlet güvencesi ile özel arası çok az fark ediyo.(yaklaşık 300-400)üstelik devlet kesin aşılama istiyo.düşünsenize sırf rapor alırken hastaneye 400 ödüyosun. tekrardan rahim filmi vs falan da çektirmemiz gerekecek tabi . biz de büyük ihtimalle oraya başlıycaz.

sözün kısası eğer fazla sabrınız ve maddi gücünüz kalmadıysa şu dna hasar testini yaptırın da artık ne olacaksa olsun.düşündükçe sinir oluyorum .o kadar çok doktora gittik ki çevre baskısı yüzünden bize sizinnormal yolla kesin çocuğunuz diyenler oldu.hepsi boşa ümit verdi.aman kızlar.önleminizi önceden alın.ben 3 yılımı heba ettim boşuna.ilk gittiğim doktoru dinleyip tüp bebek yaptırmadım.

bu ilaç proxeed falan mı.biz o ve virigen ,trental vb ilaçları kullandık.hiç biri zerre kadar etkilemedi ne hareketli spermi ne de morfolojiyi.kafam çok karıştı sen öyle söyleyince.ilaç isimlerini yazabilir misin .doktoruma sorayım.sizde durum neydi.morfoloji %1 hareketlilik % 0,sperm sayısı 63 mlyn bizde.

canim pismanim tup yapmadigima diyorsun ama bakalim yapinca hamile kalabilecekmisin
Ben senin pisman oldugun seyi ilk b asta yaptigim icin pismanim
bizede sizin kesinlikle olmaz dediler hemen tup bebek yaptik oda olmadi
size virigen ve trental vermisler , virigen testesteronu yukseltmek icin verilmis , trental da tikaniklik varsa acmak icin verilmis
dolayisiyla sperm arttirmak icin herhangi bir tedavi uygulanmamis
Mesela FSH hormonu kac esinin?

biz 7 milyon sayi
o ileri hiz
0 morfoloji ile basladik tedaviye

sayi 90 milyon
ileri hizli 0
morfoloji 1 iken de hamile kaldim suan 6 aylik hamileyim

tek embryo yasasi ile tup bebek sansin en fazla %20

preseed jel ve ovulasyon testi kullanacaksin
iliski sonrasi bacaklarini 2 saat havaya dikeceksin
ovulasyon testinde cift cizgiyi gorunce 3 gun ust uste iliskiye gireceksin 3. gunden sonrada gun asiri iliskiye devam edceksin
ve mutlaka sperm icin destek vitamin kullanacaksin ( proxeed plus + L arginine + Ginseng+ omega 3 )

bak nasil hamile kaliyorsun

kızlar dna hasar testımız cıktı.sonuc % 29 cıktı.amelıyat oncesı 42 idi.35 in altına ınmesıne cok sevındım.en azındN Allahın ıznıyle mıkroda sansımız olacak.cok sevınclıyım.ınsallah bebegımde gelır en yakın zamanda

kızlar dna hasar testımız cıktı.sonuc % 29 cıktı.amelıyat oncesı 42 idi.35 in altına ınmesıne cok sevındım.en azındN Allahın ıznıyle mıkroda sansımız olacak.cok sevınclıyım.ınsallah bebegımde gelır en yakın zamanda:52:

kızlar dna hasar testımız cıktı.sonuc % 29 cıktı.amelıyat oncesı 42 idi.35 in altına ınmesıne cok sevındım.en azındN Allahın ıznıyle mıkroda sansımız olacak.cok sevınclıyım.ınsallah bebegımde gelır en yakın zamanda

hazelcim sonucunuzu merak edip girdim topiğe
değerinizin güzel çıkmasına sevindim
%35in altında olması gerçekten iyiymiş
bunula alakalı neler kullandınız ilaç kür vs
inşallah tedavinizde de yüzünüz güler
biz bir türlü yaptıramadık hep bir engel çıkıyor,çok kötü sonuç alacağızda rabbim erteliyormu diye
böyle dşünüp saçmalıyorum bazen :59:

hazelcim sonucunuzu merak edip girdim topiğe
değerinizin güzel çıkmasına sevindim
%35in altında olması gerçekten iyiymiş
bunula alakalı neler kullandınız ilaç kür vs
inşallah tedavinizde de yüzünüz güler
biz bir türlü yaptıramadık hep bir engel çıkıyor,çok kötü sonuç alacağızda rabbim erteliyormu diye
böyle dşünüp saçmalıyorum bazen :59:

canım esımde varıkosel vardı zaten dr. varıkosel amelıyatı sonrası dusmesı beklenır demıstı.bırde esıme evicap E vitamını,cınko,ginseng ve kecıboynuzu kuru verdım 3 ay.son 1 ayda folık asıt vermeye baslamıstım ek olarak.pzt dr.a goruncek bu sonuclarla bakalım hayırlısı

bizde bugün verdik sperm dna hasar testi için ama 1 ay sonra çıkacakmış bukadar geçmi çıkıyor yaaaaa?

bizde bugün verdik sperm dna hasar testi için ama 1 ay sonra çıkacakmış bukadar geçmi çıkıyor yaaaaa?

hayır canım yaa ozel laboratuarda yaptrdysan 2-3 gunde cıkıyor.senın dedıgın kromozom testı falan mı.kandan degıl ama,sperme bakacaklar yani,Allah allahh 1 ay cok gec.nerde yaptrdınız pekı.

hayır canım yaa ozel laboratuarda yaptrdysan 2-3 gunde cıkıyor.senın dedıgın kromozom testı falan mı.kandan degıl ama,sperme bakacaklar yani,Allah allahh 1 ay cok gec.nerde yaptrdınız pekı.

bii kaan hoca gönderdi ibni sina hasatanesi morfoloji bölümünde yapılacakmış ayrıntılı bakılacakmış eşim ilk önce cebecideki ankara hastanesinde verdi spermi orada bir çalışıldı sonra kan da alındı eşimden ikisinide alıp ibni sinaya götürdü oradan öyle demişler spermin dnasına bakılacak diye biliyorum peki bu kromozom testiyle dna hasar testi farklı testlermi acaba?

Son düzenleme:
bii kaan hoca gönderdi ibni sina hasatanesi morfoloji bölümünde yapılacakmış ayrıntılı bakılacakmış eşim ilk önce cebecideki ankara hastanesinde verdi spermi orada bir çalışıldı sonra kan da alındı eşimden ikisinide alıp ibni sinaya götürdü oradan öyle demişler spermin dnasına bakılacak diye biliyorum

canım kanda belkı kromozomlara bakılacak genetık problem var mı dıye.o bır ayı buluyor ama sperm dna sı 1 ay olmaz.1 ayda neye bakacaklarkı.mıkroskopla bakıyorlar bıkac ıslem uygulayıp.ama sıra falan varsa ondan demıslerdır yada kan sonucuyla bırlıkte vereceklerdır ondan oyle demıslerdır 1 ay sonra dıye.hayırlısı olsun.sızde problem ne ,ne kadar suredır ugrasıyorsunuz.Rabbim tum ısteyenlere en kısa zamanda versın saglıklı ve hayırlı evlatlar.Amin.

canım kanda belkı kromozomlara bakılacak genetık problem var mı dıye.o bır ayı buluyor ama sperm dna sı 1 ay olmaz.1 ayda neye bakacaklarkı.mıkroskopla bakıyorlar bıkac ıslem uygulayıp.ama sıra falan varsa ondan demıslerdır yada kan sonucuyla bırlıkte vereceklerdır ondan oyle demıslerdır 1 ay sonra dıye.hayırlısı olsun.sızde problem ne ,ne kadar suredır ugrasıyorsunuz.Rabbim tum ısteyenlere en kısa zamanda versın saglıklı ve hayırlı evlatlar.Amin.

biz şimdiye kadar bizde sorun yok diye biliyorduk ilk aşılamamı 2006 da yaptırmıştım ondan bir kızım var tekrar çocuk istedik tekrar denedik olmayınca 3 aşılama daha yaptırdım olmadı bende tüp bebek merkezine gittim orada yapılan testte hareket ve morffoloji bozukluğu var dediler bizde kaan hocayı bulduk o bakmak istedi tam sorun nedir diye ilk yapılan testte sayı hareket sorunu çıkmadı oda dnasına bakmak istedi inşallah sonucumuz iyi gelir çünü bunlar tüp bebek şansınıda çok etkiliyor sizin problem nedir acaba?

biz şimdiye kadar bizde sorun yok diye biliyorduk ilk aşılamamı 2006 da yaptırmıştım ondan bir kızım var tekrar çocuk istedik tekrar denedik olmayınca 3 aşılama daha yaptırdım olmadı bende tüp bebek merkezine gittim orada yapılan testte hareket ve morffoloji bozukluğu var dediler bizde kaan hocayı bulduk o bakmak istedi tam sorun nedir diye ilk yapılan testte sayı hareket sorunu çıkmadı oda dnasına bakmak istedi inşallah sonucumuz iyi gelir çünü bunlar tüp bebek şansınıda çok etkiliyor sizin problem nedir acaba?

ah canım ne guzel.Allah bagıslasın.
benım esımde varıkosel vardı.7 ay once amelıyat oldu.amelıyat oncesı sayı ml de 9 mılyon morfolojı %2 hareket ıler % 26 yerınde % 28 di.sımdı ıse sayı ml de 20 mılyon morfolojı % 2 harekette aynı.amelıyat oncesı dr. bırde dna hasar testı ıstedı spermler varıkoselden ne kadar etkılendı dıye.yaptrdık % 42 cıkmıstı tabı şok olduk.sımdı kı testte 29 cıkmıs eger dogruysa cok sevındık tabı.dusmus olması ıyı.evet canım % 35 ten coksa mıkroda bıle sans dusuk oluyormus.ınsallah gelır bebıslerımız.ya bır tane saglıklı bebegım olsa kendımı bu kadar yıpratmazdım.ama yuregımın yangınını dındırecek bır tane bıle yok:(((( Rabbim ellerımızı bos cevırmesın inşallah.cok yoruldum her ay husran.1 yıldır hep negatıf

mrhaba arkamahalle nasılsın canmım.ne yaptınız test yaptrdınızmı.nasıl cıktı sonuclar umarım daha ıyıdır .benımde esım 2 hafta once nolvadex kullanmaya basladı.degerlerı yukseltıyormu gercekten.pekı DNA hasarı nasıl cıktı canım

mrhaba arkamahalle nasılsın canmım.ne yaptınız test yaptrdınızmı.nasıl cıktı sonuclar umarım daha ıyıdır .benımde esım 2 hafta once nolvadex kullanmaya basladı.degerlerı yukseltıyormu gercekten.pekı DNA hasarı nasıl cıktı canım

selam canim sukur kavusturana bi sorun vardi giremiyordumkk ya
evet okudum ben senin mesajini ve cok sevindim duzelmis sukur yani tedavi olabileceksin ve sansin da yukseldi

canim esiminde bu hafta belli oldu tekrar test yaptirdik
dr yine umut verici konusmadi yuzde kac kiriklik var diyoruz sperm sayisi az oldugu icin rapor yapamadik diyor sperm sayisi toplamda 2 milyon boyle birsey varmi cok merak ediyorum sizin kacti sayiniz canim ve bizde sonucu almak icin 3 hafta bekledik baska nelere bakiyorlar bilmiyorum
ama sonuc olarak dr pek umut verici konusmadi ve umutsuzda degilsiniz yine deneyebilirsiniz dedi bizde ok dedik en kisa surede denemeyi dusnuyoruz yani haftaya arayip yer alicaz
siz ne zaman denmeyi dusunuyorsunuz
evet benim esimde nolvadex vermisti dr normalde bu ise yarar dna kirikliginda ama sizde yaramadi dedi bize pek anlamadim dogrusu hayirlisi yuzde 10 da olsa denemeye karar verdik biz
allahtan umut kesilmez:71:

selam canim sukur kavusturana bi sorun vardi giremiyordumkk ya
evet okudum ben senin mesajini ve cok sevindim duzelmis sukur yani tedavi olabileceksin ve sansin da yukseldi

canim esiminde bu hafta belli oldu tekrar test yaptirdik
dr yine umut verici konusmadi yuzde kac kiriklik var diyoruz sperm sayisi az oldugu icin rapor yapamadik diyor sperm sayisi toplamda 2 milyon boyle birsey varmi cok merak ediyorum sizin kacti sayiniz canim ve bizde sonucu almak icin 3 hafta bekledik baska nelere bakiyorlar bilmiyorum
ama sonuc olarak dr pek umut verici konusmadi ve umutsuzda degilsiniz yine deneyebilirsiniz dedi bizde ok dedik en kisa surede denemeyi dusnuyoruz yani haftaya arayip yer alicaz
siz ne zaman denmeyi dusunuyorsunuz
evet benim esimde nolvadex vermisti dr normalde bu ise yarar dna kirikliginda ama sizde yaramadi dedi bize pek anlamadim dogrusu hayirlisi yuzde 10 da olsa denemeye karar verdik biz
allahtan umut kesilmez:71:

canım kesınlıkle umut var.sonucta sperm var ve onlara gereken sadece 1 tane sperm yada yumurtan 10 tane ise 10 tane.yanı o 10 tane saglıklı spermıde bulurlar.2 mılyon ıcınde.sen olumlu dusun canım.sende bende hamıle kalacagız bak gor.hele senın hamıle kalmana cok sevınecegım.
canım bızım amelıyat sonrası sayı ml de 20 mılyon cıktı toplamda 52 mılyon ve % 29 DNA hasarı cıktı.esımde 1 aya yakın kullanıyor nolvadexı.sızın kac ay oldu kullanalı.esının fsh kac pekı onu ölçtünüzmü.sonucta fsh dengesıde onemlı.eger esının fsh normal degerler altında yada ustundeyse sperm sayısı az olur.fsh ı normal degerler arasına alırsanız sperm degerıde artacaktr.
canım hem nasıl bılmıyoruz dıyorlar yuzdesını. sonucta 100 sperm alıp ıncelıyorlar kac tanesınde var dıye.bızım mesela 10 tanede 42 taneydı oncekınde sımdı ıse 29 tane cıkmıs.yanı sayının az yada cok olması onemlı degılkı 100 tane alıp ıncelememıslermı.anlamadım nerde yaptrdınız.

ben mayıs yada hazırana kadar normal denıycem hem ozamana kadar 4 ay olcak nolvadexı kullanalı.bu arada 5 gundur esım proxeedte kullanmaya basladı.artık yaza dusunuyorum ben mıkroya gecmeyı.canım hangı merkezı dusunuyorsun.ben bruksel tupbebek merkezıyle amerıkan arasındayım ama tabı gıdıp konusup ıcıme sınerse oyle karar verıcem.ama brukselın sayfasında bırının esının 700 bınmıs sayısı ve sımdı bır kızı olmus.yanı sayı 500 mılyonda olsa Rabbım vermeyınce olmuyor.Rabbim verırsede sayı az olsada verıyor ıste.ben oraya bıraz umut bagladım acıkcası ama yınede gıdıp konusucam ıcıme sınerse tıcaret amacından zıyade gercekten tedavı merkezlı bır yer olduguna ınanırsam orda baslarım dıyorum canım.hadı hayırlısı canım ınsallah meleklerımız bıze merhaba der 2011 de.:emir_bebek::nazar:

hazelcim canim sizin insallah guzel sonucunuzu duyucaz burda allahin izniyle
esimin tum hormonlari normal cikiyor varikoselde yok tikaniklik da yok 3 ayi gecti nolvadexi kulanali drda anlamadi neden duzelmedi diye ama yinede deneyelim dedi bakalim
bu arada bizimde test sonucumuz uc haftada cikmisti canim
insallah guzel gelismelerle birlikte olucaz allahin izniyle rabbim ol desin olur ben buna inaniyorum allahim dualarimizi kabul eder insallah bizede bu duyguyu yasatir

Back
X