Arkadaşlar eşinin sperm sayısı 200 bin olupta, varikosel ameliyatı ve bitkisel tedaviler sonucu değişim gösteren oldu mu? Hemen tüp bebek denemeli mi? Yoksa beklemeli mi? Eşim 3.derecede varikosel.. Bu konuda bilgi sahibi olanalr yardım ederse çok sevinirim..
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.. Sizin sayınız kaçtı peki? Ve tüp bebeği nerede yaptırmayı düşünüyorsunuz? Doktorlar seçim sizin şeklinde bize bırakıyorlar.. İsterseniz önce ameliyat olup bekleyin, ya da bir an önce deneyelim diye.. Ben de bilgi sahibi olmaya çalışıyorum bu durumda olan insanlar var mı diye.. Bir de bitkisel kürler kullandınız mı? Kimi insan çok fayda gördüğünü söylüyor ama bizim sayımız bu kadar düşükkenyine de umut etmek istiyorum.. şimdiden teşekkürler..
Kararınızı verdiyseniz tüp bebek yününde bir şey diyemem ama,
bir kere benim açmış olduğum konulardan,
''1.000.000'la gelen mucizem''i okur musunuz.
Belki karar vermenizde etkisi olur.
merhabalar, ben sizin açtığınız konuyu okudum. öncelikle allah bebeğinizi sağlıkla mutlulukla kucağınıza almayı nasip etsin.
ama öncelikle bir şeye dikkatinizi çekmek istiyorum. siz de oraya yazmışsınız "1.000.000'la gelen mucizem'' demişsiniz yani sizinki hakikaten bir mucize. ama siz de biliyorsunuz hayatta mucizeler çok sık olmaz. yani siz böyle bir mucizeye tanık olmak şansına sahip olmuşken maalesef çoğu arkadaşımız da o kadar şanslı olmayabilecek.burada sizinle aynı durumda olanlara umut olmak için çabanız gerçekten takdirlik, bir çok kişiye umut verdiğinizden de eminim. ama eşinin sperm sayısı 300binlere kadar da inmiş, 50 milyonun üstüne de çıkmış, her tür kürü, takviyeyi denemiş, interneti açtığınızda erkek infertilitesiyle ilgili tüm türkçe ve ingilizce kaynağı yalayıp yutmuş, ama sonunda tüple hamile kalmış biri olarak ben de şunu ekleyeyim; kendi mucizenizi yaratmak için sonuna kadar uğraşın ama sakın bu mucizeyi beklerken de yıllarca bekleyeyim demeyin. kendinize 6-7 ay gibi bir zaman dilimi koyun oldu oldu, olmadı sayınız elveriyorsa aşılama, elvermiyorsa(mesela ml'de 5 milyonun altındaysa) tüp deneyin. çünkü kaybettiğiniz her gün kadın olarak sizin aleyhinize de işliyor. tüp denemek ne kötü bir şey, ne de zannedildiği kadar zor bir süreç. ayrıca koşullar uygunsa rapor da çıkarma opsiyonunuz var. ben raporla özelde gerçekten çok düşük bir rakama tüp yaptım. ve inanın zaten bir o kadar parayı zaten öncesinde kürlere, takviyelere, ürologlara harcamıştık. sonuç olarak; mucizelere inanalım, kürleri takviyeleri de deneyelim ama lütfen gerçekçi de olalım.
Çok teşekkür ederim iyi dileğiniz için,Allah hepimizin yavrusunu bağışlasın.
Konuyla ilgili ne demek istediğimi anlamamışsınız.
Belki burada ayrıntı vermeyip,konu sahibinin direkt konuyu okumasını önerdiğim içindir.
Sizin durumunuzu bilmem ama konu sahibinin durumu benim ki ile aynı.
Kolay kolay kimseye,ameliyat olun,tüp bebek düşünmeyin,beklemeyin demem.
bilakis bu tür konularda yorumum her zaman ''eğer yaşınız müsaitse bir müddet bekleyin''derim.
Seçim,tercih kişiye ait,hepimizin kendi hayatı.
Evet biz de kürlere,takviyelere,vitaminlere bir tüp parası kadar harcadık ama ben beklemek istemiştim.
Tüp bebek tabi ki kötü bir şey değil,hep derim konularda da aksine bazı durumlar da tek üreme yöntemi olabilir.
Ama konu sahibinin eşinin ''varikosel''gibi bir sorunu var!!!
Yani bu sorun devam ederken zaten tüp bebek düşünse bile,önlerine engel olarak çıkacak.
Varikosel olmasına rağmen gebelik elde eden çok çift var evet,
ama sperm sayısı bu denli az ise,varikosel etkeni olabilir.
Biz de durum böyleydi,hareket çok iyi,morfoloji de sorun yok,
hormonlar iyi sayı çok azdı.
Ameliyattan biz fayda gördük.Bu sitede sayıları 1 milyonlar da olup,
ameliyat sonrası hamile kalan çok kişi sayabilirim size.
Ayrıca tüp bebeğin de tutma ihtimali %100 değil ki.
Siz şanslıymışsınız tutmuş,herkes aynı şansı yakalayamayabiliyor.
Defalarca deneyip tutmayınca vazgeçip,sonra ki aylar da doğal yolla gebelik oluşabiliyor.
Ayrıca konumda da yazdım,her bebek bir mucize.
Bizim durumumuz için ''1.000.000'la gelen mucizem''derken,
bunun tabi ki bir açıklaması vardır bilmediğimiz ama tahmin yürütebileceğimiz.
O sayı hamile kalmadan 1,5 ay önce ki sayıydı.
Yükselmiş,fırlamış olması muhtemel.
ya da hep söylediğimiz gibi tek bir tanesi yetmiştir!
Biz irdelemedik,sorgulamadık,gidip bir test daha yaptırmadık.
Sonuç önemliydi,milyonlarca kez şükür ki yüzümüz güldü.
Son bir şey,sizi bu bölümde görmüşlüğüm çok,hatta aynı konulara yorum yapmışlığımız bile vardır muhtemelen.
Ama bu bölümde bu kadar vakit geçirdikten sonra,bu tür durumlarda sadece tüp bebek denemesini gerçekçi bulmanız,
diğer ihtimali sanki milyonda bir insanın başına gelir gibi düşünmenize çok şaşırdım.
5 milyonun altındaysa tüp deneyin diyorsunuz ya,
biz defalarca 0'ı gördük!' 2,5 yılda gördüğümüz en yüksek sayı bir kere 2.000.000'du.
Ben sadece kendi durumumuz da olanlar için konuşuyorum.
Allah aşkına bu topikte hacamat önerenlerle bile tartışıldı.
Benim hikayemde ne koca karı ilaçları,ne tıp dünyasının reddettiği bir tedavi şekli,
ne de ilk kez duyulan bir tanı yoktu.
Eşim varikoseldi,ameliyat oldu 10. ayım da hamile kaldım.Özet bu aslında.
Gayet de gerçekçi bir durum.Ameliyat işe yaradı,takviyelerle zamanla düzeldi sperm.
Daha da gerçekçi ne açıklaması olabilir onu da bilmiyorum.
Ameliyat olan bir erkek için zaten Dr'lar 1-1,5 sene zaman veriyor max!
Ben zaten gözden çıkarmıştım bu süreci.
Kimseyi kandırdığım,boşa umut tacirliği yaptırdığım yok yani.
Çok uğraştık,çok bekledik,çok yorulduk ve oldu.
Bize de havadan gelmedi ki,emek emek ilerledik her ayı.
Şaşılacak,hayrete düşülecek kadar gerçeküstü değiliz.
İlk geceden hamile kalan o şanslılardan hissettim kendimi yorumunuzla :)
Keşke olsaydım,şimdi çocuğumla konuşuyor olurdum.
Daha erken yaşta anne olurdum,hayatı,güzel günleri,annelik coşkusunu ertelemezdim.
Yani bana da hiçbir şey altın tepside sunulmadı.
Dilerim kimse bizler ve bizlerden daha uzun zaman uğraşanlar kadar beklemesin.
bence esas siz beni biraz yanlış anlamışsınız. anlatmak istediğim şu: herkesin durumu farklı farklı. siz varikosel ameliyatı olduktan sonra sıfırları görüp sonra henüz 1 ay önce sayı 1 milyonken hamile kalabilmişsiniz. ama burada 2 defa varikosel ameliyatı geçirip uzun bir zaman geçtiği halde hamile kalamayanlar da var. keza benim eşimde de çift taraflı varikosel vardı. bize de doktorlar "hiç ameliyatla uğraşmayın, direkt tüp yapın, ameliyat sizin için zaman kaybı olur" dediler çünkü zaten benim yaşım 35di. kullanmadığımız kür, içmediği takviye kalmadı. bir süre sayıları fevkalade düzeldi sonra prolaktini yükseldiği için 1 milyonlara düştü. (hatta tüp yaptığımızda 300bindi) herkes şunu bilsin ki; evet hamile kalmak için 1 tane bile sperm yetebilir. ama o 1 tane sperme hiç denk gelmeyebilirsiniz. lütfen istatistikleri de göz önünde bulundurun. örneğin sayınız ve 1 milyon ve altındaysa, burada okuduğunuz mucize hamileliklerden birini evet elbette yaşayabilirsiniz ama kuvvetle muhtemel yaşamayacaksınız. evet sonuna kadar kürleri, takviyeleri deneyin, varikosel varsa ve doktorlar tavsiye ediyorsa muhakkak ameliyat olun ama bunlara rağmen sayınız çok çok düşükse artık çok çok da bel bağlamayın. sayınız yükselir de hamile kalırsanız aman ne güzel ama belli bir noktada diğer yardımcı üreme tekniklerine geçmeyi de göz önüne alın. hele ki yaşınız 30un üzerindeyse....
bir dip not: kesinlikle ümit tacirliği yaptığınızı düşünmüyorum. ama halen daha sizin allahın sevdiği kulu olduğunuzu düşünüyorum. ve evet belki belli bir noktada tıbben varikosel ameliyatı işe yaradı, sayılarınız yükseldi de hamile kalmış da olabilirsiniz. benim düzeltme yapmaya çalıştığım tek noktaysa; her sayısı 1 milyon olan sizin kadar şanslı olacak diye bir kural yok.... ha tüp yapmamak için ne kadar çok direndiğimi de burada herkes bilir. ama belli bir noktada da artık olmayacak duaya amin demenin anlamı kalmıyor. gerçeği kabullenip yumurta rezerviniz kötülemeden aşılama ya da tüp denemek en iyisi.
Öncelikle ikinize de çok teşekkür ederim, görüşlerinizi yazdığınız için.. mucizenizi ağlaya ağlaya okudum, çok teşekkür ederim.. Çünkü Allahtan bir mucize, bir umut istedim buradaki herkes için.. ve böyle birşeyin olabildiğini duymak bile inanılmaz güzel..
şimdi ikiniz de hamilesiniz :) umarım çok sağlıklı hamilelikler ve sağlıklı,hayırlı bebekleriniz olur.. çok güzel birşey.. bu uğurda mücadele veren herkes bunun ne kadar kıymetli olduğunu biliyordur.. İnsan çaresiz olunca, ne yapacağını bilmez,neyin doğru olduğunu bilmez olunca herşey çok zor oluyor..
Yaşım 31. 6 aydır olmayınca eşim test verdi.. ilk testte 0 çıktı,yıkıldık.sonra şükürler olsunki 200 bin çıktı ama bozuk morfolojiye sahip. En çok adı geçen ürologlara gittik, türkçe ingilizce okumadığım makale kalmadı,1 aydır ilaçlar,kürler takviyeler..
ama ne yapacağımızı tam olarak bilmiyoruz.. şükürki genetik testler normal çıktı,hormon değerleri aralıklarda ama
3.dereceden ameliyat olması gereken bir varikoseli var..
kimi doktor varikoselin ne kadar hasar verdiğini bilemeyiz,gelin ameliyat yapalım bi 6 ay bekleyin dedi,
kimi doktor bu sayıyı ameliyat değiştirmez,sayı bu kadar düşükken değiştiğini ben hiç görmedim dedi,sperm çıkışı varken tüp bebek denenebilir dedi.
Kimi doktor ameliyat olmadan tüp bebek denerseniz,ihtimal daha da düşer,varikoseli olup ameliyat olup sonrasında tüp bebek deneyenlerle, ameliyat olmadan deneyenler arasında hamilelik açısından anlamlı bir fark olduğunu söyledi.
Ocak sonunda ameliyat olabilecek,ama hala bilemiyoruz..bir taraftan hem ameliyat olup hem tüp bebek denesek mi,ya sonra hiç çıkmazsa,ya çok pişman olursak diyorum.. bir taraftan belki ameliyattan sonra bekleyip bir süre daha sabretmem gerekiyordur diyorum ve sadece dua edebiliyorum aslında, buradaki herkes için ve kendim için..
Çok kaynak okudum,azospermi durumunda bile varikosel ameliyatından sonra sperm çıkışı olan insanlar olmuş,tabii o durumda 1 tane bile o kadar kıymetliki.. çok düşük sayılarda şiddetli oligospermi durumlarında ameliyat sonrası normal yolla gebelik olan olmuş.. Mucize gibi,sizin mucizeniz gibi :)
Bebekleri o kadar çok seviyorumki, o kadar çok istiyorumki,canım öyle çok yanıyorki.. Belki bunları da yaşamamız gerekiyormuş.. Tüp ya da normal yoldan,o bebişlere kavuşabilmek hayatın getirdiği en güzel hediye bence.. İkiniz için de çok çok sevindim.. Umarım bizim için de,buradaki herkes için de hayırlı, güzel haberler gelir.. Çok teşekkür ederim tekrar,çünkü insan kendini yalnız ve çaresiz hissediyor,yazılarınızla destek oldunuz..
Belki karar vermenizde etkisi olur.[/
Çok güzel bir mucize sizinki,ağlaya ağlaya okudum..Bu şekilde mücadele vermek ve karşılığıı alabilmek çok değerli olsa gerek.. hatta mesajınızı okuyuca o kadar çok sevinmiştimki,çünki ne yapacağımızı bilmez haldeyken benzer bir durum ve sonucunun güzel olması çok değerli.. fakat geçen testte 200 bin çıkan sayı,bugünkü testte 25 hareketsiz,5 hareketli sperm olarak çıktı.. Nasıl bu kadar değiştiğini anlamıyorum,güçlü olmaya çalışıyorum,şükrediyorum.. Sizin sayınızda bu denli düşme olmamıştı değil mi? çünki bu durumda önce varikosel ameliyatını düşünmek biraz hayal benim için..
Merhabalar, yaşadıklarınızı okudum ve üzüntülerinizi inanın çok kalpten bir şekilde kendi yaşadıklarımla özdeşleştirdim. biz de 6 ay uğraştık durduk. olmayınca eşim spermiogram yaptırdı. ilk spermiogramımızda sayı bile yazmıyordu sadece küçüktür 5 milyon yazıyordu. şaşıp kalmıştım. hani bir de insan bilmek istiyor. 100 bin mi? 4 milyon mu? sonra aralıklı olarak tekrar tekrar test yaptırdık, 2 milyon, 2,5 milyon gibi saylılar çıktı. muhtelif hastanelerdeki ünlü ürologlara gittik. 2. ve 1. derece çift taraflı varikosel var dediler ameliyat da önermiyoruz dediler. neden diye sorduğumda muhtelif sonuçlarından bahsettiler. 1-%30 hiç iyileşmeme ihtimali olduğunu 2-iyileşse bile ameliyat öncesi sayı çok düşük olduğu için, arzulanıldığı kadar fayda göremeyebileceğimizi (yani artık 2 milyon olmaz da 10 milyon olur yine bir kazancınız olmaz demeye getirdiler) 3-ameliyat sonrası 1 yıl nekahat dönemi olduğunu ama benim yaşımın zaten 35 olduğunu, zamanın aleyhimize işlediğini, ameliyata harcayacağımız parayı tüp bebeğe harcamamzın daha akılcı olduğunu söylediler. en son kaan aydosa yazdım o da aynı şekilde ameliyat önermem, gerekirse mikro teseyle tüp yapın dediğinde ameliyat meselesini kapattık. hemen gidip tüp raporu için işlemlerimi başlattım. bu arada aynı sizin gibi türkçe (zaten çok az kaynak var) ingilizce ne varsa okumaya başladım. bilgisayarımda amerikan üniversitelerindeki deney sonuçlarından oluşmuş koca bir dosya bile oluşturdum. bu arada bilimsel olarak faydası kanıtlanmış ne varsa yine amerikadan satın aldım. bildik e vitamini, çinko gibi takviyeleri bırakın varikoselli damara etki edebilecek inositol, likopen, at kestanesi, butchers broom, pine bark extract, l-arginine, gotu kola gibi aklınıza gelebilecek her şeyi kullandık. nitekim sayılarda her yönden ciddi aşama kaydettik. önce 16 milyon oldu, sonra 51 milyon ama ben yine de hamile kalamadım. 3 ay böyle hamile kalamayınca aşılama yaptıralım dedik. ama aşılama öncesi bir ölçüm daha yapılsın da istedik. aldığımız sonuç bizi şok etti. sayı 1 milyona düşmüştü. morfoloji %1, ve hız da %10 larda falan dı. marmara üniversitesine gittik. elle muayenede eşimin 1. derece varikoselinin kaybolduğunu, 2. derecenin de çok hafiflediğini artık zar zor tespit ettiklerini, ama prolaktinin çok yükselip diğer hormonları ve spermleri bozduğunu söylediler. 1ay sonrasına yine bir spermiogram yaptırın dediler. yaptırdık, sonuçlar daha da kötüydü. sayı bu sefer 300 bindi. morfoloji ve hız sıfırdı. inanın o an yıkıldım. morfolojisi bozuk olanların tüpte de başarı şansının düşük olduğunu okumuştum, kendimi belki mikro teseyle sağlam sperm bulurlar diye teselli ede ede evime geldim. ha bu arada prolaktin için profesörlere gittik onlardan da bir sonuç alamadık. mrlar çekildi, testler yapıldı, stresten yükseliyor, tüp yapın dediler. bu arada tüp raporunu boşlamıştım. dönüp bazı tetkikleri tekrar yaptırıp raporu çıkardım. bu arada genetik testler de yaptırdık eşimin kromozom diliziminde kısırlığa sebep bir sorun çıkmadı. eşimin ilk spermiogramından ve onca emek, sıkıntı, üzüntüden tam 1 yıl sonra, sgk anlaşmalı merkezlerden birinde tüp tedavisine başladım. 10 gün iğneler ilaçlardan sonra(ki inanın o kadar korkutucu değil) yumurtalarımın toplanacağı gün geldi çattı. eşime benimle birlikte aç susuz gelmesini sperm bulamazlarsa akabinde tese yapacaklarını söylediler. fakat 300bin sperm arasından imci cihazıyla sperm bulmuş olacaklar ki gerek kalmadı. 1 tane transferimin yanında 2 tane de dondurulmuş embriyom oldu. transferden 12 gün sonra hiç ümidim olmadan kan testi verdim ve pozitif sonucu aldığımda annemle laboratuarın önünde epey bir süre ağladık. eşimi arayıp söylediğimde, inanamadı, tekrar tekrar gerçekten mi diye sordu.
size tavsiyemse şu olacaktır.
1- ameliyata karar verirseniz öncesinde tüp denemeseniz bile sperm dondurmayı düşünün. morfoloji bozuk olsa da artık imci ile seçip bir kaç tane iyi spermi bile buluyorlar. aynı zamanda teseyle sağlam sperm bulma olasılığınız da yüksek.
2- hormon değerlerini sık sık kontrol ettirin. bir kere bozuldu mu sonradan düzelse de spermlere etkisi aylarca devam ediyor. sorunun hormon kaynaklı olduğunu fark etmeyebiliyorsunuz.
3- varikosel bir toplar damar sorunu yani bacaktaki varisle çok da farklı değil. bir nebze de olsa iyileşmesi, varikoselli damardaki şişkinliğin ve yol açtığı kanlanmanın minimuma indirilmesi için şu takviyeleri araştırın; at kestanesi(gnc'de horse chestnut diye bulabilirsiniz mesela), diosmin+hesperidin(servier firması daflon diye patentli ilaç olarak satıyor), l-arginine, coenzyme q10, butcher's broom, bilberry(yaban mersini), pine bark extract/pycnogenol.
4-olur da tüpe karar verirseniz de muhakkak imci cihazı olan bir yer seçin. en önemlisi de lütfen korkmayın. tüp tedavisi sanılanın aksine erkek infertilitesi sorunlu çiftlerde çok daha başarılı sonuçlar alan bir tedavi. (azospermi olmadığı sürece) yani sizin rahminizde, yumurtalarınızda bir sorun yoksa ve iyi laboratuarlı bir merkez seçmişseniz ilk bir kaç denemede muhtemelen hamile kalıyorsunuz.
Belki karar vermenizde etkisi olur.[/
Çok güzel bir mucize sizinki,ağlaya ağlaya okudum..Bu şekilde mücadele vermek ve karşılığıı alabilmek çok değerli olsa gerek.. hatta mesajınızı okuyuca o kadar çok sevinmiştimki,çünki ne yapacağımızı bilmez haldeyken benzer bir durum ve sonucunun güzel olması çok değerli.. fakat geçen testte 200 bin çıkan sayı,bugünkü testte 25 hareketsiz,5 hareketli sperm olarak çıktı.. Nasıl bu kadar değiştiğini anlamıyorum,güçlü olmaya çalışıyorum,şükrediyorum.. Sizin sayınızda bu denli düşme olmamıştı değil mi? çünki bu durumda önce varikosel ameliyatını düşünmek biraz hayal benim için..
Teşekkür ederim,bu uğurda verilen her çaba gibi çok kıymetli gerçekten.
Bizim ilk denemeler sonuç vermeyince,eşimin ilk teste gittiği sonuç 1.200.000'di.
Varikosel olduğunu bilmiyorduk,kullandığımız takviyelerden sonra görebildiğimiz en yüksek sayıyı gördük 2.000.000
Daha da üstünü göremedik zaten.1.000.000'larda gezindik.Ameliyat öncesi en son testimizde ki sayı 0'dı...
Fakat o 0'ı şuna yoruyorum,ameliyat öncesi eşim Kaan hocanın tavsiyesi ile sadece 1 ay klomen kullanmıştı.
Klomenın de böyle bir etkisi var zaten,ilk aylar sayıyı sıfırlayıp sonra ki aylarda patlama yaptırabiliyor.
Kaan Hoca mailinde ''sayınız az ama mevcut spermlerle de doğal yolla çocuk sahibi olabilirsiniz''demişti.
Gayet bilimsel,gayet gerçekçi bir dille!mail hala mevcut yazmadan önce tekrar okudum hatta.
O dönem umudumuzu kırmamak için mi böyle yazmış diye bile düşünmüştüm.
Ama sonra anlıyor ki insan,sperm gerçekten çok değişken bir şey.
1 ay sonrası için hormon tahlilleri istemişti ama eşim ameliyat günü alıp gelmiş.
Sürpriz oldu yani,çünkü grade 1 başlangıç seviyesinde,önemsiz bir varikosel denmişti.
Ama sitede krishazel var,o da bizimle aynı durumları,aynı sayıları yaşamış ameliyat sonrası hamile kalmıştı.
Şu an da ikinci bebeğine hamile.''eşin mutlaka ameliyat olsun,bizim içinde düşük bir varikosel denmişti''dedi.
Dediği gibi de oldu çünkü ameliyatta 3. dereceden yüksek bir varikosel çıkmış,Dr bile çok şaşırmıştı.
Ameliyat sonrası diğer hastalar gibi bizim sayımız fırlamadı aksine hep 0 çıktı !
Korktuk azosperm mi olduk diye ama hiç vazgeçmedik.
diyorum ya ben 1,5 seneyi zaten gözden çıkarmıştım.Öyle ya da böyle beklemeyi seçmiştim.
Biraz geç oldu ama ameliyat sonrası 10.ay da aldık güzel haberi.
Bu noktada seçim size kalmış arkadaşım.
Ruh halini en iyi sen bilirsin,ameliyat olup 1 yılı gözden çıkarabilecek gücü kendin de buluyorsan ben dene derim.
Ama bu 1 yıl da çok yıpranırım,o kadar zamanım yok diyorsan da bekleme tabi o zaman.
varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar diye bir topiğimiz var bu bölümde.
İstersen bir göz at.O topikte varikosel olmasına rağmen tüp bebek deneyip tutmayan,
ameliyattan sonra doğal yolla gebelik elde eden ya da
varikosel ameliyatından sonra olmayacağına inanıp aşılama ya da tüp deneyen ama negatif sonuç alan sonra kendiliğinden olan örnekler de var.Ya da direkt tüp bebek deneyen ve tutan örneklerde vardır.
Sonuçta en iyi sperm her yönüyle inceleniyor,bulunuyor.
Tamamen size kalmış karar,bilimsel tek tip bir istatistik yok elimizde bu konuyla ilgili,
Varsa da çıkarılsın lütfen çok merak ettim.
Ben bu işin bilimsel tırı vırılarına çok da takılmayalım derim.
Herkes de aynı işlemiyor çünkü.Bir tek doğru,bir tek teşhis yok.
Ne makaleler,ne en iyi dr'lar size yol gösterebilir,
yüreğinizi dinlemeniz gereken durumlardan biri bu da.
Yakın bir aile dostumuz testlerimizi gösterdiğimiz,muayene eden ürolog,
alanında çok da iyi bir dr.''ameliyata gerek yok,varikoseliniz çok düşük''demişti.
Ama biz buradan hiç tanımadığımız birinin o samimi sesine kulak verdik.
Çılgınlık gibi geliyor kulağa dimi ama yanılmadık.
Hı ben size aynı şeyi yapar mıyım?yapmam,çünkü sizin kararınız zaten belli.
Ameliyat olun mutlaka diyemem,kafanız karışsın da istemem.
Benim bir kararım yoktu çünkü,elimde sonuçlarla deliye postaki saydırır gibi ''şimdi ne yapıcaz''diyordum.
Ben 0 çektiğimiz testlerde bile sadece kendi içimi dinledim,
elimizden geleni yapıp tevekkülle bekledik.
Evet yorucuydu zaman zaman,yıpratıcıydı ama sabrediyor insan.
Dilerim başladığınız yol da attığınız her adım sizi de mucizenize yaklaştırsın.
Gelişmelerinizi,güzel haberlerinizi almak dileği ile.
Çok teşekkür ederim,siz de içten bir şekilde paylaşmışsınız yaşadıklarınızı.. Bu kadar araştırma,bilim,takviye sayıyı bu kadar yükseltmiş,gerçekten büyük bir başarı aslında.. sonucu o şekilde elde etmemişsiniz, ama olsun tüp olsun,yeterki sağlıklı olsun..
yazdığınız takviyeleri araştırıcam ama bizim durumumuz daha da zor bir hal aldı.. Evicap,arginmax,coenzim Q10,l arginine,zinco plus,keçiboynuzu kürü vb.. zaten bunları kullanıyordu 1 aydır.. fakat 200 bin olan sayı,5 hareketli 25 hareketsiz sperme düşmüş.. bu kadar takviyeye biraz mutlaka yükselir diye bekliyordum fakat olmadı..sadece anlayamıyorum..testi bugün yaptırdı ve ben çok umutluydum..
yani milyonlu değerler bizim için hayal gibi duruyor.. 2 örneği de dondurdular,ama biliyorumki morfolojide sıkıntı vardı ve donmuş sperm çözülünce ne ölçüde başarılı olur Allah bilir.. muhtemelen Ocak ayında tüp bebek deneyeceğiz. Bize önce ameliyat yapalım diyen doktor bile,bu sayıyla tüp bebek deneyin dedi. Ki ameliyat sonrası denenen tüp bebek başarı yüzdesinin daha yüksek olduğunu düşünüyor..
umarım herşey yolunda gidebilir,benim için ve herkes için.. Bu durum resmen hayata bakışımı değiştirdi,ne kadar yıkılıp debelensem de hayal kırıklıklarında kendimi harap etsem de,içim acıyor buradaki bütün insanlar için.. biliyorum moral çok önemli bu süreçlerde,ama beceremiyorum. eşime de destek olamıyorum. O gün yumurta toplama günüm geldiğinde umarım sağlıklı spermler elde edilebilir imci cihazı ile.. gittiğimiz yer umut tüp bebek.. Umarım sağlıklı bir embriyo elde edilir umarım o da bende tutunur.. 2 kere ameliyat oldum,biri çikolata kisti torsiyonu,diğeri rahimdeki septumdan dolayı.. ve hala septum varmış.. O pozitif sonucu almak bana hayalmiş gibi geliyor, ama umarım olur..isteyen herkese
Aslında bir karar verebilmiş değildik,fakat bu 5 rakamından sonra ilk etapta ameliyat yapalım diyen doktor,ki çok ilgilendi sağolsun,ameliyat diyemem dedi. sperm varken ilk önce tüp bebek denemek daha mantıklı dedi. ama ameliyatı da yapalım dedi. öyle çok düşünüyorumki öyle olursa,böyle olursa,ya çıkmazsa,dondurulmuşlar iyi değilse,ya tutmazsa,bu arada ben 2 ameliyat geçirdim rahim ve yumurtalıklarımdan,yani çok içacıcı değil.. ama biliyorumki eğer Allah isterse her şekilde olur,hayırlısı olsun diyorum,sakin olmaya gayret ediyorum.. gerçekten çok teşekkür ederim mutluluk,sen de, immortalbeloved da çok destek oldunuz yazdıklarınızla.. bir iki hafta içinde başlıycaz tüp bebek tedavisine, ocak sonunda da eşim ameliyat olucak,yani elimizden gelen herşeyi yapıcaz,gerisi Allah a kalmış.. öyle çok dua ediyorumki,umarım isteyen herkesin olur sağlıkla,hayırla.. umarım ben de senin gibi birgün mucizemi yaşar ve yaşatırım.. çok teşekkür ederim..Teşekkür ederim,bu uğurda verilen her çaba gibi çok kıymetli gerçekten.
Bizim ilk denemeler sonuç vermeyince,eşimin ilk teste gittiği sonuç 1.200.000'di.
Varikosel olduğunu bilmiyorduk,kullandığımız takviyelerden sonra görebildiğimiz en yüksek sayıyı gördük 2.000.000
Daha da üstünü göremedik zaten.1.000.000'larda gezindik.Ameliyat öncesi en son testimizde ki sayı 0'dı...
Fakat o 0'ı şuna yoruyorum,ameliyat öncesi eşim Kaan hocanın tavsiyesi ile sadece 1 ay klomen kullanmıştı.
Klomenın de böyle bir etkisi var zaten,ilk aylar sayıyı sıfırlayıp sonra ki aylarda patlama yaptırabiliyor.
Kaan Hoca mailinde ''sayınız az ama mevcut spermlerle de doğal yolla çocuk sahibi olabilirsiniz''demişti.
Gayet bilimsel,gayet gerçekçi bir dille!mail hala mevcut yazmadan önce tekrar okudum hatta.
O dönem umudumuzu kırmamak için mi böyle yazmış diye bile düşünmüştüm.
Ama sonra anlıyor ki insan,sperm gerçekten çok değişken bir şey.
1 ay sonrası için hormon tahlilleri istemişti ama eşim ameliyat günü alıp gelmiş.
Sürpriz oldu yani,çünkü grade 1 başlangıç seviyesinde,önemsiz bir varikosel denmişti.
Ama sitede krishazel var,o da bizimle aynı durumları,aynı sayıları yaşamış ameliyat sonrası hamile kalmıştı.
Şu an da ikinci bebeğine hamile.''eşin mutlaka ameliyat olsun,bizim içinde düşük bir varikosel denmişti''dedi.
Dediği gibi de oldu çünkü ameliyatta 3. dereceden yüksek bir varikosel çıkmış,Dr bile çok şaşırmıştı.
Ameliyat sonrası diğer hastalar gibi bizim sayımız fırlamadı aksine hep 0 çıktı !
Korktuk azosperm mi olduk diye ama hiç vazgeçmedik.
diyorum ya ben 1,5 seneyi zaten gözden çıkarmıştım.Öyle ya da böyle beklemeyi seçmiştim.
Biraz geç oldu ama ameliyat sonrası 10.ay da aldık güzel haberi.
Bu noktada seçim size kalmış arkadaşım.
Ruh halini en iyi sen bilirsin,ameliyat olup 1 yılı gözden çıkarabilecek gücü kendin de buluyorsan ben dene derim.
Ama bu 1 yıl da çok yıpranırım,o kadar zamanım yok diyorsan da bekleme tabi o zaman.
varikosel ameliyatından sonra hamile kalanlar diye bir topiğimiz var bu bölümde.
İstersen bir göz at.O topikte varikosel olmasına rağmen tüp bebek deneyip tutmayan,
ameliyattan sonra doğal yolla gebelik elde eden ya da
varikosel ameliyatından sonra olmayacağına inanıp aşılama ya da tüp deneyen ama negatif sonuç alan sonra kendiliğinden olan örnekler de var.Ya da direkt tüp bebek deneyen ve tutan örneklerde vardır.
Sonuçta en iyi sperm her yönüyle inceleniyor,bulunuyor.
Tamamen size kalmış karar,bilimsel tek tip bir istatistik yok elimizde bu konuyla ilgili,
Varsa da çıkarılsın lütfen çok merak ettim.
Ben bu işin bilimsel tırı vırılarına çok da takılmayalım derim.
Herkes de aynı işlemiyor çünkü.Bir tek doğru,bir tek teşhis yok.
Ne makaleler,ne en iyi dr'lar size yol gösterebilir,
yüreğinizi dinlemeniz gereken durumlardan biri bu da.
Yakın bir aile dostumuz testlerimizi gösterdiğimiz,muayene eden ürolog,
alanında çok da iyi bir dr.''ameliyata gerek yok,varikoseliniz çok düşük''demişti.
Ama biz buradan hiç tanımadığımız birinin o samimi sesine kulak verdik.
Çılgınlık gibi geliyor kulağa dimi ama yanılmadık.
Hı ben size aynı şeyi yapar mıyım?yapmam,çünkü sizin kararınız zaten belli.
Ameliyat olun mutlaka diyemem,kafanız karışsın da istemem.
Benim bir kararım yoktu çünkü,elimde sonuçlarla deliye postaki saydırır gibi ''şimdi ne yapıcaz''diyordum.
Ben 0 çektiğimiz testlerde bile sadece kendi içimi dinledim,
elimizden geleni yapıp tevekkülle bekledik.
Evet yorucuydu zaman zaman,yıpratıcıydı ama sabrediyor insan.
Dilerim başladığınız yol da attığınız her adım sizi de mucizenize yaklaştırsın.
Gelişmelerinizi,güzel haberlerinizi almak dileği ile.
sevgili sou, mutluluk arkadaşımızın da dediği gibi bu spermler maalesef oldukça değişkenler. burada azosperm olup sıfır çeken bir kaç ay sonraysa 6 milyonu gören bir arkadaşımızı da tanıyorum. yani milyon bize uzak diye sakın düşünmeyin. sizin eşinizin ana sorunu varikosel olduğu için spermlerin büyük bir çoğunluğu ejakülasyon sırasında ölüyor o yüzden tese yöntemiyle daha iyi sonuçlar elde edeceğinizden de eminim. ayrıca şunu da belirteyim maalesef kuzenimin eşine de azospermi teşhisi kondu. ama memorialda ilk denemede teseyle bulunan 2 tek spermle bugün ikizleri var. yani tıp her zaman mucizelere kadir. son olarak henüz son sonuçların şoku içindesiniz biliyorum ama tüpe kadar ruh halinizi düzeltmek için elinizden geleni yapın. çünkü tedavinin en büyük başarı etkeni moral moral moral. pozitif düşünemiyorsanız bile negatif düşünceyi uzaklaştırın. nötr olmaya bakın. ayrıca sizin için her gün dua edeceğim....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?