- Konu Sahibi rumeysa_38
esinin sperm sayisi düsük olmasina ragmen positif sonuc alan varmi lütfen paylasin
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba arkadaslaresimin sperm sayisi cok düsük ciktigi icin doktorumuz tüp bebek önerdi kabul ettik öbür ayin ilk haftasi ignelere basliyorum ama korkuyorum sperm sayisi düsük oldugu icin esimin ya tutmassa diye...benim size olan sorum esinizin spermi düsük oldugu halde tüp bebek yöntemiyle hamile kalabildinizmi bilgilerinizi benimle paylasirsaniz cok sevinirim
merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun inşallah olumlu sonuçlar alırsın rabbimden hayırlısını dile...benim eşimde sperm olmadığı halde rabbime binlerce kez şükürler olsun şuan 3,5 aylık hamileyim bence senin şansın daha yüksek hamile klabilmen için benim eşimde ameliyat yoluyla sperm bulundu buna mikrotese ameliyatı deniliyor yani menide spermi olmayan eşlerde yumurtlalıklardan ameliyat yoluyla sperm alıyorlar tüp bebekte 1 tane spermin bile olması yetiyor yeterki sağlıklı hareketli kaliteli sperm olsun rabbim yardımcın olsun bu iş biraz zor ve bol sabır gerektiren bi durum hiç birşey için moralini bozma rabbim kolaylık versin...
merhaba arkadaşım öncelikle geçmiş olsun inşallah olumlu sonuçlar alırsın rabbimden hayırlısını dile...benim eşimde sperm olmadığı halde rabbime binlerce kez şükürler olsun şuan 3,5 aylık hamileyim bence senin şansın daha yüksek hamile klabilmen için benim eşimde ameliyat yoluyla sperm bulundu buna mikrotese ameliyatı deniliyor yani menide spermi olmayan eşlerde yumurtlalıklardan ameliyat yoluyla sperm alıyorlar tüp bebekte 1 tane spermin bile olması yetiyor yeterki sağlıklı hareketli kaliteli sperm olsun rabbim yardımcın olsun bu iş biraz zor ve bol sabır gerektiren bi durum hiç birşey için moralini bozma rabbim kolaylık versin...
tülin sen nerde tedavi gördün ben ankarada ankara tüp bebek merkezinde basladim tedaviye eger seninkide tüp bebekse bizi biraz bilgilendirebilirmisin
ilk tüp bebek denemesindemi hamile kaldınız eşinizin problemi neymiş doktorlar bişey söyledimi. yaşınız kaç ve kaç yıllık evlisiniz ..??
2.denememde hamile kaldım ilk denememi koc.üni.eğt.ve arş.hastanesinde yaptırdım malesef olmadı aradan 2 ay geçti bahçeci özel umut tüp bebek merkezinde yaptırdım rabbimin izniyle bu sefer yüzümüz güldü binlerce kez şükürler olsun eşimin problemi azosperm menide sperm yok cerrahi işlemle yumurtalıklardan bi parça alıyolar o parça içerisinde sperm arıyolar buluncada tüp bebek tedavisisne başlanıyor eğer yoksa tedaviyi iptal ediyolar yaşım 26 ve 5 yıllık evlıyım...
2.denememde hamile kaldım ilk denememi koc.üni.eğt.ve arş.hastanesinde yaptırdım malesef olmadı aradan 2 ay geçti bahçeci özel umut tüp bebek merkezinde yaptırdım rabbimin izniyle bu sefer yüzümüz güldü binlerce kez şükürler olsun eşimin problemi azosperm menide sperm yok cerrahi işlemle yumurtalıklardan bi parça alıyolar o parça içerisinde sperm arıyolar buluncada tüp bebek tedavisisne başlanıyor eğer yoksa tedaviyi iptal ediyolar yaşım 26 ve 5 yıllık evlıyım...
ben istanbul bahçeci umut tüp bebek merkezinde tedavi gördüm benim normal yolla hamile kalmam imkansızdı aşılamaylada olmaz dediler direk tüp bebek tedavisi gördüm toplamda hamilelik sonucuyla beraber 1 ay sürdü
1 ay kadar kisa bir sürede ne güzel gözün aydin darisi bizlere insallah banada asilama olmaz dediler yarin rahim kontrolu yapicaklar son kontrol yani öbür bu ayin sonundada insallah basliyorlar tüp bebeye hani yumurta toplamadan sonra 3 gün yatilmasi gerekiyormus herkez 12 gün istiraht diyor sen nasil yaptin yani kac gün yatiin
öncelikle 10gün kadar iğne uyguluyorsun ilk iğneni hemşire yapıyor sonrasında kendin yapıyosun göbeğinden bi gün sağdan ertesi gün soldan iğne yapıyorsun yumurtalarının uyarılması için doktorun kontrole çağırıyor eğer istenilen duruma geldiyse yumurtaların çatlatma iğnesi vuruluyosun 2 gün sonra genel anestezi altında yumurtaların toplanıyor sonra eşinden alınan spermlerle ve senden toplanan yumurtaları birleştirip döllenmesini bekliyorlar sonrasında eğer döllenme gerçekleştiyse seni hastaneye çağrıyolar buda en geç 5 gün sürüyor döllenen embriyoyu rahime yerleştiriyorlar bunada transfer deniliyor..45 dk hastanede yattıktan sonra eve gidip bol bol istirahat etmen gerekiyor ve 12 gün sonrasında gebelik testi yapıyorsun
cok tsk ederim verdigin bilgiler icin peki hani 12 gün sonra hamile olup olmadigin ögreniliyorya ondan önce 3 gün yatmak gerekiyormus 3 gün sonrada ev isi apilmayacak sadece istirhat edilecekmis sen kac gün yattin 3 gün yatip dördüncü kalktinmi normal
canım sen hangı doktora tedavı oldun ?
ben 12 gün boyunca yattım sadece wc dışında hiç bişey yapmadım hamile olduğumu öğrenince fazla yorulmamak şartıyla düzenli işlerimi yaptım benim bebeğim 6 haftalıkken kanamam oldu 15 gün sürdü ilk anda düştüğünü sandım ama çok şükür bebeğim beni bırakmadı kanamam olduktan sonra doktor 3 ay boynca yıne yatmam gerektiğini söyledi bebeğim şuanda 3 buçuk aylık ve ben yeni yeni işerimi yapmaya başladım kendimi fazla yormadan sana tavsiyem mümkün olduğunca transfer işleminden sonra bol bol yat dinlen..
ben istanbul bahçeci umut tüp bebek merkezinde tedavi gördüm benim normal yolla hamile kalmam imkansızdı aşılamaylada olmaz dediler direk tüp bebek tedavisi gördüm toplamda hamilelik sonucuyla beraber 1 ay sürdü
öncelikle 10gün kadar iğne uyguluyorsun ilk iğneni hemşire yapıyor sonrasında kendin yapıyosun göbeğinden bi gün sağdan ertesi gün soldan iğne yapıyorsun yumurtalarının uyarılması için doktorun kontrole çağırıyor eğer istenilen duruma geldiyse yumurtaların çatlatma iğnesi vuruluyosun 2 gün sonra genel anestezi altında yumurtaların toplanıyor sonra eşinden alınan spermlerle ve senden toplanan yumurtaları birleştirip döllenmesini bekliyorlar sonrasında eğer döllenme gerçekleştiyse seni hastaneye çağrıyolar buda en geç 5 gün sürüyor döllenen embriyoyu rahime yerleştiriyorlar bunada transfer deniliyor..45 dk hastanede yattıktan sonra eve gidip bol bol istirahat etmen gerekiyor ve 12 gün sonrasında gebelik testi yapıyorsun