eşiniz aldığı kararlarda sizi ezip geçse ne yapardınız?

feryalcan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2009
373
4
96
Ordu
eşiniz ileriye yönelik planlarda sizi hiç önemsemesi ailesini ve arkdaş çevresini önemsese,sizde buna tepki verdiğinizde bunu trip görüp çekemeyeceğini söylese,her ikitarafında aynı eğitim düzeyine sahip olmasına rağmen düşüncleriniz mantıksız bulunsa,her şeyi bırakıp arkanıza bile bakmadan gider misiniz yoksa zamana bırakıp sıra bana da gelir bende onun fikirlerini yok sayarım mı dersiniz?

sıra bana gelir bende onun fikirlerini yok sayarım demem......bunu direk yaparım... ama hemen çekip gitmem......yani geleceğimle ilgili hayaller kurarım planlarımı anlatırım...onu katmadan içine..ve senin şimdi hissettiklerini oda ozaman yavaş yavaş hissetmeye başlıcak.......güzellikle konuştum anlamıyorsa böyle anlıyodur çünkü...

hem arkadaşım bu yüzden bırakıp gitmekte neoluyo.....biz bırakıp gittik..tekettik..çekemem dedik...ama bırakıp gidince anlıyosun...mücadele etmeden gitmek içini acıtıyo bi müddet sonra..belki düzelirdi diye açık kapı kalıyo beyninde..şimdi beraberiz ama keşke gitmeseydim diyorum....sıkıntılarını güzelce söyledin anlamıyosa az evvel yazdığım gibi misilleme yaparsın..hemde güle oynaya zemuszemus

hem arkadaşım bu yüzden bırakıp gitmekte neoluyo.....biz bırakıp gittik..tekettik..çekemem dedik...ama bırakıp gidince anlıyosun...mücadele etmeden gitmek içini acıtıyo bi müddet sonra..belki düzelirdi diye açık kapı kalıyo beyninde..şimdi beraberiz ama keşke gitmeseydim diyorum....sıkıntılarını güzelce söyledin anlamıyosa az evvel yazdığım gibi misilleme yaparsın..hemde güle oynaya

hem arkadaşım bu yüzden bırakıp gitmekte neoluyo.....biz bırakıp gittik..tekettik..çekemem dedik...ama bırakıp gidince anlıyosun...mücadele etmeden gitmek içini acıtıyo bi müddet sonra..belki düzelirdi diye açık kapı kalıyo beyninde..şimdi beraberiz ama keşke gitmeseydim diyorum....sıkıntılarını güzelce söyledin anlamıyosa az evvel yazdığım gibi misilleme yaparsın..hemde güle oynaya

aslında haklısın....ama inan benim eline hiç öyle fırsatlar geçimyo,çalşımıyorum ki kendi paramla ilgili gelecekle ilgili planlar yapayım onu da dahil etmiyeyim eşim özellkle birikim konusnda beni eziyo ki kendiside bugünü yaşama derdinde ben de hep yarınımı düşünürüm....

arkadaşım para biriktirilmesi gerektiğini düşünüyorsan gir bir işe çalış onun maaşını yeyin seninkini de biriktirin. Yok çalışmam ben diyorsan da eşini bir kooperatife falan sokmayı dene.

Sırf bu yüzden de arkana bakmadan çekip gitmek olmaz.

İlk önce bir şans verin bir anlatsın bakalım derdi neymiş.

Bu hayatı arkadaşlarıyla değil seninle paylaştığı için ve en önemlisi ortak bir yaşamı paylaştığınız için kararlarını seninle alması gerektiğini izah et.

eşiniz ileriye yönelik planlarda sizi hiç önemsemesi ailesini ve arkdaş çevresini önemsese,sizde buna tepki verdiğinizde bunu trip görüp çekemeyeceğini söylese,her ikitarafında aynı eğitim düzeyine sahip olmasına rağmen düşüncleriniz mantıksız bulunsa,her şeyi bırakıp arkanıza bile bakmadan gider misiniz yoksa zamana bırakıp sıra bana da gelir bende onun fikirlerini yok sayarım mı dersiniz?

Tabi ki çekip gitmek olmaz. Sonuna kadar savaşımı veriririm ki verdim de. Gelecekle ilgili planlar yaparım ona anlatırım ama bu planlara onu dahiletmem peki ben ne olacağım demesini beklerim ve planlarımı uygularım. Bir iki üç ses çıkmıyorsa, tepki vermiyora gene gitmem giden o olur...

arkadaşım para biriktirilmesi gerektiğini düşünüyorsan gir bir işe çalış onun maaşını yeyin seninkini de biriktirin. Yok çalışmam ben diyorsan da eşini bir kooperatife falan sokmayı dene.

çalışıyorum geçen seneye kadar ama evlenince şehir değişikliğ oldu işi bıraktım ve burdada bulamadım,eşim günü geçirme derdine rahatım olsun arkdaşlarım olsun yeter,daha iyi hayat standartları yerine var olan yeter bende daha yeni evliyklen çocukta yokken birikim yapaplım sonra zorlanmaylım derdindeyim sonuç ben yırtınıyorum ama yinede onun dediği oluyo bende boş yere konuştuğumla kalıyorum........

Sırf bu yüzden de arkana bakmadan çekip gitmek olmaz.

ılk önce bir şans verin bir anlatsın bakalım derdi neymiş.

Bu hayatı arkadaşlarıyla değil seninle paylaştığı için ve en önemlisi ortak bir yaşamı paylaştığınız için kararlarını seninle alması gerektiğini izah et.

bilimyorum anlamak için hiç çaba göstermiyo ki öyle ib insanki düşünün hep kendi bildiğin dopru sanıp hep kendi bildiğini yapar....ki eşim dışrdan çok etkilenir zaten dışardaki sözlerden çok etkilenen adamdan adam olmaz demişti annem....

Evet görünen o ki dediğiniz gibi çevresinden etkilenen bir eş...

Konuşarak deneyin bakalım belki düzelir.Yada bu davranışlarının nedenini açıklar.

Tabi ki çekip gitmek olmaz. Sonuna kadar savaşımı veriririm ki verdim de. Gelecekle ilgili planlar yaparım ona anlatırım ama bu planlara onu dahiletmem peki ben ne olacağım demesini beklerim ve planlarımı uygularım. Bir iki üç ses çıkmıyorsa, tepki vermiyora gene gitmem giden o olur...

ne gibi planlar yapabilirim ve eşimi nasıl dahil edemem biraz daha ayrıntıl anlatsanız...inanın fikirlerinzw ihtiyacım var.....

tam aksine her söylediğim olurdu hatta çevrem bu tam kılıbık senin sözünden çıkmaz derlerdi...evlenice yani 3 ay geçtikten sonra (8 aylık evliyiz)başka biri oldu...bir buçuk yılda tanıdım evlenmeden önce...

evet çalışmıyo olabilirsin..ama yinede psikolojik olarak seni ezmesine izin verme..madem misilleme yapamıyosun..ozaman umursamamayı dene..yani ezik davranma..beni neden planlarına dahil etmiyosun filan diye üstüne gitme.madem anlamadı..ilgilenme..bunun senin umurunda olmadığını hissettir..aykta dur dimdik...Sana Allah yeter.

Daha evliliğin çok yeni. ıkinizi de biraz zaman ver. Eşinle konuş, her konuda konuş, Günlük havadan sudan konular, tv izlerken bence şöyle sence nasıl de. Benden beklentilerin ne diye sor? Kendi beklentilerini söyle. Sonra sabret, bekle onun ne yapacağını yada yapamayacağını bekle. Sabır şu anda senin için çok önemli. Diğer konularına da baktım, anladığım kadarı ile eşinin ailesi ile de sorunların var. Asla onları eşine şikayet etme, bu durumda eşinin seni korumasını kollamasını bekleme, eşin daha evliliğin sorumlulklarını kavrayamamış. Şu anda çalışmıyorum diyorsun, evini her zaman düzenli ve temiz tut, sabahları eşine işe gitmeden kahvaltı hazırla mutlaka, o yapsın yada yapmasın, sen üstüne düşeni yap. Ağzına laf verme kimsenin, sakin olamayıp, kayınvalidenle, görümcenle tartıştıkça sen kaybedersin. Kendine farklı uğraşlar bul, daha iyisi sen kendine iş bul ve çalışmaya başla. Eşine ben artık çalışmak istiyorum de ve iş aramaya başla. Ama iş ararken ondan yardım isteme, kendin ara. Ondan bağımsız birşeyler yapabileceğini görsün. Baktın sökmedi, ailenin yanına git biraz, annemi özledim de ve döneceğin zamanı haber verme, kendi başına ona haber vermeden, danışmadan bişeyler yap.

tam aksine her söylediğim olurdu hatta çevrem bu tam kılıbık senin sözünden çıkmaz derlerdi...evlenice yani 3 ay geçtikten sonra (8 aylık evliyiz)başka biri oldu...bir buçuk yılda tanıdım evlenmeden önce...

köprüyü geçene kadar ayıya dayı demiş (benzetmem için rahatsız olmayın bi kastım yok)

esim benim fikirlerimi ezip gecerse bende onu ezip gecerimaklinialirimsmile

canım daha önce senin konunu okumuştum neyi kastettiğini biliyorum
eşin rahatına düşkün ve pek gelecek kaygısı olmayan bir insandı.sen bundan şikayetçiydin ve bence haklısında
daha yeni evlisiniz tatlılıkla konuş eşinle canım belki bir sonuca varırsınız.
bırakıp gitmeyi düşünmek için daha çok erken belki eşinde evliliğe alışamamıştır.
biraz zaman ver hem ona hemde evliliğine.
umarım eşin bir an önce aklını başına toplar

Back
X