Esiniz annenize iftira atsa ne yapardiniz?

Anne vefat etmiş mi?
Anneniz hiç annesiyle görüşmemiş mi?
Bizim yorumlayıp yapabileceğimiz bişey yok anneniz helallik alsaymış keşke annesinden...
Ben olsam ispatlamasını isterdim herhalde ama annemi de terketmezdim herhalde

Anne vefat etmiş mi?
Anneniz hiç annesiyle görüşmemiş mi?
Bizim yorumlayıp yapabileceğimiz bişey yok anneniz helallik alsaymış keşke annesinden...
Ben olsam ispatlamasını isterdim herhalde ama annemi de terketmezdim herhalde
Anneannem hayatta ve annemlerle beraber yasiyo. 20 yildir annem bakiyo anneanneme. Kahvaltisini bile onune serip onunden kaldirir. Herseyi en mukemmel sekilde takip eder. Cok ama cok duskun. O gunden sonrada daha cok baglandi anneanneme aslada birakmaz.

Ya inanin annem gibi konusuyosunuz, bu msjlari annem okudugunda dicekki beni anlatmis resmen diye dusunucek. Cunku ayni seyleri bugun bana anlatti. Ne zaman onu affetmeye calissam iyi olmaya calissam o gun gozumun onune geliyo hersey bitiyo dedi. Demekki yapi olarak ayni annem gibisiniz. Anneme ozellikle sizin yorumlarinizi okutucam. Inanin ona cok destek oldunuz farkina varmadan. Tesekkur ederim gercekten

Ben teşekkür ederim. İnş anneciğinin içinde en ufak içinde rahatlatma yaratacaksa ne mutlu bana.
Ama annenizi o kadar iyi anlıyorum ki... yaşayınca insan (keşke yaşamasaydık) işte dil değil yürek konuşuyor böyle yaralarda. O zamanda insan daha bir farklı anlıyor durumu.

Rabbim inş annenin yüreğine affetme duygusu versin inş.insan affedince rahatlarmış derler işte mesele bu saatten sonra affetmekte... oda olur mu artık hiç bilmem. Annen önce kendini affetsin babanla devam ettiği için. Eminimki şartları farklı olsaydı annende bırakırdı babanı. Herşeyden önce bunun için kendini affetsin. Malesef bazen şartlar hayatımızı belirliyor....

Yani beni alıp duvardan duvara vursa bu kadar içim acımazdı herhalde ya. Tonla olaydan en çok bu gelir aklıma... dil yarası hiçbirine benzemez diye buna derlermiş diyorum aklıma geldikçe.

Allah annenin içine sabırlar versin inş. Ellerinden öpüyorum annenizin.

Anneannem hayatta ve annemlerle beraber yasiyo. 20 yildir annem bakiyo anneanneme. Kahvaltisini bile onune serip onunden kaldirir. Herseyi en mukemmel sekilde takip eder. Cok ama cok duskun. O gunden sonrada daha cok baglandi anneanneme aslada birakmaz.
Yorumlayacak bişey yok ozaman

Ben teşekkür ederim. İnş anneciğinin içinde en ufak içinde rahatlatma yaratacaksa ne mutlu bana.
Ama annenizi o kadar iyi anlıyorum ki... yaşayınca insan (keşke yaşamasaydık) işte dil değil yürek konuşuyor böyle yaralarda. O zamanda insan daha bir farklı anlıyor durumu.

Rabbim inş annenin yüreğine affetme duygusu versin inş.insan affedince rahatlarmış derler işte mesele bu saatten sonra affetmekte... oda olur mu artık hiç bilmem. Annen önce kendini affetsin babanla devam ettiği için. Eminimki şartları farklı olsaydı annende bırakırdı babanı. Herşeyden önce bunun için kendini affetsin. Malesef bazen şartlar hayatımızı belirliyor....

Yani beni alıp duvardan duvara vursa bu kadar içim acımazdı herhalde ya. Tonla olaydan en çok bu gelir aklıma... dil yarası hiçbirine benzemez diye buna derlermiş diyorum aklıma geldikçe.

Allah annenin içine sabırlar versin inş. Ellerinden öpüyorum annenizin.
Cok ama cok tesekkur ederim vakit ayirip yorum yazdiginiz icin. Ben biliyorum annem bu yorumlarla birazda olsa yuregine su serpicek cunku yalniz olmadigini gorucek. Iyi dileklerinize amiin diyorum, insallah :)

Ilk okudugumda bi an annem konusmus gibi hissettim cunku tamda ayni seyi yazmissiniz, yani evliliklerinde ciddi problemler oldu ve annemin artik tahammul sinirlari zorlanmaya basladi. Ayrilik dusunuyo artik. Ve gercekten en cok dokunan yer bu durum anneme ve ipleri koparrsa bu vicdani yuzunden biticek. Herseyini affetmeye calistim ama bu olmuyo diyo. Allah bizleri vicdanimizla sinamasin
Amin canım

Kizlar yazacagim olay annemin basina gelmis ve kk' yi anlattigimda size yazmami istedi, belki icini biraz dokmek niyeti.
Anneannem,dedem caresi olmayan bi hastaliga yakalandiginda hem dedeme bakip hemde cocuklarina bakabilmek icin gece gunduz calisp her zorluga katlanmis ve evlatlarini bi gelecek verms. Daha sonra annem babamla nisanliyken dedem vefat etmis. Aradan yillar sonra babamla annem tartisirken,babam anneme; "senin annen baskalarinin altinda yatiyo,yeter, ya o ya ben" diyerek annemi bi secime zorlamis. Annemde yillardir bu vicdan yukunun altinda eziliyo. Neden anneme boyle bi iftira atmasina izin verdim diye. Siz olsaydiniz esinizin annenize bu denli agir bi iftirasi karsisinda ne yapardiniz?
Simdiden dusuncelerinizi paylastiginiz icin tesekkur ediyor, guzel ve saygili bi paylasim olmasini diliyorum.
Önce döverim sonra boşarım ardından hakaret davası açarım

Anami anası bilip saymayan beni de saymaz!
Olmaz olsun anaya hakareti kabul edip öyle devam edecek evlilik
:sinirli:

Adı üstünde iftira ! Kime yapılırsa yapılsın öyle birinin hayatımda işi olamaz.

en ufak bi lafı ile eşime evi dar ediyorum bunu dese tek kelime PARÇALARDIM

annem simdi olsa aynisini yapardi ama o zaman demekki biseyler ona engel olmus. Onceki konularda bahsettim biraz. Bende sizin gibiyim anneme soylenicek tek kelimede dunyasini basina yikarim kim olursa olsun.
Eski zamanlarda her şey daha değişik, daha zordu. Artık daha bilinçli, daha güçlüyüz. Önemli olan artık geçmişten ders çıkarmak.

ben o kadının kızıyım defol hadsııııız ya cabuk laflarını gerı alıp ozur dılersın ya da yuzumu son gorusun olur derdım

30 yil hecmis ama ya! Annen de kendine dert ariyor herhalde...
Soylenen seyler elbet facia ama 30 yil hatirlanacak ve kinini sicak tutacak kadar da olmamali bir insan...sadece kendine yazik gunah...

Kizlar yazacagim olay annemin basina gelmis ve kk' yi anlattigimda size yazmami istedi, belki icini biraz dokmek niyeti.
Anneannem,dedem caresi olmayan bi hastaliga yakalandiginda hem dedeme bakip hemde cocuklarina bakabilmek icin gece gunduz calisp her zorluga katlanmis ve evlatlarini bi gelecek verms. Daha sonra annem babamla nisanliyken dedem vefat etmis. Aradan yillar sonra babamla annem tartisirken,babam anneme; "senin annen baskalarinin altinda yatiyo,yeter, ya o ya ben" diyerek annemi bi secime zorlamis. Annemde yillardir bu vicdan yukunun altinda eziliyo. Neden anneme boyle bi iftira atmasina izin verdim diye. Siz olsaydiniz esinizin annenize bu denli agir bi iftirasi karsisinda ne yapardiniz?
Simdiden dusuncelerinizi paylastiginiz icin tesekkur ediyor, guzel ve saygili bi paylasim olmasini diliyorum.
Öyle olsa bile anne seçilir be

Olan olmuş artık. 30 yıl önceki olayı şu anda ısıtıp " kendi önüne koyması" annenizden başka kimseye acı vermez... Şimdi 30 yıl önce olmuş olay için bugün eşini de boşamak biraz mantıksız olur.. Arada başka sebepler varsa o başka tabi... Bugün olsa bu durum, herkes alır başını anasının koynuna sokulur ama işte 30 yıl olmuş...

30 yıl önce belki adamon kulagına ne gitti bilemeyiz ve ozman bu kavramlar dahada önemli.
annenniz kendisine yapıyor ne yapıyorsa ınutmayarak ozman ayrılsaydı olurdu ama 30 yılı zehir etmiş

birde ananenizin 20 yıldır kalmasına izin veren bir babanız herks yapmaz bunu

Eski zamanlarda her şey daha değişik, daha zordu. Artık daha bilinçli, daha güçlüyüz. Önemli olan artık geçmişten ders çıkarmak.
Dogru soyluyosun canim, imkanlar cok farkli artik. Her acidan daha sansliyiz

Back
X