Canım benim.. Annen gerektiği zaman hakettiği şekilde bu lafın karşılığını veremediği için, içinde hala bunun ızdırabını yaşıyor çok iyi anlıyorum bunu. Bu lafı nasıl yer yutarım ben gibi düşünceler babanı her gördüğü, ona her iyi davrandığı zaman aklına geliyor. Ama konunun üstünden yıllar geçtiği tekrar dillendiremiyor. Yani şimdi durup dururken surat asamaz mesela.. Yani surat assa ve baban ne oldu dese, sen şöyle şöyle yapmıştın 30 yıl önce diyemez. Alsında haklı bile olsa baban üste çıkmayı başarır bu şekilde. Madem öyle neden o zaman söylemedin der..
Tavsiyeme gelecek olursam, ben diğer üyeler gibi üstüne bir bardak suyunu içsin sussun, sende niye böyle bir konu açtın demicem. Bence annen bu vicdanla üzülüp durmaktansa bundan kurtulmanın yoluna bakmalı. Babanı alsın karşısına, güzel güzel desin ki bak sen benim kaç yıllık eşimsin. Benim için değerlisin çocuklarımın babasısın. Ama içimi kemiren bir şey var. Şu zamanda hatırlarsan sen şöyle şöyle bir cümle kullanmıştn annem için, aslı olup olmadığından bile emin olmadan böyle bir şey söyledin bana. Ki aslı olsa dahi bunu senin üzerine vazife değilken böyle ağır bir konuşma yaptın. Farz et senin annen için ben sana böyle bir şey söyledim ve dedim ki bunuda babandan duydum. Sen annenin ne kadar temiz olduğunu bilirsin değil mi, ona böyle bir laf getirir misin.. Tartışıp ona kızmış olabilir ve gelip sana onunla ilgili yalan yanlış şeyler söylemiş olabilir. Bunu anlatmamın tek sebebi, sen o lafı ettğinden beri sana tam anlamıyla yaklaşamıyorum. İçimde bir şeyler kopuyor. Ve ben sana tam anlamıyla yaklaşmak istiyorum. O duvarı kaldırmak istiyorum. Yıllar sonra konuyu açmamın sebebi bu. Senden savunma duymaktansa bu sefer, bana duymak istediklerimi verebilecek misin bilmek istiyorum. Her geçen zaman insan biraz daha olgunlaşır daha doğru düşünmeye çalışır. Bende senin mantıklı ve olgun bir adam olduğunun farkındayım. Ama o zaman ettiğin o cümle için şuan ne düşündüğün benim için çok önemli..
Anlatma şeklimiz çok önemli aslında. Burada mesele iç huzuruysa, tartışmakla çözüme ulaşamayacağı belli. Çünkü iyi niyetler bile zıtlaşmaya götürür insanı. Lafa başlarken bir insanın olgunluğu ve anlatacağın şeyi anlayacağını düşündüğünü söyleyerek başlarsan, psikolojik olarak mantıksız ve olgun düşünemeyen bir adam gibi gözükmekten kaçınmak isteyecek. Yani eğer sistemleri iyi çalışıyorsa :) birazcikta deger veriyorsa yeterli..