- Konu Sahibi sevimli_melek
-
Canım kimse mükemmel değil ki...Annelik tecrübeyle yerine oturur..çocuk doğduğu andan itibaren uzmanlaşmamız mümkün değil... hastalanmayan,iştahsızlık çekmeyen,düşüp kalkmayan çocuk mu olur..hastalandıkça bağışıklık sistemleri gelişiyo zaten..pamuklar içinde büyütemeyiz...eşine bunları anlat..anneliğime yorum yaparken kırıcı oluyosun,ben elimden geleni yapıyorum,sen babasıysan ben de annesiyim...iyi baba kötü anne resmi çizmeye mi çalışıyosun? bunun çocuk için ne kadar kötü ve zararlı olduğunu bilmiyomusun gibi gerçeklerden hiç bıkmadan bahset..bi kadının en zayıf noktasıdır "sen bu çocuğa bakamıyosun" eziyeti... eşin çok pimpirikli biri bellikiama hastalıklar kazalar hiçbir annenin isteyerek gerçekleşen durumlar değil... sıkma canını ve eşine tane tane anlat
Canım yazdıklarını okuyunca eşimin o beni delirten halleri geldi gözümün önüne. Cümleler birebir aynı hatta bizde daha fazlası var. Ben eşimin bu durumunun aile köklerinden geldiğini düşünüyorum. Çünkü onun ailesinde hep kadınlar kendini paralamış hem çalışmışlar hem çocuk hemde yaşlı bakmışlar. Erkeklerde keyif yapmış sadece ve sadece keyif yapmışlar.. Benim eşimde keyifine oldukça düşkündür o nedenle keyfini kaçıracak en ufak birşeyde hemen başlar beni suçlamaya.. Çocuk onu özleyip baba diye ağlar bende uyumaz onunla uyumak ister sen uyutamıyorsun tembelsin bilmem ne başlar.. Sanki o yokken çocuğu kim uyutuyorsa.
Anlıcan şekerim bu modellerden az da olsa var hala maalesef.. Bende değişsin diye çok uğraştım ama naafile canım. karşıda hiç bir çaba bir istek olmayınca kendini yıprattığınla kalıyorsun. Ben kabullendim artık bu durumu o söylenmeye başlayınca hee hıı deyip duymazdan geliyorum.. Ama yinede insan sabrı bir yere kadar..
canım pimpirikli değil..sadece herşeyi benim üzerime yüklüyor..sanki çocuğun bütün sorumluluğu bana aitmiş gibi davranıyor..şimdi konuşmuyorum eşimle..çok kırıldım...bu haksızlık..çalışıyorum bende..zaten işe giderken bırakınca vicdan azabı çekiyorum..birde bu konuşmaları hemde en yakınında eşinden duyunca yıkılıyosun...kendisi çocukla hemen hemen hiç ilgilenmiyor diyebilirim...benim düşüncem kendindeki suçluluk duygusu...
evet canım haklısın ailesi öyle kayınbabam suyunu bile kayınvalidemden ister..küçük çocuk gibi evde kayınvalidem olmasın aç kalır ..bana hep annem gibi olsan diyor..ya bu nası bişey yaaa.çıldırıcam...annesi ev hanımı ben çalışıyorum...ben hepsine zaten yetişmeye çalışıyorum...hiç yardımcı olmuyoki bana sadece dır dırı offf off...
evet canım çok konuştum...cevap şu
konuşmaaa.. bakamıyosun işteee..ben sizin için çalışıyorum..zamanımmı var benim...diyor v.s..bende sinirlendim akşam sesimi yükselttim biraz.. eşime 3 gün önce yaşadığımız olayı hatırlattım .hastayken beraber doktora götürelim demiştim..gelemem doktora götürmeye gerek yok demişti..aldım ben tek başıma götürdüm..ve hiç aramamıştı hastanedeyken..saat 10 da gittim hastaneye ve 3 te işim bitti..çocuk uyudu kucağımda perişan oldum..o gün grip olduğu için hali yokmuş..ama şimdi bana bulaştırdı..ama ben onun gibi yatamıyorum..dinlenemiyorum..çünkü çocuğum hasta onunla ilgilenmem lazım evi şi yemek...ama anlayan kim..şimdi oğlum uyanınca başlıyacak maratonum...çok bencil yaaa...
evet innuk,ya galiba eşlerimizin karakteri çok yakın...bizde de yemeğe her zaman problem bulunur...bu nasıl çorba...bu börekmi şimdi...gibi..ya bunları önemsemiyorum ne derse desin kaynvalidemlerde de anlatıyo kötü bir profil çiziliyo kafasında...temizliktede öyle ne iş yapıyosun ki ne yaptın ki...sürekli söylenir işte..geçen sinirlendim...beğenmiyorsan al eşyalarını git dedim...bayaa tartıştık...artık sürekli olumsuzluk duymaktan kendime güvenim örselenmeye başladı...psikolojim bozuldu...hepsi bir tarafa anneliğime laf etmesi çok zoruma gidiyo..gece çok ağladım ...birde ikinci çocuğu istiyo...rüyasında görür
Canım şu yazdığım herbir paragrafın içinde kendimi görüyorum inan bana şu anlattıklarından herbirini aynen bende yaşadım..
Benim oğlum şu an 22 aylık. Hastaneden eve geldiğimiz ilk geceyi hatırlıyorum. Ben yarın işe gideceğim diye kalkmadı bile gecenin üçünde ben ameliyatlı halimle yorgun çökmüş durumda çocuk ağlar susmaz derdinden anlamam allah annemden razı olsun o olmasa napardım diyorum hep.. Ondan sonraki 4 ay boyunca ya hasta idi yada yarın ben işe gideceğim dedi o uyudu ben nöbet tuttum. Nitekim 5 aylıkken oğlum işe başladım sandım ki işe başlayınca değişir benimde ben yarın işe gideceğim deme hakkım olur ama yokkk yine aynı şeyler devam etti her defasında ben beceriksiz oldum, ben tembel oldum, ben kötü anne oldum.. daha neler neler.. Sonunda kaldıramadımpsikolojim bozuldu hırsımı çoçuktan çıkarır oldum. Başka bir sebepte eklenince üzerine işten ayrıldım 5 aydır evdeyim Değişen bişe varmı dersen hayır...
bu adamların damarında bencil bir kan akıyor. Çocukla ilgilenmesi gereken durumda ya hasta olur ya yorgundur yada çok çalışmıştır kafası kaldırmaz..
Mesela dün ; Sabahtan kalktım ondan önce kalktım hem ev işine koşturdum hem dışarda ki işlerim vardı. Oğlumu kayınvalideme bıraktım. Akşam 8 de iş çıkışı bizi ordan kendi aldı eve birlikte girdik yani. Bir yandan oğlanın yemeğini ısıtıyorum bir yandan bize yemek yapıyorum. yetştiremedim oğlan ağlar eşim söylenir. Sonuç olarak yemeği beğenmedi yani yemekte öyle tencere yemeği değil tavada ızgara tarzı yaptım. neymiş sert olmuş dişi kesmiyormuş ben nasıl kadınmışım. birgün önüne normal yemek koyamazmıymışım. iki gün öne de fasulye için benzer şeyledr söyledi..
off yani canım baş edilmez bunlarla..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?