• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Esiniz Kalp hastasi ise

sila26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
18
0
36
Diğer
Oyle zorki degerli arkadaslarim, esinizin kalp hastasi olmasi, hasta olmasinin yaninda birde her an bir sey olcakmis gibi bir psikolojiye sahip olmasi , seni her an uzmsi, ben gormem o zamanlari demesi, her gittigi yerde merak ediyorum nasil oldu acaba, iyimi diye...
Birlikte yaptigimiz her iste, her ozel gunde gozum hep uzerinde mecburen...
Yuregimin oyle paramparca oldugunu hissediyorumki bazen , hic bir seye dayanamiyor, en kucuk duygusal konusmada gozlerim doluveriyor,kendisine nasil davranmam gerektigini bilemiyorum cok zaman, iyi ornekleri gosteriyorum, moral vermeye calisiyorum ama yok faydasi olmuyor, onem vermiyor bile cok zaman fikrime..
Neler soylemek istersiniz bana, beni anlayacak olanlariniz varsa lutfen bana yazabilirmi?
Allah kimseyi, hic birinizi bu sekilde zorlu bir sinavla imihan etmrsin banada yarimdimci olsun insaallah..

Oyle zorki degerli arkadaslarim, esinizin kalp hastasi olmasi, hasta olmasinin yaninda birde her an bir sey olcakmis gibi bir psikolojiye sahip olmasi , seni her an uzmsi, ben gormem o zamanlari demesi, her gittigi yerde merak ediyorum nasil oldu acaba, iyimi diye...
Birlikte yaptigimiz her iste, her ozel gunde gozum hep uzerinde mecburen...
Yuregimin oyle paramparca oldugunu hissediyorumki bazen , hic bir seye dayanamiyor, en kucuk duygusal konusmada gozlerim doluveriyor,kendisine nasil davranmam gerektigini bilemiyorum cok zaman, iyi ornekleri gosteriyorum, moral vermeye calisiyorum ama yok faydasi olmuyor, onem vermiyor bile cok zaman fikrime..
Neler soylemek istersiniz bana, beni anlayacak olanlariniz varsa lutfen bana yazabilirmi?
Allah kimseyi, hic birinizi bu sekilde zorlu bir sinavla imihan etmrsin banada yarimdimci olsun insaallah..

Neden ben o zamanları görmem diyor eşin?
Doktor fazla yaşamaz falan mı dedi?
Allahtan başka kim bilir kimin ne zaman öleceğini?

tam olarak ne hastalığı var?yani damar filan mı tıkalı?tam nedir hastalığı ki böyle ümitsiz konuşuyor?

Umarım kontrollü bir yaşam ve diğer tedavilerle uzun seneler, sıhatli bir ömür sürer eşiniz. Teşhis yeni kondu ise, yaşınız kaç olursa olsun bir adaptasyon süreci gerekiyor haliyle. İnsan kendine konduramıyor, ya da ailede genetik olarak görülen bir şeyse de diğer aile fertlerinin durumları hatırlanıyor vs. Her türlü hastalıkta moral çok önemli tabi. İnşallah eşiniz biran önce biraz moral kazanır. Sizin için de aynı şey geçerli tabi.

Kişiden kişiye değişir tabi ama belki bazı zamanlarda onu duymamazlıktan gelmek, konuyu değiştirmeye çalışmak biraz işe yarıyabilir. Doktorun önerdiği yürüyüş falan gibi aktiviteler varsa siz de ona eşlik edebilirsiniz belki. Kalbini yormayacak değişik aktivitelere yönlendirmeye çalışın.

Hastalığı ile ilgili biraz bilgi edinmenizde yarar var, ama bu bilgileri kendi kendinize sağdan, soldan ya da internet gibi yerlerden değil bizzat doktordan almaya çalışın bana kalırsa.

Son düzenleme:
çok üzüldüm eşinizin durumuna evli değilim ama biraz böyle kendimi sizin yerinize koydum da gerçektende çok üzücü ve yürek prçalayan bi durum ne diyim allah yardımcınız olsun

Son düzenleme:
Tesekkur ederim cevap veren bana destek olan siz degerli arkadaslarimiza,esim 10 yil once kalp krizi gecirmis biz evlemeden once, ve sureklide kalp damarlarinda tikanma devam ediyor haliyle, tabiki onerdiginiz gibi hastaligi hakkinda surekli arastiriyoruz, eminim ikimizde bir kardiolog kadar bilgiye sahibiz bu konuda su an kok hucreyide deniyoruz ama en kucuk bir streste , basit bir hastalikta soguk almada kalbi zorlaniyor ..Spor diyet bunlarida surekli uyguluyoruz yillardir, ben surekli dogal bitkiler kaynatiyorum vs vs vs...
Ama iste asamadigi kilosu var, belli yastan sonra taktir edersinizki metabolizmada yavasliyor ve kilo vermek zorlasiyor, yasi 40 esimin yas ilerledikce daha baska saglik sorunlarinin cikma ihtimalide var, haliyle cok zor zamanlar geciriyoruz...
Ayni seyleri yasayan veya empati yapabilen sizlerin destegine herseye ragmen ihtiyacim var, Allah razi olsun ilgilenlerden..

Geçmiş olsun.Çalışırken 50-55 yaşlarında müdürüm vardı Anlatırdı 2 kere kalp krizi geçirdim herhalde 3.cüde giderim diye 3.cü kalp krizi geçirdiğinde Siyami ersek hastanesine götürdüler orda müdahale yapıldı.Ameliyatı orda oldu Çok ağır Kriz geçirmişti, maşallah şimdi hem kilo vermiş, hemde eskisinden çok sağlıklı. İnşallah sizlerde bu zor günleri bir an önce sağlıkla atlatırsınız

Öncelikle çok geçmiş olsun diyorum.Kalp hastalığı ani oluşan ataklar yarattığı için ürkütüyor insanı.Eşiniz korkularında haklı.Doktor kontrolünde kilo sorununu aşarsanız rahatlar gibi geliyor.Şimdilerde kalp için çok iyi teknolojiler var.Mutlaka yapılabilecek birşeyler vardır.Biraz da psikolojik destek almasını sağlayın hatta ikiniz birlikte alın bu desteği.Sizde çok yıpranmışsınız bu durumdan.Hastalık çok zor.Rabbim tez vakitte şifa versin eşinize

canım allah acil şifalar versin, umarım iyileşir bir an önce. birlikte spor yapın, bol bol sebze yemekleri yap, huzuru olsun, düzelmeyecek hiçbir şey yok bence. sen neşeli ol ki, en ufak bir sıkıntı bile yaşamasın eşin de, neşe her şeyin ilacı, stres de hr insanı hasta edebiliyor ben buna inanıyorum. tekrr tekrar geçmiş olsun. ömrünüz uzuuuuun olsun bir ömür boyu mutlu yaşayın inşallah.

Konuları lütfen içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.
Bu nedenle konu "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşındı.

Bana destek olan guzel ve kaliteli yorumlar yapan degerli arkadaslarim Allah hepinizden razi olsun, Dilediginiz guzel dileklerin cok daha fazlasini sizler icin diliyorum.,
Hersey gonlunuzce olsun bize de dua edin lutfen

Back
X