Hayatimi bir de kuzenim kisitlayacak artik!

insanlara he dedikce laflari azalir zannedersin aslinda tam tersidir. sen evet dedikce senin hakkinda daha sert daha cok konusacaklar. kati ve net olursan agizlarini acmaya korkarlar. kotu olmaktan cekinme. gerektiginde pat pat yuzlerine soyle. 33 yasindan sonra bunu ogrenmeye basladim. aslinda hep biliyordum ama daha yeni yeni biraz uygulayabiliyorum.

ayni evde bile bir cazgir bir uysal koz vardir. cazgir olan ne kadar uc seyler yapsa bile goze gelmez uysal olanin gelir. is yerlerinde de boyledir. uysal olan kurallara uyan kisi 1 gun gec gelse lafi edilir. cazgir olan hergun gece gelene bisi denmez.

ozetle disli olmak lazim. babaannene ayrimcilik yaptigini ve onu silmekle tehdit et. anne babana da ayni şekilde soyle. onun tarafindaysaniz bileyim ona gore tavir alayim de. ben tek vasima ayakta kaldim o da ogrenmeli. isteseydim ev arkadasi arardim bu zamana kadar de. net ol.

Soylediginiz gibi biriyim,hayir diyemiyorum
26yasinda ,en sonunda hayir"demeye baslayinca kotu olarak damgalaniyorum
Yalniz yasamak oyle guzel ki..
Beni cok seven vefali bir sevdigim var..
Bazen sadece benim gercekten mutlu olmami o istiyor diye dusunuyorum.
Onun disindaki herkes bana kendi dedigini yaptiriyor.
Bundan kurtulmak icin cok sevdigim kalmak icin mucadele ettigim bu deniz olan sehirden gitmek zorundayim.
Yoksa emekli olunca yanima tasinacak olan ailrmle gecirecegim omrumu.Evlenene kadar (evlenebilecgimi sanmiyorum) yahut olene kadar hakaret duyacagim annemden.
Yahut sinavlari kazanacagim.
Uzak bir yere tayin isteyecegim.
Benim cok sevdigim bu sehirde onlar yasayacak.

Kötü damgası yemek mi yoksa kendi kurduğun evde başkakarının isteği yüzünden huzurunun kaçması mı? Kötü ol zaten bu devirde kimseye iyilik yaramıyor. Bence insanlara karşı aileniz bile olsa mesafeli olun. Ne diye başka yere gidesiniz ki? Onlar gelince de pekala düzeninizi koruyabilirsiniz.

Kısaca şunu söyliyim. Kabul etsen de kötü olacaksın ya. Kabul etme de kötü ol. Bari kafanın rahatlığı yanına kar kalsın.

Back
X