esiniz kardesine borc para vermek isterse ne dersiniz??

Borç para ver yada verme dıye bır tavsıyede bulunamayacağım ama eşinle eğer ki vermek
yönünde karar alırsanız tl olarak borç vermeyin derim ben. yakın zamanda geri ödeme yapamayabıleceklerını de göz önünde bulunduraraktan döviz olarak vermenizi tavsiye
edebılırım. € ver paranda değerını kaybetmez.

öncelikle bu paraya neden ihtiyaçları var ona bakmak gerekir. yani keyifleri için mi yoksa gerçekten zaruri bazı durumlar için mi? ayrıca borç verecekken her zaman o paranın bi daha geri gelmeyeceğini düşünerek vermek gerektiğine inanaıyorum. o paraya uçtu gitti gözüyle bakıcaksın, yani bir bağış yapıyormuş gibi. bir kenarda uçup gitmesine üzülmeyeceğin bir para varsa ver gitsin, vicdanın rahat eder. benim kendi birikimim var yani eşimden ayrı olarak. eğer kendi kardeşimin benden böyle bir isteği olsa önce niye istiyor ona bakarım sonra da kendi birikimimden veririm. tabii eşime de söylerim bak ben şu kadar parayı verdim gitti diye

2.5 milyar öyle ahım şahım bir para değil.Kredi kartı bile varsa nakit avans çekebilir ya da her bankanın kolaylıkla herkese verdiği minik tutarlı kredilerden çekebilir onu da gerekirse 48 aya böldürüp her ay komik rakamlarla ödeyebilir.
Para konusunda çok hassasım.Kimsenin kimseye güvenerek, ya da mesleğine, çalıştığı şirketine göre bakarak el açmasına dayanamıyorum.Bana güvenipte mi evlendin, bu borcu yaptın, x aldın diye de dan diye söylerim öyle de boşboğaz ve patavatsızım.Babası milyarderken gidip te kirada oturduğu abisinden para istiyorsa da bence bir bit yeniği var ki babasından isteyemiyor, bu da daha çok midemi bulandırırdı.
Tabii ki konu sağlıksa, ameliyat olacaksa vs. gerekirse tefeciden gider alırım ama bilmiyorum bu konuda ben olsam vermezdim.

Kadir kıymet biliyorlarsa ve geri ödeyeceklerse verin gitsin.
Ama her seferide maddi durumlarının zayıflıklarından bahsediyorlarsa sizde bahsedin.
Rahat rahat istemeyemesinler bence..

evimizi kiraya verdik ilk kirayı kaynım borç olarak istemiş eşim tamam demiş
meblağ büyük değil geri verecek sözde ama ben yinede eşime çok kızdım.çünkü bizde zor durumdayız ve kaynımda hiç hesap kitap bilmeyen bir insankötükedihüso
bugüne kadar zaten karşılıksız çok para verdi eşim geçende yine borç vermişti. hep bu son diyorum tamam diyor ama yine vicdanı el vermiyor kardeşine para veriyor:mymeka:
bende şimdi sürekli laf çarpıyorum başının etini yiyorumkaydirigubbakcemile
bilmiyorum belki eşimde kendince haklı ama bende haklıyım.biz bırak borcu karşılıksız dünyanın parasını verdik artık yeter ama haksızmıyım:umursamaz:

bana danışmak kaydıyla tabı kı olabılır.. hatta karşılıksız da verebilir ama nezaketen sölemeli... cunku ben de istediğimde veriyorum kardeşlerime. sonuçta eşim yokken onlar vardı...

evimizi kiraya verdik ilk kirayı kaynım borç olarak istemiş eşim tamam demiş
meblağ büyük değil geri verecek sözde ama ben yinede eşime çok kızdım.çünkü bizde zor durumdayız ve kaynımda hiç hesap kitap bilmeyen bir insankötükedihüso
bugüne kadar zaten karşılıksız çok para verdi eşim geçende yine borç vermişti. hep bu son diyorum tamam diyor ama yine vicdanı el vermiyor kardeşine para veriyor:mymeka:
bende şimdi sürekli laf çarpıyorum başının etini yiyorumkaydirigubbakcemile
bilmiyorum belki eşimde kendince haklı ama bende haklıyım.biz bırak borcu karşılıksız dünyanın parasını verdik artık yeter ama haksızmıyım:umursamaz:

haklısın eşin kendi ailesini de düşünmeli:emir_bebek:

kendi kardeşime düşünmeden gözüm kapalı veririm.ve geri vermesi de önemli değildir yeterki sıkıntısından kurtulsun.
eşim içinde kendi kardeşleri öyledir.verme demem asla.

vermem..hemen evin eksiklerini saymaya başlarım..bunları almıyorum konforumdan ihtiyaçlarımdan ödün veriyorum.neden.çünkü çocuklarımın geleceğini düşünmek zorundayım derim..kimse kusura bakmasın.
bu arada ne yaptın???

geri verecekse .....gerçekten zor durumdaysa verirdim bugün ona yarın sana misali sonuçta kardeş....benim eşimin kardeşide bize verir bizde ona veririz bizde problem olmaz .....benim kardeşim istese onda veririz ama dediğim gibi karşındaki insana bağlı ....kararı siz verceksiniz onları siz tanıyosunuz

borç para istemeyi huy edinmişse izin vermesdim..ama normalde öle huyu olmas ama cidden paraya sıkışmıssa abartılı bi para deilse karşılıgını beklemeden bile verdiririm..ama yüksek mevla ise tabi borç olur:)

hangi kardesine vercegine bagli.
bir abisi var esimin ne alirsa geri vermez (ona tabiki vermeyiz)
bir abisi var aldigini ertesi gunu geri verir (ona tabiki veririz)

haklısın eşin kendi ailesini de düşünmeli:emir_bebek:

bizide düşünüyor ama kardeşine de yok diyemiyorguclubacismile
dünde kaynım diyor ki abi sen bana söz verdin araba alırken bana destek çıkacaksın diyorbilmiyorumkismilesinirlerim zıpladı yine.eşime sen ne söylüyorsun buna dedim.sen boşuna canını sıkıyorsun diyor banaaklinialirimsmile
ben çocuklarımın eğitimi için para biriktirmeyi düşünüyorum daha dağ gibi borcumuz var biz kendimizi toplayamadık daha adamın dediği lafa bak gelde sinir olma:oklava:
ama kabahatin büyüğü eşimde yok demeyi bilmiyor maalesefmafoldumben

Back
X