• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz ne kadar harçlık verir

Bizimkini söylesek kocanız “ay pardon eksik vermişim al bu kadar daha” mı diyecek ki?
Ev hanımıysanız eşiniz sizin ihtiyaçlarınızı karşılamalı evet. Ama adamın verdiğinden memnun değilseniz de ev hanımı olarak kalmamalı ve çalışmalısınız. Herkes anne babasının gözbebeği,bekarlıkta herkes prenses ama evlenince öyle değil o işler bence. Kocanızla beraber ne anlaşırsanız o. Siz de madem ev hanımı olmak istiyorsanız kocanızla mutabık olmaya bakın harcamalar konusunda.

Ben de bir dönem çalışmadım çünkü eşimle öyle karar aldık. O süreçte iflaslar da yaşadık,bir liramızın olmadığı dönemleri de gördük, ne kadar parası varsa o kadarla geçindik. Neden az verdin demedim hiç. Size sürekli aynı meblağda vermek zorunda değil eşiniz,kimi zaman az parası olur az verir. Çok olursa çok verir.

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Ben eşime harçlık veriyorum 🤣

Ben bu yaşıma kadarda çalışmadım aileden rahat büyüdüm. Fakat ev hanımı diye bir kavramda var begenmesenizde ve lafın gelişi ozaman tabiki erkek çalışıyor adına harçlık demesenizde ihtiyaçları o karşılıyor dünya da var bu
Bize de ailemiz çalış köle demedi zaten, çok şükür biz de rahat büyüdük ama çalışıp kendi paranı kazanma ve harcama kültürü apayrı bir şey. Ben sadece doğum iznimde çalışmadım, onda da eşimin kredi kartlarından biri bendeydi.

Niye konu sahibini ezikleyip duruyorlar anlamıyorum.Onun da dediği gibi ev hanımı diye de bir şey var,herkes çalışmak zorunda değil ki zaten işsizlik diye de bir şey var.Harclik kelimesini de yerden yere vurup durmuşlar,harçlık derken neyi kasdetttigini hepimiz anladığımiza göre kelimeye takılmaya gerek yok harçlık demeyip ne diyecek.Calismiyorum ama çocuk değilim ben harçlık istemem mi desin kocasına.Kisisel ihtiyaçlarini karşılamak için verilen bir miktar paranin bir diğer kelime anlamı nedir acaba ?
Konu açılınca alay etmek yerine varsa bilgimiz tecrübemiz onu paylaşıp,eğer yoksa susma hakkımızı mi kullansak,bir diğer deyişle bdv bin hakkıni mi versek acaba ?

Ev hanimi diye bir şey yok demiyoruz da nasil bir tecrube paylaşilabilir bu konuda? Sizde nasil diye sormuş herkes olani soylemiş ben dahil.
Bdv de X üyeye kocasi bilmem kaç lira veriyormuş diyince konu sahibinin kocasi da ✨aa tamam o zaman sana da oyle verelim✨ mi diyecek? 🤷

Oyle diyecek biriyse evet cocuk gibi harclik almak istemedigini soylesin miktar yerine.

Harçlık kelimesine takılmadan yorum yaparsam eğer ki eşinizin durumu iyi olup size karşı cimri biri ise kart çıkartmayabilir. Verdiği parayı ve eşinizin maaşını yazarsanız daha net cevaplar alabilirsiniz. Adamın durumunu bilmiyoruz. Ben normalde çalışıyorum sadece bu dönem çalışmıyorum. Çalıştığım dönemde eşim maaşıma asla karışmazdı altın yapardım. Maaşını aldığı an yüklü bir miktar bırakır ihtiyaçlarımı karşılamam adına ve kartınıda bırakır. Evin ihtiyaçları vs kendi karşılar. Gezme tozma hepsi ondadır.

iki yil ucretsiz izin aldim .kredi karti vardi elimde evde de bir kutu vardi hala var gerci icinde nakit olur . duruma gore nakit azalirsa eklerdi kart zaten hep bendeydi onu sormazdi

Harçlık olayı gerçekten çok tuhaf. 9 yıl olacak daha öyle birşey yasamadim. Kredi kartı bilgileri zaten bende hep ben kullanıyorum nadir olarak eşim alır. Belli bir miktar para evde duruyor kime lazimsa o alıyor oradan. Harçlık ne kadar vereyim bile dese zoruma giderdi yani 🤷‍♀️

Selamlar. Ben yeni evliyim. Eşimle sürekli polemikteyiz bu konuda. Çok merak ediyorum diğer evliler nasıl. Eşiniz size ne kadar harçlık veriyor, ve kart veriyormu ve maaşı ne kadar ona göre ne kadar veriyor. Bız bu konuda hiç anlaşamıyoruz:KK43:
Acıkcası ben kendim bi sekılde paramı cıkartıyorum istemiyorum, ki eşimle aramızda bu konu acılmaz bıle, senin paran benım param yok yanı, hatta hesaba girsek o borclu cıkar diye dusunuyorum 😂

Ben de rahat ailede büyüdüm, sıkıntı nedir evlenince öğrendim. Kendi kazancimla beş parasız kalmayı falan. İyi ki mesleğim var, yoksa çok mağdur olurdum. Hatta ogrencilerime hep derim "en güzel çeyiz meslektir (tam bu sırada erkek öğrenciler vaaaavv diye alkış tutarlar) yoksa böyle barzolara muhtaç kalırsınız (tam bu sirada erkek öğrenciler oooo diye beni eleştirmeye başlarlar)" diye.
Yani çalışan ya da çalışmayan bir kadın, eşinin böyle muamelisini görüyorsa önce güzel dille anlatmalı, laftan anlamıyorsa düzenli olarak tepki koymalı. Yoksa bu barzolar kendi hanzoluguna devam ediyor.
Burada bir üye vardı, sevgilisiyle her dışarı çıkışında adam sinirleniyordu. Bir gün kıza demişti ki "bu ne böyle her dışarı cikisinda 30 lira harcıyorsun"

Ben de 11 yıl çalıştım. evlendikten sonra küçük bir şehre yerleştim ve çalışma ortamım olamadı malesef. Şuan da gebeyim ve çocuğum okul yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum. Harçlık demeyim ama eşim her ay maaşı yattığında hesabıma para gönderir , hiç para istediğimi hatırlamıyorum evlendiğimiz ilk aydan beri.

Ben de çalışmıyorum evdeyim eşim istemiyor ben de sağlık açısından zaten çalışmaya müsait değilim. Eşimin kartlari onun dışında nakit lazım oldukça isterim o da oğlum okula gidiyor onun için ..ben de verdigimle yetin durumu olmaz bana doğru gelmiyor bazen çok harcama yaparım bazen hiç yapmam. Benim param benim onun parası yine benim 😂😂😂😂 çalışmamı istemiyorsa bakacak her ihtiyacını eksiksiz giderecek ki öylede şükür

Ben bu yaşıma kadarda çalışmadım aileden rahat büyüdüm. Fakat ev hanımı diye bir kavramda var begenmesenizde ve lafın gelişi ozaman tabiki erkek çalışıyor adına harçlık demesenizde ihtiyaçları o karşılıyor dünya da var bu
O kavram adı altında erkekler ezilir, neticede ev hanımlıgı kutsaldır, erkek bir verir, kadın o bir'den cok sey cıkarır, calısmamakta ayıp degıl, ihtiyacları o karsılıyor demeniz, bana gore farklı bir bakıs acısı cunku erkek maddi acıdan ihtıyacları karsılar kadın ise manevi, yanı onlar parayı kazanıyor dıye bızden ustun degıller veya tam tersi kadında olsa aynı seyı der gecerim

Prensesler gibiydim baba evinde diosunuz 😃
Neyse sorunuza cevap vereyim, şu dönem çalışmıyorum ama bütün kartlar vs bende eşimde kendi ek kartlarıyla idare ediyor bide harçlık demiyoruz biz buna😚

Yeni evlendiğimiz zamanlar maaş kartının ek kartını çıkarıp verdi.Maaşını ortak kullanıyoruz yani nakit çektiği zaman fazlasını bana verir azını kendine alır. Ekstrem bir durum olursa isterim ama olmadı şükür. Bu biraz karşıda ki adamın dangozluğu diye düşünüyorum. İstemeye hacet mi var fazla , fazla bırakması gerekiyor sonuçta insanlık hali diye bişey var. Alıp karşınıza bunun böyle olmayacağını evlilikte sen ben değil biz olmak gerektiğini usulünce anlatın. Bu arada son 2 aydır çalışıyorum daha ne kadar aldığımı bilmiyor kendisi , hiç maaşını naptın diye de sormadı sağolsun :)

10 yıl evli kaldım. Hiç para vermedi bana. Ben çalışıyordum ihtiyacım yoktu ama yine de isterdim ihtiyacın var mı demesini? Para durumun nasıl demesini. Hep beni sömürdü. İlk çocuğumda çalışmaya devam ettim 2. De ücretsiz izin aldım. Mutfak kişisel harcamalarım deterjan falan filan herşey dahil 5 ayda 1000 lira para zorlaaaa aldım şaka gibi! Neyse 5 ayın sonunda boşadım ve işe kaldığım yerden devam ediyorum. Şimdi çocuklarım için 4500 nafaka alıyorum daha kardayım haha 😂😂

Son düzenleme:
Biz de çok rahatız. Kendi kazandığını özgürce harcamanın rahatlığı hiçbir şeyde yok.

10 yıl evli kaldım. Hiç para vermedi bana. Ben çalışıyordum ihtiyacım yoktu ama yine de isterdim ihtiyacın var mı demesini? Para durumun nasıl demesini. Hep beni sömürdü. İlk çocuğumda çalışmaya devam ettim 2. De ücretsiz izin aldım. Mutfak kişisel harcamalarım deterjan falan filan herşey dahil 5 ayda 1000 lira para zorlaaaa aldım şaka gibi! Neyse 5 ayın sonunda boşadım ve işe kaldığım yerden devam ediyorum. Şimdi çocuklarım için 4500 nafaka alıyorum daha kardayım haha 😂😂
İkinci çocuk bile bile lades olmuş.

Bnd öyle düşünüyorumda ilk evlendigimizde bu ayki harcligin diye kendisi ibanima para yolladı. Sonra herserayy sana sukadar harçlık dedi. Buda beni rahatsız ediyor. Hem verdiği meblada kazancına göre az ve çocuk gibi aynen bende istiyorum bir kartim olmalı ben zaten ne alicagimi bilirim hesapta sormamali. Başkalarında nasıl oluyor diye merak ettim

Evin erzak alışverişi ve fatura gibi tüm ödemelerini eşiniz mi takip ediyor ? Size ev ihtiyaçları için mi para veriyor , kişisel harcamalarınız için mi ?

Konu sahibi ben anladım sizi çünkü benzer süreçlerden gectim. Çok sıkıntı yaşadım bende bu konuda hatta bir kaç ayligina yurt dışına veya tek başıma bir aylığına şehir dışına çıktığimda bile (sınavlara girmem gerektiği için) eşim kısıtlı bir para verir asla kartını vermezdi. Dünyanın bin türlü hali var kadın başına ne yapar diye dusunmezdi veya düşünmek istemezdi. Küçücük çocuklara bile verilmeyecek miktarda para verirdi her ay. Evin alış verisini falan yapardı o konuda göz darlığı yapmazdı ama benim koskocaman bir kadın olarak evin mutfak disindaki harcamalari konusunda hiç bir zaman doğru düzgün söz hakkım olmadı. Giyim kuşamı ailem alırdı oda bunun arkasına siginirdi bunun bana yaşattığı ezikligi anlatamam. Bir kaç kez boşanma aşamasına geldik böyle konular yüzünden. İnsan oldugumu özgürlugun nasıl birşey olduğunu calismaya başladıktan sonra anladım. Kendi kendime hayiflaniyorum bazen neler çekmişim hem eşime hem aileme kendimi ne kadarda ezdirmisim diye. Bir kadının ekonomik bağımsızlığının olmasi paha biçilemez birşeymis gerçekten. Heleki paranın lafını yapan insanların arasında yaşıyorsa 😔 Ben yuksek egitimli olduğum için ve Türkiye'de kendi alanimda calisamadigim için asgari ücretle çalışmayi kendime yediremedigim için yaşadım bunları ama inanın şimdiki aklım olsaydı asla burun kivirmazdim asgari ücrete. Bir işe girer paşa paşa calisirdim. Gerçi bilmiyorum herşeyde bir hayır vardır yaşadıklarım bana güzel bir hayat tecrubesi oldu. İnsana kendinden başka kimseden hayır yok olsada yeri zamanı gelince bir güzel başa kakılıyor. Size verebilecegim tavsiye girin bir işe calisin. Kimsenin dirdirini çekmeyin çok yipranirsiniz.

harçlık ne? İlkokul çocuğu musunuz siz? Kalkın girin işe çalışın verdiği yetmiyorsa

Back
X