• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz önemli bir sağlık sorunuyla boğuşurken...

• Konu Sahibi Konu Sahibi karamelito
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

karamelito

Ziyaretçi
Sevgili arkadaşlar, geçenlere üyesi olduğum bir mail grubuna gelen bir mesaj beni hayretler içinde bıraktı.

Bir hanımın eşi prostat kanseri tedavi oluyor , kemoterapi, radyoterapi, ameliyat vs. Tabiki bu tedavilerin sonucuda iktidarsız kalıyor. Zaten kalmasa bile o durumda cinsellik düşünmesi imkansız (bence tabi)

Bu arkadaşımızın gruba sorduğu soru ise, eşimin işlevi ne zaman düzelir.

Bir anda kendimi erkeğin yerine koydum çok kötü oldum. Kanser gibi bir illeti ile boğuşuyorum ve eşimin düşündüğü şey farklı ve bu durumdan mutsuz (tabiki sağlığınıda düşünüyordur )

Kimseyi yargılamak değil sadece çok merak ettim bende mi bir gariplik var, eşim sağ salim yanı başımda olsun varsın hiç bir işlevi olmasın onun kokusu bile bana yeter diye.

Sizin görüşleriniz nasıl ve yorumlarınız , teşekkürler

Ben kadına hak verdim aslında..
Belki abes gibi görünse de cinsellik yaşamadığım adamla evlilik sürdüremem ben..Kadın kaderine razı olsa bile erkek bunu kompleks yapar eşini üzer diye düşünüyorum..
Elbette sağ salim yanımda olsun,nefesi,kokusu yeter ama cinsellik evliliğin en önemli yapı taşlarından biridir bana göre..

belkı baska sorunlar vardır bılemeyız

herkesin düşüncesi bir olmaz ki..belkide kadın için cinsellik çok önemli,sağlıktan bile...

Herkesin başına gelebilir hastalık zamanınıda kimse kestiremez.Evet cinsellik evlilikte çok önemli bir bölümü kapsıyor ama evlilik cinsellikten ibaret değildir.Büyük konuşmak istemem ama eşim böyle bir durumdayken böyle şeyler düşünmek çok incitici geliyor.:olmaz:
Kocacığımın yanımda olması yeter,gece uyurken onu koklayarak uyumaktan daha büyük mutluluk olamaz Şeniz
Tabi yaşanan şeyleri bilemiyoruz belki kadının eşine olan sevgisinde problem vardır veya hayattan beklentileri farklıdır.Ne diyelim Allah kolaylık versin

valla eşim ölümle pençelişirken ,kemoterapi ,radyoterapi alırken,o acımasız hastalıkl,a cebelleşirken, aklımın ucuna iktidarsızlık olurmu, bu hastalıktan ,diye zerre kadar gelmezdi..
empati yapıyorum da,ben böyle canımla uğraşırken
ölümle savaşırken ,eşimin acaba karım hastalığından dolayı beni ilerde beni tatmin edebilir mi ,düşüncesi beni yıkardı..ben orada ölüm kalım mücadelesi verirken onun sadece kendi zevklerini düşünmesi.,çok acı gelirdi.....

Son düzenleyen: Moderatör:
kadının yaptıgınada..........

koyun can derdinde kasap et derdin de denir bu kadına..........

adam ölümle kalım arası bir yerde ......kendi canına düşmüş kadında şey derdinde......
tamam evlilikte cinsellik önemli ana bunca yıl yaptılarsa ona sayıversın ....adam hastalandı diye kadınında başka telaş yaşaması gerekirken......
yaptıgı ayıp bence.......
ben hastalandıgım zamanda eşim aynısı yaparsa .benim aklıma beni sadece cinsellik için sevmiş......
bunca yılın hatrımı yoktu derim yani.....o hastalıgın sıkıntının içine bu sıkıntıda girer.......
hadi bu çift yaşlandıklarındada zaten o eski cinselligi yaşıyamıtacaklar o zaman ne etcek bu hanım......
kocasının yanında olması gerekirken onu desteklemesı....
lazımken.......kadının derdi bakın.........

hem evlenirlen........bi söz vardır..........iyilikte kötülükte.....varlıkta yoklukta hastalıkta saglıkta hep beraber olun diye.......

evlilikte sadece cinsellikte degildir.......bence....

eşi bu durumdayken zevkini düşünmesi tabiki kötü ama cinsellikte evliliğin çook büyük bi parçası sonuçta :delphin:

Cınsellık kadın ve erkegı bır arada tutan en Önemlı unsurdur bence.
Ama erkegın yasadıgı basıt bı rahtsızlık deĞılkanser .bnce okadının bÖle duusnmesı kadının zayıflıgındandır.
BÖle dÜŞÜnÜp bıde bunu dıle getırmıŞ.evlılık eŞını her sekılde kabullenmek deĞılmı hastalıkta saĞlıkta ıyı gunde kÖtu gunde
...
Kendımı b o erkegın yerıne koysam ben bunun ezıklıgını zaten yaŞıyorumdur.
O kadında bırazcık kendını erkegının yerıne koyabılseydı bu soruyu sormazdı bnce.
Hanı mayası bozuk derlerya bence bu sÖz tam o kadına gÖre

eşimin çok sıkıntılı rahatsızlığı olsa asla cinsellik aklımdan geçmez. yeter ki o iyi olsun. bana ilgisi ve sevgisi saygısı sürsün bu çok daha önemli.. cinsellik benim için çok arka planda kalır.

cinsellik bence herşey demek deil ama kişiye göre deişir bu fikir

Umrumda bile olmaz.. O anda aklıma gelen en son şey cinsellik olur.. Evliliğimi cinsellik üzerine kurmayacağım ki ben.. Saygı ve sevgi üzerine kuracağım..

koyun can derdinde,kasap et derdinde yani,,,,yazik o adama,

belki kendi için sormamıştır. Sonuçta cinsellik büyük bir paylaşımdır, tek vücut olmak, aşkı tamamıyla yaşamaktır. Erkek de kadın da bunu istiyordur. ıllaki bedensel tatmin değil bence cinsellik, sevdiğiniz adamla cinsellik ruhsal tatmindir, aşkın fiile dökülmesidir. KAdın dese ki düzelmeyecekse başımın çaresine bakayım, işte o zaman kınayabiliriz. bana göre...

Simdi bu kadinin bunu neden sordugnu bilemeyiz....belkide kendi acisindan degil esinin acisindan bunu sormustur....:kahve:

Belkide esi bunu kafasina takmistir....acaba ne zaman yine esim ile cinsellik yasayabilecegim diye???

Sahsi fikrim.....Cinsellik her insanin icin farkli bir önemlilik tasir....ben olsam saga saglim basimda olsun cani sagolsunda, varsin hic cinsellik yasamayalim diye düsünürdüm lakin esimde kesinlikle öyle düsünür diye elimi atese koyamam.....benneyaptımki

Cünkü bilirsinizki erkekler kadinlara nazaran cinsellige cok daha fazla önem veriyor!:delphin:

O yüzden bence bu kisisel birsey....herkes böyle düsünmeli böyle yapmali diye birsey yok.:kahve:

Evet arkadaşlar baştada söylediğim gibi, eşim yanımda olsun kokusunu duyayım, sıcaklığını hissedeyim hiçbirşey umurumda olamaz.

Görüşleriniz için teşekkürler.

Kadinin ne maksatla sordugu önemlidir ki bunu da o kisinden baska kimse bilemez...

Allah korusun o illetten.

Önce canim kocacigimin sagligi önemlidir benim icin.

eşimin sağlığı,iyi olması , yanımda olması yeter bana.herşey cinsellik değil ki.napalım yani bu işlevini yerine getiremediği bir rahatsızlığı olan herkes eşini mi boşasın.ben katılmıyorum bu da benim düşüncem.ben asla bırakmazdım hatta bu konumda cinsellik aklıma dahi gelmezdi.

yapmayın kızlar ya biz o durumda olsak eşlerimiz ne düşünür acaba:D

cinsellik evlilik için çok önemli ama eşim orda hayat mücadelesi verirken bu düşünce aklımın ucundan bile geçmez tuhaf... herkes farklı tabii...

Back
X