Eşiniz patronunuz olursa

yagmurgul

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
1.247
1
116
Diğer
:uhm:ben evlendikten sonra uzunca bir süre evde oturdum.
eşimle herşeye sıfırdan başladık. zor anlarında hep yanında oldum
evliliğimizin bir döneminde iş yeri açtık .ben çocuklar nedeni ile çalışmamaya devam ettim.
bir sebepte aynı yerde çalışmak sorun yaratır diye dişünmemdi.
zamanla inişli çıkışlı dönemler geçirdik.hep arkasında durdum.
iki yıldır bende katıldım .önceleri iyi idik.zamanla eşim kendini kocam değilde patronum
gibi görmeye başladı.bir ara uyardım özür diledi.ama geçen gün birkonuyu görüşürken sende oranın bir personelisin gibi bişeyler söyledi. çok üzüldüm.o işin en zor anlarında ben yanındaydım şimdi neden böyle düşüne biliyor .içime sindiremiyorum.vakti gelince
konuşucam.ne tarz önerileriniz olabilir bana inanın çok sıkılıp sitres oluyorum.
:uhm: mafoldumben işi bırakmayıda asla düşünmüyorum.

aslında hep imrendigim bir şeydir ve hayalini kurduğum..ılerde esimin kendi is yeri olursa yanında çalısmayı çok isterim ama bu sanirim cok çok ince bir cigzi..annemde babamin yanında çalıştı bir süre ve aynı sorunları yaşadı,ayrıldı..eşinize bence aynen burada belirttiğiniz gibi durumu anlatın..orası bir is yeri..bu çizgiyi koruyun..ne siz o cizginin ötesine adım atın ne de esınız..çok güzel gibi gozuksede aslında çok zor aynı işyerinde çalışmak..oof babamla annem çok cekmislerdi..evden çıkınca patron personel eve girince karı koca olmak gerek..is yerindeki konumunuz nedir bilmiyorum ama annem müdür gibi bı şeydi mesela..babamin altındaydı yani..
direk bu sekilde konusun esinizle..kırıldığınızı söyleyin..ve evle ısı birbirine karistirmamaya özen gösterin..

aslında hep imrendigim bir şeydir ve hayalini kurduğum..ılerde esimin kendi is yeri olursa yanında çalısmayı çok isterim ama bu sanirim cok çok ince bir cigzi..annemde babamin yanında çalıştı bir süre ve aynı sorunları yaşadı,ayrıldı..eşinize bence aynen burada belirttiğiniz gibi durumu anlatın..orası bir is yeri..bu çizgiyi koruyun..ne siz o cizginin ötesine adım atın ne de esınız..çok güzel gibi gozuksede aslında çok zor aynı işyerinde çalışmak..oof babamla annem çok cekmislerdi..evden çıkınca patron personel eve girince karı koca olmak gerek..is yerindeki konumunuz nedir bilmiyorum ama annem müdür gibi bı şeydi mesela..babamin altındaydı yani..
direk bu sekilde konusun esinizle..kırıldığınızı söyleyin..ve evle ısı birbirine karistirmamaya özen gösterin..

tşklr. öncelikle işyerinde konumumu kendim belirledim.ama sanırım hata yaptım.
tabii bi işçiden farkım olmasın dedim personele itici olmak istemedim.
yedi yere dağılmış bi firma.ben birinin koordinatörüyüm. ama sabah 7.30 da ordayım.
herkes gibi çalışıyorum. sevmem zaten assolistliği. tek sorun eşimin bana davranış şekli.
herkes beni seviyor.itici olmak istemiyorum dedimya onlardan biriyim birlikteyken.
ama bu havaya eşimde kaptırıyor kendini.:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
Hiç güzel birşey değil bence...
ışte onu gör akşam onu gör yatınca onu gör...
Tamam sevdiğiniz için evlendiniz ama 24 saat hep aynı insanı görmek çok da güzel birşey değil...
:olmaz:
Kuzenim ve karısı aynı işyerinde çalışıyorlar. Onlar da bu durumdan şikayetçi... Artık dayanamıyoruz diyorlar farklı çevre farklı insanlar görmek istiyorlar yok yok...
Bana göre kesinlikle farklı yerde çalışmalısınız bunun öneriyle filân geçiştirilebileceğini düşünmüyorum...

aynı annem gibi :) annemde patron eşi diye anılmak,ayrıcalıklı olmak istemediği için sizin gibi yapıyordu..ama iste babam da esınız gibi annemi personel olarak görmeye başladı..
esinizi bilmiyorum ama babam is yerinde bambaşka bir insandır..babam değilde patronum olsa veya is yaptıgım biri kesinlikle nefret ederdim :) is yerine gittiğimde hep şaşırırım hala daha..bu benim babam mı diye..sanırım babam da böyle bir ego vardı veya yapması gereken bu olduğu için böyleydi..is yerinin kapısından çıktığı an babam olurdu..hangisi gercek bilmiyorum :) belki esınız de böyledir diye anlattım :) sanırım erkekler is yerinde,hele ki patronlarsa biraz farklı olabiliyorlar :)

eşim tanınan biri başka işyeri şansım yok.
tamda öyle işte farklı evde farklı. evde şeker işte biber. valla gerildim artık.
çokta beraber değiliz işte o daha çok büroları dolaşıyor bize nadir geliyor. ama kafide oluyor.iki laf sokuyor yut yutabilirsen.:oklava:

mafoldumben ya bana bi bilen bişeyler söylesin.
vah tüh olmuyor sadece.ben eşime nasıl anlatsam derdimi
konuşcam ama nediyeyim.bilmiyorumkismile

sonu kavga olsun istemiyorum yani.
yokmu güzellikle çözüm bulacak bikaç doğru yol.alsanaalsanasmile

zor bir durum ama burda seni kurup kurup kocanın karşısına göndermeyelim yoktan yere patlama:roflol:çok vakit geçirme ama bence çünkü söylemedikçe içind ebüyüyor kafanda kuruyorsun en uygun zamanda sıkıntını güzel bir dille ifade et bence verdiği tepkiye göre davranışını değiştirirsina.s

zor bir durum ama burda seni kurup kurup kocanın karşısına göndermeyelim yoktan yere patlama:roflol:çok vakit geçirme ama bence çünkü söylemedikçe içind ebüyüyor kafanda kuruyorsun en uygun zamanda sıkıntını güzel bir dille ifade et bence verdiği tepkiye göre davranışını değiştirirsina.s

tşklr yardımın için canım. ben en azından sizler böylebir sıkıntının üstesinden nasıl gelirsiniz duyup fikir edinmek ve işime en çok geleni uygulamak istiyorum.akıl akıldan üstündür sonuçta.kaydirigubbakcemile5

iş yerini beraber açtınız sanırım, açıkcası sende sanki biraz kendini patron değil çalışan olarak görüyorsun gibi geldi, iş yerinin bi kısım hissesi senin üzerine olmalı, sıkıntı beraber çekildiyse, kaymakta beraber yenmeli, sen tavır olarak ortak gibi davranırsan eşinin davranışarıda değişir bence, gerçi aranızdaki hukuku bilmiyorum, kimi erkek asla eşini ortak olarak kabul etmek istemez
bence personel denmesindende rahatsızlık duymamalısın, küçük çaplı başarılı şirketlerde patronlarada personel işleri yapıyor benim gözlemim, bunda gocunacak bişey yok bence
gerekirse eşinin tavrını ona karşı aynala, belki empati gösterir o zaman
:hulya:

Son düzenleme:
iş yerini beraber açtınız sanırım, açıkcası sende sanki biraz kendini patron değil çalışan olarak görüyorsun gibi geldi, iş yerinin bi kısım hissesi senin üzerine olmalı, sıkıntı beraber çekildiyse, kaymakta beraber yenmeli, sen tavır olarak ortak gibi davranırsan eşinin davranışarıda değişir bence, gerçi aranızdaki hukuku bilmiyorum, kimi erkek asla eşini ortak olarak kabul etmek istemez
bence personel denmesindende rahatsızlık duymamalısın, küçük çaplı başarılı şirketlerde patronlarada personel işleri yapıyor benim gözlemim, bunda gocunacak bişey yok bence
gerekirse eşinin tavrını ona karşı aynala, belki empati gösterir o zaman
:hulya:

benim kendimi çalışanlara karşı itici olmama çabam
sanırım eşimi bu yöne yitti. sonuçta aynı büroda insanları sıkmak istemiyorum.
deli bi yalan söyler sonrada kendi inanır misali eşim baya alıştı beni sahiden personelle karıştırmaya başladı.bırakın işi birgün evdede kaçırdı ağzından.Çok üzgünüm çoook
aslında işyerlerinin ünvanları dışında tüm mallarımız benim adıma tapulu.
o sadece patronluk taslamasa ben mutsuz olmam yani.:delphin:

Eşiniz ne yapıyor da siz size patronluk tasladığını düşünüyorsunuz? Birkaç örnek verirseniz yardımcı olmaya fikir yürütmeye çalışabiliriz..
Yoksa genel konuşacak olursam eşiniz en doğrusunu yapıyor... ışyerinde siz bir çalışansınız evde de karısı.. Evde size eleman gibi işyerinde karısı gibi davransa saçma olurdu...

ılk mesajınızda laf arasında konşurken sen de oranın bir çalışanısın dedi demişsiniz.. Bence bunda alınganlık yapılacak bişey yok, evet oranın bir çalışanısınız... Haa evde de size elemanı gibi davranıyorsa o zaman haksız ama iş konularında ve işyerinde siz orada çalışan birisiniz, ve size de o şekilde davranması gerekir, bence bu çok doğal...

Sana şöyle bir örnek vereyim ben bekarken üniversitedeyken doçent olan hocamla flört ediyorduk.... Bana bırak sınav soruları hakında ipucu vermeyi(ki hiçbir zaman böyle bir tlebim yada beklentim olmadı) ne zaman sınav yapacağını bile söylemezdi, sınav kağıtlarını okurdu, kaç aldığımı söylemezdi, ben de herkes gibi listeden yada webden öğrenirdim...
Üniv sınırları içerisinde asla ama asla hocam dışında başka bir hitapta bulunmadım... O da asla bana benim onun sevgilisi olduğumu hissettirecek bir davranışta bulunmadı.. Okuldan birçok kişi bilirdi bizim flört ettiğimizi ama biz söyledik diye bilirlerdi, yoksa anlaşılması mümkün değildi sevgili olduğumuzun.... Duyanlar da çok şaşırırdı aa nası yani, e ama siz çok mesafelisiniz derlerdi....

Son düzenleme:
Eşiniz ne yapıyor da siz size patronluk tasladığını düşünüyorsunuz? Birkaç örnek verirseniz yardımcı olmaya fikir yürütmeye çalışabiliriz..
Yoksa genel konuşacak olursam eşiniz en doğrusunu yapıyor... İşyerinde siz bir çalışansınız evde de karısı.. Evde size eleman gibi işyerinde karısı gibi davransa saçma olurdu...

İlk mesajınızda laf arasında konşurken sen de oranın bir çalışanısın dedi demişsiniz.. Bence bunda alınganlık yapılacak bişey yok, evet oranın bir çalışanısınız... Haa evde de size elemanı gibi davranıyorsa o zaman haksız ama iş konularında ve işyerinde siz orada çalışan birisiniz, ve size de o şekilde davranması gerekir, bence bu çok doğal...

Sana şöyle bir örnek vereyim ben bekarken üniversitedeyken doçent olan hocamla flört ediyorduk.... Bana bırak sınav soruları hakında ipucu vermeyi(ki hiçbir zaman böyle bir tlebim yada beklentim olmadı) ne zaman sınav yapacağını bile söylemezdi, sınav kağıtlarını okurdu, kaç aldığımı söylemezdi, ben de herkes gibi listeden yada webden öğrenirdim...

Üniv sınırları içerisinde asla ama asla hocam dışında başka bir hitapta bulunmadım... O da asla bana benim onun sevgilisi olduğumu hissettirecek bir davranışta bulunmadı.. Okuldan birçok kişi bilirdi bizim flört ettiğimizi ama biz söyledik diye bilirlerdi, yoksa anlaşılması mümkün değildi sevgili olduğumuzun.... Duyanlar da çok şaşırırdı aa nası yani, e ama siz çok mesafelisiniz derlerdi....

ama o orada nekadar patronsa bende okadar patronum
baba mirası değil kendi çabamız. zorlukları birlikte yaşadık sorun bu.
ozaman bende onamı patronluk taslamalıyım.
babası bağışlamadıki onun olsun .zorluğu birlikte rahatlığı yalnız olurmu yanii:sm_confused:

o zaman siz de pozisyonunuzu ona göre belirleyecektiniz...
Siz ısrarla çalışalardan kendim ayırmadım, çalışanlara anipatik olmamak için daha fazla çalıştım falan demişsinz...
Eee siz böyle çalışanlardan kendinizi ayırmamak için çabalarsanız eşiniz de sizi çalışanlarla bir tutar...
Konu başlığında bile eşiniz patronunuz olursa diye yazmışsınız...
Eşiniz sizin patronunuz değil o zaman, sizin ortağınız..
O zaman bunu ona hatırlatın....
Bu iş yerini beraber tırnalarımızla kazıyarak kurduk. u işe beraber girdik beraber çabaladık, ben senin hem iş hem hayat ortağınım, bana sıradan bir çalışanmışım gibi davranma deyin o zaman...

o zaman siz de pozisyonunuzu ona göre belirleyecektiniz...
Siz ısrarla çalışalardan kendim ayırmadım, çalışanlara anipatik olmamak için daha fazla çalıştım falan demişsinz...
Eee siz böyle çalışanlardan kendinizi ayırmamak için çabalarsanız eşiniz de sizi çalışanlarla bir tutar...
Konu başlığında bile eşiniz patronunuz olursa diye yazmışsınız...
Eşiniz sizin patronunuz değil o zaman, sizin ortağınız..
O zaman bunu ona hatırlatın....
Bu iş yerini beraber tırnalarımızla kazıyarak kurduk. u işe beraber girdik beraber çabaladık, ben senin hem iş hem hayat ortağınım, bana sıradan bir çalışanmışım gibi davranma deyin o zaman...

uyarıların için sağol canım. hafta sonu : durumu konuştum
istersen aksi ters bi kadın olayım bende ortalıkta kıl kıl dolaşayım, nedersin dedim.
söz verdi artık daha dikkatli olurum dedi.
valla tekrarlarsan, artık sen bilirsin dedim.
bakalım bugün ilk gün ,denemedeyim.bana bi kapris yapsın sorarım bu defa.
her şeyi göze aldım.alsanaalsanasmile

Back
X